Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz tatabike #173 üzenetére

Próbáltam azt a szintet hozni, amit velem szemben tanúsítottál, semmi több és mint mondtam, nem akarok semmi mást, ennyi.

• Alteran-IT

őstag

válasz tatabike #166 üzenetére

Hát ezzel a hozzáállással valahogy rád jobban rádférne, de elég az is, ha csak az értelmi képességedet is nézzük, hiszen szinte mindenki megértette már, hogy fejezzük be a témát, erre megint elkezded.
    Majd szólj ha befejezted, köszönöm.

törölt tag

válasz tatabike #106 üzenetére

Igen, nekik is ideológiai kérdés is volt. Annyi különbséggel, hogy az USA gazdasága ettől a versenytől is fejlődött, a Szu és így a kommunista rendszer meg összeomlott.

(#107) alteran95
    „egyesek miért ragadnak le a pénz fogalmánál, mikor értékről beszélnek”
    Mivel mostanra a társadalom olyan bonyolult lett, hogy az egész társadalom szintjén kalákával a legtöbb dolgot nem lehet megoldani, így létrejött egy általános, mindenki által elfogadott értékű csereeszköz. A nem ezzel mért érték is érték, persze. De kanyarodj vissza a kalákás mondathoz.

Nem pénzben mérhető érték: a sharia is érték, de csak a muszlimok egy részének pozitív. Az összes nem muszlimnak meg nem az.

És persze az is elképzelhető, hogy lehet a fénynél gyorsabban helyet változtatni. Ez azonban úgy biztos nem következik be, hogy nullából indulsz, egyre gyorsabb vagy, megközelíted, eléred, majd átléped a fény sebességét. Ugyanis az eléréshez is már végtelen nagy energiabefektetés kellene, hiszen végtelen nagy lenne a gyorsítandó tömeg. Ennyi pizzát te sem tudnál megenni.

„mint az olaj elfogyásával”
    Erre szokták azt mondani, hogy addig állj fél lábon. Én azért ezt nem ajánlanám. A ma ismert olajkészletek a mai felhasználás szintjén 38, a gázkészletek 162, a szénkészletek 412 évig elegendőek.

„létezik úgymond "Önműködő" generátor is, ami termeli az energiát és egy kis részt visszaforgatva folyamatosan fenntartja a működését.”
    Röviden: lópikulát. Megvannak a leírások, rakj össze egyet, és tarts bemutatót!

„Egyébként meg mennyire nehéz elképzelni egy olyan generátort, amiben több tekercs is van, melyek egy része ellátja a népet, egy-két tekercs meg visszatermeli a motornak az áramot ami hajtja a többit(többet is, mint ami kellene) és így tovább.”
    Az elektrotechnika alapjaival azért nem ártana tisztában lenni. Pl. a Lenz-törvénnyel (ha már olyan hétköznapi apróságokat, mint a súrlódás, nem vettél figyelembe). Nyilván őt is az olajmilliárdosok (vagyis akkor még csak szénmilliárdosok) befolyásolták.

„mert akkor tényleg nem lesz örökmozgó, de mindent le lehet küzdeni”
    Lenz-törvény által leírtat nem. Hiszen az általad létrehozott elektromágneses tér hozza létre a saját magát akadályozó elektromágneses teret.

• Alteran-IT

őstag

válasz tatabike #111 üzenetére

Látod, erről beszéltem, bevakítják az embert az meg mondja tovább a hülyeséget, hogy hát XY pénzes pacák azt mondta nekem, hogy nincs ingyen semmi, hát akkor nincs is :D Tudod ha már a semmiről beszélünk, akkor az univerzumunk is a nagy semmiben lóg, amiben mégis van valami, csak a semmit az ember nem képes elképzelni.
    Viccet amúgy az csinál magából, aki beveszi a maszlagot és az orránál fogva vezetik a téves információval, de ezek az emberek nem veszik úgy, hogy viccet csinálnak magukból, mivel jóval többen vannak, de felesleges ezen beszélni.
    Egyébként annyiban igazad van, hogy annyi nincs ingyen benne, hogy meg kell építeni és az azért elég sokba kerül, de utána szinte ingyen van. Ha nem hiszed el, akkor ne hidd, mindig is mondtam, hogy boldogok a tudatlanok :DDD

Egyébként meg mennyire nehéz elképzelni egy olyan generátort, amiben több tekercs is van, melyek egy része ellátja a népet, egy-két tekercs meg visszatermeli a motornak az áramot ami hajtja a többit(többet is, mint ami kellene) és így tovább.
    Egyedül amivel gond támadhat, az a mágnesesség valamint az energiaveszteség fellépése (ugye a vezetők melegednek, nő az ellenállásuk stb.), mert akkor tényleg nem lesz örökmozgó, de mindent le lehet küzdeni.
    Meg amúgy azt se felejtsük el, hogy az amit te energiának nevezel, az nem fakad csak úgy a semmiből, a tekercsben lévő vezeték elektronjai járnak körbe egy zárt rendszeren és végül ugyan ott végződnek, ahonnan kiindulnak, azért van egy fázis és egy nulla, de egyébként feleslegesen magyarázom, ha nem vagy tisztában az alapokkal, így könnyű azt is kijelenteni, hogy nincs energia a semmiből, hát nem is a semmiből jön kezdjük ott, mert nincsenek úgymond "végleges" fogyasztók (legalább is háztartásokban nem), amik csak úgy elnyelik az áramot. Te is valójában nem veszed az áramot a szolgáltatódtól, valójában csak azért fizetsz, hogy átmenjen a rendszereden az áram, de ebből legyen elég ennyi.

Alchemist: Fentebb leírtam pár dolgot, főleg a háttérhatalomról, de a lényeg annyi lenne, hogy pl. XY minek kezdene hozzá olyan kísérletekhez, amit ez meg az a fizetett tudós megcáfolt? Ha elhiszik, akkor ott meg is áll a tudomány és ez a nagy baj, ma már nincs olyan nagy kitartás az emberekben mint régen, meg egyes dolgokhoz nem elég egy kis műhely, pár méter drót meg pár szög, komolyabb felszerelés, sok pénz és számítások kellenek, amit sokan eleve nem áldoznak fel egy olyan célért, amit jól lefizetett neves emberek megcáfoltak.
    Egy ilyen generátort (ami nem fakasztja csak úgy a semmiből az energiát) is megcsinálni nem kevés idő és pénz, ráadásul titokba se fogod tudni tartani ezalatt az idő alatt és jön majd XY és azt mondja fejezd be mert hülyeséget csinálsz.
    Felesleges is beszélni róla, látod itt is letámadják az embert, pedig ez csak egy fórum és beszélgetünk. Én se azt mondtam, hogy ez az én találmányom és itt működik a pincében és csak hajtom a magamát, csak azt mondtam hogy létezik ilyen is elméletben és jelenleg ez sincs megvalósítva, erre kapsz minden oldalról.
    Olyan mint ha facebook-on odamennél a fidesz oldalára és azt mondanád orbánra hogy hülye tolvaj, már ilyenkor is odaírkálna a sok birka meg megvezetett nyugdíjas, hogy hagyjuk békén a szeretett ártatlan királyunkat. Hülye világban élünk.

• Alchemist

addikt

válasz tatabike #113 üzenetére

Egyrészt senki sem állítja, hogy az "ingyenenergia" a "semmiből" keletkezne - ahogy a nukleáris reakciók esetében is ára van az energiatöbbletnek, még ha a tömegveszteség elenyésző is. A leggyakrabban azt az elméletet próbálják meg átültetni a gyakorlatba, hogy a vákuum energetikailag szupersűrű, de az anyaggal stabil kölcsönhatásban van, ezért hétköznapi viszonyok között nem jelenik meg extra energia... de mi lenne, ha ezt a (nem termikus eredetű) energiát megpróbálnánk manipulálni, valamilyen folyamatba belevinni?

Nekem mindez sci-fi közeli téma (persze szeretem a sci-fit :) )... ugyanakkor a fizika és technológia eddigi fejlődésből logikusan következik, hogy lehetnek alapvető dolgok a világ megismeréséből, amiről jelenleg éppen úgy nincs fogalmunk, ahogy egy 1850-es évekbeli fizikus sem tudta elképzelni, elhinni, hogy megfelelő körülmények között néhány kisebb fémdarab (plutónium) villámgyors egymásnak lökésével egy várost elpusztító robbanást lehet létrehozni.

törölt tag

válasz tatabike #88 üzenetére

„inkább csak a pénzügyi/gyártási lehetőségeik voltak sokkal jobbak”
    Háborúban ez bőven elég. A németek is elsősorban ezzel ellenkező helyzetük miatt veszítették el mindkét háborút.
    Ha nagy szükségük lett volna a tankokra, akkor komolyabbakat csinálnak. De mire partra szálltak Normandiában, a németeknek már nem nagyon volt sem légierőjük, sem légvédelmük. Egy tank egy repülőgép ellen pedig nem sokat tehetett már akkor sem.

Hogy ki miben volt első, az sem feltétlenül technológia előnyt mutat. A Szu esetében ez elsősorban ideológiai kérdés volt.

(#92) alteran95
    Igen, hallottam a vízbontásról. Éppen azért írtam, amit. A részleteket inkább hagyjuk, a lényeg, hogy a Toyota már gyárt hidrogénnel üzemelő autókat. Persze, nem belső égésűt, hanem üzemanyagcellásat.
    A példa pedig mindenkinek a keze ügyében van, mondhatnám: közelebb van, mint a saját kezünk és lábunk. Ez pedig a citromsav ciklus, ahol is a szénhidrátokról leválasztott hidrogén és a belélegzett oxigén egyesüléséből kémiai úton energiát termel minden egyes sejtünk.

• Alteran-IT

őstag

válasz tatabike #86 üzenetére

Azért az ember azt hinné, hogy nem ilyen egyszerű, na de mindegy.
    Mindegyik ilyen arabot meg zsidót az olajában kellene elégetni.

tomtyi: Amerika mindig is egy seggnyaló volt, sosem volt technológiai fölényben, legalább is Németországhoz képest sehol nem voltak, egyedül csak annyi előnyük volt, hogy ott nem volt háború, így könnyű volt harcolniuk, de semmi több. Ami technikai fölényük volt az is max azért volt, mert német tudósokat raboltak el.
    Emlékszem, hogy azt is olvastam valahol, hogy a németeknek jóval hamarabb lehetett volna atombombájuk, de egy-két tudós nem akart bombát alkotni, így direkt szabotálták az egészet, persze ezt csak olvastam.

Ami meg a vízzel működő járműveket illeti, hallottál már a vízbontásról? Ha megbontod a vizet, akkor mi lesz belőle? A létrejövő két elem véletlenül nem éghető? Elméletileg már az egészet megoldották, viszont látjátok hogy mégse tud szinte senki semmit róla.

w.miki: Már régebben olvastam egy hasonló cikket erről, de nem pont ezt. De amúgy érdekes, több szempontból is, de inkább nem játszom a filozófust :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés