- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
Parallaxis #1008 üzenetére
Vagy inkább azt amit kérnek. Androidos telókban ekkora a kondenzátor :-D
-
rvgy75
aktív tag
válasz
Parallaxis #994 üzenetére
Egyáltalán nem arrol szol a történet
Fától te se látod az erdőt . Ez a tervezett elavulás tipikus esete. Szándékosan raknak bele gyenge aksit. Már gyártáskor tudták hogy vissza kell venni idővel a teljesitményből és azt is pontosan tudták hogy ez majd készülék cserére ösztönzi a tulajokat.
-
válasz
Parallaxis #994 üzenetére
"A konkurens gyártók 1-2 év után már nem adnak friss szoftvert és a készülék is szépen be lesz lassítva és a SOT is kb. fele a megvásárolt készülékhez képest. "
Erre valami tényszerű adat, vagy ez is csak egy kútfőből megálmodott okoskodás? Minden készülékre én sem látok rá, de 1 példa a sokból: OnePlus 3, másfél éves készülék, hatos főverzióval érkezett, jelenleg beta 8-as főverzió érhető el rá, heteken belül jön a végleges változat is. A SOT semmit nem romlott, pedig benne van a DashCharge (és a töltője is alapáron, cöcö), ami 30 perc alatt 60 százalékra löki az akkut. Nap végére jellemző felhasználás mellett éppen úgy 40 százalék marad az akkuban, mint az első hetekben. A teljesítményről pedig annyit, hogy a Snapdragon 820 / 6 GB RAM páros nem hagy cserben, és nem csak ál-multitasking van, hanem ha megnyitsz egy weboldalt hétfőn, az még szerdán is simán ott vár a memóriába töltve, miközben már ezer más dolgot csináltál a készüléken.
Rohadtul unalmas már a szerecsen mosdatás, pláne légből kapott információkra hivatkozva.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #894 üzenetére
Pont, hogy iPhone készüléket nem vennék az embereknek céges telefonnak. Ugye speciális lightning töltőcsatlakozója van. Most vagy hordja magával mindenhová, vagy keveset használja, hogy ne merüljön le. Nálunk ez úgy működik, hogy a cég területén mindenhol van kb 50 db micro usb töltő. Mert ezzel mennek a tabletek, gombos telefonok, pda-k, okostelefonok. Az irodában, műhelyben, céges autókban, pihenőben. Így bárki bármerre jár, tud tölteni. Tehát vagy mindent cserélünk Apple termékre, vagy mindenhol lenne lightning is meg micro usb töltő is. Vicces lenne.
A másik ok ami miatt nem alkalmas az iPhone céges telefonnak, az pont az email. Megnézném ugyanis, hogy mit csinálsz egy 7zip fájllal, ha egy ügyfél 7zipben küldi a mellékletet, mert neki ilyen kedve van. Vagy rar, zip.
A belassulást nem nagyon értem, két okból. Azt írod, csak email-re meg telefonra használja a kollégád. Tehát nincsen oka arra, hogy belassuljon. Másrészt az android a hatos rendszertől figyeli a felhasználó által erőltetett programokat. Tehát ha valaki hosszabb ideig nem használja valamilyen alkalmazást, akkor a rendszer altatja (előzetesen megerősitést kér a felhasználótól). És azt az alkalmazást erőlteti, amit használ az ember.
Az email pedig két dologtól tud belassulni. Szerverhiba, ami ugye nem a telefon hibája. A másik pedig a hálózati hiba. Ami szintén nem a telefon hibája.
A kollégádat nem érdeklik a telefon és nem törődik vele mint írod. Akkor akit nem érdekel az autó, az nem foglalkozik vele, hogy ha kigyullad az olajnyomás mérő a műszerfalon, vagy nem ég egy égő? Furcsa. Főleg úgy, hogy otthoni használatra is megkapta a telefont, mint munkaeszközt. És az iPhone már érdekli? Nekem is volt iPhone-om kb 8 hónapig, és bizony azzal is voltak problémák és igényelte a karbantartást.Az újrainditás elhagyása az egyébként valami erőfitogtatás? Valami verseny? Az a trendibb, aki minél később indítja újra a telefonját? Kissé gyermeteg dolog. Főleg úgy, hogy nem telik semmibe. Felkel az ember, újraindítja, mire wc-t megjárja, már kész is. De van benne olyan funkció, hogy ütemezett újraindítás. Így konkrétan semmilyen fáradságba nem telik és hosszú ideig hibátlanul működik a készülék. Akkor az autórajongók meg azon versenyeznek, hogy kinek bírja tovább széthullás nélkül az autója, ha nem cserél olajat? Furcsa.
Én azt nem értem, hogy miért kell az Apple tulajdonosénak szándékosan kelteni a hangulatot az androidos telefonokkal szemben. És miért kell arra fogni az iPhone vásárlást, hogy "mert az android lassú" miért nem lehet azt mondani, hogy "Csak. Azért vettem iPhone-t mert így döntöttem és kész".
Én is tudnám azt mondani, hogy azért nem kel iPhone, mert:
- Nem tudom bárhol tölteni
- Minden funkciójához internet kell
- NFC nem használható filetransferre
- Bluetooth nem használható file transferre
- Drága a tartozék és rossz minőségü még a gyári is
- Nem lehet zenét letölteni netről csak stremelni
- iTunes használhatatlan, logikátlan
- iCloud használhatatlan, logikátlan
- Akaratom ellenére lassitják
- Nem bövithető a memóriája
- Nem lehet torrentezni
- Nem lehet témázni
- Támogatottsága rövid életű
- Ha nem a legújabb van belöle, akkor lenéznek
- Funkciószegény
- Logikátlan menü
- Buta és drága alkalmazások
Holnap reggelig sorolhatnám... -
atike
nagyúr
válasz
És az A3-al is ugyanolyan felhasználás volt? Csak telefonálástól érdekes lenne belassulni...
Ja, emailezés sem az a tipikus telefon belassító tényező...
-
ToniSoprano
addikt
válasz
"3 hét után kért másikat mert olyan szinten belassult, hogy fél perc volt mire bejött a címlistája "
A cégnél több száz a3 teló van forgalomban nincs ilyen gond. Az andopridnál akkor lehetnek gondok, amikor frissítés van, van belakja az ember a telefont, mert sokat telepít, frissítget a rendszer. Szóval az első pár hátben tényeg volt/lehet ilyen probléma, volt is ilyen a J5-tel és a Redmivel is az elején. De párszor újra lett indítva még az első pár hétben és után hosszú használat után nem jött elő semmi ilyen probléma .De azért a kezdeti használatkor az Iphonoknál is lehetnek problémák pl érdemes megnézni mit csinált a 6 plus teszteléskor, kabaréba illő: [link] Mégsem mondom hogy szar telefon, lefagy.Ugye az megvana 6S hivatalos forgalmazótól aki adja a 2 év gyári szavatásságot is 170 ezer Ft, a A3 2017 meg 71 ezer Ft 2 év garanciával? Ja és az A3-nak amoled a kijelzője amit nagyon szeretek, a 6S-nek egy IPS, ami nem rossz, de azért na az amoled szerintem sokkal jobb, szerintem legalábbis, nekem sokkal jobb a szemenek használni.
Nekem sajátként Xiaomi Redmi Note 3 van 4G rammal 4000-es aksival, két aktív dual simmel megy nagyon sok Whatsapp, skype online videózás sokat, Messenger sok beszélgetés, Facebook stb. folyamatosan szinkronizál, böngészés stb. a 2 Gb-os keretem mindig kimerül sajna teljesen, elég sokszor rá kell fizetnem még.Így sohasem indítom újra csak akkor van kikapcsolva ha lemerül teljesen soha sincs semmi probléma, van amikor több hónapig megy folyamatosan. Az A3-mal nincs sok tapasztalatom, nemrég kaptam, nem egy extra telefon, de az amoled kijelző állat. Volt Samu J5-m azt sem kellett soha újraindítani csak az első pár hétben amíg folyamatosan frissítgetett magán, háttérben állandóan.
-
janeszgol
félisten
válasz
Ha a kollégád ennyire buta a telefonokhoz, akkor használjon butatelót. Emalezni meg majd a számítógépen emailezik. Egyébként semmilyen rendszer nem tűri meg, hogy hónapokig, évekig menjen restart nélkül. Ja de, az analóg rendszerek. De az más.
Azt a csodafónt is újra kell majd indítani. -
papp54
aktív tag
válasz
Parallaxis #724 üzenetére
Nálam mentett semmi probléma nem volt.De elhiszem neked mert ugye ez még új dolog a samsung telefonokba hibák lehetnek még benne.
-
papp54
aktív tag
válasz
Parallaxis #721 üzenetére
Pedig van s-cloud a samsungba de én tudjam jobban iphone-osként. S8 miatt tudom céges telcsi,de látod probálok pártatlan lenni itt is segitek mindkét félnek.
-
válasz
Parallaxis #689 üzenetére
"Egy nyomorult teljes backup/restore-t nem lehet a mai napig megoldani Androidon "
Ja, mert iPhone-on lehet?
Vagy lemaradtam, és nem arról a sz@rról beszélsz, amit iTunes alól, vagy direkt iCloudba enged a rendszer végezni, és nagyjából minden második visszaállítás sikerül vele értelmesen? Hiába adok én meg mesterjelszót, az appok egyrésze úgysem jegyzi meg visszaállítás után az account adatokat. Volt olyan is, hogy mentettem, majd megpróbáltam visszaállni vele, és közölte, hogy nem megfelelő szoftververzió!
Ugyanaz az iOS verzió volt rajta, mint előtte félórával, csak kapott egy factory reset-et...
Persze, ha egyáltalán vissza lehet állítani, tavasszal futottam bele olyan helyzetbe, hogy nem tudtam restore-t csinálni, mert jelszó védte. Olyan jelszó, amit senki nem adott meg, senki nem tudott róla semmit, én csináltam róla egyetlen backupot néhány nappal előtte, amihez NEM adtam meg jelszót (de ha meg is adtam volna, ilyen helyzetekre ugyanazt használom évek óta...), pont azért, mert sz@rt sem ér, restore után úgyis el kell indítgatni az alkalmazásokat, hogy épp megjegyezte, vagy nem jegeyzte megaz adatokat, akkor meg tökmindegy. Mondom, ez se baj, szarni rá, hát majd csinálok új backupot, de előtte kikapcsolom a jelszavas védelmet (amit hangsúlyozok, NEM adtam meg korábban). Persze, nem engedi kikapcsolni, mert kéri a régi jelszót. Megváltoztatni? Szintén kéri a jelszót. Rákeresve a random beállítódó jelszavakra a neten, nem én voltam az egyetlen, aki sz_pott ezzel. Végül menthettem le a képeket trükközve, mert az Ájtyúnsz azokat se volt hajlandó lementeni, iCloud tárhely meg rég nem volt már annyi. Mennyi is jár a csodaprémiummobilhoz "ingyen", 5 GB? Ez is mekkora szánalom már...muhhhhahhha.
Na szóval, erre a backupra én nem verném magam... ANDROID alatt legalább ott a TWRP vagy a Titanium, amihez mókolni kell, de legalább üzembiztosan működik.
Egyébként alig várom már, hogy az Epül két év múlva bemutassa a fántásztikus NFC-s fizetést, amivel bárhol lehet már fizetni, nem ám csak EpülPéjjel! Wáááá, 200% boost, emézing, meg mindenf@szom.
-
no more
veterán
válasz
hirtelen divat a többi gyártónál is az AR
Ez a telefon meg sosem létezett igaz. Nem hallottál még a nagy alma rengetegben a Google Tangoról.
Nem az Apple volt az első, ebben -sem-.
-
dutrás
őstag
válasz
Pedig most erősen ereszt ez a lufi.
-
Ricardo
titán
válasz
Szerinted diktálják? Biztos így van. Már akkor is diktálták, amikor a Note sikereire reagálva megjelentek a plus verziók. Most kezdenek el olyan kijelző/előlap arányt alkalmazni, amit máshol régóta látunk. Most érkezett meg a gyorstöltés (persze külön, jó pénzért), ahogy a vezeték nélküli töltés is csak most érte el őket.
Az Amoled kijezőre végre rácsodálkozhatnak az Apple felhasználók is.
Vannak jó kezdeményezéseik, amik jó irányba mutatnak, és elismerést érdemelnek, főleg ha rendesen megcsinálják, vagy nem teszik tönkre szándékosanFace ID, eg jó dolog, csak még azt kell megoldani, hogy ne tudja a tulajdonos gyereke, kollégája, ismerőse feloldani a telefont.
El kellismerni, hogy erős vasat pekolnak a készülékeikbe. Az A11 ereje figyelemre méltó, feltéve hogy nem lassítják be pár hónap múlva a készüléket, mert akkor nem sokat ér.
-
Blizzardking
őstag
válasz
"A rendszer fejlődik, de nem sok mindenben, az ökoszisztéma meg még mindig a béka segge alatt van az Apple megoldásaihoz képest."
Biztosan odafigyelnek arra is, hogy az "ökoszisztéma" egyes elemeit ne egyszerre lassítsák, hanem pár hónapos eltolással, hogy az egyik termékedet éppen használhatatlannak érezd a másikhoz képest. Én legalábbis így csinálnám. Nem lehetek náluk okosabb!
Trend; érdekes az feltűnt hogy ott egy sziget a kijelző közepén, de az nem, hogy nem egy 4,3 collos 600x400-as felbontású gigakávás kijelzőn van mindez... Tipikusan a fától az erdőt.
Akik meg amellett érvelnek, hogy az Apple termékek indokoltan drágák, mert hatalmas fejlesztés áll mögöttük, azok éppen azt magyarázzák, hogy a cég velük fizetteti meg a saját készülékük lelassításának költségeit.
Hát brávó, ennél a topiknál sehol nem lehetne ez az érv életképesebb
A következő az lesz hogy védelmi pénzt szednek. -
Integrale
veterán
válasz
Hány szigetes mobil jött ki az X óta? Mióta van arcfelismeréses feloldás? AR pedig már pár éve a piacon van, és nem az Appletől.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Parallaxis #304 üzenetére
Akkor ez most minden Samsungra vonatkozik?
Lyézusom, szemét Samsung ! -
csongi
veterán
válasz
Parallaxis #306 üzenetére
Nem nem!
Ezt szerintem te latod rosszul..
Senki nem szol neked a valtozasrol, csak fogadd el.
Mar ott kezdodott, hovgy hidgbe lealltak a telefonok. Majd szoftveresn orvoslotak.
Elvettek a LE-bol. De a hiba javitasanak modjat, vagy a mgoldast nem kozoltek.
Ha megtettek volna, most nem lenne blamas cirkusz.
Jelen estebe ez tortent. Utolagosan elismertek es kesz.
Autoiparban siman vissza hivjak az egesz szeriat a gyarilag hibas alkatresz cserejere akar 10 eves korig is..
-
Kasya
nagyúr
válasz
Inkabb hsznalnam ugy, hogy tudom, hogy 25% egyenlo lemerules. Bar ezesetben ugyis aksit cserelnek. Az rosszabb, hogy a felhasznalo nem tudja, hogy az aksival van a gond, csak azt latja, hogy a rendszer lassu...ezert inkabb telefont valt.
-
rvgy75
aktív tag
válasz
De ez hiába visz el a szervizig xd ha ott azt monják hogy ez a normális müködés és elzavarnak a picsába xd meg ha még meg is csinálják eladom mert nem ezt ígérték.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
A különbség hogy a lassítás idővel minden egyes iPhonet érint, a Samsung féle akksimeghibásodásod viszont nem minden telefont, elszórt eset. Nekem speciel sosem volt ilyen gondom vele, iPhone akksit viszont kellett már cserélnünk random kikapcsolások miatt.
-
Emma1219
kezdő
válasz
Egyetértek
-
kentucky
őstag
válasz
They hated Jesus, because he spoke the truth
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest