Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz Tibee86 #1001 üzenetére

A patch érkezéséről tudok, és ami azt illeti, első körben is ez lett volna az egyetlen korrekt megoldás, nem a bújtatott lassítás. Ha ezzel jönnek ki először, még hihető is lenne, hogy nem színjáték az egész, szándékosan alulméretezett akkukkal kikövezve.

"Ergo ez az egész akkor kitaláció, mert én nem tapasztalom?"

Ezt nem értem, mire írtad, sehol nem mondtam olyat, hogy bármi olyan kitaláció, amit én nem tapasztalok a saját készülékemen. A kollégának is azt próbáltam ecsetelni, hogy ha Ő lassulást vagy akku kapacitásbeli problémát tapasztal az OP-val, az vélhetően egyéni felhasználási módból adódhat, mert a KÖZÖSSÉG nem tapasztal semmi ilyesmit, és a magam részéről én sem, hozzátéve, hogy naponta csak egyszer töltök, tehát ha mondjuk 1000 ciklusnál jön elő a dolog, akkor még bőven előtte állok.

Illetve, áll majd az új tulaj, én ugyanis egyel feljebb nyergeltem! ;)

• Timer

veterán

válasz Totheground #996 üzenetére

A kijelző reszponzitásának nem sok köze van a rendszersebességhez, és ezzel kapcsolatban volt is valami hiszti az OP3 táján, bár nekem az egészből semmi nem tűnt fel. Ezek szerint egyes esetekben ez lehet probléma, mint Nálad, például.

Az akku kapacitással kapcsolatban is elhiszem, hogy így érzed, de nálam semmi különbség nincs, és mivel a napjaim nagyjából ugyanúgy zajlanak, számomra jó kiindulási alap, hogy másfél éve is negyvenvalahány százalék volt a nap végén az akkuban, és most is. Napi egyszer töltöm reggelente, általában 98 százalék környékén veszem le a kanócról, nem tudom, Nálad hány ciklus ment már bele, de én olyan 550-re saccolok az enyém esetében, és itt még nincs érzékelhető romlás. Ha benézel az OP3 topikba, ott sem jellemző kérdés ez, ezek szerint elég jól bírja a konstrukció a mindennapos nyúzást. Néhányan cseréltettek akkut, konkrétan poénból, ha már úgyis elküldték más miatt gariba a telefont, bepróbálkoztak vele. Eddig mindenkinek cseréltek. Ingyen...

Végül azért annyiban egyezzünk ki, hogy az OP3 nem kapcsol ki negyven százaléknál sem, és pecccs sem jött, ami harmadolta a rendszersebességet, igaz?

• Timer

veterán

válasz Parallaxis #994 üzenetére

"A konkurens gyártók 1-2 év után már nem adnak friss szoftvert és a készülék is szépen be lesz lassítva és a SOT is kb. fele a megvásárolt készülékhez képest. "

Erre valami tényszerű adat, vagy ez is csak egy kútfőből megálmodott okoskodás? Minden készülékre én sem látok rá, de 1 példa a sokból: OnePlus 3, másfél éves készülék, hatos főverzióval érkezett, jelenleg beta 8-as főverzió érhető el rá, heteken belül jön a végleges változat is. A SOT semmit nem romlott, pedig benne van a DashCharge (és a töltője is alapáron, cöcö), ami 30 perc alatt 60 százalékra löki az akkut. Nap végére jellemző felhasználás mellett éppen úgy 40 százalék marad az akkuban, mint az első hetekben. A teljesítményről pedig annyit, hogy a Snapdragon 820 / 6 GB RAM páros nem hagy cserben, és nem csak ál-multitasking van, hanem ha megnyitsz egy weboldalt hétfőn, az még szerdán is simán ott vár a memóriába töltve, miközben már ezer más dolgot csináltál a készüléken.

Rohadtul unalmas már a szerecsen mosdatás, pláne légből kapott információkra hivatkozva.

• Timer

veterán

válasz Totheground #773 üzenetére

Egyszerű túltervezéssel is megoldható a probléma, és akkor nem gond, ha veszít a kapacitásból a telep.

Csodálkozok, hogy végül bevállalták a cserét. Korrektnek a korábbi terelés miatt azért nem mondanám az akciót, de annyi legalább biztos, hogy ebből hosszútávon profitálni fog minden vásárló, mert a következő generáció esetében jó eséllyel már nem lesz az akkuval probléma.

• Timer

veterán

válasz B-L-A-C-K #726 üzenetére

Csak egyetlen keresést kellett volna csinálni, hogy lásd, nem egyedi az eset.

KATT

Ha állt a szerver, állt, a lőtéri kutyát nem érdekli, nem volt erre vonatkozóan semmilyen információ, közlés a vállalat részéről. Amúgy, mivel lokális itunes backupról volt szó, nem sok közének kellene lennie a szerverpark aktuális állapotához, mert hogy ha a lokális backupnál kér egy jelszót, az bármi lehet, egyáltalán nem kell, hogy az iCloud-é legyen. De még egyszer mondom, úgy aggatott magára a rendszer random jelszót, hogy azt senki nem kérte tőle, mert tradícionálisan nem használom ezt a funkciót a backupolás során.

A szavamat amúgy megkérdőjelezheted, de felesleges. Fogadd el, hogy van olyan probléma, ami Nálad nem jelentkezik, másnál meg igen, még ha ritka is...

Szerk.: És ha 5 éves, akkor mi van? Velem tavasszal fordult elő, ezek szerint van egy bug valahol a rendszerben, amit nem sikerült javítani azóta sem.

• Timer

veterán

válasz B-L-A-C-K #710 üzenetére

"Az már te bajod hogy nem tudod használni,"

Persze, tudom, rosszul fogtam a telefont, az volt a baj, pedig volt rajta bumper is, becsszó. Amúgy ezen a funkción nem tudom, mit lehet "rosszul használni", miután kettő darab nyüves gomb az egész, NULLA konfigurálhatósággal.

"Ezt szívesen megnéztem volna, mert ilyet az 6 éves iOS pályafutásom alatt sose láttam, és nem is hallottam."

Meg is nézhetted volna, mert így volt. A megoldás az lett, hogy csináltam még egy factory resetet, kábelt cseréltem a gép és a telefon között, és átdugtam egy másik USB portba, érdekes módon így már működött.

"Apple ID-hez kötődik a mentés, szóval ha van egy adott telefon, egy adott ID-vel, arról csinálsz egy mentést, azt visszatudod tölteni szépen utána az ID-del és annak jelszavával."

Na ez volt az, ami nem működött. Webes felületen iugyanazzal az accounttal visszaléptem, és rendben volt, de az account jelszavát SEM fogadta el, mint decrypt jelszót. A vége az lett, hogy azt a számítógépet, amivel addig dolgoztam, hagytam a picsába, telepítettem egy új iTunest, a telefont reseteltem, miután a képekeet lementettem MTP üózemmódból a PC-re, aztán újra hozzáadtam az acchoz a készüléket, és az 5 GB erejéig vissza is szinkronizált szépen mindent. Ja, a képek nagyrésze azóta se került rá, mert MTP módba ugye visszamásolni a szifonra semmit sem lehet.

Lehet azon lovagolni, hogy user error, satöbbi, de kínomban már felhívtam az egyik kollégámat, aki a 3GS óta Apple fan, és emellett masszív technikai beállítottságú is, szóval amit lehetett, együtt megpróbáltunk a visszaállítás kapcsán. Erről ennyit, de örüljetek, hogy ha Nálatok mindig működik, akkor az evidens, hogy a világ mindne egyes Apple készülékénél is működni fog. Ja, nem.

@Parallaxis: ezért kell OnePlust venni, de ahogy írtam is fentebb, mókoláős nélkül valóban nem oldható meg a rendes backup.

@kchris78: nem is hibáztattam azért a rendszert, mert a user kifutott az online tárhelyből. Azért hibáztattam, mert dobott magára egy random jelszót, anélkül, hogy bárki kérte volna, és utána már új mentést sem engedett csinálni kikapcsolt jelszóval, mert ahhoz is kellett volna az eredeti jelszó.

• Timer

veterán

válasz madgie #706 üzenetére

Nyilván, nem az 1 euró volt a tétel, hanem hogy addig a tulajdonos SEMMILYEN Cloud szolgáltatást nem használt, mert minek. Azt hitte, a képei biztonságban vannak, mert a telefon mindent szinkronizál. Ja, meg is volt az első pár hónapnyi anyag. Most arról feledkezzünk meg, hogy erről vélhetően szólt neki a rendszer, de elnyomta, mert nem értette, mi a gond. Este 9 órakor felsővezetőt felhívni, hogy ne haragudj, fizess már elő egy 1 eurós szolgáltatásra, mert az most életet mentene, nem feltétlenül jó ómen. Ja, vagy add meg a bankkártya adataidat egy külsős informatikusnak, és akkor megcsinálom helyetted, ez meg pláne esélyes! :)

Én megértem, hogy Nálad 100 százalékos a backup, fogadjuk el tényként. Meg mellé azt is, hogy nálam olyan tízből kétszer csődöt mondott az elmúlt két évben, különböző iPhone generációkon, igaz, ettől eltekintve valóban kényelmes megoldás.

• Timer

veterán

válasz Parallaxis #689 üzenetére

"Egy nyomorult teljes backup/restore-t nem lehet a mai napig megoldani Androidon "

Ja, mert iPhone-on lehet? :) Vagy lemaradtam, és nem arról a sz@rról beszélsz, amit iTunes alól, vagy direkt iCloudba enged a rendszer végezni, és nagyjából minden második visszaállítás sikerül vele értelmesen? Hiába adok én meg mesterjelszót, az appok egyrésze úgysem jegyzi meg visszaállítás után az account adatokat. Volt olyan is, hogy mentettem, majd megpróbáltam visszaállni vele, és közölte, hogy nem megfelelő szoftververzió! :) Ugyanaz az iOS verzió volt rajta, mint előtte félórával, csak kapott egy factory reset-et...

Persze, ha egyáltalán vissza lehet állítani, tavasszal futottam bele olyan helyzetbe, hogy nem tudtam restore-t csinálni, mert jelszó védte. Olyan jelszó, amit senki nem adott meg, senki nem tudott róla semmit, én csináltam róla egyetlen backupot néhány nappal előtte, amihez NEM adtam meg jelszót (de ha meg is adtam volna, ilyen helyzetekre ugyanazt használom évek óta...), pont azért, mert sz@rt sem ér, restore után úgyis el kell indítgatni az alkalmazásokat, hogy épp megjegyezte, vagy nem jegeyzte megaz adatokat, akkor meg tökmindegy. Mondom, ez se baj, szarni rá, hát majd csinálok új backupot, de előtte kikapcsolom a jelszavas védelmet (amit hangsúlyozok, NEM adtam meg korábban). Persze, nem engedi kikapcsolni, mert kéri a régi jelszót. Megváltoztatni? Szintén kéri a jelszót. Rákeresve a random beállítódó jelszavakra a neten, nem én voltam az egyetlen, aki sz_pott ezzel. Végül menthettem le a képeket trükközve, mert az Ájtyúnsz azokat se volt hajlandó lementeni, iCloud tárhely meg rég nem volt már annyi. Mennyi is jár a csodaprémiummobilhoz "ingyen", 5 GB? Ez is mekkora szánalom már...muhhhhahhha.

Na szóval, erre a backupra én nem verném magam... ANDROID alatt legalább ott a TWRP vagy a Titanium, amihez mókolni kell, de legalább üzembiztosan működik.

Egyébként alig várom már, hogy az Epül két év múlva bemutassa a fántásztikus NFC-s fizetést, amivel bárhol lehet már fizetni, nem ám csak EpülPéjjel! Wáááá, 200% boost, emézing, meg mindenf@szom.

• Timer

veterán

válasz Blizzardking #661 üzenetére

Ez bőven megmagyarázná azt is, hogy a konkurens készülékeknél miért nem jellemző ez a kikapcsolódás hidegben. Nekem legalábbis az utolsó telefonom, ami erre érzékeny volt, az a 3210, és az is csak alacsony akku töltöttségnél játszotta ezt el nagyritkán.

• Timer

veterán

válasz B-L-A-C-K #613 üzenetére

"Amikor beindult a szifon mánia az Apple rájött hogy az emberek hajlandóak jóval több pénzt is kiadni a termékeiért (ahogy előtte is) és jól feltornázta az árát."

Most őszintén, B-L-A-C-K, ezen a mondaton mit lehet vitatni? Mi a sz@rért kell mindenre - még a konkrét tényekre is - cinizmussal meg szarkazmussal válaszolni? Vagy már az árakat sem láthatja az egyszerű Android user, mert nem iPhone-t használ, tehát erről se mondjon véleményt? Ez a mondat az első szavától az utolsóig igaz. Vagy 'tán nem az Apple törte át a 200 ezres, majd a 300 ezres, végül idén a 400 ezres álomhatárt, hmm? A jó ég áldjon meg, vedd már le azt a k_rva szemellenzőt!

Sokan túltolják itt a szifon gyalázást és az android éltetést, de amit például Te művelsz itt, az is minősíthetetlen. Ezért ilyen harmatos a színvonal, mert a nyilvánvaló tényeket sem ismerik el néhányan, köztük Te sem. Hogyan lehetne egy értelmes, szakmai alapokon, tényeken nyugvó vitát folytatni ott, ahol egyesek vitamódja az "alapvetés, hogy nekem van igazam, amennyiben mégsem, akkor is" vonalon mozog?!

A moderátor merre van? Ez nem rontja a fórum szinvonalát, az ilyesmit nem kellene tűzzel-vassal írtani? Gondolom, ez belefér. Nem, rohadtul nem fér bele. Na szevasztok, szép ünnepet Mindenkinek.

• Timer

veterán

válasz radi8tor #596 üzenetére

Nemsokra, azon felül, hogy néhányan talán nem szívatták meg vele magukat az írásomnak köszönhetően. Mert annak több értelme van, amikor az emberek a nyilvánvalóan selejtes terméket védik körmük szakadtáig, csak hogy igazolják a döntésüket?

• Timer

veterán

válasz bagkri01 #591 üzenetére

" Én pl simán lefikázom a saját cuccom is ha szar...mert a szar az szar és kész. "

Akárcsak én, dehát látod, van az a szint, ahol ez már nem megy.

B-L-A-C-K: nem lenne szükség harmadik féltől származó fikázásra, ha az, akinek van, normálisan kezelne egy ilyen átlátszó, nincs más szó rá, proli Apple hozzállást, mint amit például az aktuális ügy kapcsán művelnek. De nem, mert itt sokan akkor is védik a mundér becsületét vakulásig, amikor már teljesen egyértelmű, hogy a Szeretet Gyártó lóf@szt rakott a szájukba idén Karácsonyra. Nyugodj meg, ha az én telefonom lassítaná a tudtom nélkül akármelyik gyártó, én fikáznám a leghangosabban.

Meg is tettem, amikor kijött a OnePlus 5, nem kíméltem se atelefont, se a gyártót, hiába vettem meg én is, gyaláztam, ahol lehetett (nymtatott magazinban megjelenő tesztben is, például). Hogy miért? Mert sz@r volt, és a gyártó próbálta bagatelizálni.

Na ez az a hozzáállás, ami a legtöbb Aplle fanból hiányzik.

• Timer

veterán

válasz B-L-A-C-K #582 üzenetére

Idézd már be légyszíves, hogy mikor állítottam olyat, hogy az Androidos mobilok nem hibásodnak meg? Még csak azt sem írtam, hogy az iPhone-ok gyakrabban hibásodnak meg, mint bármi más (pedig írhattam volna, mert szubjektív így látom a környezetemben, dacára a drasztikus mennyiségbeli különbségeknek). A demagógia és a szavak kifordítása, az megy, látom.

Mindössze arra utaltam, hogy a leírtak alapján már a jó ég tudja, hanyadszorra garanciáztat a kolléga, de érthetetlen örömmel éli meg, mert cserélnek. Szerintem egy negyedmilliós telefonnál az lenne az elvárható, hogy egyszer se kelljen garanciáztatni.

• Timer

veterán

válasz Lord Sidious #580 üzenetére

Őőő, és az pozitívum, hogy egy luxus áron kínált cucc ennyiszer meghibásodik, de legalább cserélik? :)

• Timer

veterán

válasz Aventador91 #562 üzenetére

Pffffffff. Rettenetes kínai kacatok, mi?! :) Látszik, hogy életedben nem fogtál még a kezedben például OnePlus-t. Veled szemben nekem van tapasztalatom a másik oldallal is, a munkám miatt időről-időre kapcsolatba kerülök az aktuális iPhone generációval, szóval elárulom: a kamerát kivéve semmiben nincs már elmaradva egy OnePlus 5T egy nyolcas szifontól, ahogyan a 3-as sem volt elmaradva a hetestől. Ja de, pont fele annyiba kerül.

(plusz, kétszer annyi az üzemideje alapból jár mellé gyorstöltő, kezel 2 SIM-et, és nem lassítják mesterségesen 1 év múlva.)

• Timer

veterán

Imádom a moderálást. Ha már nem blokkolom a reklámokat, legalább a véleményemet írhatnám le... Úgy, hogy abban ráadásul egyetlen sértés sem volt, csak tényszerű megállapítás.

Röviden azért újra összefoglalnám! Apple hívővel szakmai érvrendszerek mentén vitázni olyan, mint sajtreszelővel maszurbálni: megoldható, de rettentően fájdalmas, nagyon sokáig tart, és semmi értelme sincs.

• Timer

veterán

válasz no more #497 üzenetére

"Ennek eredménye, hogy lehet 10000-es aksi a telefonban, alig fog kibírni egy napot..."

LOL, ezeket a f@szságokatt honnan veszik az emberek?! Nem 5 évvel ezelőtt vagyunk, ébresztő! Másfél nap lazán kijön például egy OnePlus-szal... Tudod, akár 2 SIM-mel is, ami miatt meg én röhögök a sok almás divatmajmon. Mert ugye, egy üzleti, plllllééémmijummmm telefonban rohadtul nagy luxus 2017-ben a DualSIM. Ja, nem.

Miért, de tényleg MIÉRT nem tudja elismerni egyetlen iPhone tulajdonos, hogy IGEN, ezt most elb@szták az Epülnél, és sz@rjanak sünt?! MIÉRT?!! Fájna, vagy mi a f_sz?

• Timer

veterán

válasz janeszgol #467 üzenetére

Rohadtul rájuk férne már egy erőspistás szopóálarc. Minden gyártó hazudik, vagy minimum ferdít, de ezek még pofátlanok is, és olyan árazást adnak a készülékeiknek, ami épésszel nem védhető, technikai szempontból meg pláne nem. És nézd meg, van, aki tapsol hozzá. Ezek szerint az teljesen rendben van, hogy ha a telefon 40 százaléknál kikapcsol, és hogy ezt megelőzze a gyártó, inkább csökkenti a teljesítményt. A nagy sz@rt van rendben. Az van rendben, hogy ilyen esetekben elismeri, hogy foskupac akkut épített be, amit sűrű elnézéskérés közepette két bőnyálas francia között lesütött szemmel cserél, és az se baj, ha rögtön készülékestől, ha már prrrémmijjjummm az ár meg a minőség.

Bezzeg tavaly ment a kapa a szamszungnak a kigyulladó akkuk miatt. Küldhettek volna egy peccset a telefonra, ami visszaveszi az órajeleket a felére, meg postán egy poroltót, hogy lefújja vele a paraszt, ha netán mégis lángra kap. Vagy, az ütések ellen egy b_zirózsaszín bumpert, ez már az Epülnek is bejött egyszer... ;]

Az a szerencséje ennek a baromarc gyártónak, hogy még mindig sokan vannak, akik trendből veszik meg a túlárazott ócskavasat. És amíg sokan vannak ilyenek, addig mindig lesznek újabbak. Ha egyszer jön egy másik márka, ami még menőbb lesz (Tesla? Facebook? ), akkor rohamosan fog esni a népszerűségük, és megnézhetjük a Nokia haláltusáját még egyszer, ezúttal almaszószba oltva.

• Timer

veterán

válasz B-L-A-C-K #252 üzenetére

Lehet, hogy megint ki kellene próbálnod az Androidot. 5-6 éve nekem is tele volt a tököm vele, de immáron másfél éve elégedetten használom. Ajánlanék egy Oneplus 5T-t, szerintem csalódásmentes készülék lett. Az OP3-at csak azért cseréltem le rá, mert azt garival szeretném eladni, de reális észérv nem volt rá, tökéletesen működik, és útban van rá a nyolcas főverzió. A DashCharge elpicsáz mindent, a vegytiszta Android/Snapndragon/jó sok RAM trió pedig gondoskodik a sebességről.

@cray: azért jobb, ha tudod, hogy mésfél évnyi OP3 használat után, mindennapos etetés mellett, ennél a készüléknél (például) nem érzek semmilyen akku romlást. Pedig a Dash miatt sokan kételkedtek ebben, de ha benézel a topikjába, senki sem panaszkodik akkura, pedig bőven garancia időn belül vagyunk még, küldhetnénk cseréltetni ilyen-olyan okra hivatkozva. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a kamerán kívül nagyjából mindenbe megfingatja a kortárs i7 Plus-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés