- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Cathfaern #191 üzenetére
Az igazi tudás egymásra épülő rétegekből áll, csak nem érzem, hogy ennek lerakásához kellett az a sok éves főiskola. Szakmai tudást nézve 80%-ban szvsz időpocséklás volt az egész, csak hát ha kellett a papír, akkor meg kell tudni hunyászkodni. Akit érdekelt a szakma, azt inkább visszafogta az iskola. Akik kiestek (ez akkoriban az évfolyam többsége volt), azok közt nekem úgy tűnt nem kevés értelmes ember volt, aki egyszerűen nem tudta magát rávenni, hogy egy ilyen intézmény hülyeségire fókuszáljon. És persze ezzel vissza is kanyarodtam az eredeti gondolatra, hogy egy ember habitusa és végzettsége közt bizonyosan erős összefüggés van statisztikailag. Kétségtelen mondjuk, hogy volt egy alsó műszaki-IQ határ, ami alatt kiszűrt az intézmény, szóval az is valami. Nem tudom ezeknél a programozós gyorstalpalóknál ez utóbbi mennyire van meg, de valaki említette hogy van felvételi.
-
jbcs
tag
válasz
Cathfaern #58 üzenetére
Szerintem jól látod, az informatikai, fejlesztő cégek 95% Budapesten van, ahhoz, hogy ide be lehessen vonzani vidékieket, csak úgy lehet, hogy lehetővé teszem számukra, hogy otthonról dolgozzanak és max. hetente 1 vagy 2-szer kelljen bemenni.
Látásom szerintem, aki szorgalmas, akar dolgozni, az otthonról is fog, aki meg lusta, az ülhet a főnök mellett, akkor sem fog.
Egyébként érdekességként: egy vidéki megyeszékhelyen (nem Szeged vagy Debrecen) lakom és megkerestem a város legfelkapottabb számtech suliját és érdeklődtem JAVA tanfolyamról és mondták, hogy nincs és nem is volt az utóbbi években, nincs rá igény. Mondom micsoda? Valahogy a vidékiek még mindig nem látják merre halad a világ... De talán ez az egyik oka, hogy vidéken nincsenek fejlesztő cégek és nem mindenki akar Pestre költözni vagy oda ingázni nap, mint nap. -
bambano
titán
válasz
Cathfaern #56 üzenetére
mert egy csomó, valójában felesleges, sallangot is meg "kell" csinálni.
a főnökség azt hiszi, hogy ettől fog menni a munka. meg igen gyakran azt is hiszik, hogy mindenféle frissen felkapott trendi módszertanok szerint kell fejleszteni, akkor lesz jó.voltam üzemeltető, a főnököm azt hitte, hogy nekem is járnom kell a programozók reggeli standupjára. nem tudom, melyik módszertanba tartozik ez a reggeli "öt percesnek hazudott" meeting (nem is érdekel, sose voltam főtevékenység szerint fejlesztő), de le lett építve ez az erőlködése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged