- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasirTTT
őstag
á basszus, szerintem nem lett jó
leszedtem ezt a 2/3 cuccost:
- PhysX System Software 9.10.0514
- GeForce/ION Release 260 WHQL 260.89
- PhysX-mod-1.04ffúgy csináltam ahogy le van írva a 6. pontig (de ez az "a-e" ez nekem nem ugyan ez
de valamit csináltam)
elindítottam a GRAW2-t mert az az egyettlen fizikás gémem, de nem tudom bekapcsolni a fizikát, csak normál beállítás van (ami régen alapból is volt)
-
BraveHeart
tag
"Egyedül a második prociteszt lehet lényegesen gyorsabb vantage-ben ha bent van a GTS."- ez teljes mértékben így is volt, a repcsik olyan gyorsan röpültek be a képernyő közepére, mint Speedy Gonzales a sajtboltba!
na, de a viccet félretéve, tényleg gyorsult, ezért is gondoltam, hogy teljesen jól müxik a dolog!
"Csak akkor hoz a konyhára a GTS, ha az adott progi támogatja a Physx-et. A Batmant is úgy lett volna érdemes tesztelni, hogy belököd a CF esetén is a fizikát highra, utánna leteszteled úgy high-on, hogy bent van a GTS.
"
- vhááá... igen, néha a legkézenfekvőbb dolgok figyelmen kívül hagyása a legprimitívebb feltételezéseket eredményezik ... mivel csak a gts-t vettem ki, így most a cf-el megcsináltam high beállítással... megkövetlek!
mint mondottam volt, hibriddel 117 fps volt high-on, s tény, hogy a 246 fps átlag cf-nél a physx kikapcsolásával volt.. na, most a 5870 cf-el high physx-el 21 fps!!!!
tényleg működött!viszont: nem látok különbséget physx high és off között.. tényleg! szóval azt kell mondanom, hogy a költségek egyáltalán nem érik meg a dolgot... persze, ezzel nem kell egyetérteni, ez a saját véleményem, mivel a játszhatóság élménye semmivel sem különbözik egymástól. ezt is kiprobáltam, s legalább többet nem birizgálja a fantáziámat... viszont a vibrálásos dolog elég idegesítő volt, s folyamatosan megmaradt..
egyébként az 1.04ff-el csináltam, 11.2-es ati driverrel, s a 197.45-ös nvidia driverrel, illetve a PhysX_10.02.22_9.10.0222 software-t telepítettem...
tapasztalat, hogy nem kellett még az ati-t sem leszedni, beraktam a gts-t, fel a driver, meg a többi, s ment minden simán... mint említettem, egyedül a folyamatos vibrálás megjelenése, illetve néha az asztal szellemképe volt idegesítő, ha új alkalmazást nyitottam meg... -
mhmpista
aktív tag
Na hát hazaértem, és nemtudom leszedtem a 1.2.0ásat és nemlátom hogy hol írná amit írtál.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=nsuzmeve6bymdr3eadom.png
Végig futattam és érdekes mert az 5850 hőmérséglete megsem nyikkant, viszont a gt220 melegedett, de így is 17 fpsre volt elég.
De most fut vagy nem?
Hol tudom még megnézni, lemérni?
Rakjam újra a régi driverrel? Te melyikkel használod? Van különség régi és új nv driver között ha csak fizikáztatok? Meg persze a 2d hd filmek de annak sztem mindegy... -
mhmpista
aktív tag
Ok köszi szépen.
Csak az a furcsa hogy míg a régebbi patchekknél bekell kapcsolni mert alapból kivan kapcsolva ez alapból bekapcsolja e?
De ha nem akkor megfeltolom a régebbit, nemhiszem hogy annyit számítana hisz a physx et kell inkább frissíteni azt meg lehet.
Még annyi hogy én is palitot szereztem ugyan ez mint amivel te az első tesztet írtad.
Játékban számít ha felhúzod? Érdemes tuningolni? Engem a tesztek nemnagyon érdekelnek viszont ha játékokban számít akkor megéri azért. -
mhmpista
aktív tag
Szóval a 1.4ff bekapcsolja csak nemengedi állítani?
Vagy azóta igen még1szer elolvastam a hozzászólásaidat és énis megtaláltam ezt az új driver nemlátszik physx gond lehet. Vagy rakjak fel régebbi drivert? Végülis nekem nemfeltétel hogy újabbal használjam, csak a megszokás hogy mindíg az újabbat rakom fel, de ha régivel tuti jó akkor feltolom inkább a régebbit.
Meik az utcsó olyan amiben tudom állítani?
De ok letesztelem ha hazaérek, de ilyenkor hogy tudom megnézni nélküle? ugye hogy lássam a különbséget, csak letiltom a gt220at és akkor elméletileg viszakell esnie az fpsnek?
De különben amit priviben kérdeztem hogy az asztalt kitudom e majd terjeszteni az működik tényleg szóval köszi. -
jagela
csendes tag
Mafia 2 bench érdekes...
beállitás minden maxon felbontás :5040x1050
physX on 5870+gtx280 átlag 27 fps
physX on 5870 átlag 10 fps
phsix off 5870 átlag 28 fps
physX on 5870+9800 gtx átlag 24 fpstehát kár volt lecserélnem a gtx 280 -at kissebbre számit a teljesitményben sajnos...
még akkor is ha max 10-12%-volt a kártya terheltsége... -
LÁZ
addikt
összedobtam én is a magam kombóját, 5850+88gts g92, úgy tűnik,mintha inkább lassítaná a gts. Maffia2-nél kikapcsolt fizikánál 50 fps körül vagyok, ha játékban high-ra rakom, akkor 23 átlagba, viszont ue a helyzet ha bekapcsolom az nvidia driverébe is
.
Eszközkezelő ok, 1.03as peccsel, vmi javaslat esetleg?
Mondjuk sztem valszeg egy izmosabb kari kéne fizikára, de ez van most kéznél...
-
laci666
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szóval most az a megoldás, ha nem megy PhysX akkor belenézek a Képernyő tulajdonságaiba.
Jó lenne, ha menne úgyis ahogy te mondtad: kiterjesztés nélkül a PhysX. Nem akarom én tuningolni meg ilyenek.
Viszont most CCC szivat. Azt írja nem található ATI elsődleges megjelenítő...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Először a legújabb driverrel próbáltam, most 196.21-el próbálkoztam.
Persze, asztal kiterjesztés megvolt, bár nem egyértelmű hogyan is viselkedik a Windows ezzel.
Az a fura, hogy ugyanazokat megismételve már nem aktív a PhysX telepítés+patchelés után.
Ami eltér a leírásodtól, hogy a kártya behelyezése után nekem rebootot kér mielőtt engedné telepíteni az nVidia drivert. Gondolom ez nem baj.
Elég kezdetleges megoldásnak tűnik ez nekem...
-
borat26
aktív tag
Köszi a választ, de még 1 kérdés.
A tesztből én azt szűrtem le, h minimális, azaz jelentős fps növekedés érhető el Physx igényű játékoknál.
Tudom nem egy bivaly a HD5770 Vapor-X, de erre volt keret. Ha azt nézem, jelenleg a phyxs a gáncs, akkor elegendő egy NV kari, de később úgyis szükségem lesz agy erősebb ATI-ra és jelenleg 45k-ba fájna egy HD 5770 a meglévő mellé, mig egy GT220 csak 16-17 k.
Szal asszem egyenlőre marad a hybrid, aztán majd jön a komolyabb hybrid.Hiszen lessz még idén jelentős NV támogatású játék bőven.
Neked ezek szerint a whql-ek közól a 196.21 lett a befutó?
-
wwenigma
Jómunkásember
Megbabráltam rivatunert, igy tudom monitoroztatni az nV kari terhelest everest segitsegevel.
Ahol a marker van, ott ugye ment a teszt, végig. 10.3 beta ATi drivert hasznalok, e mellé a 196.34-es nV driver ment fel és a 9.10.0222-es physx drivert raktam ra. Megpatchelve és beállítva szépen lefutott a fluidmark.
Most felraktam a 197.13-as utsó beta nV drivert. Ezzel lehal a fluidmark 40-50% körul. DE ami a poén, az nV kari terhelese tovabbra sem valtozik, tehat az szamol ÉS a 4670-em atvalt 2D órajelekbe! Szvsz az ATi driver dobja el magát...
mod: Na, itt van, latszik amit mondok:
-
sakto
őstag
-
Teasüti
nagyúr
Néztem én is tesztet, csak épp nem értem, h miben különbözik a fizika a grafikától?
TEhát miért elég physx-re 4x és miért nem elég grafikára?
Physx nem használja ki az összes őőő "processzormagot"?
Tehát physx-nél nem lehet 100%-ra kihajtani egy vga-t?Ha nálam az nv 4-x lenne, akkor a raedon 16x?? De ez összesen már több, mint 16 sáv - vagyis amit a vezérlő nyújtani tud. Nem?
-
Teasüti
nagyúr
Egy vmit hadd kérdezzek meg! Látom a tesztedből, h 4x-esen futtatod az nv karit. Miért is? Honnan jött az ötlet, h csak 4-esen menjen? Úgytom a te lapod támogatja a kétszer 16x-ot, felosztás nélkül. Vagy benéztem?
Nekem van egy P45-ös lapom, amin sajna csak egy teljes értékű 16-os foglalat van, amit multiban feloszt kétszer 8-ra. Namost ha egy HD5850 mellé társítanék egy gt220-at, akkor itt milyen felosztást tudnék használni? A 2x8 az adott. De ha megbuherálom az nv-t a 4x-es üzemmódra, akkor a főkarira mennyi fog jutni? 12x? Lehet szűk keresztmetszet a lapom?
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Igen, a délután folyamán picit megint átismételtem a fizikázás receptjeit és utólag már én is belátom a dolgot.
De az még nyitott kérdés, h vajon 2 év múlva is elég lesz-e a gt220? Vagy vajon a gt240 jövőállóbb? (Persze csak ha életképes marad a physx a jövőben)
Bár megnéztem az árakat is, és azt látom, h a 240-es sztem már nem éri meg a pénzét - physx-re.
Köszi a választ egyébként!
-
Teasüti
nagyúr
És mi a helyzet a gt240-el? Azért ha vennék fizikai gyorsítót, akkor azt hosszú távra venném.
Ma még elég lehet elég a gt220, de mi lesz ha később kijön egy masszív physx-es játék?Lássuk be már a gt220 is elég erősen visszafogja a 5870-et, batman alatt ez tisztán látszik az fps-eken. Nem mondom, h ez változtat a játékélményen, de tény.
Köszi!
-
-
Zebu
addikt
3Dmark Vantage korábban
a konfigommal ilyen eredményeket produkált:
GPU: 10889
CPU: 7376
Total: 9731Lehet sikerült már kicsit magasabb eredményt is elérni, de ezt találtam...
Jelenleg:
GPU: 11101
CPU: 26429
Total: 12984Viszont rohadtul fűt a kártya.... valamit ki kell találnom rá.... eléggé megemelkedett a hő a házban tőle....
75 fokon megy az Inno3D kártya a gyári hűtővel.... húzós!
Nem lesz jó így, nagyon fűtik egymást a 4890-nel.... a 4890 is majdnem felment 90 fokra, eddig 80 föle nem nagyon ment....
-
Stirlitz
senior tag
-
voodoo98
addikt
Először privátban küldtem, de elküldöm ide is, hátha másokat is érintenek a kérdések és a válaszok.
Szia,
olvastam a cikked. Nagyon jó. Gratulálok.
Én a mafia2 (lesz benne physx) miatt szeretnék ilyen rendszert, vagy lecserélni a HD5850-esemet valami jó erős nv-ra. pl.: GTX295, vagy erősebb Fermire, majd meglátjuk az ár/telj-t.A kérdéseim a következők lennének:
1. EP45-UD3LR lapom van, ami azt jelenti, h csak 1 db x16 2.0-ás slot van benne, a másik az x1-es. mennyi értelme van ebben belerakni egy gt220-at, illetve hogyan tudom megtenni, hány "fogat" kell leragasztani? Vagy vegyek inkább 2 x16 slotos lapot.
2. az újabb nv driverekkel is menni fog a megoldásod szerinted? Mafia2 talán csak nyár elején jön ki, addig még sok driver kijön...
3. esetleg ha nem megy ati/nv páros, akkor egy GTX295 (itt most 2 mag is számíthat) mellé is érdemes lehet betenni egy gt220-at physx-re? (prohardver cikkben egy gtx260 mellé nagyon is megérte)
4. lapom: http://media.photobucket.com/image/ep45-ud3lr/aaa91002/3-4.jpg
ezek szerint fizikailag sem lehet beletenni!
vagy mégis?Köszi a válaszokat!
/vd98 -
Stirlitz
senior tag
Ha nincs 2 hosszú slotod, csak pci-e x1 van? Müködne benne a x16os kártya, most néztem angol nyelvű oldalakat. Vagy akkor a lecsökkent sávszélleség miatt lenne lassú? Vagy egyáltalán kell ennek ehhez nagy sávszélleség? Mégsem teljes grafika amitt számol, vagy teljesen rosszul gondolom csak?
-
XoZ
aktív tag
A Crysis saját fizikai motort tartalmaz, ami a CPU-n fut.
Az NVidia oldalán megtalálható a GPU PhysX játékok listája: [link], az NVidia társkártya csak és kizárólag ezeknél végzi a fizikai számításokat. Ezen kívül van jónéhány PhysX API-t használó játék, azok viszont csak a CPU-n számoltatnak (az összes PhysX API-t használó játék listája: [link]).
A cikk egyébként nagyon jó lettBevallom, hogy már én is kipróbáltam ezt a megoldást, de hamar megszabadultam az erre a célra beszerzett 8800GS-től (amit a 96 sp és a kedvező ár miatt választottam), mert az idő 99%-ában csak feleslegesen fogyasztotta az áramot a gépben, melegedett, és zajos volt. Ilyen szempontból a cikkíró által használt 40 nm-es kártya sokkal jobb megoldás.
-
Gaboman
nagyúr
Nekem egyébként úgy néz ki hogy a 4870X2 mellé egy ASUS 8600GTS DDR3 lenne Physxnek.
Jó választás,felesleges erősebb nem,remélem hogy a kis NV nem lesz egy túl hangos darab,mert a gépem jó csendes. -
HW Junkie
tag
Hehhe, Fermi, persze, keverem itt a finom nvidia holmikat a nagy lelkesedésben.
4ghz-re húzott I7-el meg az 5850-el ha rákapcsolom a hw psych-et a 8600GT-re a Dark Void benchmark min fps 13 max fps 26 low psych beállítással. Mondjuk 8600GT nélkül fele ennyi.
Viszont high-al lehet 5 fps-t fogok kapni max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- VR topik
- További aktív témák...
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 GAMING Eladó!
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest