Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Legalább egy téves nyelvtani kijavítás után eljutottál oda, hogy megnyugtattál, hogy mégis csak tudok magyarul, csak te kavartad magad bele, de azért gyorsan hozzáfűzted, hogy hülyeségeket hordtam össze-vissza.De sebaj, ilyen ez a popszakma, néha meg kell telnie a fórumoknak felesleges vitákkal. Legalább egy kicsit mind a ketten izmozhattunk, milyen ügyesen tudjuk tekergetni a szavakat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"én meg csak azt akartam mondani, hogy az hamis állítás, hogy "itt senki nem beszélt ORM-készítési szándékról"."
Nem hamis állítás, mert a "szándék" az egy jövőbeli cselekedetre utal, tehát arra, hogy vélhetően itt épp készül valaki ORM-et írni.""én már készítettem ORM-et" nagyvonalúan az állítmányból, a tárgyból és az alanyból tekintve ORM készítési szándékra utal."
Ha már belementél: nem, ez nem szándékra utal, hanem múltbeli, megtörtént cselekedetre.A "szándék" ugyanis nagyjából egy törekvés valamilyen későbbi cselekedetre.
Mindezt most csak azért mondtam el, mert erősen belekötöttél a saját mondatom jelentésébe is, de én sem akarom folytatni a mondattani elemzéseket.Abban igazad van, hogy lezso6 eredeti hozzászólásának szándékát vélhetően félreértettem, azt gondoltam, konkrétan a mi diskurzusunkat tünteti fel nevetséges színben - pedig igazából valószínűleg csak arra utalt, hogy milyen vicces belegondolni, hogy amikor az ember még a tanulási folyamat elején vagy közepén van, akkor még olyan nagyvonalú tervei vannak, hogy ORM-et készít, frameworköt épít, és így tovább... Aztán ráébred, hogy szórakozzon vele a hóhér. Használ egy népszerű, sokak által felügyelt kódbázist.
Ez a vita nem indult volna el, ha lezso6 egyértelműbben fogalmaz. -
(#17) Sk8erPeter: Nagyképűség ON
Nem kell fetchelni:
class PostgresResult implements Iterator
{
private $_connection;
private $_result = NULL;
private $_key = 0;
private $_size;
private $_cache = array();
public function __construct($connection)
{
$this->_connection = $connection;
}
public function __destruct()
{
pg_free_result($this->_result);
}
public function current()
{
if($this->_result === null) {
$this->_result = pg_get_result($this->_connection);
$this->_size = pg_num_rows($this->_result);
}
if(!isset($this->_cache[$this->_key])) {
$this->_cache[$this->_key] = pg_fetch_assoc($this->_result, $this->_key);
}
return $this->_cache[$this->_key];
}
public function key()
{
return $this->_key;
}
public function next()
{
$this->_key++;
}
public function rewind()
{
$this->_key = 0;
}
public function valid()
{
return $this->_key < $this->_size;
}
} -
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából eredetileg nem arra kérdeztem rá, hogy ez mire jó, hanem hogy hogyan néz ki kód szintjén az, amit Athlon64+ írt, ezt értettem "gyakorlati használat" alatt, nem a "gyakorlati hasznára" kérdeztem rá, mert arra vannak bőven ötleteim.
De azért nem árt, hogy megbeszéljük ezt is.A mysql result set nyilvántartásának preferálását mondjuk nem feltétlenül tartom egyszerűbbnek, mert akkor nyilván kell tartani azt is, amit már mondjuk fetch-eltünk. Mondjuk valóban erőforráskímélőbb lehet a result set buzerálása, de kód szintjén lehet, hogy melósabb. Aztán lehet, hogy van rá valami ultimate megoldás, ami megteremti a világbékét.
Szerk.: a "tákolmány szar PHP" segítségével.
-
Peter Kiss
őstag
Nem hiszem, hogy ilyen varázslat lenne a Kohana-ban. Túlságosan bonyolítaná a dolgokat, ha nem fetchelnék objektummá azonnal az elemeket, mondom ezt úgy, hogy építettem ORM-et. Az előző hozzászólásomban írtam, hogyan pakoltam bele az enyémbe, annál fogva:
foreach ($dataContext->Members() as $member) {
/* ... */
}Gyakorlatban használok ilyet mindenféle container (EntitySet, ObjectGroup, Enumerable, stb) bejárására, de pl. a Config osztályom is tudja, ott a gyerek elemeket lehet bejárni (XML-ből táplálkozik). De pl. a saját session-kezelésből adódik egy ACSession osztályom, aminél a $_SESSION-t tudom bejáratni, ha ahhoz van kedvem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt jó tudni.
Egyébként a korábbi hsz.-emben arra céloztam, hogy kíváncsi lennék, hogyan nézett ki Athlon64+-nál az összehasonlítás (maga a kód), de rájöttem, hogy a hivatalos oldalon mutatott IteratorAggregate-re mutatott példa annyira egyszerű, hogy túl szép, hogy igaz legyen...............
public function getIterator() {
return new ArrayIterator($this);
}
..............Hát ez ilyenformán nem egy nehéz valami.
Gondolom ilyenre lefuttatott egy buzinagy ciklust egy kis mérőkével, meg a másikra is, és kész.(#1) Athlon64+ :
"[értesítő]"
így nem egyszerűbb? >>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest