- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #31 üzenetére
ne haraguggy
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #29 üzenetére
teljesen igaz az alábbi mondatod:
"Nem hamis állítás, mert a "szándék" az egy jövőbeli cselekedetre utal, tehát arra, hogy vélhetően itt épp készül valaki ORM-et írni." Itt tényleg senkinek nincsen szándéka ORM-et írni.Természetesen rosszul fogalmaztam. Remélem ez hihetőbb, mint az, hogy eddig nem voltam tisztában szándék szó jelentésével
(Azt kellett volna írnom, hogy itt már volt valakinek szándéka ORM-et írni, írt is)
Viszont, ha igazad van, akkor az általad írt szöveg, miszerint "itt senki nem beszélt ORM-készítési szándékról" teljesen igazan a szó szoros értelmében.
Nem hiszem, hogy számodra ez megnyugtatóbb kimenetelt jelent, hiszen akkor a fenti mondatodnak semmi köze nem volt az eddigi beszélgetéshez:
tényleg senki sem fejezte ki ORM készítési szándékát. (Még lezso6 szerint sem, hiszen az előző hsz-odban egyetértettél vele, hogy ő is valószínűleg általánosságban beszélt, és nem rólunk)Szóval ez olyan, mint amikor berúgva untam egy beszélgetést, és elkezdtem arról magyarázni, hogy tegnap ittam tejet. természetesen igaz volt, de semmi köze nem volt a beszélgetéshez. -- Be vagy rúgva?
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #24 üzenetére
én meg csak azt akartam mondani, hogy az hamis állítás, hogy "itt senki nem beszélt ORM-készítési szándékról".
nem akarok nyelvtani mondat-elemezgetésekbe belemenni, de azt hiszem (bár lehet, hogy tévedek) az, hogy "én már készítettem ORM-et" nagyvonalúan az állítmányból, a tárgyból és az alanyból tekintve ORM készítési szándékra utal.
És ilyesformán jól ideillett lezso6 általánosítása.
Mindez teljesen független attól, hogy nagyképű volt-e vagy sem.
-
válasz
Sk8erPeter #24 üzenetére
Mi ez itt, irodalom óra, verselemzés? Vajon a költő mire gondolt?
Amúgy én nem akartam nagyképűsködni, szerintem tök jó amikor valakik ekkora lelkesedéssel ontják magukból a kódot.
-
válasz
Sk8erPeter #22 üzenetére
Régi kód még ifjonc koromból.
Közbe a kommentedtől függetlenül kitöröltem, mert sok helyet foglalt a szöveg.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #19 üzenetére
Sajnos egyáltalán nincsen igazad. lezso6 kijelentése általánosítás volt, nem jövőbeli szándékra utalt. Ilyesformán pedig nincs lényege annak, hogy jelen, múlt vagy éppen jövő időről beszélünk, a lényeg a szándékon van ^^ ^^ !!
Sőt, ha már ott tartunk, szerintem nem is volt nagyképű hozzászólás. Pusztán arról szólt, hogy egy idő után rájössz, hogy fölösleges olyan dolgokba belekezdeni, amiket már mások megcsináltak jobban. Athlonnak úgy tűnik elég nagy tapasztalata van, szerintem ő sem mostanában döntött úgy, hogy csinálni akar egy ORM-et. Hacsak nem önszivatásból
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #17 üzenetére
DE!
"Túlságosan bonyolítaná a dolgokat, ha nem fetchelnék objektummá azonnal az elemeket, mondom ezt úgy, hogy építettem ORM-et." -- Athlon64+ -
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9 üzenetére
de a $this->_db_builder->as_object mit csinál?
Egyébként már nem is tudom mit írtam, hogy csinálja a Kohana, lehet, hogy nem volt igazam. De már tudok jobb példát mondani arra a kérdésre, hogy mi ennek a gyakorlati alkalmazása, ami Sk8erPeter eredeti kérdése volt.
Ugye az iterátort tudjuk, mire jó: egy interfészt ad egy tároló elemeinek végigléptetéséhez a belső reprezetnációtól függetlenül. A PHP által definiált iterátor interfész pedig mindezt egységessé teszi, hogy a PHP-ban használatos vezérlési szerkezetekkel is megfelelően működjön: foreach, array_map stb...
Szóval ez az interfész bármikor jó, amikor egy iterátor jól jön:
-- 1) Az egyik eset, amire gondolni tudok, az a fentebb említett. Például van egy gráfod, és annak a csúcsait akarod bejárni egyenként.
-- 2) Speckó dolog, amire én gondoltam Kohanával kapcsolatban, hogy a tárolt adatok reprezentációja (típusa) nem egyezik meg azzal, amit mi elvárunk az adatstruktúra interfészétől, hogy adjon, de az iterátor a megfelelő formátumra konvertálja.
Például a mysql result set egy stdClass (vagy amit a mysql_fetch_object visszaad) típusú objektumkat a vissza, de amit várunk a Kohanától, az a megfelelő ORM objektum minden esetben.
Ekkor véleményem szerint mindenképpen értelmesebb dolog lazy módon konvertálni az eredmény sorokat a megfelelő ORM objektumokká olyan egyszerű megfontolások miatt például, mint hogy a fejlesztő nem biztos, hogy minden eredményben megjelenő objektumot fel akar használni. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9 üzenetére
Melóban vagyok, a kód nincs nálam.
---
Az plusz kód sem árul el semmit sem arról, hogyan fetcheli az obejktumokat. Egyébként szerintem nagyon
f.sérdekes ez a kód. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #7 üzenetére
Ebből semmi sem látszik, mert ez csak query builder + végrehajtás, de az eredmény már nincs benne. modder azt írta, hogy folyamatosan fetchel, ebben ez nincs benne, és én ezt kétlem. Azt, hogy iterálható az adathalmaz, az nem vita tárgya, az, ha működik.
---
Nem, addig nem jelenik meg.
Core i5 @3GHz 1 magon 128 vagy 256 MB memóriát adva a PHP-nak.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2 üzenetére
Megoszthatom a tesztet, de nem akarok nevetség tárgya lenni, annyira faék.
Gyakorlati használata rém egyszerű (egyszerű példában persze
):
class IT implements IteratorAggregate {
protected $_a = array();
public function getIterator() {
return new ArrayIterator($this->_a);
}
}TableEntity-mben:
abstract class TableEntity extends \System\ObjectBase implements \IteratorAggregate, \System\Collections\IEnumerable {
/* ... */
public function getIterator() {
return new \ArrayIterator($this->ToArray());
}
}---
Amint kiküldöm az első hozzászólást, kapcsolok is rá a borítékra.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2 üzenetére
gyakorlati hasznát én ennek pl. a Kohana ORM moduljában láttam, ahol egy lekérdezés pl.:
ORM::factory('Entitas')->find_all()
egy iterálható objektumot ad vissza entitásokról, és végig lehet rajta menni foreach-csel. A háttérben pedig a mysql result set-ből dolgozik. Az értelme valami olyasmi, hogy nem alakítja az összes adatbázis sort objektummá, csak akkor, amikor konkrétan el akarod érni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest