- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi23
tag
Részvétem!
Idézem magamat:
-
szepi23
tag
Sziasztok,
Tegnap megjött a szervízből a tabletem, aminek betörtem a kijelzőjét. Vegyes érzéseim vannak a javítással kapcsolatban. A gépet június 6-án vitte el a DHL és tegnap azaz, 28-án hozta vissza. Az ügyintézés kis zökkenővel simának volt mondható, figyeltem online, hogy hol tart a javítás, 5 napig volt az "ajánlat elfogadására vár" státusz, de nem kaptam emailt, felhívtam az Asus-t és 2 órán belül el is küldték az ajánlatot.
Először a javításról. A tabletet leejtettem, az érintőképernyő törött el, megcsinálták rendben, előtte is a jobb alsó sarka mozgott, a javítás után is az érintőkijelző kicsit eláll jobb alul. Egyébként a kijelző pormentes, szóval alapvetően elégedett vagyok, ez inkább általános minőségi problémának tűnik. Zárójelben jegyzem meg, hogy feleségem Samsung TAB2-je több kört ver rá minőségérzetben, összerakásban a sokkal drágább Asusomra...
Ami fájó pont a költségek.
Egy Magyarországon, Forintért, hivatalos forrásból vásárolt készülékről van szó, melyre nem garanciális javítást kértem. A bevizsgálási díj 55 euro+ cseh áfa, amit ki kell fizetni, ha kérem a javítást, aminek szintén van munkadíja. Az ajánlat elfogadása után először át kell utalni egy külföldi számlára a pénzt, utána kezdik csak el javítani a gépet. Igazából nem értem, hogy egy hivatalos magyar gépnél miért csak euroban és átutalással lehet egy külföldi számlára fizetni, mert ennek díja bankonként változó, de jellemzően nagyon borsos. Nálam az átutalási költség (CIB) 20 eur (!!!) volt. Így azt mondhatom, hogy a szállítás, bevizsgálás költsége 87 euro (kb. 25e Ft) volt, ami szerintem elfogadhatatlanul sok. Ehhez jött még a javítás 100 eurós költsége.
Összehasonlításképpen egy másik nagy márka (telefon) hasonló javításánál a bevizsgálási költség 5e ft volt hivatalos szervízben, igaz be kellett vinni a készüléket, illetve elhozni.
Összességében azt gondolom, hogy valami nem stimmel az Asusnál, biztos jogszerű, hogy így intézik a szervízt, de nem etikus. Úgy gondolom, hogy vásárlás előtt kell (kellett volna) tájékozódni a szervízháttérről is. -
szepi23
tag
Sziasztok!
Ma reggel sajnos leejtettem a gépet, eltört az érintőpanel
Érdemes az asus szervízbe küldeni vagy tudtok alternatív megoldást? A kijelző működik, nem sérült. -
szepi23
tag
Sajnálom, hogy nem oldódott meg az újraindulás, nekem azóta tökéletes, egyszer sem indult újra 5 töltés lemerítés alatt, igaz csak micro SD kártyát használok, az SD kártyahely üres.
-
szepi23
tag
válasz
Avicularia #838 üzenetére
Örülök, hogy végre megvan a hiba.
Nekem nem volt kártya benne és így is resetelt. Igaz azóta nem. Szóval nekem a reinstall mindent megoldott.
Kipróbáltam egy 8GB-os Samsung microSD kártyával SD átalakítóval a dokkolóban, azzal tökéletes, nem fagy. -
szepi23
tag
válasz
Avicularia #829 üzenetére
Nem tudod kipróbálni egy másik dokkolóval? Lehet, hogy az a ludas? Az érintkezőket megpucoltad? Én letisztítottam alkohollal és kapott fültisztító pácán egy kis WD40-et
.
Csak ötletelek... -
szepi23
tag
válasz
Avicularia #827 üzenetére
Nekem azóta jó, egyszer sem indult újra. Igaz a megelőzően rajta lévő programok felét sem telepítettem. Nem lehet, hogy valamelyik app. is ludas? Nem próbáltad 1-2 napig "szűz" rendszerrel?
-
szepi23
tag
válasz
@matthew@ #812 üzenetére
Remélem, hogy megoldja.
Nálam úgy volt, hogy megvettem a gépet 4.0.3. rendszerrel és mindig frissítette az aktuális verziót. A legutolsónál jöttek elő a fagyások. Visszatettem az első JB frissítést (10.4.2.9.) a fenti módszerrel. Nem fagyott. Majd néhány nap után frissítettem a legújabb JB-re (10.4.2.13.), fagyott, factory reset után is. Feltettem az SD kártyára ismét a 10.4.2.9. verziót, majd miután downgradelt rögtön a 10.4.2.13-at szintén SD-ről. Majd factory reset és nem fagy. Most merült le a gép, 3 nap használat, fel-le hajtás, altatás, használat után nem volt reset.
-
szepi23
tag
válasz
Avicularia #803 üzenetére
Nem volt és egyelőre nem is tervezem. Csak a külső modem kezelés miatt lett volna jó, de megoldottam, a telefonommal osztom a netet, ha kell.
-
szepi23
tag
válasz
@matthew@ #801 üzenetére
Nem tudom, hogy jól fogalmaztam-e, letöltöm a zip filet innen:
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=20&s=16&m=ASUS%20Transformer%20Pad%20TF300T&os=32
A miénk a WW verzió. Hopp most látom, JP verzióban megjelent egy újabb. Nemsokára ww-ben is lesz.
Kicsomagolom (újabb zip lesz), rárakom egy micro SD kártyára a gyökérbe. Újraindítom a gépet, erre az értesítési sávba kiírja, hogy új firmware-t talált. Ha alacsonyabb verzió, downgrade előtt figyelmeztet, hogy az összes adat törlődik. Ha magasabb, akkor átmenti. Utána gyári visszaállítás.Lekopogom, azóta pöpecül megy a gép a 10.4.2.13. WW verzióval. Pedig előtte ugyanezzel napi 2-3x újraindult.
-
szepi23
tag
válasz
Avicularia #797 üzenetére
Olyan ritkán használom dokkoló nélkül, hogy nem tudom megmondani, hogy nélküle is resetel-e.
-
szepi23
tag
válasz
Avicularia #790 üzenetére
Teljesen gyári a gép, nem nyitottam a boot loadert. Egyszerűen csak feletettem a zip fájlt a mico sd gyökérbe, onnantól csinálta magától és jól. Azóta visszatettem a legújabbat, egyelőre azzal sem indult még újra. Valahol azt olvastam, hogy a tiszta installal stabilabb a gép, mint az upgrade-val. Nem tudom, most tesztelem.
-
szepi23
tag
Sziasztok!
Nekem is két hónapja van TF300-am. Az első JB frissítés után nagyon jó lett, soha nem resetelt. Azután a szeptember közepi második frissítés után előjött a random újraindulás, elég sokszor, idegesítő módon. Beraktam a microSD kártya gyökerébe 10.4.2.9. "első" JB romot, újraindítás után kiírta, hogy frissítést talált, és downgradelte erre a verzióra. Igaz gyári állapotba állt vissza, viszont azóta minden tökéletes. Nem indul újra. És megfelelően gyors is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged