- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi23
tag
Sziasztok,
Tegnap megjött a szervízből a tabletem, aminek betörtem a kijelzőjét. Vegyes érzéseim vannak a javítással kapcsolatban. A gépet június 6-án vitte el a DHL és tegnap azaz, 28-án hozta vissza. Az ügyintézés kis zökkenővel simának volt mondható, figyeltem online, hogy hol tart a javítás, 5 napig volt az "ajánlat elfogadására vár" státusz, de nem kaptam emailt, felhívtam az Asus-t és 2 órán belül el is küldték az ajánlatot.
Először a javításról. A tabletet leejtettem, az érintőképernyő törött el, megcsinálták rendben, előtte is a jobb alsó sarka mozgott, a javítás után is az érintőkijelző kicsit eláll jobb alul. Egyébként a kijelző pormentes, szóval alapvetően elégedett vagyok, ez inkább általános minőségi problémának tűnik. Zárójelben jegyzem meg, hogy feleségem Samsung TAB2-je több kört ver rá minőségérzetben, összerakásban a sokkal drágább Asusomra...
Ami fájó pont a költségek.
Egy Magyarországon, Forintért, hivatalos forrásból vásárolt készülékről van szó, melyre nem garanciális javítást kértem. A bevizsgálási díj 55 euro+ cseh áfa, amit ki kell fizetni, ha kérem a javítást, aminek szintén van munkadíja. Az ajánlat elfogadása után először át kell utalni egy külföldi számlára a pénzt, utána kezdik csak el javítani a gépet. Igazából nem értem, hogy egy hivatalos magyar gépnél miért csak euroban és átutalással lehet egy külföldi számlára fizetni, mert ennek díja bankonként változó, de jellemzően nagyon borsos. Nálam az átutalási költség (CIB) 20 eur (!!!) volt. Így azt mondhatom, hogy a szállítás, bevizsgálás költsége 87 euro (kb. 25e Ft) volt, ami szerintem elfogadhatatlanul sok. Ehhez jött még a javítás 100 eurós költsége.
Összehasonlításképpen egy másik nagy márka (telefon) hasonló javításánál a bevizsgálási költség 5e ft volt hivatalos szervízben, igaz be kellett vinni a készüléket, illetve elhozni.
Összességében azt gondolom, hogy valami nem stimmel az Asusnál, biztos jogszerű, hogy így intézik a szervízt, de nem etikus. Úgy gondolom, hogy vásárlás előtt kell (kellett volna) tájékozódni a szervízháttérről is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- GTA V
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged