- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hint: nem az első Surface-eken hódító Windows RT oprendszerről volt itt szó, hanem a Windows Runtime-ról...
Bütykölheted az asztali géped napestig, akkor sem lesz összehasonlítható egy táblagéppel, ugyanis utóbbi nem összeválogatott hardverek egyvelege, hanem egy SoC, és nem SSD van ráforrasztva, hanem eMMC. Többek között.
-
CyberPunk666
senior tag
Hagyd ezt a boszorkányüldözéses dumát és ne állítsd be magad valami áldozatnak.
Össze vissza terelsz, csak megmagyarázhasd, hogy inkább félreértés volt, nem pedig hülyeséget mondtál.
Az egész dolog abból indult, hogy te ezt mondtad a #18-as hozzászólásodban.
"A 2gb-osról nem is mondok semmit, egy böngésző 3 tabbal meg egy total commander már megette az egészet, az számomra a használhatatlan kategória."
Ennek semmi köze nincsen ahhoz, hogy te mire akarod használni, vagy mennyivel másabbak a te igényeid.
A memóriamenedzsmentről is bedobtad, hogy tudod te, de nem írod le. Pedig azóta többször hozzászóltál, ennyi erővel akár le is írhattad volna.
"A win-féle memóriakezelésbe meg inkább ne menjünk bele, nem véletlenül nem reagáltam azokra a hozzászólásokra. Megfelelő topicban vagy kérésre privátban kifejtem."
Ez simán elkerülés.
Egyszerűen hülyeséget írtál, majd kiálltál mellette ezer meg egy tapasztalatból ellenkezővel szemben, most meg mosogatod, hogy neked nem elég, mert más a felhasználás, és boszorkányüldözést kiáltasz.
Pedig azt senki nem vitatja, hogy van amire kell több ram, azt sem számít, hogy ez a gép elbírja-e azt. A lényeg, hogy 3 böngészőtabbal és egy total commanderrel nem telik meg. Ugyanis te ezt állítottad.
Az egész maszatolás a te felhasználásoddal csak akkor került elő, amikor már tizenöten leírták, hogy egyrészt hülyeség, másrészt olyan dolgokkal példálózol, amiről fogalmad sincsen (például a memóriakezelés, hogy "inkább nem írod le", ami nemzetközi jele az elszúrtam az okoskodást-nak).De semmi gond nincsen egyébként, szerintem nyugodtan befejezhetjük, csak ne kenegesd tovább a dolgot és állítsd be a másikat üldözőnek. Ha nem akarod folytatni, akkor ne reagálj tovább.
Ellenben a memóriamenedzsmentes dolgokra, amikről inkább nem írsz, én nagyon kíváncsi vagyok, szóval remélem azt még leírod ide azért. Nem privátban, és nem másik topicba (miért oda írnád, ha itt van ez a téma), hanem ide.
-
Döglött Róka
veterán
"De akkor amin élvezkedsz, memóriamangement:
Neked fontos, hogy ott legyen lehetőleg minden előtöltve a memóriába? Nem. Nekem az? Az. Te érzed a differenciát aközött, hogy valamit csak a memóriából kell előkapni, vagy (jobb esetben) a (tömörített) pagefile-ból, roszabb esetben a háttértárról és még baszakodni vele? Ezek szerint nem. Én érzem? Igen. Számít az a napi ~20-30p, amit nyerek vele? Igen, rohadt sokat. Megjelenik ez konkrétan pénzben? De meg ám. Kérdés van?" - nincs mert tenyleg nem ertesz hozza, semmi szukseg elotoltesre az ssd-k koraban. A win_rt memoriakezeleserol meg tenyleg semmit nem tudhatszSzamodra is eleg 4 GB ram, csak nem akarod felfogni. Mai gepet ezek szerint nem lattal modern os-el mert nem szajkoznal ilyen marhasagokat.
-
-
CyberPunk666
senior tag
De menjünk bele, ez ilyen elterelés a témáról.
Eddig rengetegen leírták, hogy tapasztalatból tudják, hogy elég ennyi ram az ilyen fajta felhasználásra.
Te meg bevallottan tapasztalat nélkül mondod.A windows memóriakezelésére kíváncsi vagyok, hogy szerinted hogyan működik. Menjünk bele, nem kell privátozni, vállalja mindenki nyugodtan a véleményét, ha téved, akkor majd kijavítja a többség.
Egy firefox van megnyitva most az asztali gépemen. ABP, tree style tab, allinone sidebar addonokkal. Van megnyitva ff-ben pdf is. egy 720p 30 perces videó (nem tudom mennyi tölt be belőle előre).
FB is meg van nyitva, ahol ugye sok a kép.13 lap megnyitva és így eszik a firefox 500 megát.
Egyébként, ha megnézed, akkor az alkalmazások memóriafoglalása és az elfoglalt memória között hatalmas a differencia. Oda előtölt.
-
Döglött Róka
veterán
"A win-féle memóriakezelésbe meg inkább ne menjünk bele, nem véletlenül nem reagáltam azokra a hozzászólásokra. Megfelelő topicban vagy kérésre privátban kifejtem." - pedig bele kene mert nagy a baj odaat. Az eszkozod meg letezik, csak 2vel kezdodik az ara. En nemreg vettem egy lenovo yoga-t. neked megfelelne.
-
margithid
veterán
Programozó vagy és ennyire nem értesz a gépekhez? Tudom hardver és szoftver két külön dolog, de akkor is.
Ráadásul már nem egy ember magyarázta el, hogy elég, böngészés most meg valami prezentációval jösz..nem is értem mit akarsz?
Tessék kipróbálni egy sima mezei T100-at és kiderül -
Döglött Róka
veterán
Nem ismered a windows memoriakezeleset, ezert nem hiszed el, hogy 4 gb ram nem eleg. Nem baj ha nem ertesz hozza, csak ne hangoztasd az ellenkezojet. 4GB programozasra is eleg.
eMMC-vel a 2GB ram is boven eleg, mivel annak kicsi a kesleltetese es hatekonyan swapol a rendszer.
Nezetkulonbseg meg nincs, ahogyan hozzaertes sincs reszedrol
-
MeszesKPT
őstag
"Én konkrétan arra szeretném használni, mint amire mondjuk a surface book-ot is használnám. Tehát nem tartalomfogyasztásra, hanem ugyan az lenne rajta, mint a bivalyerős asztali gépemen."
Amiről te beszélsz, az az ultrabook kategória. Ja hogy az háromszor annyiba kerül, mint egy T100-as?
-
Ryoo
senior tag
Ha megszabadulnál a Chrome böngészőtől, már gördülékenyebb lenne az életed. De azt se feltétlen értem, hogy embereknek miért van állandóan megnyitva 10 lap egy böngészőben? Egyszerre úgyis 1et olvasol, csak munkánál tudom elképzelni, hogy több lapot tartok nyitva, vagy ha épp keresek vmit vadul és össze kell hasonlítgatnom dolgokat, egyéb esetekben teljesen felesleges megnyitva hagyni az oldalakat.
Az általad említett ssd lapozófájl problémák pedig csak az első generációs ssd-kre voltak jellemzőek. -
amennyiben az adatlapodon szereplő konfig teljesítménye jelenti számodra a gördülékeny rendszert, akkor neked egy Win-es tablet sem lenne megfelelő - egyszerűen nincs értelme elvárni ugyanazon oprendszer alatt ugyanazt a teljesítményt egy 10"-os táblától. Ha ez a fizikai képtelenség nem nyilvánvaló, akkor nem tudom mit mondhatnánk neked.
-
kisza25
félisten
4GB-al használok laptopot simán elég és a virtuális memória SSD-re megy
Érdekelne, hogy a windows memóriamenedzsmenjte hogy oldja meg, hogy az adott programok negyedannyi ramot egyenek.
minél több a RAM a gépben annál többet dolgozik bele, a többi megy virtuális memóriába, ugyanazokat a programokat megnyitva más mennyiség lesz a RAM használat 4GB, 8GB, 16GB esetén -
törölt tag
En nem fogok finomkodni igy leirom, hogy konkretan hulyesegeket beszelsz es lovesed sincs az egeszrol.
Nallam win7 alatt fut egy max amiben benne van egy 2k color textura, 2k normal map, ugyanakkora specular, glossnes map es egy 16000 poly skinelt karakter.
Ennek a psd-je benne photoshopban ami 300mega, es ott fut a zbrush benne a 6 millio polys high poly cucc amirol lematekoktam a lowpolyhoz a cuccost.
Es megy a skypom ami kb. 80 mega es nincs tele a 8 giga ramom.
Szoval jobarat, kamuzol.
A fent emlitett transformeremrol meg lehajigaltam a szemetet, igy boot utan ugy 720 mega a win8.1.
Ugyhogy engedd meg nekem, hogy azt mondjam, baromsagokat hordassz ossze...Bocs a dupla hsz-ert.
-
Valahogy megoldja. Lehet, hogy Balmer vagy Székelyné szelleme lakik minden RAM-modulban, de a 8 óta tényleg érzhetően jobb lett a memóriakezelés.
Böngészni, Office-t használni, levelezni, egyéb, nem kifejezetten RAM-igényes programokat futtatni a 2 GB is untig elég. A Chrome-ban úgy 30 nyitott fülnél kezdtem érezni a lassulást -- aztán jött a Great Suspender, és ezt is megoldotta.
MaCS
-
CyberPunk666
senior tag
"A 2gb-osról nem is mondok semmit, egy böngésző 3 tabbal meg egy total commander már megette az egészet"
Az, hogy fogalmad nincs róla pedig onnan tudom, hogy van egy t100-as gépem. A fenti kijelentés egyszerűen nem igaz, csak nem tudod, hogyan működik a Windows memória menedzsmentje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest