- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Letöltöd a Microsofttól a MediaCreationTool nevű programot, amivel egy perndrive-ra el tudod készíteni a telepítőkészletet. A kulcsot maga a MS tartja nyilván a készülék azonosítója alapján, nem kell vele foglalkoznod.
Ha van érvényes Office licenced (papíron adták a géphez), akkor letöltöd az Office 2013 Home telepítőjét és telepítéskor beírod a kulcsot.MaCS
-
törölt tag
Hát attól tartok laptop vásárlásban nem segíthetek. Nekem egy Fujitsu Lifebook A555G-m van, ami egy középkategóriás laptop. Nem okoz gondot neki a külső monitor. Miatta nyugdíjaztam a régi PC-met.
Amit meg kell értened/el kell fogadnod, hogy ezt a gépet nem egy másik gép helyett hanem egy másik gép mellett lehet használni. Csak pár példa:
- Tök jó hogy kiviheted a konyhába, miközben eszel.
- Mászkálhatsz vele a szobában
- Elviheted a mellékhelyiségbe
- Ágyban olvasni, filmet nézni tökéletes
- Ha mész valahova, nem kell a kocsiban hagynod. Nem egy dögnehéz laptopot kell órákig cipelned.
- Ideális gép nyaralásraMire nem alkalmas:
- Hosszabb gépelésre
- A tapipad kurzor vezérlésre még alkalmas, de nyomogatni rémálom
- Komolyabb egérműveletekre. A pici monitor miatt megvakulsz.
- Bármilyen összetettebb alkalmazás rendszeres használatára, az alkalmazás nem fér ki.
- Több alkalmazás ablakban való futtatására
- Meg bármilyen erőforrás igényes feladatra sem, de többlapos böngészésre sem.Én nagyon jól elvagyok vele, mint második géppel.
-
törölt tag
Miért nem jó tv-re tenni?
Ez valójában egy billenyűzetes tablet. A benne lévő videókártya ehhez van igazítva. Nem arra, hogy egy nagyképernyős tv-t hajts meg vele.
Hogy mennyire gyors, attól is függ mire használod. Chrome talán pont a legmemóriaigényesebb böngésző. A Firefox meg pont érintőképernyőre nem a legjobb. Az Edge-t én se tudtam megszokni, de a helyedben megpróbálkoznék vele. Az online filmnézésen kívül, minden más böngészésnél az emberi agy a gyenge láncszem. Nem nézek rajta HD videókat - Próbáltam nem érdemes - , mivel ez inkább tablet nem életszerű a több 10 nyitott weblap. Valószínűleg ezért nem érzem lassúnak.
Én hogy legyen szabad hely töröltem a recovery partíciót. Kb. 2x telepítettem újra, mióta megvan, egyszer se azért mert a rendszer összeomlott. Pdf olvasónak az áruházból az UWP-s adobe pdf-et ajánlom. Néhány pdf-fel meggyűlik a baja, de az érintőképernyő támogatás miatt (meg kevesebb helyet foglal) megéri. Ez egy tartalomfogyasztó gép, szerintem felesleges rá az MS Office. Mikor lejárt az 1 éves Office 365 előfizetés rá, boldogan töröltem. Ha spórolni akarsz a hellyel, akkor javaslom a WPS Office-t. Igaz csak angolul tud, de cserébe kevés helyet foglal és minimális érintőképernyő támogatása is van. Megnyitni doksikat tökéletes. Windows 10-n eddig nem éreztem szükségét külső vírusirtónak. Csak lassítaná a gépet.
Összességében nagyon hozzám nőtt ez a gép, és nincs is igazából jó utóda. Az Atomot dobta az Intel. Nekem a Surface-k kialakítása nem tetszik. A billentyűzetüket csak asztalon tudod használni. Nem szeretném lecserélni, de ha le kellene, nem tudnám mire. -
törölt tag
Én 2. gépnek használom, netezésre, filmnézésre (online, offline), pdf és e-könyv olvasásra, picit játékra és még programozásra(inkább csak tanulás) is. Erre mindre alkalmas. Nem érzem lassúnak netezés közben sem. Szerintem valamit rosszul csinálsz.
- Biztos, hogy elég szabad hely van a gépeden? Nálam a 64 GB fele szabad.
- Nem szemetelem tele a gépet. Csak a tényleg szükséges programokat telepítettem rá. Amiből lehet a kevésbé erőforrás igényes programot. Pl: videó nézésre Media Player Home Cinemát.
- Nem használok külső vírusirtót, vagy bármit ami a háttérben fut, és lassítja a gépet.
- Ezt a gépet nem arra találták ki, hogy TV-re kösd. Nem csoda, ha így lassú.
- Milyen böngészőt használsz, milyen kiegészítőkkel? Régen nagyon sok kiegészítőt használtam, de ma már csak párat. Néhány kiegészítő nagyon meg tudja fogni a gépet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fotók, videók mobillal
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- ZEN.com
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged