- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Valami ilyesmi gép kéne nekem is. Gyors szétnéztem a MM-ban de vagy HDD van benne vagy 32 Gb eMMC ami kevés vagy nem windows van rajta. Persze az utóbbit lehet orvosolni, de akkor annyiba kerül mint a drágább gépek.
Én kifejezetten örültem, hogy a T200-nak sem USB-s töltése van, akku idő már nem fontos nálam, szinte nem cipelem sehova, legtöbb dolgot a telefonomról intézem. Összeszerelésben milyenek ezek az Acerek? 1 éve nézegettem, akkor elég gagyi műanyagnak tűnt és attól féltem hogy a boltban összetörik. -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Ugyan nem T100 hanem T200-am van, de lényegében ugyan az. Megjelenés óta megvan a gépem, nagyon keveset használtam az utóbbi időben főleg azért, mert nagyon lassúnak érzem. Egy officeon kívül semmi nincs rajta. Böngészés kínszenvedés van, hogy egy masszívabb oldalnál kifagy több tabról már nem is álmodozok. Régen azért 5-6 tab nyitva lehetett közük youtube és fb ami azért eléggé sok ramot eszik, ma már magában sem merem megnyitni. Újratelepítés után 1-2 alkalomig jó aztán kezdődik előröl.
Aki lecserélte a gépet és olvassa a topikot ki mire váltott? Elég gyér a felhozatal a 11-13" közötti méretben. Szétszedhetőség nem fontos, sőt kifejezetten előny, mert baromi nehéz és sose szedem szét, érintőkijelző sem fontos. Legalább 4 Gb ram és jó lenne eMMC vagy SSD és a passzív hűtés is előny. Árban 120 körül lenne jó, de nagyon max 150e lenne a keret.
-
flegga92
senior tag
Rosszul érted. Most, ha átmész win 10 re akkor azt korlátlan módon megkapod ingyen és bérmentve életed végéig de ezt 1 éven belül meg kell tenned, kapod a biztonsági frissítéseket, ami "sosem veszik el"
A win 10 utáni rendszereket HA szeretnéd majd megveheted, de csak egy kisebb összeget (5-6e) kell kifizetned, nem kell megvenned teljes áron mint eddig. (tudom, hogy eddig is volt ilyenre lehetőség de korlátozott ideig)
És ez főleg azoknak kedvez aki nem OEM liszenszt használt, mert csak jobb kicsengetni 5-6e Ft ot mint 25-30 at minden rendszerért. Természetesen kell hozzá egy eredeti, korábbi windows, nem úgy megy, hogy lekalózkodom majd a 10 et és 5e-ért majd hivatalossá teszem.
-
flegga92
senior tag
válasz
Darko_addict #4491 üzenetére
Nekem ilyen T200 as gépem van. Tudásban ugyan az mint a T100 1-2 dologgal megpakolva:
- 2 kamera ( tök fölösleges, inkább a hátsó lenne elől és jobb lenne skypolni)
- A HDD nélküli változatba is tudsz utólag belerakni
- 1 db 3.0 USB és 1 db 2.0-ás + OTG
- Lan csatlakozó
- GPS (végre sikerült működésre bírni, kicsit lassan talál jelet)
- Normális, nem usb-s töltő, jó hosszú kábellel, teljesen lemerült állapotról 2-2,5 óra alatt tölt fel használat közbenMéretéből adódóan jóval nehezebb, viszont nagyon masszív, egy netbookot nem mernék csupaszon a hátizsákomba hurcolászni. Akku böngészéssel videóval 6 óra, játék 4,5-5, wörd excell 7+ közepes fényerőn. Kijelző átlagos erős napfényben csillog, de ha nem közvetlen süt rá akkor használható.
Negatívumok:
- wifije nem az igazi panel környezetben. a kb minden csatorna tele van így a nasról való másolgatás szenvedés, egy nano usb wifivel megoldottam. Kertes házban tablethez képest teljesen rendben van 5-6 MB/s.
- touchpadot szokni kell, hogy a gombok nem külön vannak, de nagyobb mint a T100-é.
- dokkoló rész masszív, nekem gyárilag rossz volt a mechanika, de cserélték.
- egyik barátomnak is van ilyen gépe neki felvált hasonlóképen a touchpad nekem bírja.Összességében én elégedett vagyok a géppel, ennyi pénzért ez a legjobb. A wifi nyűgje miatt le akartam cserélni, de nem találtam a pénztárcámnak megfelelő alternatívát.Örülök, hogy az utolsó pillanatban visszamondtam a T100-at és mégis ezt vettem helyette nekem az nagyon pici lenne.
-
flegga92
senior tag
Ha nem ragaszkodsz a 10"-hoz akkor ajánlom a T200-at. Minden tulajdonsága ugyan az a pluszok a követkzők:
- nem usb-n keresztül tölt, így 0-ról 100% használat közben max 2 óra alatt feltölt
- van hátlapi kamerája is ami autofocusos
- van benne GPS bár működésre nem tudtam bírni bár nem is erőltettem (hivatalos leírásban nincs, viszont az eszközkezelőben látszik)
- HDD egy csavarral cserélhető, kivehető, betehető így később is lehet beletenni ha mégis kéne.
- + 1 db 2.0 USB
- RJ45 csatlakozó -
flegga92
senior tag
válasz
citqwert2009 #4150 üzenetére
T200-ban van GPS de még működésre nem tudtam bírni
-
flegga92
senior tag
válasz
lafaty80 #4116 üzenetére
Az asus.com szerint 31 Wh-ás akksi van benne. Ha ezt mAh-ban szeretnénk megkapni, akkor a 31Wh-át elosztjuk az a feszültséggel (jelen esetben 3,8 V) akkor megkapjuk, hogy ~8100 mAh. De mivel ügye teljesen sosem tölt fel, mert károsítja az akkut, ezért írnak rá 7900 mAh-át valószínűleg.
-
-
flegga92
senior tag
válasz
Den Hadnagy #4065 üzenetére
T200 nál dokkoló mechanika csere 1,5 hét volt.
-
flegga92
senior tag
válasz
norbszt #4044 üzenetére
Repülő üzemmódot próbáltad be/ki kapcsolni? Nekem az a wifit megoldja a T200-nál ugyan az az adapter van benne. Bluetooth egeret sűrűn dobálja, de akkor elég csak bemenni a bluetooth menübe (csempés felületen) és egyből visszajön.
Illetve, ha már itt tartok akkor nekem egy időben sokszor laggolt az egér.
Megoldás:Eszközkezelő/hálózati kártyák/ Broadcom 802.11 abgn .../speciális fül/és a bluetooth collaborationt disable-re állítani. -
flegga92
senior tag
válasz
lafaty80 #4042 üzenetére
Én a samsung tvmmel jártam így. Mindenhol azt írák, hogy támogatja a WiDi/miracast/Screen Mirroringot (ki hogy hívja) közben pont ez nem... És ráadásul mindenhol azt reklámozták, hogy ettől a szériától minden smart egyforma. Hát ebből pont kifelejtették. Akkor azt mondták, hogy leveszik a honlapjukról, de még mindig kint van pedig ez már egy jó éve volt...
-
flegga92
senior tag
válasz
Den Hadnagy #3818 üzenetére
A töltést amúgy is a telefon szabályozza szóval akár 5 A-es töltővel is tölthetnéd akkor is csak annyi ampert vesz fel amennyit az elektronika megenged.
-
flegga92
senior tag
válasz
stewe780 #3579 üzenetére
Néha vannak érdekes dolgai, pl képernyő lecsukása-felhajtása után nem érzékel mindig ekkor be kell lépni a BT menübe ki-bekapcsolni a BT-t és újra megy. Illetve nekem szokott olyat, hogy bekapcsolás után szaggatva megy az egér, vagy 1-2 mp késéssel, ekkor újra kell indítani a gépet. Logitech M557
-
flegga92
senior tag
válasz
Den Hadnagy #3428 üzenetére
Windowsos topikban olvastam hogy gond volt majdnem mindenkinek a frissítésekkel, ez a Microsoft hibája nem a gépé.
-
flegga92
senior tag
válasz
MaCS_70 #3308 üzenetére
Én rutinosan a munkahelyemre kértem, hogy legyen aki átvegye ha esetleg nem lennék itt. Fényképeket készítettem róla illetve videót a becsomagolásról. A gépet gyönyörű megtisztított állapotban kaptam vissza mintha új lenne! Egyedül a dobozát b*szták össze, én szépen folpakkal becsomagoltam, amit ők szikével úgy vágtak szét, hogy a doboz is ment vele, visszafele pedig natúran jött, gondolom a futár is belerúgott párat.
-
flegga92
senior tag
Természetesen otthon egy N-150 es Dlink Dir 600 (szüleimnél és a munkahelyemen van G-s wifi) volt ami érett a cserére, de a régi lapossal ment a másik szobába is a fullhd samba-n keresztül. Ez a T200 al nem ment, sőt még az SD videók se, így le lett cserélve egy ASUS RT-N18U-ra. Egy fokkal jobb lett, a router csere után éri el ezt a hatalmas sebességet közvetlen a router mellett, azt hiszem joggal bosszant fel. Mostmár legalább megy a G-s wifi is, de nem akarom nélkülözni megint 2 hétig a gépet. Az a durva, hogy a router a panelház közepén van a 4. emeleten és lent a két oldalán telefonnal simán netezek még, pedig nem 2 falon kell átmenni... Most ideiglenesen beállítottam a régi routert a hálóba, de szerintem vicc, hogy egy 50 nm lakásba kettő is kelljen. Egyébként a T100 ba és a T200 ba is ugyan az a wifi adapter van. A másik topikba van, akinek ugyan ilyen routere és gépe van és neki stabil 6MB/s.
-
flegga92
senior tag
válasz
zsoca9208 #3293 üzenetére
Központhoz sajnos nem tudok de valószínűleg a tiédet is a Fixdirect Kft fogja szervizelni. Itt kell jelezned és ki fogja írni annak is a címét. Én futárral küldtem lévén hogy vidéki vagyok. Kb 2 hét volt a javítás a dokkoló mechanikáját cserélték mert ha a sarkán toltad felfelé a tabot akkor lejött gombnyomás nélkül illetve alaplapot cserélték mert a wifi egy hulladék volt. Most sem lett jobb sebességben (tartósan 1,5 MB/s kb 5 percig majd 300-0 kb/s lesz) de legalább csatlakozik régebbi G szabványú routerekhez.
-
-
flegga92
senior tag
Attól függ milyen TV! Ha a teljes képet akarod kirakni akkor Samsungon Screen mirroringnak LG-n Second screennek hívják. Én Samuval próbáltam kis lagg van benne, max mutogatni jó dolgokat másoknak, játszani nem.
Régebbi TV-ken amik tudják a DLNA-t azokon csak a tartalmat tudod kirakni. -
flegga92
senior tag
válasz
balumachine #3063 üzenetére
Nekem a T200 csinált ilyet amikor véletlen rácseppent 2 vízcsepp. Alig bírtam kikapcsolni de utána jó lett, azóta nem jelentkezik.
-
flegga92
senior tag
Mondjuk mindenképpen dual bandes lenne max átnyomom amikor a másik szobában vagyok. Sajnos eléggé telített a 2,4 es frekvencia, legalább 15-20 eszközt lát, ebből 3-4 erősebb mint a mostani úgy, hogy ott állok a router mellett. Legalább a közvetlen közelében legyen értelmes sebessége.
-
flegga92
senior tag
A netet túrva azt derítettem, ki hogy a T100 és T200 wifi adaptere ugyan az. Érdeklődnék, hogy használja e valaki 5.0 ghz routerrel és hogy szuperál.
-
flegga92
senior tag
válasz
The Exiled #2839 üzenetére
Mint T200 tulajdonos érdekelne, hogy milyen a T100 as wifije. 50 nm panellakás, router egyik szobában, T200 másik szobában. kozte 4 fal amiből 2 nagyon vékony. Wifi jele 3-4 között változik, de inkább a 4 és sokszor 1 mbps máskor a full hd filmek is jönnek streamelve a nasról. Kábelen hozza a tőle elvárt sebességet, még jó hogy áthúztam felújításkor ide is. Laptoppal nem nagyon volt gond, telefon 25 mbps-ot tud. A router egy dlink dir-600 ami nem egy csúcs, de eddig kiszolgált.
-
flegga92
senior tag
Valami ilyesmivel lehetne, ha működik. De akkor már egy usb-s inkább.
-
flegga92
senior tag
Na akkor írok egy kicsit bővebben a T200 ról. Az egész kapcsolatunk egy cserével kezdődött, mert a jobb alsó sarokban egy 4-5 pixel átmérőjű fekete folt volt, én úgy néztem hogy az lcd és a digitizer között lehetett valami. Kis győzködés után adtak egy újat... Ez szuperül működik. Súlyra tényleg nehéz de nekem belefér.
Tab anyaghasználata teljesen rendben van körkörösen csiszolt műanyag, ujjlenyomat nem látszik.Kicsit csúszós ami ekkora tabnál elég hátrány kézben nem is merem használni. De ölbe téve egész kényelmesen lehet írni. Bal oldalt van az összes port win gomb és a hangerő, fent baloldalt pedig a bekapcs gomb. Szép fényes, éles képe van (bár nekem az amoled marad a nyerő) alul fekete képnél felhősödés van.
A dokkoló anyagminősége szerintem ugyan az mint a T100 nak a leírtak alapján. Érződik hogy olcsó.Billentyűzet gombjai puhán, hangtalanul járnak. A touch pad nem a legjobb szoknom kell. Kattintásra elég hangos de ezt megszoktam az előzőnél. bal oldat az usb 3.0 és az RJ45 jobb oldalt pedig az usb 2 van. A HDD nélkülibe is lehet tenni merevlemezt!
36 GB szabad hely van alapból.
Egyenlőre nem bántam meg, hogy ezt vettem. -
flegga92
senior tag
Na meg is vettem, kipróbálni még nincs időm de itt vannak róla a képek. Elég bénák lettek de nem volt sok időm.
-
flegga92
senior tag
Úgy látom hogy a HDD nélkülibe is lehet később rakni HDD-t van USB 3 és 2 es portja is illetve RJ45 csatlakozó. Én mindenképp visszamondom ezek után a T100 at és megyek is holnap a MM-ba. Engem ezek és a nagyobb kijelző meggyőzött. Egyedül az nem szimpi hogy usb-n nem lehet tölteni. Viszont egy teszt szerint gyenge használat közben 2 óra alatt feltölt.
-
flegga92
senior tag
Basszus nekem pont holnap érkezik a gép, jobb lett volna a nagyobb kijelző. Mondjuk később elválik milyen lesz.
-
flegga92
senior tag
Köszönöm, valószínű akkor a hdd nélküli lesz, van külső hdd-m úgyis ha kell akkor majd cipelem azt.
Memkártyából ki milyet használ? Nekem telefonba a Sandisk Ultra és az Extreme is remekül teljesít. Vagy elég valami sima class 10 es kártya?
Ennyire rossz a chrome rajta? nekem a szinkronizációja miatt mindenképp az kellene. -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyen gépet, de nem tudom eldönteni elég e a 64(+64sd) vagy kell az 500 gigás hdd. Üzemidőben mennyivel tud kevesebbet? Van esetleg mód rá, hogy amikor nincs rá szükségem teljesen kilője? Az is jó, ha manuálisan kell visszakapcsolni.
Illetve még a ram mennyiségétől félek egy kicsit. A mostani win7-es gépemen a 2 gb körül mozgok, de inkább felette pár 100 mb-al. Windows bekapcsolása után közvetlen mennyi szabad ram van?
Wifi sebessége milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest