- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
egeipatrik #371 üzenetére
Helló
Azt tudom, hogy a youtube támogatja a 4k-s videók feltöltését, de hogy a feltöltés után megtartja vagy sem a HDR színeket, arról nem tudok nyilatkozni.
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
Gabi 8906 #373 üzenetére
Helló
nekem el van dugulva a rács teljesen a hangszóróknál és tompábban hangzik, amikor maxra nyomom akkor nem olyan hangos és kicsit recseg, mint amikor tiszta volt, de nemsokára 3 éves lesz és nem észleltem hasonló hibát (illetve egyszer be is ázott kicsit, mert motoron elkapott az eső
). Nem tudok semmilyen eldugott hangszóró beállításról.
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Aki használ még ilyen telot, kihangosító hangszóró nálatok hogy szól? Én vásároltam használtan egy Rog 3-as telót, De furcsa mód mintha csak a felülső hangszóró szólna rendesen. (Magas hangok+basszus) Alsó a basszust adja. Ez ilyen, vagy hibás lenne? Esetleg beállításokon belül van valami rejtett fül?
Válaszokat előre is köszönöm. -
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok (Megbökdösöm a topicot egy bottal hogy döglött-e
)
Most kellene harmadszor költenem a telóra szervíz céljából szóval inkább veszek egy 6D helyette.
Ami miatt írok hogy nem tudom milyen szűrke importos csomag volt, de amikor vettem a telefont volt hozzá TwinView Dock 3 és kunai 3 mint kiegészítő.
Soha nem használtam őket csak kibontottam és megnéztem működnek-e majd visszaraktam őket a hordtáskába.
Akit esetleg érdekelne valamelyik kiegészítő írjon rám privátban. -
egeipatrik
csendes tag
Üdv, rog phone 3 strix edition képes 4k videót felvenni HDR színtartományban? Úgy hogy youtubra feltöltés után is hdr fájlként lehessen megtekinteni.
-
Koko08
újonc
Sziasztok, nem tudom aktív e még a csoport. Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a fekete szín megjelenítése sokszoros olyan mintha valami homályos füstös ködös valami lenne, ez normális, mint filmeknel mint játékoknál.
-
TTTotya
senior tag
válasz
tupacamaru #364 üzenetére
Ez sajnos igaz! A wifi/mobilnet ki-be kapcsolás roppantul idegesít engem is.
-
TTTotya
senior tag
válasz
tupacamaru #362 üzenetére
Nem találod jónak a frissítést?
-
TTTotya
senior tag
válasz
tupacamaru #360 üzenetére
Az elég nagy szívás, mert jött frissebb biztonsági is vele. Azt meg sztem a 11-re már nem küldik ki.
-
BiGg DoGg
csendes tag
És ezért kell az üvegfólia
[link]
Úgy nyelte be az esés erejét, mint kacsa a nokedlit.Valaki lecserélte már a telóját, vagy még mindig nyúzzátok?
-
-
eszlenyek
tag
Valaki próbálta már az asus oldalán lekérdezni a telefon garanciáját sorozatszám alapján? Nekem folyamatosan azt dobja ki, hogy nem megfelelő a sorozatszám.
-
Kasya
nagyúr
válasz
tupacamaru #347 üzenetére
2022 második felévétől lövi le a T. Mondjuk lehet előbb cserélünk telefont, de alapvetően nem terveztem. Ez viszont megpecsételi a telefont hosszú távon.
-
Kasya
nagyúr
Csak most esik le, hogy búcsút mondhatok duál simnek bizonyos mértékben. A 2nd SIM csak 2g/3g képes. Ha lelövik a 3G-t, akkor csak a fő kártya marad internet esetén :(
-
TTTotya
senior tag
Ma beesett egy kisméretű frissítés.
Ez volt benne:
1. 2021-09 Android Security patch
2. Villódzás csökkentés bizonyos helyzetekben (nem részletezik)
3. Google Maps pontatlan pozícionálás javítása -
TTTotya
senior tag
Az X2 is feltanítható a csak érintős játékok irányítására.
Egyébként a múlt héten már meg is kaptam a Kunai 3-at. Játszottam is vele néhány órát. Bár mindig féltem a telefon keretét mikor fel kell pattintanom a telefonra a kontroller adaptert. Nem tudom hosszú távon karcolhatja e esetleg.
Nálam viszont előfordult az, hogy mikor letettem az asztalra az összerakott cuccot és csak a jobb oldali részt fogtam a kontroller kikapcsolt. Gondolom nem érintkezett az USB csatlakozó rendesen.
Azonban nagyon jó játékélményt ad, meglepően kényelmes és könnyű testre szabni az adott játékhoz.
Ma megjött az augusztusi OTA frissítés. Megkaptuk a Zenfone 8-as egykezes módot valamint az augusztusi biztonsági csomagot többek között.
Change log:
Updated Android security patch to 2021-08
Added one-hand mode UI function
Fixed randomly P-sensor failure after upgrading to Android 11
Support dynamic themes.Ha valakinek nem jelez akkor nyomkodjátok a frissítést vagy pc-ről is flash-elhető ha jól tudom
-
Kasya
nagyúr
a magas frissítési frekvenciát 0 fényerőn nem szereti
Ha Armory alatt szerepel a program, akkor alacsony fényerő mellett is tartja a 90+hz-et.
A lighting armor meglepi, de nagyon jól véd. Először nem hittem volna, de többször bizonyított.
A kínait szoftveresen lehet személyreszabni, így olyan játékokat is jatszhatsz vele, amik amúgy nem kontrolleresek. Pl Wild Rift. Valamint szuper minőségű. Szerintem jobban jártak vele.
-
TTTotya
senior tag
Sziasztok!
Megtörtént a belakás és az ismerkedés a telefonnal. Nagyon tetszik, a mérete is megszokható. A kijelzője is nagyon jó, egyedül a magas frissítési frekvenciát 0 fényerőn nem szereti. Mondjuk 90Hz-n már elviselhető számomra a panel minimum fényerő mellett. Az akkum még biztosan nem állt be, egyenlőre gyorsabban merül, mint vártam. ( Az átfolyó töltés viszont nagy királyság)
Közben megjött a Lighting Armor tok is Taiwan-ról. 5 nap volt a rendeléstől számítva. Viszont annyira nem jön be. Jópofa meg minden, a hiba bennem van. Nem vagyok hard shell párti, jobban szeretem a Rugged Armor típusú tokokat. Jobban védenek az esések ellen és a karcolások ellen is. Bár olyat nem nagyon találtam és úgyis le kellene venni ha bármit is akarok csatlakoztatni a gyári tartozékokból szal lehet, hogy marad a Lighting Armor.
A Twinview 3-at még nem próbáltam ki, viszont úton van a Kunai 3. Pénteken meglesz (szintén Taiwan-ról). Heziáltam, hogy azt vegyem vagy a Gamesir X2 Bluetooth 2021-et, mert az is kb ugyanazt tudja, viszont kevesebb, mint fele az ára. Viszont csak bluetoothon csatlakozik és töltögetni is kell.
Az Air triggerek nagyon jók, jól érzékelnek, elosztható a felületük kétfelé, tehát négy gombot is fájuk lehet mappelni.
A kamera sokkal jobb, mint amire számítottam. Amiatt, hogy mindenhol gyengének írták nem sokat vártam, de teljesen használható.Összeségében nagyon tetszik.
-
TTTotya
senior tag
Köszönöm! Igen, jönnek az update-k sorban lefelé. A Twinview dock-ot nem is tudom, hogy kibontsam-e vagy menjen így eladásra, mert nem hiszem, hogy használnám, viszont egy kunai-ra beneveznék.
Nálad is jelentkeztek a kunai gamepaddal irányítási laggok? Több tesztben panaszkodtak rá.
-
Kasya
nagyúr
Üveget Aliról lehet pár százaért rendelni.
A gyorstöltő tudtommal csak annyit csinál, hogy előre meghatározott töltési szinteken különböző sebességgel tölt. 0-50% között érezni igazán a gyorstöltést. 95% fölött pedig a leglassabb. Illetve ezt befolyásolhatja mág az aksi hőmérséklete is.
A Rog azt szabályozza, hogy mikorra érje el az aksi a teljes töltöttségi állapotot. Pl. este feldugod 10-kor, reggel 6-ra tölt fel teljesen. Illetve egyes alkalmazasok alatt abszolut nem tölt, hanem a kabelröl üzemel. -
TTTotya
senior tag
válasz
BiGg DoGg #331 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Nem egyszerű tokot és üveget vadászni rá, a LED- tokot nekem is taiwan-ról sikerült rendelnem, úgyhogy várni kell rá, addig is rendeltem egy olcsó clear tpu tokot rá, hogy valami legyen rajta.
A nagy gyártók egyáltalán nem gyártanak rá tokot, üveget?
A Battery Care opciót használtam az előző off telefonomon is. Bár nemrég olvastam valahol, hogy igazából a gyorstöltős éra kezdete óta a telefonok maguktól is 20 és 90% között töltik/merítik csak az akksit, mint az elektromos autók, tehát a 0% a 20% a 100% pedig 80 vagy 90%. Nem tudom igaz e.
-
Kasya
nagyúr
Szvsz egy Zenfone lesz lényegében az Insider. De tudnám dijazni az ötletet, ha lényegében a Rog "CPU+GPU tweaker" opcióját is integrálnák valahogy.
Jack-kel én már szakitottam. Egyszerűen imádom a sony wf-1000xm4-et. A fejeshez meg úgyis külső DAC-ot használok, ami USB-C-s.
-
BiGg DoGg
csendes tag
Nekem a Strix edition van meg, a sima SD865-el. Kiválóan duruzsol.
Amint Kasya is említette, a kamera a leggyengébb pontja a telefonnak, viszont számomra az is egy kicsit kellemetlen, hogy nincs 3.5mm jack rajta, de legalább adnak Type-C - Jack átalakítót a csomagban.
Kamerára visszatérve: Nappali fotók teljesen vállalhatóak. Az éjszakaiak azok trükkösebbek, de van hogy egy egy képet jól elkapok (akár Pro mode-ban is), viszont itt érződik a legjobban az Optikai Stabilizálás hiánya.
Ezeket a dolgokat leszámítva, a telefon nagyon állat, és a legjobb a Battery Care funkció, amivel meg lehet kímélni az akkumulátort. Mostanság mindig csak 80%-ra töltöm fel ami simán elég 1 intenzív napra, vagy másfélre, ha nem gyílkolod nagyon.
LEDes tokot még mindig nem találtam itt Erdélyben hozzá. Maradok a Neon Case-nél, de nem a legjobb, viszont ha nincs rajta, akkor csúszósabb, mint egy frissen kifogott hal.
-
TTTotya
senior tag
A Snapdragon Insiders érdekes, de nem tudom mennyire lesz befolyásoló tényező, hogy a 888 egy hőerőmű ami még zabál is mellé.
A pletykák szerint a Rog 5 S augusztus 16-án jön SD 888+-al!
Megrendeltem a Rog 3-hoz a ledes tokot. A Kunai Kontrollerből viszont nem igazán értem, hogy melyik jó hozzá.
-
TTTotya
senior tag
Persze, hogy megkérdezheted! Angol Asus, az oldal alján vannak a Deal-ek.
-
TTTotya
senior tag
Köszönöm megint! Azért nem olyan rossz a helyzet a fotó fronton!Ráadásul úgy gondolom, hogy az a pakk a fenti áron 270-ért ajándék! Tekintve, hogy az 5-höz az alap csomagban már semmit nem kapsz.
A kamera rendszer abban is ugyanez, plusz SD888…. amivel azért vannak problémák. -
Kasya
nagyúr
Én a leggyengébb pontnak a kamerat tartom. Azert raktam be a naplementes kepet, mert egy Samsung, Huawei vagy Apple szaturáltabban (HDR) és jobb élességgel készíti el az ilyen képeket. Persze, Lightroom alatt javitható a dolog...
Raktam fel GCam-es képeket. Sokat segít a HDR és éjszakai fényviszonyok mellett. Hátránya, hogy kissé bugos (pl. a gelériát nem lehet a GCam alol megnyitni, illetve a főkamerat kezeli csak nagyon jol), valamint "butitja" a kepeket (mind méretben, mind élességben).
A tavi képekre egyértelműen emlékszem, hogy GCam. A másik kettő is az 90%-kal. -
TTTotya
senior tag
Köszönöm a gyors választ és a képeket is (szép helyek).
Nappal valóban egész vállalhatók.Éjszakaira nincs esetleg egy átlagos példád?
Ahogy láttam van elég stabil és friss Gcam is a készülékre, ez reményre adhat okot.
Általában flagshipeket használok, de ilyen méretű még nem volt. Számomra a Rog 3 tudása és paraméterei jónak tűnnek, egyedül a kamera aggaszt kicsit. Még az IP besorolásról is lemondanék, mert bár jó ha van, igazán sosem használtam ki.
Nem mintha sokat fotóznék telefonnal, leginkább csak nyaraláson, kiránduláson, de azokat szeretem, ha jól néznek ki.
-
Kasya
nagyúr
Abszout érdemes beruházni rá most is. A 888-ra sokan panaszkodnak, ugyanakkor a 865+ nem igen marad alul tovabbra sem. A11 most jelent meg rá, szoval naprakesz.
A TwinView nem tudom milyen, nekem a kontroller volt a legfontosabb...és szvsz az Asus dolgozta ki a legjobban a mobilos szegmensben. Utobbit feltetlen ajanlom.
Kamera so-so. Nappal, vagy normális fenyviszonyok mellett kivalo a kep. Est-hajnal esetén már gyengus. A legnagyobb gond mégsem a kamera minősége, hanem hogy nincs stabilizátor. Emiatt sokszor nehéz "nem homályos" képet csinálni.
Kamerat leszamitva egy hátránya van még, az pedig a csuszos hatlap. A Neon Case nekem 1 percig volt fent, olyan gagyi hatásu volt. Ellenben a ledes hátlap nagyon jo.
Raktam fel pár képet. Automata mód, max felbontás. "Előkap és lő" módszerrel. A panoráma képet butitja a telefon, ott nem érdemes zoomolni.
-
TTTotya
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom, egy 12/512 GB model vásárlásán, mert megkaphatnám teljesen újan 270 ezerért az alap tartozékokon felül egy Asus TwinView Dock 3 Mobile Phone Video Mount + ASUS Neon Aero case for ROG Phone 3 ZS661KS -al.
Szerintetek érdemes még 2021-ben megvenni ezt a telót?
Végig olvasva a fórumot láttam, hogy van egy kicsi közösség itt és volt aki úgy érzi, hogy reszeltek a kamerán.
Szeretném megtudni, hogy mennyire szignifikáns a javulás?
(Mondjuk az első képekhez mérve bőven volt tere a fejlődésnek.)Ennyi pénzért azért szeretnék egy legalább “használható” minőséget 2021-ben.
Ha valaki esetleg képeket is tudna mutatni, az egyenesen pazar lenne.
Köszönöm
-
Kasya
nagyúr
FNG Gesture-t törölni kellett, mert az A11 root nelkul nem tamogatja. Emiatt mondjuk merges vagyok kisse.
A GSAM Battery Monitor-nak is ujra kellett adni jogokat ADB-ből.Méskülönben semmi valtozast nem erzek a fentebb leirtakon kivul (mashova kerult a Battery Optimization settings), csak egy meretes security patch-nek tűnik.
-
-
eszlenyek
tag
A TW verziónak már 2 napja kint van az android 11 rendszerfrissítése: [Itt]
Kíváncsi leszek a többi verzió mikor jelenik meg, na meg hogy mennyire lesz bugos. -
Kasya
nagyúr
válasz
darthsmoke #312 üzenetére
Bár a kijelző szép, a Samsung
szaturaltsagaszinhomersekletehez kepest IPS jellegűbb, "fakóbb" képet adhat. 60-90hz mellett melegebb, "AMOLED" feeling, 120hz alatt nagyon enyhe "vilagosabb" homersekletu kepet ad, 144hz mellett pedig IPS jellegűt, de annál kontrasztosabbat. 166hz az, ami feltűnően szürkés, haloványas képet ad, ezért azt pl. én sose használom.Hozzáteszem, egyik sem feltűnő automata módban, vagy előre beállított opciók mellett (a 166-ot kiveve). Csak akkor tűnnek fel ezek, ha egy kontrasztos tartalom mellett egymás után allitgatod a megjelenitest (ez az Asus Armoryból lehetséges).
Én érzékeny vagyok e téren, igy tényleg elhiheted, hogy 120 hz-ig semmiképp se észrevehető, 144hz alatt pedig csak akkor, ha tudod hogy mit keress. Chrome pl. 120hz-et támogat csak.
Az aksi bitang jó. Nem tudok neki versenytársat jelenleg. Játék alatt is 6 óra SOT összejön 80%-os aksi töltöttség mellett. Átlag használat mellett két napot is kibirhat. 1 óra alatt 40%-kot tolt kb, ami egy napnyi energia.
Én 80%-ra limitálom mindig, egy-két havonta egyszer 100%-ra, hogy az aksit "edzzem". -
darthsmoke
Korrektor
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Végre egy olyan topic, ahol lehet kérdezni és válasz is érkezik.
Ennek tudatában fogok mérlegelni. Én játszani szerintem nem fogok rajta, viszont jó lenne egy szép kijelzős, jó aksis mobil, ami azt a pár alkalmazást akadás- és bezárásmentesen tudja futtatni, amiket én használok. -
Kasya
nagyúr
válasz
darthsmoke #310 üzenetére
Abszolut nem latok veszelyt benne, egy dolgot kivéve:
A megjelenés előtt gyártott modellek kijelzőjére több panasz érkezett, hogy a sötét szín pirosas alacsony fényerő mellett. Elvileg voltak készülékek, amiket cseréltek, de szoftveres problémára hivatkozott az Asus, amit azóta javítottak.1: nincs tele szeméttel, letisztult. Ami van gyári Google cucc, ADB az is törölhető.
2: Mi a különbség a gyári és Google közt? A telefon támogatja a hangrogzítést is. Az SMS/MMS természetesen a csoportos csevegést is. Gyors, problémamentes.
3:Ikonpakkot nem. Van a Zen UI és a ROG ikonpakk (launcher). Betűtípus igen, változtatható. Egyéni 3rd party launcher pedig enged ikonpakkokat. Én a ROG gyári launchert használom, annak kiváló az ikonpakkja és az X mód is egyértelműen jelezve van, ha aktív.
4: Android 11 nekem inkább hátrány, mint előny. Már tavaly decemberre kipofozták, minden rendben működik. Egyedül az időzített töltés az, amit nem mindig jelez ki a rendszer, hogy aktív, de amúgy aktív a háttérben (ha az bekapcsolva van). Tehát inkább stilisztikai bug. Azon kívül nincs probléma.
5: Én 16/512-es verziót használok. Alap használat mellett 5,8-6,2 GB, terhelés mellett 12 GB RAM használatot is produkál a rendszer. 12 GB fölé nem igen tudtam még vinni. Tehát alapvetően elégnek érzem azt is. A programok bezárása nem csak a RAM mérettől függ. Vannak játékok, amiket 5 perc után a telefon akkor is újratölt, ha amúgy nem kéne. Ez a játék miatt van, nem a telefon miatt (pl. Adventure Ages). De más játékok, amiket másképp optimalizáltak, akár egy nappal később is azonnal ott van (pl. AFK Arena). -
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Jövő hétfőn elég olcsón (120e Ft körül) meg lehetne venni ezt a telót AliExpressről, európai raktárból, és nagyon elgondolkodtam rajta. Őszintén szólva a játékok és a kamera hidegen hagynak, a notchmentes 144 Hz-es AMOLED kijelző és a 6000 mAh aksi fogott meg. Lenne viszont pár kérdésem az oprendszerrel kapcsolatban.
1) Mennyire van tele szeméttel (Google appok és egyéb haszontalan alkalmazások)? Lehet a felesleget törölni vagy legalább tiltani?
2) A tárcsázó, névjegyzék, SMS app gyári vagy Google?
3) A témákban lehet külön változtatni az ikonpakkot, illetve rendszerszinten a betűtípust?
4) A megjelenés óta mennyire sikerült nekik a bugokat kiirtani? (Láttam, hogy egyelőre az Android 11 csak béta formában létezik rá, de nem vagyok annyira rápörögve, inkább stabil és megbízható legyen.)
5) Gondolom, 12 GB RAM-mal nem nagyon zárogatja be a háttérben futó appokat, mint a gyökér MIUI. Ugye?
Előre is köszönöm, ha valaki tud válaszolni.Üdv,
G. -
eszlenyek
tag
Sikerült betörniük a mostani üvegfóliámat...
Van itthon egy tartalék, viszont azon a távolságérzékelőnek nincs kivágva az üveg. Ez problémát okozhat? -
eszlenyek
tag
Bugos? Biztos ezt a verziót próbáltad?
Évek óta a gcam verziókon kívül semmi mást nem használok a telefonokon, mert a gyári szoftverek használhatatlan minőséget csinálnak.
Az előző telefonomban (xiaomi poco f2 pro) is ugyan ez az érzékelő volt a telefonban, még a xiaomis szoftver is jobb volt az asus gyárijánál.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Drámai változások nem történtek, de nyertes csapaton nem is célszerű változtatni. A hardvert aktualizálták, lett néhány extra szoftveres feature, de van veszteséglista is. Viszont legalább rövid és aránylag érdektelen.
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- iPhone 11 128GB - fekete, kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest