- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus Rog g55vw laptopom. Win 10 van rajta. Tegnap a következőt vettem észre. Normál esetben van egy full átlagos hangja, tegnap átállítottam a hangot a headphone ra úgy hogy nem volt bedugva, és hátulról elkezdett hangosabban mélyebben szólni. Ezzel egyértelművé vált, hogy alapból nagyon gyenge hangzással van használva a gép, hiszen kimondottan halkan szól, egy filmet is úgy kell fülelni max hangerőn is. Egyébként a fülessel is rendszeresen szokott vacakolni, hol szól, hol nem, hol csak az egyik oldalról. Korábban próbáltam különböző driverekkel, de win 10 re nem igazán találtam, illetve a win 10 mindig felülírta ha felraktam valamit. Hogyan lehetne megcsinálni, hogy normálisan működjön együtt az első és hátsó hangszóró (térbeli hatás) és a jack is működjön?
Üdv: Fishor -
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #384 üzenetére
most azért ránéztem hasraütés jelleggel a far cry 4-re az 560m-el. Ahogy gondoltam, fhd abszolút nem, 1600x900-medium grafikával éppen hogy 25fps, low-ban játszható. Na most a 660m-el 1600x900-ban medium grafikával jó lenne, de a high szerintem már nem.
-
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #382 üzenetére
Minimumként asztali gtx 660-at említ. Ez azért valószínűleg a szokásos túlzás, de fhd-ban nehezen tudnám elképzelni. Megjelenés után kiderül.
-
Heroes fan
őstag
Whitcher 3-nak már meglett a gépigénye
nem vinné már ezen a gépen sehogy se?
-
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #379 üzenetére
huhh, várjuk ki a végét. Az előző rész után bele sem merek gondolni, hogy milyen követelmény lesz.
-
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #377 üzenetére
a 660m azért sosem volt egy bajnok vga. Új korában elvitt mindent, de nagyon max 2,5év van benne. Nekem egy G53SX (560m) van, az 1 éves játékokkal még el lehet bohóckodni (értsd: éppen elmegy, döcögve), de az új komoly játékokkal totál esélytelen. Viszont van AW M18x-em is, amiben egy 680m van. Ezzel viszont még bőven lehet szórakozni. Ha hosszabb távon tervez az ember egy gamer notival, akkor komolyabb vga kell, ami még több pénzt kíván.
Azért azt meg kell jegyezni, hogy játéktól is függ a dolog. Vannak olyanok, amiket megcsinálnak rendesen, képes a gép elvinni. -
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #375 üzenetére
a legújabbakkal már nem igazán próbálkoznék. Pl: AC Unity, FC4 már élvezhetetlen lenne szerintem fhd felbontáson.
-
NTonee
veterán
válasz
Heroes fan #373 üzenetére
cserélni?
dehogynem, ha elromlott, akkor rendelhetsz újat/bontottat, de ugyanazt. -
Heroes fan
őstag
Alaplapot nem lehet?
-
NTonee
veterán
válasz
TechRobot #371 üzenetére
El kell keserítselek, de ez nem az a gép, amiben te vga-t fogsz cserélgetni. Tudtommal semmilyen egyéb kártyát nem fogsz tudni használni benne. Max akkor, ha a g sorozat újabb verziójában megegyező alakú/méretű kártya van, de én még abban is kételkedem.
Van egy KillHates nevű fórumtárs (notebook szervizes), aki nagy asus g rajongó. Ő pontos választ tud adni neked ezzel kapcsolatban. -
NTonee
veterán
válasz
TechRobot #368 üzenetére
így néz ki az asus kártya a gépben, és ilyen az a radeon 7970
-
TechRobot
aktív tag
sziasztok!
Ebben a videóban szereplő odd helyére szerelhető eszközt, hogyan miként keressem a neten, mert nekem sincsen szükségem odd-re viszont még 1 hdd slot jól jönne.
-
VBenc
tag
-
Lazsnak
tag
Ahhoz hogy ezt tudjam, kikellene probalni
bar szerintem erezheto lenne a kulonbseg. Most vettem par napja a kutyut es mondjuk akkor is megvettem volna ha tudom elore, hogy nem mukodik az optimus, mert igen jo aron vettem hasznaltan. Elotte termeszetesen olvastam reviewkat, tobbek kozott az itteni ph-s tesztet, es abban azt irta a kedves cikkiro, hogy a sima panelesben LESZ optimus, csak a 3d-sben nem, sajna ez nem jott be. Tovabbra is ugy gondolom, hogy asus mar csak presztizsbol is kellene hogy adjon ki hozza biost ebben a kategoriaban
, de amugy nem veszes, elozo laposom egy Dell m1710-es 7950 gtx-el
kepzelheted az mennyit ment akkurol, ahhoz kepest csodas az akkuido
-
NTonee
veterán
Viccelsz? Az +munka, +pénz, kevesebb haszon, tehát ki van zárva.
Egyébként, mivel a 3D képes és nem 3D képes között csak a kijelző a különbség, így azért érthető szerintem, hogy csak emiatt nem fognak másik biost csinálni. Ráadásul power saving módban elég rendesen visszavesz a teljesítményből, így nem biztos, hogy olyan sokat nyernél az igp-vel. -
Lazsnak
tag
koszonom a valaszt, en is azert kerdeztem mert nem talaltam angol nyelvi irast sem ezzel kapcsolatban
azert asus baratunk igazan adhatott volna a nem 3ds veriora kulon biost, kicsit pofatlansagnak erzem, mikor minden adott, de nem vagyok telhetetlen azert jo lett volna, neha kene akkurol is mennie
koszonom a valaszt
-
NTonee
veterán
nem lehet aktiválni, nincs mód a megkerülésre.
az egyik külföldi fórumon olvastam, hogy egy srác a g53-as gépén be tudta kapcsolni az igp-t, de ehhez a bios szoftvert kellett babrálnia programozás szinten és váltogatni a kettő között így sem tudott. Illetve de, ha visszarakta az eredeti biost, akkor ismét az nvidia vezérlő működött.Még ha igaz is, pont semmi értelme nem lenne így.
-
Lazsnak
tag
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki hogyan tudnam az optimust aktivalni ebben a g55vw-ben?
matt kijelzos fullhds van nekem es ott nem ertem miert nem lehet alapbol de nincs valami megkerules a bekapcsolasara?elore is koszonom a segitseget ha tudna valaki egy leirast, linket kuldeni, akar angol nem problema
-
VBenc
tag
sziasztok.
Ilyen laptopom van, most vettem, és van vele pár gondom.
Először is, nem tudok vele USB-ről bootolni, hogy feltegyek egy új windowst.
Másodszor a billentyűk. a delete nem működik, ha leütöm ezt írja be: 65s0 | valamint a jobbra nyíl megnyitja a windows media centert, a numerikus részen pedig az 5-ös billentyű a kereső gombot nyomatja be.
Ezek mitől lehetnek? Valaki esetleg tud megoldást? Küszi előre is -
Tomoty
senior tag
Bocsánat, OFF.
-
mikike87
csendes tag
Sziasztok,
A napokba vettem egy G55-öt i5-ös procival. A kérdésem az lenne, hogy a ventilátorok mindig 1800-as fordulaton mennek idle-ben? nem kapcsolnak ki? (persze terhelésnél 2300-ra felmegy a venti fordulatszám
Esetleg BIOS-ba tudom módosítani? Igazából nem zavar a hangja mert olyan "duruzsúlos" hangja van még 2300-as fordulaton is. Csak azért kérdem ne-e valami baj van a vassal? mert még a terméktől való elállás joga megvan.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
SKyle
tag
válasz
tollhegy #345 üzenetére
Sziasztok,
Pont egy olyan konfigot keresek, mint amilyen tollhegy kollégának van, pontosabban: i7, csak HDD (500as vagy 750es), 8GB RAM, FHD kijelző, no 3D, DVD-RW, no oprendszer. Tudnátok segíteni hol keressem? Mindenhol W7 vagy W8-al adják. Azt már levettem, hogy Radium, Digiprime felejtős, de akkor hol lesz annyiért, mint tollhegynek?
Köszi a válaszokat előre is! -
Button
aktív tag
válasz
LaptopSystem #347 üzenetére
nekem ugyan G75 van, tehát kicsit nagyobb
1 óra F1 2012 után CPU 43 fok, GPU 38 fok
kilépéskor 5-6 másodperc után 35 fok körül
gyakorlatilag még nem volt olyan asztali gépem aminek ilyen hűtése volt
mást sajna még nem játszottam -
sziasztok
kinek van ilyen gépe közületek?
mik a tapasztalatok a géppel kapcsolatban?
mennyire melegszik?
-
tollhegy
tag
Hali nekem ilyen gépem van, I7es változat SSD nélkül FULLHD mattkijelzővel Win7 nélkül 280Eft ba került ha körbenéztek milyen laptopot lehet venni ennyiért egyből kitűni, hogy ez a legjobb választás. Eddig egy komoly üzleti kategóriás DELL em volt de a minőség szerintem itt még annál is jobb. Aki fikázza az egyszer próbálja ki és máris akarni fogja
-
raper
senior tag
Tényleg izmos. A külseje is.
-
CivicEsi
senior tag
Nagyon jó kis összefoglaló volt, de a G55 nagy testvéréről, a G75 VW-ről mikor olvashatunk, egy teljes tesztet?
-
NTonee
veterán
válasz
KillHates #325 üzenetére
bár nem éppen nagy igényű játék, de mivel más nincs jelenleg, így ránéztem, hogy a G53SX-en milyen hőmérsékletet produkál a world of tanks.
FullHD, majdnem max grafikai beállításon, egy órás játék után a cpu 65fokos, a gpu 80 (max 82-t láttam eddig, tehát fentebb nem engedi), alig van hangja a két ventinek. És mire ezt a hsz-t leírtam, addigra visszahűtötte 51fokosra a procit.
Ennyivel rosszabb lenne a G55 hűtése? -
válasz
Cyberpunk #335 üzenetére
Hát igen. Mondanám, hogy ezért kell Lenovo, HP, vagy Dell gépet venni, de minap anyáztam pont e miatt egy másik topicban, mert nem tudtam miért csinál hőmegfutásokat egy i7-es ThinkPad (majd egy millióért!) Aztán lelkem rajta szétborítottam a gépet és lássatok csodát; ugyanaz a szitu mint a "három pálcás" ASUS-ban
-
Ja, még hozzá tartozik az ASUS trehányságához, hogy a CPU-n a capton maszkoló fólia 1-1.5 mm-ert alá volt csúszva a hűtésnek. Így 0.3-0.5 mm rés volt a CPU magja és a réz talp között, amit bővíben kikentek a szürke pasztájukkal. Néztem is az első tesztelésekkor, hogy miért ordítanak a venti egy i5-ös proci alatt, mikor ugyanezzel a hűtéssel van i7-es gép is
Itt jól látszik! A proci szélén a fekete csíkon volt felfeküdve a szalagra a hűtés:
-
Én az egész hűtési rendszert megtuningoltam a notebook-omban. Bordák, VRM-ek, folytók, stb...
CPU rész: egy HSI bordát kapott a CPU, egy réz lapot a VRM tekercsei és a FET sor.
Új GAP padokat kaptak a videó RAM-ok, a GPU VRM-ja egy hűtősünit, és a GPU heatpipe-ja is kiszőrösödött:
Természetesen a déli híd is kapott extra hűtést és a VRAM tápáramköre is. Csak nem akaor teleszemetelni a topic-ot.
-
A G55 3630=94 fok - GTX660M=75fok
A G74 3720=66 fok - GTX670M=74fok
-forrás: nbcheck-
Szerk:
Ha jól tudom a G55-nek ugyanaz a közös hőcsöves hűtése van mint a G74-nek volt ami nem annyira szerencsés, mert a GPU és a CPU be tudja egyik fűteni a másikat. Én is küzdök ezzel, mert játékok alatt (ahol egyszerre dolgozik a CPU-GPU) sokkal látványosabban meg tud ugrani a hőmérséklet mint a szintetikus tesztek alatt (ahol vagy vagy vannak tesztelve) -
Button
aktív tag
Én G75-öt vettem 2 hónapja 331-ért. Szemeztem a G55-el is, de a G75-ben 2 HDD hely van és tisztítható ventilátorszűrők, na meg 17-es ugye
Ha már nem annyira mobil (nem buszra való, inkább autóba), akkor legalább tényleg legyen nagy a kijelző is.
289-ért persze elgondolkodtató, de azt hiszem most is a nagyobbat venném.
Vannak azért gondok vele, hazudnék, ha nem így lenne, pl az agility3 behelyezése után az alsó kisajtó kicsit eláll (nem nagyon, kb fél mm, sok embernek fel sem tűnne, de engem zavart akkor abban a pillanatban), az asus live update/power4gear/hibernálás kombótól random nyom egy rebootot (ez is persze orvosolható, csak fura ebben a kategóriában), a venti kis fordulaton eléggé morog, csendesnek nem mondható, ha amúgy a környezet csendes.
Mindezt leszámítva nagyon szeretem, egy bivaly és minőségi minden anyaga, asztali gépeket megszégyenítő, hatalmas tartalékokkal rendelkezik a hűtés.. Most is megvenném, de a fent említett összegnél többet nem adnék (4-5 kilóért 3d 1366-os felbontás, fényes kijelző az vicc, az ssd is gyárilag irreális összeg). -
Dany007
veterán
válasz
TazLeacher #316 üzenetére
Olvasd a korábbi hsz-eimet is, pont ezt írtam én is. : ) Btw én még a mi megyei átlagunkat sem érem el, úgyhogy nekem aztán mindegy...
-
Ursache
senior tag
válasz
TazLeacher #316 üzenetére
Tényleg be lehet fejezni
Valaki legyen már kedves és ne reagáljon a másik válaszára. Köszönöm!
-
TazLeacher
nagyúr
Tényleg nem akarok elvinni az OFF irányába, de mindig csak azt hozzák fel, hogy mi az ami pozitív irányba "csalja el" a statisztikákat. Ott van a másik oldal: a minimálbérért dolgozók több, mint fele valójában nem annyit keres, hanem megy mellé még a "boríték", illetve a minimálbéresek egy jelentős része vállalkozó, aki magát köteles bejelenteni, és ennyire jelenti be. Aztán ott van a munkanélküli dolog. A munkanélküliek is egy jelentős része nem tényleges munkanélküli...feketén melóznak mellette.
A félreértések elkerülése végett: nem azt mondom, hogy jó a helyzet. Azt mondom, hogy a statisztika értéke közelít a nullához, mert egy teljesen torz és valótlan eredményt mutat...itthon nem lehet ilyen statisztikát felállítani. Fölösleges pénzköltés és próbálkozás, semmi másra nem jó, mint, hogy valamit ki lehessen tenni a kirakatba.
-
Tényleg nem egy penge méretei vannak
,de azért tetszik nekem
-
doser0717
aktív tag
Kb. 70-80hsz-t visszaolvastam, de az ASUS-t, ne adj Isten a G55-öt meg sem említi senki....
-
Khelben
nagyúr
jelen allas szerint 3x annyit adok vissza, mint amennynit felvettem...
Egyik ismerősöm jelenleg 110k-t fizet egy olyan lakásra, amit 50ért bérelhetne. Múltkor mondtam neki, hogy add el, béreld ki, rakd félre a különbözetet és 20 év múlva két ilyen lakást is vehetsz. Nem, szerinte a svájci frank lejjebb fog menni. Úgyhogy még 20 évig a banknak dolgoznak mindketten, nem a saját családjuknak.... Annó viccelődtünk rajta, hogy én anyámékkal lakom, mikor neki már "saját" lakása van. Most nekem van saját házam, ő meg a bank lakásában lakik, dupla bérleti díjért.
-
Reggie0
félisten
válasz
VANESSZA1 #274 üzenetére
Ertem, hogy mire gondolsz. Mondjuk ez erosen alkalmazasfuggo es a kerdes az, hogy az altalad futtatott szamitasok jellegeben mennyire ternek el a grafikus szamitasoktol azaz mennyire lehet optimalizalni az adott architekturara. (Pl. SHA1 BF-re mindenki 79xx-et hasznal, nem veletlenul). Igazabol az lenne a jo, ha ket MXM foglalatba ket kulon kartyat lehetne rakni es menetkozben valasztani, hogy melyik kapja a kijelzot.
-
M3oH
addikt
Szerencses, akinek 50ezer a hitele. Aki a valsag elott vette fel a hitelt, azok tobb 10eFttal tobbet fizetnek most, mint 50e, koztuk en is. Nekem az 57nm lakas rezsiet sem fedezi a 50e telen. Es szerencses vagyok, hogy a valsag nem vittte el az allasom, es tudjuk fizetni a duplajara emelkedett torlesztest, aminek ha a vegere erek, jelen allas szerint 3x annyit adok vissza, mint amennynit felvettem...
-
pzstm
titán
lényegtelen is....gondoljunk csak szimplán bele....
50ezer menjen csak el hitelre, és 50négyzetméteres lakás télen közös költséggel meg minden rezsivel (mobil+internet +TV is legyen benne a luxus kedvéért) újabb 50ezer kb, bár ez kis mértékben változhat.Akkor ott járunk hogy 40ezer forintunk marad 30napra kajára és egyéb kultúrára meg luxusdolgokra, valamint urambocsá félre is akarok rakni esetleg mert ilyen "hülyén" bánok a pénzzel....
-
Dany007
veterán
Köszönöm! El is mentettem magamnak!
Viszont most gyorsan végeztem egy kis átlagolást Budapest kivételével.
Az excel táblázat szerint az átlag BP-en kívüli megyékben 189 ezer bruttó. Nettó bérkalkulátor szerint nulla gyerek estén ez Nettó 123.795 forint. Na akkor azért ez mégis csak messze van az oly sokat emlegetett nettó 140.000 forinttól... Viszont Pestet beleszámolva se lesz sokkal jobb az érték. Szóval most hirtelen nem vágom, hogy honnan van ez az országos átlag 140 ezer forintos nettó, mikor ha megyénként külön összeadom és kiátlagolom akkor is csak 189 bruttó jön ki, ami nettóban 123 ezer....Huh, lehet már túl késő van ehhez. Ha valakinek van kedve számoljon már utána. Én már alig látok ki a szememből...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest