- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Tényleg nem akarok elvinni az OFF irányába, de mindig csak azt hozzák fel, hogy mi az ami pozitív irányba "csalja el" a statisztikákat. Ott van a másik oldal: a minimálbérért dolgozók több, mint fele valójában nem annyit keres, hanem megy mellé még a "boríték", illetve a minimálbéresek egy jelentős része vállalkozó, aki magát köteles bejelenteni, és ennyire jelenti be. Aztán ott van a munkanélküli dolog. A munkanélküliek is egy jelentős része nem tényleges munkanélküli...feketén melóznak mellette.
A félreértések elkerülése végett: nem azt mondom, hogy jó a helyzet. Azt mondom, hogy a statisztika értéke közelít a nullához, mert egy teljesen torz és valótlan eredményt mutat...itthon nem lehet ilyen statisztikát felállítani. Fölösleges pénzköltés és próbálkozás, semmi másra nem jó, mint, hogy valamit ki lehessen tenni a kirakatba.
-
pzstm
titán
lényegtelen is....gondoljunk csak szimplán bele....
50ezer menjen csak el hitelre, és 50négyzetméteres lakás télen közös költséggel meg minden rezsivel (mobil+internet +TV is legyen benne a luxus kedvéért) újabb 50ezer kb, bár ez kis mértékben változhat.Akkor ott járunk hogy 40ezer forintunk marad 30napra kajára és egyéb kultúrára meg luxusdolgokra, valamint urambocsá félre is akarok rakni esetleg mert ilyen "hülyén" bánok a pénzzel....
-
pzstm
titán
Érdemes BAZ megyét vagy Szabolcsot megnézni, és mondjuk mellérakni Budapestnek....
-
NTonee
veterán
"Mert nyilvánvalóan az derülne ki, hogy BP-en kívül a többség lószart se keres."
Pontosan ezért hagytam ott a szülővárosom, és költöztem Bp-re. Amikor az egyik cégnél közölték, hogy rendszergazda állás van, fizu nettó 90, akkor szembe röhögtem az illetőt, hazamentem, és összepakoltam. Persze ez már csak az utolsó csepp volt. -
doser0717
aktív tag
Amit "összeraktam" az valós konfig amit a gentechpc.com-on meg is lehet vásárolni! Én eddig 2 gépet rendeltem innen + 2 gép jött haza ismerősnek ettől a cégtől.
Szóval megbízható kis webshop az én tapasztalataim szerint.
-
doser0717
aktív tag
De ez meg nem éppen az ASUS kritikája sajnos. Ők a saját terepükön 2050 USD-ért a legfullosabb változatot adják, ami egy ottani átlag melós szűk 1 havi keresete.
Itthon egy átlag melós szűk 1 havi keresetből egy legolcsóbb ASUS X55-öt tud venni esetleg - ha 1 év alatt össze tudja spórolni rá a pénzt.....
És ha már mi nem érjük el az Ő kereseti szintjüket, akkor az ASUS-tól meg nem várhatjuk el, hogy adja ezt a gépet 70-80.000 Ft-ért, mert nálunk ennyi a fizetés!Viszont itt alapból a gamer gépek mint olyan létjogosultságáról beszélnek vagyis kérdőjelezik meg egyes emberek. Meglehet a Magyar piacra azokkal a plusz terhekkel amit az EU vagy kis hazánk még kiró rá egy EU-n kívüli országból érkező gépnek nincs sok létjogosultsága. De ez attól még nem a gép kritikája, hanem annak hogy a mi fizetésünk reálértéke töredéke egy usa polgárénak, vagy egy Nyugat-Európainak.
Ha itthon is annyit keresnénk, hogy egy bolti eladó 1 havi fizetéséből megvehetné a G55-öt, egy könyvelő/programozó/mérnök meg ~1 heti béréből, akkor rögtön nem lenne ez a vita, mert úgy már senki nem sokallaná az árát.... Így meg igen. Meg is értem. Mert havi 70eFt-ból soha nem lesz a népnek 500.000Ft-os ROG gépe, az tuti. És ha már nem lehet akkor (többnyire) ugye az irigységtől hajtva mi mást is tehet: szapulja azokat akik megtehetik hogy megvegyék. Mert ilyenek vagyunk.....Szóval lehet fikázni az 500.000Ft-os itthoni konfigot, de tény: nem a gép árával van a baj, hanem az itthoni keresetek szintjével.
-
TazLeacher
nagyúr
Az a baj, hogy azt nem értitek meg, hogy a cikkben a 3D-s változatot tesztelik. Lehet az említett gép neked jobban megéri, de ha valakinek a 3D-s változat kell, akkor neki nem. Nekem tavaly sem volt rá szükségem, és most sincs, sőt! nagy valószínűséggel a következő gépemnél sem lesz. De az, hogy az új szériából ismét kijött 3D-s verzió, azt igazolja, hogy van rá igény...de ha mutatsz hasonló paraméterekkel rendelkező, ilyen vagy olcsóbb áron elérhető jobb kijelzővel szerelt 3D-s gamer notit, akkor elfogadom az érvelést...ott volt a másik gép, azzal meg az volt a "baj", hogy nincs benne SSD...tehát szűznek maradni meg.... is jó lenne...
-
Cyberpunk
félisten
A TN-el a legfőbb probléma a betekintési szögek, főleg monitornál. 22"-ig elmegy szerintem. De a fölött, már nem lehet úgy ülni a gép előtt, hogy a széleinél valahol ne forduljanak át a színek inverzbe. Persze távolság függő is, de én nem ülök ezért 2 méterre.
Ráadásul notiban a régebbiekkel kapcsolatban elég horror a helyzet panelt illetően.
Grafikus munkákra meg hát egy kalibrált IPS előnyeit nem kell ecsetelnem gondolom.
A másik problémám a tükröződés. Jól seggbe kéne rúgni aki ezt kitalálta. Mondjuk utazás közben jól jöhet smink tükörnek is.
De szabadban dolgozzon vele aki tud, meg lát is valamit. Mert hogy szebb a fekete, és? Ha ez a használhatóság rovására megy, akkor ki vagyok vele segítve nagyon. Szerencsére vannak matt panelek is, legalább is az üzleti szériában az a divat.
A 16:9 meg a másik problémám, ma már elvétve kapni csak 16:10-es képarányú gépet, ami szégyen, még az üzleti szériában is ez lett a divat. Ezért én nagyon dühös vagyok. -
TazLeacher
nagyúr
Viszont mocskosul jó, hogy pl egy film közben ha valami eszünkbe jut, nyomok egy space-t és megnézzük a neten. Vagy a gyerek pl youtube-ról néz babameséket meg magyar népdalválogatást... Vagy ha itt a család két tattintás megmutatni nekik a legújabb képeket 42 colon. Igazából ez a lehetőségek teljes tárháza. És rengetegszer kihasználtuk már azt, hogy a gép az a mindenes. Nem kell külön PC-s asztal, nem kell külön PC, külön ki-be kapcsolni.
Itt a net, itt van minden azonnal elérhető állapotban. Nincs szükség set-top boxra, DvD lejátszóra, BD lejátszóra, vagy médialejátszóra. Nincs szükség pendrive-on cipelni a letöltött filmeket, se külön gép játéknak.Ha a film közben valami eszembe jut, azért nem kell megállítanom a filmnézését.
Hálózati médialejátszó...a különbség az, hogy miközben mondjuk ők a youtuboznak a TV mondjuk vagy a laptopomon lévő videókat vagy képeket nézegetik addig én a notin netezek, vagy játszom.
A különbség csak az, hogy ha megyünk át fateromékhoz, akkor a hónom alá csapom a gépet, összecsukom, és a komplett cucc nálam van...és ott ugyan ez. Náluk nézegetjük a képeket a TV-n...
Értem én a megoldás lényegét, és hogy használható is. Egyet viszont ne állítsunk: hogy jobb. Használható, ötletes, de semmiképp sem jobb. (Most például Tudorokat nézek, miközben ezt írom...)
-
BlueScreen5
csendes tag
Szerintem meg túl sokat rugózol olyan kérdésen, amire a válasz tök irreleváns. Sokan imádják az análszexet is, pedig jobb helyre is lehet tenni a műszert. Valahogy ez a helyzet ezekkel a gémer dolgokkal. Játékos hordozható gépet szeretnének venni az emberek, asztalival jobban járnának, de nekik ez kell.
rudi: Tök fölösleges az ilyeneknek válaszolni, csak beleböfögnek a témába. Y580 nem egy rossz gép, de a hűtés nála nem az igazi.. Mellesleg én is úgy tudom, hogy a magyar piac fényes kijelzőset kapott..
-
mepet
addikt
Ez kész.
Valamelyik korábbi hsz-re: Hogy ez nem gamer? Kétféle gamer laptop létezik kishazánkban, az Asus G szériája, és az Alienware. A többi típus maximum erős multimédiás, pl. Lenovo Y széria. Tehát a témaadó gép igenis gamer, ha még nem láttál élőben RoG laptopot, akkor meg ne véleményezd. Ezek a gépek a mai technológia csodái, a billentyűzet szobahőmérsékletű, míg belül majdnem 100fok, úgy, hátul fújja ki a meleget, tehát még az öledben használva is ép marad a szaporítószervrendszered... És ezért ilyen vastag, jobb, mintha egy vékony kazán lenne.
Hogy ki-hol használja, használná, azt ok, hogy megosztjátok, de hogy ki-hol NEM használná, az már aztán abszolut nem tud érdekelni...
És 250-300ezerből 2db gamer asztali? Hol éltek ti?
Ház: 20, táp: 40, proci: 50, ram: 20, videokari: 120 (ha sli, vagy cf, akkor 2*120), monitor: 40, gamer bill: 20e, gamer egér: 15e). Ez így alaphangon 325ezer, és ezt én még belépőszintű gamernek nevezném.. Ja és 1db.Érdekes cikk volt, de már bánom, hogy nekiálltam a kommenteknek is...
-
LocalNerd
tag
-
NTonee
veterán
ez a könyvtáras bf3 vicces mondjuk, de gondolj bele...
reggel 8tól ülsz az előadáson az egyetemen, 10től van egy szabad órád, és épp nincs mit csinálnod. A koli/lakás messze van, nincs értelme visszamenni. Igen, beülhetsz a könyvtárba a notiddal bf3-al játszani.Aztán 11től vissza az előadásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest