Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

válasz Dany007 #301 üzenetére

Tényleg nem akarok elvinni az OFF irányába, de mindig csak azt hozzák fel, hogy mi az ami pozitív irányba "csalja el" a statisztikákat. Ott van a másik oldal: a minimálbérért dolgozók több, mint fele valójában nem annyit keres, hanem megy mellé még a "boríték", illetve a minimálbéresek egy jelentős része vállalkozó, aki magát köteles bejelenteni, és ennyire jelenti be. Aztán ott van a munkanélküli dolog. A munkanélküliek is egy jelentős része nem tényleges munkanélküli...feketén melóznak mellette.

A félreértések elkerülése végett: nem azt mondom, hogy jó a helyzet. Azt mondom, hogy a statisztika értéke közelít a nullához, mert egy teljesen torz és valótlan eredményt mutat...itthon nem lehet ilyen statisztikát felállítani. Fölösleges pénzköltés és próbálkozás, semmi másra nem jó, mint, hogy valamit ki lehessen tenni a kirakatba.

• TazLeacher

nagyúr

válasz Dany007 #243 üzenetére

Az a baj, hogy azt nem értitek meg, hogy a cikkben a 3D-s változatot tesztelik. Lehet az említett gép neked jobban megéri, de ha valakinek a 3D-s változat kell, akkor neki nem. Nekem tavaly sem volt rá szükségem, és most sincs, sőt! nagy valószínűséggel a következő gépemnél sem lesz. De az, hogy az új szériából ismét kijött 3D-s verzió, azt igazolja, hogy van rá igény...de ha mutatsz hasonló paraméterekkel rendelkező, ilyen vagy olcsóbb áron elérhető jobb kijelzővel szerelt 3D-s gamer notit, akkor elfogadom az érvelést...ott volt a másik gép, azzal meg az volt a "baj", hogy nincs benne SSD...tehát szűznek maradni meg.... is jó lenne...

• TazLeacher

nagyúr

válasz Dany007 #204 üzenetére

Viszont mocskosul jó, hogy pl egy film közben ha valami eszünkbe jut, nyomok egy space-t és megnézzük a neten. Vagy a gyerek pl youtube-ról néz babameséket meg magyar népdalválogatást... Vagy ha itt a család két tattintás megmutatni nekik a legújabb képeket 42 colon. Igazából ez a lehetőségek teljes tárháza. És rengetegszer kihasználtuk már azt, hogy a gép az a mindenes. Nem kell külön PC-s asztal, nem kell külön PC, külön ki-be kapcsolni.
    Itt a net, itt van minden azonnal elérhető állapotban. Nincs szükség set-top boxra, DvD lejátszóra, BD lejátszóra, vagy médialejátszóra. Nincs szükség pendrive-on cipelni a letöltött filmeket, se külön gép játéknak.

Ha a film közben valami eszembe jut, azért nem kell megállítanom a filmnézését.

Hálózati médialejátszó...a különbség az, hogy miközben mondjuk ők a youtuboznak a TV mondjuk vagy a laptopomon lévő videókat vagy képeket nézegetik addig én a notin netezek, vagy játszom.

A különbség csak az, hogy ha megyünk át fateromékhoz, akkor a hónom alá csapom a gépet, összecsukom, és a komplett cucc nálam van...és ott ugyan ez. Náluk nézegetjük a képeket a TV-n...

Értem én a megoldás lényegét, és hogy használható is. Egyet viszont ne állítsunk: hogy jobb. Használható, ötletes, de semmiképp sem jobb. (Most például Tudorokat nézek, miközben ezt írom...)

• TazLeacher

nagyúr

válasz Tikakukac #198 üzenetére

Most rövid leszek:

Ellenben ha egy idegen meglátja a szobám egyből kérdezi, hogy mi miért van így meg úgy. 1-2 óra duma után rájön, hogy valóban logikus.

Ha a rendet magyarázni kell, akkor már ott gond van. Megmagyarázni mindent meg lehet. Nem a praktikumát, vagy a tisztaságot vitattam. A kupleráj(nak tűnő) helyiség is lehet praktikus vagy tiszta, de semmiképp sem igényes.

• TazLeacher

nagyúr

válasz Cyberpunk #196 üzenetére

Én a mozival vagyok így...ha lenne pénzem, vettem volna + 15 nm-el nagyobb lakást (se, mert akkor másra használnám azt a helyiséget is, de most rugaszkodjunk el a valóságtól), és ott csinálnám meg a moziszobát. De ehhez mocskosul sok pénz kellene, hogy "kidobjak" egy helyiséget erre...ötletem lenn pedig.

• TazLeacher

nagyúr

Cyberpunk: pont ez volt vele a bajom. Ha játszom, akkor más tészta. De ha csak netezgettem, vagy valami - mondjuk aprók között keresgélek, vagy fórumozok - akkor sokkal jöbb közösségben lenni, a családdal, vagy ha egyedül vagyok, akkor benyomom a TV-t, közben oda-oda pillantok. Ezért nem jött be e külön szoba téma...

Khelben: van, attól nem kell kuplerájnak kinéznie a lakásnak. Erre nagyon kényes vagyok. A nappali, az nappali. Arra ott a gyerekszoba. Engem nem így neveltek, és én sem így fogom nevelni a lányom.

Keldor papa: ezért nem jött be e külön szoba dolog. Ezért jó a noti. Nem lesz tőle kupleráj. Amíg használom, addig ugyan az, mint egy asztali (tehát vagyok én meg a gép egy asztalnál), aztán összecsukom, és elrakom. Ennyi. A nappali közösségi helyiség, a család minden tagjának a közösségi helyisége. A gép meg az én felségterületem, az nem közösségi dolog. Nekem a nappali a mániám. Tudom, hogy emberek ezrei élnek úgy, hogy a nappalinak nevezett helyiségben van az ágy, és ott alszanak, nekem a mániám, hogy van hálószoba, gyerekszoba, és nappali...minden a maga stílusában, és funkciójában.

Tikakukac: Röviden: ha autószerelő lennék, akkor sem vinnék egy fél kamiont a nappaliba, csak azért, mert azt szereltem 8 éven keresztül.

Fater konkrétan komplett pákázós/szerelős asztalt csinált magának a szobája egyik sarkában, hogy ha elmélkedik és alkotna valamit, akkor ne a nagy garázsban üljön, hanem egy sör felett és bármikor lefeküdhessen aludni.

Na, ez is szerintem ultra gáz, de ezért vagyunk különbözőek. A lényeg itt csak az, hogy nem az a közösség rinyál itt egyfolytában, aki ilyen gépet vett, hogy mindenkinek ezt kell vennie, hanem a közösség másik része rinyál, hogy ki az a hülye aki ilyet vesz. Én elfogadom, hogy vannak emberek, akik tudnak úgy élni, hogy egy fél kupleráj van a szobájuk közepén - tudom, mert ismerek ilyeneket - én nem tudok. És nem vagyok rendmániás.

Biztosan van rendes logika abban is amit mondasz, de ez a mindennek helye van nekem értelmezhetetlen.

A Te értelmezésedben akkor sokkal egyszerűbb lenne a budit is a nappaliba vinni, hogy amíg kaksizok (fokozott trágársági figyelem alatt állok - a szerk.), addig se maradjak le a brazil sorozat 1456. részéről, sőt, közben tudjak kávét főzni, és még vasalni is. Egy szép igényes Duravit WC mondjuk kimondott jó dísze lenne a nappalinak, sőt, ha terítek rá terítőt, még enni is lehet rajta...

Dany007: Na, itt van a kutya elásva. Ezt sosem értettem. Ez az egyik fő ok (a másik az, hogy képtelen vagyok FPS-t játszani gamepad-el), ami miatt továbbra sem a PS3 a fő játékplatform. Egy olyan családban, ahol nem egyedül él egy ember, hogy lehet a fő TV a netezős, játék eszköz kijelzője. Tehát amíg Te netezel, addig a többieknek kuss a neve? Vagy, ha éppen belecsúszol egy hosszabb játékpartiba, akkor az egész család azt bambulja, ahogy osztod a head-shot-okat a CS-ben, és ott ülnek melletted? Ez az ami a számomra a legkevésbé felfogható, hogy ezt hogy lehet így megoldani. Vagy mondjam a lányomnak, hogy csitt, nincs most Oroszlánkirály, mert apának ma ki kell nyiffantani egy pár gonosz űrlényt a Dead Space 2-ben? Neeee....vagy ott ülök, és alig várom, hogy végre elaludjanak, és VÉGRE ENYÉM A TV felkiáltással ragadjam magamhoz a távirányítót? A félmilliós gamer notiról meg annyit, hogy nekem amikkel játszom, minden megy 1920x1080-ban. Erre volt szükségem. Ezek a gépek se mind 500e-be kerülnek, de akinek kell a 3D meg a tökömtudja mi, annak ennyi. Nekem nem kellett, kellett helyette jobb proci, meg videókártya, meg nagyobb kijelző, és nem volt 500e Ft. Valaki a 3D-s játékra gerjed, fogadjuk már el...amikor egy kisebb, de alma logós gép kerül ennyibe, és még játszani sem lehet rajta, de netezére megveszik, mert vagány, az ma teljesen elfogadott tény, ez meg rögtön pénzkidobás...

• TazLeacher

nagyúr

Tikakukac: szíved joga, én már kinőttem ebből. 10 évvel ez előtt még én is úgy gondoltam, hogy az nagyon jól néz ám ki...hát nem. Mindennek megvan a helye.

Khelben: Nem a helyfoglalás az elsődleges problémám. De azért kíváncsi lennék, hogy az asztali gépet, hogy raknád be ugyan abba a fiókba, amiben én a notimat tartom... :U A gáz az, hogy számomra a nappali képébe nem fér bele egy "számítógépsarok". Ennyi. Ott az asztal, a szék, a monitor, a hangszóró...stb. Szerintem zsúfoltságot és rendezetlenséget sugall...

Reggie0: nem teljesen értem, hogy ez most milyen irányú irónia akart lenni.

Dany007: Egyrészről a mediaszekrényen már így is kevés a helyem...nem, hogy még oda pakoljak egy PC-t. Másrészről, ha jól értelemezem a nappaliban használt TV-t használod monitornak?

Cyberpunk: ha jól értelemezem, neked külön helyiséged van erre fenntartva? Nekem is volt, nekem nem jött be, ezért kérdem.

• TazLeacher

nagyúr

Megkérdezhetem itt a nagyérdeműt, akik mind-mind közlik, hogy ez egy fölösleges masina, hogy hol tartják az asztali számítógépet? Tehát kinek hol van a gép elhelyezve (nem az asztal érdekel, hanem a helyiség)...

És hogy miért kérdezem:
    Én nem rakok ki a nappaliba gépet asztalostul. Miért? Mert nem. Kinyitom a notit, leülök gépezek, játszok...stb. Aztán összecsukom, és elrakom. Mert az a nappali, és nem dolgozó szoba. Volt rá külön szobám - a gépnek - de több okból nem jött be. Szóval várom, hogy ki hogy gondolja. Persze, van ahol tök min1. Nekem nem az. Az "anyuapu" nyakán élőket a "szobámban" válasszal együtt kerülném.

G74-em van, 1 éve, és köszönöm, imádom, nagyon jól megvagyok vele. Nem sírom vissza a gyönyörű Antec harisnyázott fényezett gépházat a 24"-os Dell IPS-el...furcsa lenne? Lehet

Új hozzászólás Aktív témák