- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyönyörű!
-
válasz
Aszpirin #291 üzenetére
Amit az alpesi fel-le rakás nehézségeiről írtál azt én is tapasztaltam, plusz a csat bele tud verni a képernyőbe, le is írtam fentebb, viszont egy hét használat után már harmad annyi időre csökkent a fel-le rakás ideje, nem a szíj változott, hanem megtanultam a mozdulatokat. Az S kapocs ki-be bújtatása a hurokba, egy hét után már csak másodpercek kérdése. Azt kell mondjam, nagyon jól kitalálta apple ezt a szíjat, és szerintem is a legszebb, az acél kék + beleszőve egy kevés barna, és a murkok barnája + beleszőve egy kevés acél kék (ettől titánra hasonlító színű lesz), nagyon szép.
Közben vettem én is egy terep pántot, azt ami a képeiden van (színben is), most ezzel használom, nekem ennek a fel-le rakása sem gyorsabb, mert zavar ha nem az optimális (megszokott) szorosságura állítom, ezért van, hogy többszőr újra kell próbálnom. Ugye az alpesinél ez a probléma nem áll fent.
-
válasz
Aszpirin #291 üzenetére
Nekem alpesi szíjjal van (fehér és narancs), a fehéret nem is használom pont a koszolódás miatt, de ha “bekopik” ez a szíj, akkor sokkal könnyebb fel meg le venni. Most rendeltem én is egy Terep szíjjat (a szürke, narancs akasztósat), kíváncsi leszek rá, nyárra meg egy óceán szíjjat a vízbe.
Nekem ami még nagyon tetszik azok az új Nike szíjjak, főleg a mamutfenyő meg a game royal színben. [link]
Az egyiket lehet behúzom majd, csak nemtudom még melyiketAzt én is néztem, hogy fordítva van a képeken a szíj “befűzése”, érdekes. (Mondjuk nekem a képek pont “rosszul” van
)
-
válasz
szpeti40 #288 üzenetére
Na, úgy látom, mégis van érdeklődés
Szóval: esztétikailag az abszolút favoritom (élőben is) a kék alpesi volt. A "kék" eléggé félrevezető, mert nagyon pasztell, halványkékes anyagról van szó, amelyen a "huplis" középrész ugyanolyan színű, mint az oliván (ami a második favoritom volt).
Ez a "kék" alpesi szíj színben is, stílusban is nagyon passzol az órához, élőben is nagyon szép sztem, DE: vigyázzatok az alpesi szíjjal, mert eléggé kínlódás felvenni és még nagyobb levenni. Az akasztó S-idom beakasztása sem triviális elsőre, de ezt szerintem meglehet szokni. Viszont a szíj egyszerűen túl vastag a huplik miatt a szíjtartó réséhez, a huplik akadnak, pedig ki-be kell húzogatni azon a "résen" a szíjat felvételkor is meg levételkor is. Levételkor jobban akadnak, egyszerűen nehéz áthúzni a a szíjat, hogy a hurkot kitágítsd.... Bármilyen szép az a szíj, sajnos le kellett mondanom emiatt róla. Így a második favorit, az oliva-alpesi is esett. A lila (bocs: indigó) alpesi tényleg iylan mint az indigópapír, nagyon nem az én színvilágom.
A szilikon az hagyományos pánt, de nekem a kaphatüó színek nem igazán, ráadásul belül is "huplis", hasonló szíjjal volt már dolgom, a bőrön rosszul tolerálja...
Tehát maradt a tépőzáras. A harmadik favoritom a zöld-szürke lett volna, aztán a boltban nagyon nem úgy nézett ki, mint a képen: sokkal világosabb, és szerintem az a "hideg" szürkeárnyalat nem megy a titántok bézsesebb szürkéjéhez. Szóval ez nem volt az igazi. A narancs-fehérer színű nagyon enm az én színvilágom, és szerintem gyorsan foltosra fog koszolódni... DE nagy meglepetésemre az úgymond kék-fekete (is) teljesen másként néz ki a valóságban, mint a képeken, és jó értelemben: a "fekete" az a "belső" (tépőzár-oldali) felére igaz, a "külső" fele valójában antracit-szerű. Az egyik szélén világosszürke, a másikon... elvileg kék, de ez egy igen sötét zöldes árnyalat, én inkább mohazöldnek nézném, remélem nem vagyok színtévesztőÉs ami fontos: szerintem a színvilága nagyon szerves egységet alkot az óra színvilágával, szóval ez lett. Na, hosszú volt, bocs
és hogy ne legyen elég, képeket is teszek fel
Ja, és az alpesi mega. tépőzáras szíjakat pont fordítva kell felrakni az órára, mint ahogyan a marketingképeken vannak. Úgy ugyanis a tépőzárast is nehéz felvenni (a boltban kiállított példányokon is fordítva volt feltéve mindegyikre, nem úgy, mint a képen)
-
válasz
idegbeteg18 #277 üzenetére
Sziasztok! Én ma aááltma be az Ultra 2 tulajok sorába.
A Garmin világából jövök (valószínűleg nem is válok meg a fenix 6 Prómtól egyelőre), szóval igen erős váltás ez nekem , nagyon szoknom kell, soha nem volt még Apple Watch-om (bár ez az egyetlen Apple okoseszköz, amivel még nem rendelkeztem)
Bár ebben a topikban valószínűleg én már nem tudok újat mondani szíj ügyben, elég nagy vacilla volt nálam, hogy milyen gyári szíjjal vegyem, és jónéhányat szemügyre is vettem, szóval ha valakinek meg tudom könnyíteni a dolgát, kérdezzen bátran.
Az általános tanácsom: MINDENKÉPP nézd meg a szíjakat élőben, (akkor is, ha webshopól rendeled meg végül ilyen-olyan okok miatt) és ha lehet, próbáld is fel őket, mert nagyon mások tudnak lenni, mint a képek alapján alkotott elképzelés. Én konkrétan 3 szíjat preferáltam, és amikor megnéztem őket, végül olyannal vettem az órát, amit a képek alapján soha nem rendeltem volna. -
Van valakinek itt aliról terep pántja? Mennyivel lehet rosszabb minőségű mint a gyári?
Gyári szíjjakat szokták valahol akciózni, "kollekció" váltás után? -
Gubu0101
veterán
Jo kerdes,passz eleg fapadosra sikerult.Lehet a fokusznal be kellene allitani a delutani alvast is mettol meddig es amikor nekifekszel,akkor ugyan ugy elinditani.Autosleepel nezem,igaz penzbe kerult,de legalabb mer mindent is,mondjuk delutan ritkan alszok,azt nem tudom merne e,de valoszinu annal is fokuszt kell alitani
-
dud998
őstag
válasz
idegbeteg18 #277 üzenetére
”amit nem bántam meg”
Nem is fogod, és üdv a klubban. 😉👏🏻🥳 -
idegbeteg18
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Kedden én is becsatlakoztam az Ultra 2 klubba.
Galaxy Watchról váltottam, eddig szinte minden Apple volt itthon Mactől kezdve a telefonig így annyira nem viselt meg a megszokása. Ég és föld a kettő közti különbség nyilván nem egy idős a két termék.
Életmódváltás illetve az újítás is közre játszott a váltásban, amit nem bántam meg (igaz hogy nem két filléres eszköz). -
Tegnap este az órán bekapcsoltam a fókuszt-alvásra, most mért hőmérsékletet, azt írja még 4 éjjel kell neki. Továbbra is érthetetlen számomra, hogy ennek az egy adatnak a méréséhez miért kell gépészkedni a többivel ellentétben.
A pozitívum, hogy reggel 6-ig van állítva a hétvégi alvás időm, és ha korábban is ébredek, akkor is megvárja a 6 órát mielőtt megnézhetők az adatok. Ma 5.30-kor felébredtem, és az órán kikapcsoltam az alvás fókuszt, így nem akarta megvárni a 6 órát, hanem zárta az alvásomat, és már láthatók is voltak az adatok. -
Azt tudom, hogy Apple watch magától nem nem mér alvást csak az előre megadott alvási időben, és bármelyik olcsó óra is mér bármikor. De ha az órán, nappali alvásnál bekapcsolom az alvás fókuszt, és így mér, az már nekem elfogadható. De tényleg nem értem én sem miért nem érzékeli magától.
-
válasz
Gubu0101 #270 üzenetére
Igazad lehet, azóta megtudtam ezt én is. Telefonon kezdtem el nézegetni az alvás fókusz beállítását, de nem volt kedvem szórakozni vele. Ha minden igaz órán pár pöttyintés, csak ne felejtsem el este félkómában. Nem tudom, hogy ha nap közben alszom egy kicsit és ezt bekapcsolom az órán, vajon méri e az alvást?
-
Köszi!
Igen, már én is rájöttem, hogy az alvási fókuszt be kell kapcsolni, hogy mérje a csukló hőmérsékletet. Semmi extra részemről sem, csak ki akartam próbálni.
Azt viszont nem értem minek ez a fókusz hülyeség? Mindent mér éjjel, reggel megnézhetem az adatokat, ezt az egyet nem hajlandó csak ha ez a fókusz be van kapcsolva, imént megnéztem, állítgassa ezt a zagyvaságot aki csinálta.Az alvási fókuszt én kézzel vezérlem, este 9 magasságában repülő üzemmód és le van tudva
-
Kobe
veterán
válasz
Gubu0101 #266 üzenetére
semmi bajom vele, csak mivel a spigen alapvetően az ultra 1 kijövetelére gyártotta a cuccait így rohamosan fogynak belőle a készletek, és nem mindenhol van készleten ami tetszene, így egy B tervvel is készülnék biztos ami biztos
rugged armort néztme én is + szíjból a DuraPro Armor-t hozzá
-
Kobe
veterán
spigenen kívül van valami ajánlott utángyártott márka ultrahoz ?
amolyan g-shock szerű masszívabb szilikon változat -
válasz
Gubu0101 #262 üzenetére
Én, mint haladó felhasználó mondom: Ja, hogy az appban is be kell?
Na, be is kapcsolom, csak úgy kíváncsiságból, miket mér. Bár a felugróban engedélyt két a health apptól, hogy használhatja-e az ottani adatokat, de az meg ugye üres.... szóval kíváncsi leszek. Egy héten belül kiderül.
Szerk.: Most nézem, ha rányomok ott a képen, amit linkeltél a "Learn how to", akkor akkor írja, hogy az engedélyen felül még mindenképp be kell kapcsolni a Sleep fókuszt. Én azzal nem akarok manuál vergődni, mindig is hülyén mérte, sosem tudta, mikor alszom, mikor ébredek, ezért is vettem meg az Autosleep-et, mert az legalább jól eltalálja.
-
-
7 éjszakát aludtam idáig az órában, még mindig (folyamatosan) azt írja, hogy további öt éjszaka kell a csuklóhőmérséklet adatokhoz. Szerintetek? Köszi!Akkutól nem vagyok elámulva, kicsit többre számítottam. Most ugyan úgy használom mint anno az S7-et új korában, az akkor kb. 3 napot bírt, ez kb. 4,5-et, mivel közel dupla akkora az akkuja (~300/~550mAh) azt hitt kicsit acélosabb lesz az akkuidő.
-
zsolidodd
senior tag
-
Kobe
veterán
Arrol van valahol pontos es teteles leiras, hogy mik azok a funkciok amik eSIM mel (is), illetve csak eSIM-mel mukodik csak?
ceges flotta miatt a multisimezes kicsit maceras, viszont a telefon mindig nalam van igy kerdes, hogy barmiben hatranyt szenvednek ba mondjuk be sem aktivalom, hanem a mindig kozelben levo telorol kapja az adatokat
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ez az Apple első próbálkozása arra, hogy dedikált sportórát csináljon okosórájából. Apple Watchként tökéletes, sportóraként még van hova fejlődnie.
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" A1709 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest