- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
Tudsz dobni egy linket? En most rendeltem meg az orat es nem akarok ugy jarni mint a 8-al,hogy megkarcolom.Biztonsag kedveert inkabb dobok ra egy uvegfoliat.Munkam is olyan,hogy ott kap mindent is
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
jano6220
tag
Sziasztok!Ultra vásárláson gondolkodom de nagyon sok hivatalos helyen nem lehet elérni.Vajon lessz még vagy váltani fogja az új últra?
LG 55" Nanocell UHD 4K - Iphone 15Pro Max *jano6220 felhasználónak 33 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
dud998
őstag
Ez most egész jónak tűnik, titán keret és zafír üveg: [link]
Ahogy látom telefonokra is csinálnak szintén zafírból.
Én bízom a gyári kialakításban.[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
nagyúr
Az ördög nem alszik alapon én raktam rá egy Spigen üveget, volt hozzá keret, hülyebiztos felhelyezést biztosítva. Észre sem lehet venni, de engem megnyugtat.
Nekem is vékony a csuklóm, de nem nagy így sem, jól néz ki. Súlya azért érezhetően nagyobb, mint egy sima Apple watch esetében, viszont egy idő után nem tűnik fel, megszokja az ember hamar.
-
dud998
őstag
válasz s.Oliv3r #188 üzenetére
Totál felesleges, mert itt zafír van mint az órákon.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz s.Oliv3r #186 üzenetére
Nekem a megjelenés óta van, imádom. Nekem nincs vastag csuklóm és teljesen jó. Semmi súlya nincs és mind a titán, mind a zafír hibátlan. Az akku egyértelműen jobb mint a sima watchoké, de azért csodára itt sem kell számítani. Én semmit se kapcsoltam le rajta, napi 3 “edzés” monitorozása (egy GPS-el) és stabilan megvan a két nap. Én csak ajánlani tudom.
-
s.Oliv3r
senior tag
Sziasztok,
Egy aw ultra vásárlásán gondolkodom mik az eddigi tapasztalatok? Minden okés vele? Nem túl nagy, esetleg kényelmetlen?
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
Luser2000
addikt
válasz Tyler Durden #184 üzenetére
Fogalmam sincs.
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
addikt
válasz Luser2000 #183 üzenetére
Ezt amúgy más szolgáltató nem tervezi bevezetni, vagy az Apple kontrollálja, hogy csak 1 mobilcégnél elérhető az apple esim?
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Luser2000
addikt
válasz sompetike #182 üzenetére
"...Mert a Yettel esim nem megy az órával..."
Ennek az lehet az oka, hogy az Apple (jelenleg?) a Telekom hálózatát támogatja.
https://www.apple.com/hu/watch/cellular/#table-apple-watchApple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
sompetike
aktív tag
Használja valaki az órát valaki úgy, hogy a telefon és a az óra másik szolgáltatóhoz kapcsolódik? Tehát a telefon Yettel, az óra T-com? Mert a Yettel esim nem megy az órával…
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
Luser2000
addikt
válasz Leonardo91 #179 üzenetére
Szia!
Minden egyes hívásnál fennáll a jelenség?
Telefonhoz kapcsolódik éppen (BT), vagy önálló használatkor van ez?
Egy mezei újraindítást próbáltál?Én nem tapasztalom a leírtakat.
-
Leonardo91
senior tag
Sziasztok
Mostanában olyat kezdett csinálni az Ultrám , hogy hívás inditásnál nem jelzi a másodperceket csak kb olyan 15 mp től
Addig meg halóznak a másik oldalon. Ezek szerint a hívás felépült csak valamiért nem számolja és nem kapcsol a mikrofon se mert engem addig ugye nem hallanak és ugyan ezt fordítva ha hívnak és felveszem. Már amikor kicsörög az óra....merthogy, 4G-n se jelez ha hívnak, mintha ki lennék kapcsolva. (A telefonhoz nem csatlakozik de az bevan kapcsolva.)
Honapokig működött mostanában csinálja csak. Kéne egy gyári visszaállítás mostmár vagy ez szolgáltató miatt lehet?| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
nagyúr
Közben számolgattam, az Apple oldalán kint van, hogy 1000 töltési ciklus után még megőrzi az akku a kapacitásának 80%-át.
Én napi egy edzéssel, AOD-al kétnaponta töltöm, úgy,hogy akkor 20%-on teszem töltőre. Vagyis 0,8 ciklus kerül bele kétnaponta. Ez évente ~145 ciklus, legyen 150. Akkor 5 év múlva is "csak" 750 ciklus. Addigra meg már biztosan lecseréli az emberek jó része és még a következő tulaj sem szív vele, hisz marad benne élettartam bőven.
-
StyIe
újonc
Marad a Tissot T-Touch. 😎
-
RZS
tag
Udv!
Az üzemidő verhetetlen..... -
nagyúr
Valóban, ezért van az is,hogy Apple resellerek a kezdeti 630-as 14PM árhoz képest most pl. 535, miközben ugye pont az Apple-nél és az APR-eknél nem szokott olcsóbb lenni, hanem tartják a megjelenési árat (nyilván mindig van pl. 10%-nyi akció, de most alapból is annyi, amennyit írtam).
-
őstag
válasz Leonardo91 #170 üzenetére
Plusz elég "rossz" árfolyamra árazták be.. én ezt is látom mögé.
-
nagyúr
válasz Leonardo91 #170 üzenetére
Akciók mindig lesznek, de azok nem állandóak.
-
Leonardo91
senior tag
válasz ForRedGlory #169 üzenetére
Vicc.. fél év alatt 90k-t esett az ára. A nagy apple és az értékvesztés...
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #167 üzenetére
Alpine loop már megvan, az 26mm széles, de fogadjunk, neked a harmadik fajta kell
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #165 üzenetére
A gyári "óceán" szilikon szíj 23mm széles.
-
ForRedGlory
félisten
Valaki le tudná nekem mérni az Ultra gyári szíjának pontos szélességét?
-
nagyúr
9.4 alatt romlott az üzem idő. Úgy 10%-al rosszabb. Csodás.
[ Szerkesztve ]
-
domos
senior tag
Nekem van Garmin fenix 6X Pro Solar-om is, a titánium verzió, de amióta megvan az ultra, egyszer sem volt rajtam. Kicsit sajnálom, mert anno többe került mint most az Apple Watch, de annyira "limtált" (legalábbis arra amire én használom). Viszont az elmegy 2-3 hetet is egy töltéssel, a watch meg ~2.5 napot.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
fank70
csendes tag
A Garminek, Polarok ehhez képest játékszerek, tele olyan lehetőséggel, adathalmazzal, amit a használóik 99%-a soha nem fog sem használni, sem értelmezni... Ez viszont tökéletesen használható, de tény, hogy nem olcsó. Ja, és egy igen nagy plusz mellette, hogy ennekl a számlapja tökéletesen látható, olvasható, testre szabható szemben a fentebb említettek nem egy modelljével.
"Our honor is more important than our wealth"
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy az óra vízálló, csak azt nem tudom, hogy a termálvizeket, gyógyfürdőket hogy viseli (Mórahalom, Harkány, Bükfürdő, Sárvár stb.).
A Garminok (Instinct 2 Solar és a Fenix 7) jól bírják, de az Apple Watch Ultra tekerőjétől és a mikrofon/hangszóró rácsoktól kicsit tartok, bírják-e, illetve meddig bírják a mostoha körülményeket.
A másik az üzemidő, mert ha lazán kibírna két napot okosóra módban, az már nagyjából megfelelne (állandó véroxigénszint mérése nem kellene).
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Luser2000
addikt
válasz Luser2000 #155 üzenetére
Valamelyik nap feltettem a 16.3.1-et a telefonra, majd utána a 9.3.1-et az órára.
Az vettem észre, hogy az összes korábban "telepített" program eltűnt az óráról (Shazam-ot szerettem volna indítani és sehogy sem találtam a listában az órán; utána néztem meg a Watch alkalmazásban a telefonon és ott láttam, hogy semmi nincs telepítve).
Ilyenbe futott bele valaki közületek?Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Luser2000
addikt
válasz Leonardo91 #154 üzenetére
Így korrekt.
-
Leonardo91
senior tag
válasz Luser2000 #153 üzenetére
Én magentába vettem ,részletre 2 évre
Elképzelhető hogy ez idő alatt el fogom adni de előtte nullázom természetesen a hátralékot. Én legalábbis így vagyok vele eladás előtt. Amit majd mutatom is a leendő vevőnek.| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
Luser2000
addikt
Szia!
Csak annyira, mint egy mobiltelefon esetében.
Legyen kifizetve egy összegben, vagy minden részlet utólag (erről kérj is valami bizonylatot) és ne legyen hűségidős.
Nézd meg a számláját (magánszemély / cég - ez a garancia miatt lényeges főként), kérd el a garancialevelet is.
Más tekintetben nem kell tartani tőle, nincs benne semmilyen korlátozás, teljes értékű készülék.[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
T-mobilnál vásárolt ultrátol kell tartani másodkézből vásárlás végett?MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
pp88
tag
Én is hasonlóan vagyok vele. Bár én csak Maratonra készülök. Most vettem egy garmin forerunner 5-öst. Hogy lássam az ökoszisztémát a Garmin nak. Én training peaks applikácioban kapom az edzés tervet. A Watch 4 nem tudja át húzni az edzés adatait. a Garmin 50.000 forintért megoldja. Bár az 55- ős csak pittyeg. A Watch 4 meg mondja a tempót vagy a tartományokat. Ezt nagyon szeretem. Ha tudná a TrainingPeaks edzés indítását. Akkor tökéletes lenne. Természetesen az akkumulátor az egy vicc . Állandóan töltöm mert nem bír ki már csak kb 20 órát . 78 % ős az akksija . Érik a csere. A TrainingPeaks dologra nincs megoldás esetleg?
-
nagyúr
Nos, első akkus tapasztalat:
48 óra, amiben volt 2 alvás figyelés, két 1,5 órás edzés, egy GPS-es, egy pedig anélküli, valamint az AOD be volt kapcsolva 34 órát kb ebből az időből. Most van 20%-on. Nem is rossz, ha ezt hozza, akkor elég pontosan minden másnap töltenem.
-
Luser2000
addikt
Mit mond erről a Szolgáltató?
;-)
Segítek: ITT olvass picit.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
domos
senior tag
Sziasztok!
Yettel eSIM-mel működnek már az Apple Watch-ok?
Köszi!
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
nagyúr
Akku üzemidő hogy alakul? Nekem S7 AOD bekapcsolva (éjjel nem persze), napi egy 1+ óra edzéssel GPS nélkül és azért töltenem kell lefekvés előtt, mert nem bírná ki az alvás monitorozást.
Valamint ebben már van body temp szenzor, ami elvileg nem csak an ők ciklus követésére van, hanem alvás alatt méri a testhőmérséklet változást, ez igaz? Sajnos ezt a feature-t is használni tudnám, nem részletezem, miért (krónikus betegség).
-
nagyúr
Hülye kérdés következik.
Ultra-ra is elérhető az összes watch face, ami a sima órákra is? Pl. Minnie egér. Asszony azt mondta, csak akkor cserélhetek ultrára, ha azon is be tudja mondani a Minnie egér az időt meg köszönni napszaknak megfelelően (nem röhög, 40-es éveinket tapossuk, de ilyeneken szoktunk szórakozni ).
Nyilván nem tiltja meg,hogy lecseréljem, de ezt a kis közös hülyéskedést nem szívesen engedném el.
[ Szerkesztve ]
-
Luser2000
addikt
válasz Leonardo91 #136 üzenetére
Szuper, így megtaláltam, köszi szépen!!!
-
Luser2000
addikt
Mindig elfelejtem. Ez melyik számlap is?
-
Gáben81
senior tag
Hát én azért használom . Mondjuk az óra által forgalmazott mennyiség most nem olyan sok, nullázódott az adat valamiért. Mióta nem kell töltőre tenni az órát zene szinkronhoz, ezért van hogy csak rárakok ezt azt. Főleg ha Mecsekbe megyek futni, ott sok helyütt nincs 4g benn a közepén.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
hat bro, meg a feltetelezes is rosszul esett...
igen tudom, hogy ez az ingyenes streaming ha fizetni kellene a zeneert, akkor nem hallgatnek zenet, annyira nem fontos, soxor futok fules nelkul is. (mert otthonhagyom veletlenul)bicajon viszek telot, ott elfer, hivtam mar rola a tuzoltokat.
-
MC Pite
veterán
Nem a streaming vackokkal van a baj, amit te leírsz azaz ingyenes verzió korlátozása.
Nem kétlem hogy a meglévő mp3-akat megvetted; de én inkább havi 530Ft-ot fizetek a spotifyra, hogy legyen sok sok offline zeném, és hogy elléptethessem, kereshessek korlátlanul, hogy tényleg az én zenei ízlésem alapján jöjjenek fel a számok (mikor nem fix listákat hallgatok).
Én soha sehova nem megyek telefon nélkül (nyilván az esimes óra vész esetén jó lehet, bár sokszor fényképezek is tekerés közben), így nálam szempont az óráról zenehallgatás, elég ha (akár odanézés nélkül, kesztyűben) vezérelhetem róla a zenét.
Akik meg minden nélkül futnak/tekernek, stb... Hát, lelkük rajta. Nem egyszer kellett már segítséget hívnom olyanokhoz akinél nem volt telefon, mert nálam meg volt telefon.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tisn
addikt
Arról nem is beszélve, hogy az ember állandóan megunja amiket rátesz, állandóan cserélgetni betelik a tárhely stb.
3 eve futok ugyanazzal a kb. 100db mp3-al. jo az teljesennekem a streaming vackok (jutub music, spoti) autoban sem jott be, elsonel a tomerdek reklam, masodiknal hallgatok valami listat, x szam valtasa utan elkezd vernyogni, hogy nem tudok tovabblepni, k.....d uninstall, fos kereskedelmi radio be...
-
jófejsrác
senior tag
Minden tiszteletem a tiéd, hogy türelmesen válaszolgatsz minden kétkedő embernek. A topikot olvasók közül kb neked van csak ilyen óra aki meg is szólal a többiek pedig keresik mi az a feature amit "talán" nem tud.
Mivel nekem van több apple cuccom, nem is kérdés, hogy a jelenlegi S4-et is majd apple watch fogja váltani. Nekem elég amit tud, még ezzel az 1 napos üzemidővel is, cserébe (hívás fogadás, üzenet válaszolás, zene, hobbi sport, okosotthon vezérlés) a többi számomra hasznos tulajdonságokkal.
'1 évet még remélem kihúz az S4 és akkor már 4 éve velem lesz. Utána valószínűleg erre fogok váltani.
-
Diopapa
addikt
Igen, a telefon cipelés valid indok, én is csak zenével futok, annyi a különbség, hogy viszem a kezemre erősítve és olcsó bt füles van a fülemben . De a legfontosabb az elégedettség. Megmondom őszintén az idei nyarat alapul véve, egyedül az NFC hiányzott az órából egyedül. (az órám utódja már tudja). De igazad van, a rámásolom a zenét és úgy használom nekem sem lenne pálya, én (talán az országban egyedüliként ) Youtube music-ot használok, szóval.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
HKorn
veterán
Felesleges ezeken prögni, mindenki szereti valamiért azt az adott órát, amit használ. Ha valakinek a streamingelhető zene ennyire fontos lenne, mint neked, valszeg az is azt mondaná egy Garmin után, hogy mennyivel kényelmesebb egy AW-t használni. Ha meg neked lenne egy olyan órád, amit kéthetente kell tölteni, valszeg te is azt mondanád, hogy úú de gáz ez a naponta töltés az AW-nél. Ki mit szokott meg ugye.
Run&Ride
-
Gáben81
senior tag
Igen, de ezzel lehet hívást kezdeményzni/fogadni, 4g, nem kell zenékkel pepecselni mert megy a stream, stb. Kinek mi az igénye. Neked ha ezek nem kellenek, jobb egy sima sportóra, nekem meg kellenek ezek is, így nekem meg jobb ez és meg is éri. Kiszolgál 4-5 évet, ami nekem untig elég, de lehet előbb is lecserélem, ha jön egy utód ami megéri számomra.
Nekem fontos pl. a fentebb említett zene. Naponta edzem, 99 %-ban egyedül és ennek jó része 400-as pályán körözés(résztáv). Valószínűleg egyedül minden nélkül nem csinálnám meg.
Azelőtt mikor nem volt ez a lehetőség, kellett vigyem a telefont, kényelmetlen volt azt a nagy készüléket sprintekre vinni.
Arról nem is beszélve, hogy az ember állandóan megunja amiket rátesz, állandóan cserélgetni betelik a tárhely stb.
Itt meg csak bepattintom az Airpods-ot a fülembe, ott a lista Spotin vagy AM-en indítom a muzsikát, majd az edzést egy gombnyomással és megyek.
Össze nem lehet hasonlítani semmi mással a felhasználói élményt.
Nem vagyunk egyformák, de nekem ez fontos és az eladási statisztikák alapján sok más embernek is.🙂
Pl. az, hogy töltenem kell naponta vagy kétnaponta semmiféle plusz terhet nem jelent számomra, főleg a fentiek tükrében.Véleményem szerint nincs olyan, hogy ez jobb vagy az jobb.
Alma a körtével esete. Felesleges összehasonlítani.
Polar vs Garmin vs Coros vs Suunto vagy AW vs Galaxy Watch vs Huawei Watch lenne releváns.[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Igen, de érted, ezért Enduro 2 van, ami meg kb mindent IS tud és bődület akkuval, és a Garmin Fenix 7X Sapphire Solar meg olcsóbb vagy 120e-el. Pedig a Garmin is túlárazott
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Gáben81
senior tag
Na jó de aki ezt szeretné feltelepíti pl. a WorkOutDoors-t és mehet is a gpx. Én használom futásra is és túrára is. A lehetőség adott. Ha nem lehetne telepíteni ilyet és úgy nem lenne, akkor megérteném ezt a hiányosságot.
Persze akku idő tényleg karcsú, de sokkal jobb, mint eddig és bőven használható(már).
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Mert pl felmész egy bármilyen túrázós oldalra, megnézed, hogy vajon merre, mit érdemes megnézni és ott a gpx, hogy merre közlekedj, mindenféle 3rd party software nélkül. Ez olyan kicsit, mint az 50e Ft-os Forerunner 55-re is lehet Locus map-et tenni és navigál is, még se mondanám rá, hogy navigáció képes az óra. A Garmin ökoszisztéma elképesztő fluid, pár gombnyomás minden. Úgy képzelem, ezt az Apple userek nagyra értékelik. A GPX meg bármilyen sport-relációban alapvetés. Egyszerűen nem értem, hogy maradhatott ki. Amit még nagyon szeretek mint teljesen amatőr sportoló, azok a Garmin edzők. Hülyéknek (mint én) nagy segítség.
-
Gáben81
senior tag
De mondjuk miért kellene natívan támogatni a gpx-et? Sportóra, de okos sportóra. Kvázi mini számítógép.Ott(számítógépen)sem tud mindent alapból, célnak megfelelően telepítesz programokat. Itt is appokat, ha valami hiányzik. Hardveresen minden adott a sport szempontjából, kiváló szenzorok vannak benne. Te döntöd el mire használod igazán. A kifejezett sportórák azok célorientáltak. Főleg egyes funkciókra vannak kihegyezve.
Az meg, hogy Android kilőve az ilyen, ez egy zárt rendszer, teljesen együtt él a telefonnal, mint egy parazita . Én, aki ezt az ökoszisztémát használom, azt mondom jobb is így. Lehet ha nem lenne ilyen zárt, sokkal több hibalehetőség lenne. -
Diopapa
addikt
"Viszont ha valaki véleményt formál akkor elvárom, legyen indok is, esetleg pro és kontra."
Az Apple azt mondja, hogy sportóra. Én nem vagyok sportember, túrázáshoz Instinct Solart vettem, futni is szoktam pár km-t, de semmi komoly. Mindenesetre számomra elfogadhatatlan az akku idő és érthetetlen, hogy nem támogat natívan GPX-et. Ez pl indok? Vagy hogy ha akarnám sem tudnám használni, mert androidosként kizár a platformjáról?
-
kulu22
aktív tag
válasz sirály69 #112 üzenetére
Nálam egy S7 eSim-es verziót (használatban is van a mobilnet rajta) váltott és meg tudom erősíteni, hogy ugyanazon felhasználási szokások mellett bizony valóban simán duplázza az üzemidőt.
Sportolásra nem ezt használom, viszont mint okosóra/a telefon kiegészítője, verhetetlen. Van Garminom is és őszintén szólva egyiktől sem szeretnék megválni, nagyon szeretem mindkettőt. -
bteebi
veterán
Egyszer vagy 2 hétig voltunk egy norvég körúton. Olyankor már a powerbankek is lemerülhetnek. De tény, ez már nagyon rétegigény. Teszem hozzá, akinek futja 3-400k-s órára, annak valószínűleg lesz a szállásán dugalj.
#109: Az egy órás félmaraton nyilván poén volt. Már az 1:10 is nagyon derék eredmény versenyen. Szerintem nagyon kevesen futnak edzésnek 1:20-1:25-ön belülit. Már az is 4 perc körüli, illetve azon belüli tempó (ami nagyjából kétszer gyorsabb egy hobbi kocogóétól). A heti 100-150 km-t (bár inkább a 100-at) 10 éve még én is meg tudtam volna csinálni, ha nagyon szerettem volna, de most sajnos mindenféle szempontból fényévekre vagyok tőle.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Gáben81
senior tag
Hát nem és valójában nemrég óta van jópár új funkció. És megkell védenem a másik tábort is, azaz titeket.
Kívülről szemlélve valóban úgy tűnhet, hogy alkalmatlan. Több száz vagy még több futót ismerek, valóban szinte senki nem használ AW-ot. Még az sem aki igazi kocafutó, csak Instara fut . Akárhányszor valaki felteszi a kérdést különböző futó csoportokban, a kommentek kb. 99 százaléka Garmin-t ajánl.
Én is azt vettem volna, ha dagadtan és züllötten anno tudtam volna, hogy így fogok futni és ennyit.Viszont kondizni kezdtem előbb és pont Droidról váltottam és akkor úgy voltam vele mindenre is elég az S3. Meg amennyit akkor futottam és ahogy, azokat telefonnal mértem inkább.
Nemrég is majdnem elhatároztam egy Garmin felé, ha nem jött volna most az Ultra.
Vettem volna egy olcsóbbat és felváltva használtam volna(Forerunner 235). Nekem nagyon hiányzott eddig a dedikált „akció”gomb. -
-
Gáben81
senior tag
Persze igazad van. Amúgy mindkettőnek lehet találni olyan szituációt, amikor elvérzik ebben vagy abban.
Mondjuk ha én ilyen túrára megyek hogy több nap, akkor a powerbank/bankok az alap nálam, mert telefon nélkül sem vagyok hajlandó meglenni, azt amúgy is kell mindennap tölteni, főleg ha valaki annyit fényképez mint én… És ha már ott vannak nálam ezek az energiaforrások, akkor este nem tart semeddig az az 50-60 perc míg feltöltöm. Mert hát ugye megpihen az ember eszik stb. Akkor lenne ez para, ha dugdosni kellene a kábelt és 2-3 óra lenne a töltési idő. Így viszont csak egy hanyag mozdulat rácuppantani a bölcsőre.[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
(És #100 is) De, abszolút elég lehet az üzemidő. Arra jó, hogy elmenj egy napra túrázni. Mi viszont annak idején többnapos (csoportos) kempinges túrákra is mentünk, ahol a mobilok, vagy bárminek a töltése nem volt könnyen megoldható. Ilyen esetekben egy tetszőleges okosórával csak a szívás lett volna. Azok NEM sportra vannak, még ha lehet is arra használni. Egy full extrás SUV-val is lehet fát szállítani az erdei utakról, de azért egy IFA jobban megfelel arra. (Jelen esetben persze nem ekkora a különbség.)
És amúgy tényleg nem konkurencia a Garmin. Gyakorlatilag semmilyen szempontból. Teljesen más a célközönség, még akkor is, ha az órák funkciójában van némi átfedés (az AW javára).
-
bteebi
veterán
válasz thiclyoon #91 üzenetére
Vóv, díjazom a kitartásodat . 10 éve még én is megcsináltam volna, de azóta már öregebb és lustább IS vagyok ennél.
"szóval az érzés ezek alapjánmost úgy döntött, hogy inkább becsap minket - nem csak téged, engem is, és szerintem nagyon sokunkat"
Azt azért tegyük hozzá, hogy az infláció kb. fele 10 év alatt jött össze, a másik fele meg 2 év alatt. Az USD/HUF pedig pluszba megbonyolítja ezt. Még 2018-ban is csak 250-260 volt az USD, és még tavaly is "csak" (???) 300, most meg ugye 410, és ez már így is nagyon jutányos. Tehát 5 év alatt kb. +60%, 1 év alatt kb. +36%. Szóval de, én továbbra is fenntartom azt, hogy az utóbbi időben lett leginkább ennyire brutál drága minden, pláne forint alapon. Ettől függetlenül persze volt egy állandó - lassú de biztos - infláció az USÁkoknál is.
Meg ugye az "alapmodell" is becsapós. Van már a sima S, S Ultra, S Ultra+ 5G, meg mittudoménmégmi. Plusz kis RAM, kicsivel nagyobb tárhely, és nagyon szépen skálázódik az a 800 dolláros ár mondjuk jó 1500-ra. És ezek ugye (papíron) egy csúcsmodell variánsai...
-
Agony
aktív tag
Nekem inkább úgy tűnik te nem tudod elfogadni, hogy mindenki preferenciái szerint válasszon eszközt a céljaihoz. Én egy szóval nem mondtam, hogy Garmint, Corost vagy bármi más kell venni, mert azon kívül nem létezik sportóra.
Ahogy azt sem állítottam, hogy nem tudok megválni az órától a töltés idejére.. de azt hogy nem fogok naponta, két naponta azzal bohódkockodni hogy töltögessem, az egészen biztos. Ezzel az erővel okostelefonoknak is elég lenne ha 8 órát kibírna így-úgy az akksi, a legtöbb ember úgyis folyamatosan konnektor közelben van, hát be kell dugni. De lehet mobilnet se kéne, úgyis mindenhol van wifi, aztán 1 órát meg csak kibírsz már net nélkül..
Ugyanazt tudom mondani, mint a #74 -es hozzászólásban, hogy aki Apple ökoszisztémába gondolkozik annak ez a legjobb választás, amúgy meg mindenkinek az alapján kell választania, hogy mik a számára fontos paraméterek.
Te mindenesetre kiváló érveket hoztál fel az Ultra mellett, minden válaszodban.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)