- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
mondomén
őstag
Nem mentem bele ennyire. Nekem az van meg, hogy (nem is tudom mikor) a világgarancia megszűnt a telefonjaikra. Van linked róla amúgy? Meg nem is értem miért kavarnák meg így a dolgot. Szerintem nincs rájuk világgarancia csak előfordul, hogy nem kötnek bele a dologba és beveszik a telefont úgy is, hogy kintről van. Például az iStyle oldalán is le van írva mi a helyzet.
@GGMPC
De mac-re hivatalosan világgarancia van. Nem nagy meglepetés, hogy bevették itthon is... Ellenben iphone-ra nincs, szóval az már meglepetés, ha itthon is foglalkoznak vele.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Talán ha el is olvasnád, amit az Apple mond ebben az ügyben...
Talán már ott gyanakodni kezdesz, amikor termékcsoportot és régiót is kell választanod ahhoz, hogy az iPhone garanciális feltételeit megnézhesd. Ez tipikusan nem a világgaranciára jellemző.Ugyan feltételes módban fogalmaz, de a tapasztalat általában egyértelmű.
"IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE AND iPAD SERVICE.
Apple may restrict warranty service for iPhone and iPad to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the device."Néhány túlzottan optimista még petíciót is indított az Apple-höz, hogy az iPhone-nak is legyen nemzetközi garanciája.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
GGMPC
őstag
Ha fuggetlent veszel es hivatalos uton, akkor jar hozza a vilag garancia!
(tehat kevered, nem kevered ugyanaz a szitu, mint a hivatalosan vasarolt MacBooknal)
Egyebkent vettel mar kintrol hivatalos helyrol Apple termeket?
Pl. Motorola termekeknel, ami kintrol van es hivatalos viszonteladotol szarmazik azt abban az esetben szervizelik itthon ha ismeretes a termek a szerviz szamara (szetszedes, alkatresz stb...)
Amennyiben ez nincs meg, ugy max a szallitas terheli a user-t ha szerencseje van Ausztriaig vagy valahol az EU-n belul, de a szervizeles az mindenkeppen jar!!!
[ Szerkesztve ]
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
GGMPC
őstag
Los Angelesbol kaptam a MacBook Pro gepemet es az USA Amazon szamlat szo nelkul elfogadjak a szervizben!
Amugy a gepnek semmi baja nem vol soha (kopp-kopp) csak amikor az Andrassy-n levo szervizben voltam a magic mouse-al, akkor kertek a kinti szamlat es mondtak, hogy 1ev gari jar hozza itthon is, csak hosszabbitani nem tudok ra - itthonrol.
Szoval csak megerositeni tudom az elozoekben altalad emlitetteket!
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
Macccy
senior tag
válasz mondomén #7882 üzenetére
Erről már korábban beszélgettünk itt, utánanéztem a kikötéseknek ... Nagyon úgy tűnik, hogy a modellszámban az európaival azonos (pl. i4S !) készülékeknél az apple gariztatásnak sincs semmi akadálya, tehát a 4S-re VAN világgarancia!
Ezt több konkrét AppStore -os tapasztalat is megerősíti, más embereket is érdekelt ez a téma így sokat lehet róla találni, aki Angliában, Olaszországban gariztatta sikeresen a 4S-t amit a tengerentúlon vásárolt!
A gond azzal van, ami modell adott országban nem kapható, pl. egy CDMA only iPhone 4 vagy iPhone 5! Na azokkal tényleg nem foglalkozhatnak, cserét sem adhatnak hiszen nincs olyan modell náluk (nálunk) ...
-
RtgLaci
tag
Szomorú eset... Ezek már lebuktak.
Belegondoltam: ha 65-öt kér az Iphone-ért és még nyilván haszna is van rajta, mennyiért szerzi be a gyártótól az "eredeti" Iphone-t...? Létezhetetlen ilyen áron eredetit szerezni.Angol nyelvleckéket adok - veszek :) <<Xiaomi Mi 10T... :)>>
-
RtgLaci
tag
Köszönöm mégegyszer, megerősítettétek, amit én is gondoltam. Egy kollégámtól nemrég vettem egy sima 4-est 40-ért, na az jó üzlet volt Azt használom most is.
Angol nyelvleckéket adok - veszek :) <<Xiaomi Mi 10T... :)>>
-
-
legenda
válasz RtgLaci #7886 üzenetére
közben megtaláltam, érdekes menete van a dolgoknak, legalábbis ahogy az eladó leírja; újnak mondja, kintről hozatja, itthon függetleníti szoftveresen - tehát szolgáltatós, esetlegesen letiltós -, garancia nincs...stb, én biztos nem ugranék bele!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
RtgLaci
tag
Ha szabad feltenni, akkor itt a link .
-
legenda
válasz RtgLaci #7884 üzenetére
szia,
egy link segítene, hogy milyen eladóról van szó, régi és jól értékelt tag, vagy netán újonc, utóbbi esetben csak akkor, ha felesleges számodra adott összeg, és nem feltétlenül fontos a telefon...
nem mondom, hogy garantáltan így is lesz, de valami minimális tétet rádobnék![ Szerkesztve ]
-
RtgLaci
tag
Kedves olv-társak! A Vaterán hírdet valaki Iphone 4S 16 GB akciót, 65 ezer forintért. Előre kell fizetni. Szabad ebbe az "utcába" bemenni? (Garancica nyilván nem lenne, de ettől eltekintve...)
-
horesz91
csendes tag
Sziasztok. Érdeklődnék hátha valaki tud nekem segíteni abban, ha Amerikában(jelenleg itt tartózkodok) veszek kártyafüggetlen iphone 4s-t(Apple Storeból) azt tudom Magyarországon használni normálisan(T-Mobilos kártyám van.) Elvileg működnie kéne nem? Üdv.
-
ZoliGamesHD
tag
Én Ios 6.1.2-őt használok nagyon meg vagyok vele elégedve
http://www.youtube.com/watch?v=vKCSkLRKccAyoutube.com/user/zoligameshd
-
tylerddd
veterán
Egyre több konzolos cím jön iOS-re, ami nagyon jó, főleg, ha magyar fejlesztésről van szó. Már elérhető a Sine Mora a Store-ban! Nem az olcsóbb játékok közül való, de megéri!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Tibee86
nagyúr
Valahol gáz, hogy csak oda lehet vinni, de mikor mondjuk 2 hónappal gari lejárta előtt beviszed a T-hez, és újraindul az egy év garancia, akkor senki nem szokott ellenkezni, vagy szidkozódni, hogy miért kell a szolgáltatóhoz vinni.
A refurbished készülék szerintem sokkal jobb megoldás, mint a javítás. Ha egymás mellé teszel egy vadi új iPhone-t, és egy refurbished iPhone-t, nem fogsz különbséget se látni, se érezni a használatában. Innentől kezdve meg tökmindegy.
-
csacsi67
addikt
Érdekes a sztori de ezt ne hangoztasd .Nem vagyok én még ebben biztos hogy ha a Te neveden való kártya volt abban a lopott készülékben ,hogy nem fogsz Te még ez miatt a rendörségre menni.Attol függ hogy az aki bejelentette ,hogy ellopták töle azt is bejelenti -e hogy meg lett.
-
GGMPC
őstag
válasz Tibee86 #7869 üzenetére
Igen - az hogy csak a szolgaltatohoz viheti be es a felujitottat sem erzem annyira - noha elkepzelheto, hogy korrekt gepet kap, de akkor is.
Egyebkent Angliaban el egy baratom es amit o szivott egy T-s Galaxy S3-al, azt nem kivanom senkinek!
-
leyo76
senior tag
Nos csak a kivancsiak kedveert a storym egy uj iphoneal zarult. Kiderult akitol vettem ugy gondolta hogy csal egy kicsit, Az uj telora kotott biztositassal lopottnak jelentette azt, majd kapott egy ujat. Hogy ne jelentsem fel ezert, inkabb kaptam egy zsir uj fuggetlen 4 s-t
-
legenda
nem feltétlenül hiba egyik sem, bár a vodás garis cserével kapcsolatban kevésbé van gyakorlati tapasztalatom, de a t-nél sokszor azonnal cserélik, ha egyértelmű a hiba, és van is raktáron adott típusú iphone, de ellenkező esetben sem tart hetekig a cserés darab beszerzése.
az érdekes, hogy a szolgáltatói garis darabok ügyintézésével csak adott szolgáltató foglalkozhat, de nincs különösebb jelentősége.
annyiben jobb a szolgáltatós csere, hogy ott újraindul a gari.
a felújítottság sem feltétlenül probléma, korrekt módon kerülnek adott darabok felújításra, aki nem gyakorlott a témában, jellemzően észre sem veszi a dolgot, annyira rendben vannak a refurbished példányok.
egyedül az zavart (tudatilag) - pedig nem is magamnak intéztem a cserét, hanem céges kereteken belül -, amikor a vásárlást követő 3 munkanapon belül vittem vissza egy hibás darabot, és már azt is csak refurbished példányra cserélték, ilyen esetben cinkes, mégsem olyan, mint amikor hosszú hónapokig használ valaki egy telefont, és utána hibásodik meg és kerül kicserélésre felújított példányra, hanem eleve olyat kezd el használni az ember - pedig új telefont vett -, mert az apple csak ilyenre hajlandó engedni a cserét az első pillanattól...[ Szerkesztve ]
-
legenda
amennyiben még garis, úgy csak a szolgáltatóhoz viheted, ellenkező esetben meg maszek szerviz, itt a fórumon is van néhány korrekt szerelő.
gariban nem javítanak, hanem cserélnek egy refurbished (felújított) típusra, ha úgy ítélik meg, hogy valóban indokolt a garanciális csere.[ Szerkesztve ]
-
Ufff
senior tag
Kattog a középső gombom, egyre jobban. Működik, de engem nagyon zavar! Bevigyem a Vodafone-hoz vagy vigyem az Apple szervizbe? Hol javítják gyorsabban? Van esetleg lehetőség azonnali javításra? Mert nem nagyon tudom nélkülözni a telefont! Cseretelefon nem játszik, mert van még itthon 3 telefonom, igazából a gyorsaság lenne a döntő! Tapasztalat valakinek?
A készülék Vodafone-os, de állítólag vihetem közvetlenül az Apple-szervizbe is.[ Szerkesztve ]
"És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝
-
PiE137
senior tag
Elvileg ugyanott tudod visszaállítani az iTunes-ba, ahol lementetted.
A haladó beállításoknál van a Media mappa elérésének helye, sztem oda ment.
De én azt javaslom, hogy inkább csak telefonon csináld, az a biztos:
A Beállítások/iCloud menüben részletesen be tudod állítani, hogy mit mentsen le.
A visszaállítás is simább iCloudból.... -
sube87
csendes tag
sziasztok! Főnököm megkért hogy csináljak teljes biztonsági másolatot az adatairól, névjegyek fotók hangok stb
Androiddal jól elvagyok de ez a IOS új nekem. Elméletileg az iTunes lementette, de nem írja hová, hogyan tudom majd visszaállítani, ill pc-n megnyitni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hétvégén volt szerencsém a heverom Lumia 600-asához.Régi, van már jobb de az androidos készülékekhez mérve nagyon gördülékeny, egyedül a böngésző lassúcska. A fotói sem rosszak. Szóval kellemesen csalódtam benne attól függetlenül, hogy 4S-t használok.
-
GGMPC
őstag
válasz tylerddd #7852 üzenetére
Konkretan amit az iPhone nem teljes rovatkaval fog be wifi-t, azt a Lumia joval tavolabb is csutka wifijellel tolja es nem csak azt mutatja, hanem hasit is!
Mondjuk az igaz, hogy egy dolgot nem szabad elfelejteni, megpedig azt: Hogy ez is csak Microsoft vagyis csak a leglenyegesebbet emlitsem toluk - zokszo nelkul elengedik platformok kezet egyik pillanatrol a masikra.
Ettol fuggetlenul egyedinek tartom a style-t es tetszetos, noha valoban az ido fogja igazolni, hogy mikent fog muzsikalni a platformjuk.
Ami meg trefas toluk az a Surface... Tobb mint egy eve kijott, kapni ugyan nem lehet, de ugatnak az iPadra, hogy az mennyire gagyi! Es ezt igazabol nem is ertem... Biztos savanyu a szolo amit ragcsalnak!?.
(Pedig biz isten jol nez ki a cucc, de ha megfeszitenek sem tudom, hol lehet ilyet beszerezni)
iPad minim is van egy LTE 32GB es azzal meg egy fikarcnyi gondom sem volt - ami meg esetleg negativum volt, azt 2 frissitesen belul meg is oldottak - ugyhogy nem tudom mit fikazgatjak mas gyartok az iPad szeriat...
-
PiE137
senior tag
válasz tylerddd #7829 üzenetére
Miután olvastam ezt a kommented, és megnéztem a T honlapján, hát én is szívtam a fogam!
135k már nem rossz vétel a HTC-ért... Csak számomra rosszkor van ez az akció.
Egyrészt most készülök nyaralni, szal kell a suska, másrészt most már megvárom az új iphone-(oka)t, és aztán döntök, hogy mi legyen....
A főnökömnek One-ja van, kicsit nyomkodtam, de olyan idegen volt az egész, nem tudtam eldönteni, hogy tetszene-e vagy sem hosszú távon. Szépen fut rajta a rendszer, pedig asszem kikapcsolgatott rajta pár magot energia spórolásból.
Amúgy meg gyanítom, hogy pár hónap múlva akciók nélkül is ennyibe fognak kerülni ezek a készülékek!
Akkor még mindig dönthetek úgy, ha drágálom az iphone-t, hogy legyen HTC. -
-
Jamesb2
aktív tag
válasz csacsi67 #7853 üzenetére
A Nokiától. Nekem van 5 telefonom, az N9-nél jobban még semmi nem kezelte jobban a push dolgokat, integrálva mindent mindennel.
Bár elvileg a Nokia lopta az iOS-ból, de nekik jobban sikerült...Tény hogy öreg hal mint az i4s, de most vettem egyet újonnan. Régi szerelem
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
tylerddd
veterán
Nálam jó a FB, pittyeg, jelez, amint üzenetet kapok, frissít rendesen, mennek a postok, mint a villám. Tökéletes. Se droidon, se WP-n nem ment ilyen jól.
A marketen meg semmi sincs, úgy kell könyörögni mindenért, tele van béta fosokkal, ami van az meg rohadt drága, 2x-3x annyit elkérnek ugyanazért a programért, mint az AppStoreban. A WP7-es tulajok szoptak egy nagyot, hiszen nem frissíthettek, a WP8-on meg röhej ez az 1GB ramos géppel megy, 512-es telón meg nem-dolog ... Annyira látszik, h a Microsoft mennyire töketlenül nyomja és, h náluk a Windows meg az Xbox után csak szárnypróbálgatás a WP! Szerintem jelenleg mobil szinten egyik másik sem ér fel az Apple rendszerével és azzal az ökoszisztémával, amit felépítettek köré!
A Lumia wifiben pedig mi olyan különleges?!
-
GGMPC
őstag
válasz tylerddd #7850 üzenetére
A faszbukk az mostansag sehol nem megy rendesen, mert egy rakat sz@r!
A market meg inkabb legyen emilyen, mint playstore, ahol a felhozatal fele kuka es masik felnek talan a fele hasznalhato!
Nekem a csempe dizajn nagyon bejott a letisztultsagaval es azzal, hogy kb. 1x sem roccent meg a szoftver!
Azt mar meg sem emlitem, hogy a Lumia wifi-nek parja nincsen!
Viszont most kivettem az Otterboxbol a telcsimet es meg kell mondjam, hogy ez az igazi premium feeling!
Ezt nagyon eltalaltak formailag is - ezert is szeretjuk!
-
tylerddd
veterán
Én jó pár WP usertől hallom, h az integrált facebook meg chat funkciók még mindig nem mennek benne rendesen, olyan hol van, hol nincs stílusban, PC-hez egyszer kapcsolódik, egyszer nem háttértár módban stb. A hitelkártyák hozzárendelésével még mindig gáz van, nem eszi meg mindet. A hiányos marketről nem is beszélve. Van még mit fejlődnie! Majd 1-2 év múlva, ha lesz még WP, akkor ránézek.
-
GGMPC
őstag
válasz tylerddd #7847 üzenetére
Pedig a WP mar most ugy muxik, mint mas platform kiforrva - en is meglepodtem rajta es hasznaltam is 1-2 honapig.
Talan a hangminoseg es annak hangereje ami kifogasolhato.
Jah es abbol csak Lumia-t szabad venni!
Egyebkent nem veletlen, hogy az IOS7 is onnan koppintgatott!
Abban pedig biztos lehetsz, hogy az i4S abszolut nem fog leakadni/lassulni az uj szoftverrel!
Ui. Mindenkinek! Most ingyenes a Traktor DJ iPhone-ra! Erdemes ramoccanni!
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz tylerddd #7847 üzenetére
Én nem félek az iOS7-től, mármint hogy belassítja a 4S-t.Szerintem még a 4en is simaliba lesz.Aztán majd kiderül.Hát igen, a 32/64GB-s tárhely nekem is jól jönne néha.Az a baj,hogy amikor vettem akkor már 32es nem volt a T-nél, a 64-es pedig 60ezer Ft-tal lett volna drágább...annyira meg azért nem létfontosságú.(5 hónapja van meg, eddig még sose voltam úgy hogy jajj elfogyott a hely, mi legyen?!)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #7843 üzenetére
Mondjuk én legközelebb jövő ősszel veszek telót, addig ki akarom húzni a 4S-sel, remélem az iOS7 jelent majd annyi újdonságot, h kibírjam addig. Az is igaz, h olyan szinten elégedett vagyok a jelenlegi kütyüvel, h nem igazán tudott lázba hozni egy készülék sem, amióta megvan. Talán a HTC One, de amikor belegondolok, h droid van rajta, elmegy tőle a kedvem. A WP meg szimpatikus rendszer, de jelenlegi támogatottságával és kiforratlanságával az se nyerő számomra. Talán a nagyobb tárhely jól jönne néha, a következő telóm tuti 32es vagy 64es lesz. Jah, meg a télen nagyon esedékes lenne már egy új iPad, a kettes kezd már öregecske/lassúcska lenni. Aztán '14 őszén remélem robbantanak valamit iPhone téren!
-
GGMPC
őstag
válasz tylerddd #7843 üzenetére
Nekem a kiforrott IOS7 a 4S telefonommal - maxi jo lesz!
Persze neha majd rakaccsintgatok az uj Motorola keszulekekre, mert azokat mindig is birtam!
Peldaul 2 hete jott meg az USA-bol egy klasszik kedvencem ami masodik telefonkent igazan jo szolgalatot tesz...
A fizikalis qwerty az nagyon hasznos dolog!
Huhuuuu tenyleg - iPhone 5Q szetcsusztatosba mint emez!?.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz #27813376 #7841 üzenetére
Ilyet én is össze tudnék rakni Nekem az i5 is megfelelne minden paraméterében, csak 3,55" kijelzővel, mint a 4S! Meg azért jó lenne, ha akku téren is fejlődne valamit a technika. Értem én, h azért van a töltő, h töltsük, de szerintem mindenki örülne a hosszabb akkuidőnek. Mondjuk ha 2-3 napot elmenne 3G/LTE/wifi mellett, csuma fényerőn stb., h ne kelljen az akku miatt kompromisszumokat kötni.
-
törölt tag
Az én álomtelefonom:
- olyan méret, kivitel mint a 6303
- tűéles kijelző (ok, kicsi, de amikor néha kell, pont elég)
- 4S minőségű fotók minimum (emiatt vagy 20GB belső memória)
- gps, telepített iGO8-al
- iOS szintű levélkezelés
- gyors böngésző (végszükség esetére)
- netmegosztás, 3GBiztos van amit kihagytam, de egy ilyesmivel megelégednék.
-
gege321
tag
De ez a Helium az i5re van nekem i4S van, szóval azt nem tudom meg.
De nem mondtam, hogy rossz a Plusz, csak az Acc teljesítménye nagyon durva, a tengerpartra is ezt vittem, fotó, videó, folyamatos 3g net, telefonálás, netes gps és nem kellett félnem, kibírta az egész napot.
Ilyen kirándulós helyzetekben külső akku, tatyóban el van, amúgy más körülmények között a Mophiet használom.De igazad van a funkcionalitás szempontjából, én azt nem is vitatom, csak a teljesítmény dolgot szerettem volna megosztani veletek, mert, hogy mind a kettőt leteszteltem ha valaki ilyet akarna.
-
erdoke
titán
-
gege321
tag
Én meg vettem múlt héten mind a kettőt, a mophie juice pack plust 2000 mAh ház és az easyAcc 5600 mAh külső akkut.
A Mophie annyira könnyű észre sem veszed, viszont tényleg csúnyácska telóval. Ez akkor jó ha folyamatosan kell használni a telót, de ez csak 1x tudja feltölteni.
A külső akku meg ha van holtidő ahogy mondtad akkor a legjobb, 4x tudja fullra vágni a telót, kicsi és nem kell bumpert meg hasonlókat leszenvedni a telefonról ha használni akarod, + rohadt gyors. -
legenda
egy mobiltelefon esetén nem fontos a telefonálás? az egy dolog, hogy minden mást is tud, de attól még sok ember számára az az alap, viszont okostelefont vesz, mert a másod- és sokadlagos funkciók is hasznosak és fontosak.
másodlagos a telefonálás? akkor meg pláne semmi jelentősége, hogy milyen külső akkumulátorral töltöm, de legalább nem csúfítom el a telefont, és nem teszem fixen nehezebbé és nagyobbá!
nem azt írtam, hogy rácsatlakoztatott külső akkumulátorral kell fényképezni...stb, de azt egyszerűbb rádugni és lehúzni, és holtidőben tölteni.
sokan a 4s apró méretét említik, mint hatalmas praktikumot, meg a szépségét, de akkor az így oda, ha nagy akkumulátoros kabát van rajta...[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Te állandóan a telefonáláson vagy felakadva, holott a mai okostelefonok használatakor ez másodlagos, de sokaknak inkább harmadlagos kérdés. Netezni, fotózni, stb. mind szenvedés egy tyúkbélen lógó készülékkel. Éppen a telefonálás az, ahol nem jelent gondot, elég egy félnormális BT headset.
-
legenda
miért használhatatlan? amikor pont nem használom, akkor rádugom, bár a csatlakoztatott kábellel is tudok telefonálni, amikor notira van csatlakoztatva, akkor sem feltétlenül húzom le csak emiatt, ha hívás érkezik.
azonos használat mellett, elvileg még jobban is bírja az i5, mint az i4s; i5 kontra i4s (csak viszonyítási alapnak linkeltem, akit érdekelnek a részletek, az olvassa el, hogy a böngészős teszt miként készül wifi kapcsolat alatt...stb)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zozzer888
addikt
-
erdoke
titán
Külső akksival szinte használhatatlan a készülék, míg az említett juice pack heliummal éppen csak nehezebb az 5, mint a 4S.
(#7827) GGMPC
Az i5 előtt 4S-em volt (illetve még megvan az asszonynál, de teljesen más használat), és nem tapasztaltam drasztikus különbséget. Folyamatos netezés mellett kevesebbet bír, de ha ugyanazt csinálom vele, akkor kb. ugyanannyit, ugyanis mindennel előbb végez.A legjobb aláírás a héten
-
tylerddd
veterán
A One most kártyás csomagban 24%-os kedvezménnyel 135k a T-nél. Komolyan megfordult pár másodpercre egy perverz gondolat a fejemben ...
Az Xperia Z meg 108k! Ez a szolgáltatókra amúgy nem igazán jellemző kedvezmény szerintem. Nem kell lekötnöd magad 1-2 évre, mondjuk igaz függő cuccok, de T-s felhasználóknak ezek szerintem nagyon jó ajánlatok.
[ Szerkesztve ]
-
GGMPC
őstag
válasz #27813376 #7811 üzenetére
Azert a kijelzoje szepen ragyog - azt meg kell hagyni!
Viszont nincsen olyan gordeszkas nadragom aminek a zsebebe beleferne!
[ Szerkesztve ]
-
GGMPC
őstag
Azokon a 2-3 napokon mas keszulek sem birna maximum egy Motorola Razr HD Maxx.
Viszont az i5 egy altalad mondott nehezsulyu felhasznalonal nagyon gyenge uzemidot mutat - konkretan mar a nap felenel off a keszulek es az azelotti 4S keszulekei siman birtak a nap vegeig...
(Egyebkent az ember fogorvos, folyamatos szinkron a gmail naptarral, mert oda irjak be a betegeket a recepcion stb...)Azt mar meg sem emlitenem, hogy mar 2db i5 csinalta ossze magat nala, ropke fel ev alatt - olyankor a csereig visszakoltozik a 4S-be es kb. zongorazni birna a kulonbseget.
Szerintem napjainkban egyedul a Motorola torodik komolyabban az uzemidovel es a visszajelzesek alapjan sikerrel!
-
legenda
nem jönnek be nekem ezek a telefonra való kabátok...stb, inkább egy hordozható kis akkumulátor, anno just mobile gum plus (verzió; 4400 mAh és 1 A kimenet) típust vettem az iphone 4s mellé, és azóta is megtartottam, mert tényleg nagyon jó.
-
erdoke
titán
Egy Mophie Juice Pack air/helium teljesen jó megoldás azokon a napokon, amikor úgy látom, nem jutok töltő közelébe. Ami ritkán fordul elő, mert az irodákban dokkoló van, az autókban szintén, stb.
Én elég nehézsúlyú üzleti felhasználó vagyok, de havonta 2-3 olyan nap van, amikor nem bírja ki estig a telefon.A legjobb aláírás a héten
-
legenda
azért voksolok a modulra, mert mobilinternetezés során is mutatkozik a dolog, sokkal jobban eszi az akkumulátort a 3g mobilinternet, mint teszi azt wifi alatt, sok más típusú telefon esetén nem tapasztaltam akkora különbözetet.
-
PiE137
senior tag
Nem hiszem, hogy a modultól lenne kevesebb a beszélgetési idő, egyszerűen kapacitásbeli különbségek vannak.
Az i5 ugyan nagyobb, de vékonyabb a 4S-nél, így gyakorlatilag nem nyertek plusz teret az akksinak, és ehhez jön a nagyobb kijelző....
Nyilván az Apple is szeretne nagyobb kapacitású akksit építeni a készülékeibe, de azt a telefon karakterisztikája is nagyban befolyásolja. Mindenbe nem lehet kiemelkedő, vmit nekik is fel kell áldozniuk a tervezés oltárán!
De ezt nem azért írtam, hogy kidumáljam az Apple-t a gyenge akksi blamából, mert ami igaz, az igaz, ebbe jobb a legtöbb droidos telefon.Nálam pölö külsőre az anyaghasználat, belsőre a felhasználói élmény jelenti az értéket, de persze ez tényleg szubjektív dolog, ezt aláírom. Én nem azt mondtam, hogy egy droidos telefon nem képvisel semekkora értéket, csak számomra nem akkorát.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
mint írtam is, nem csak a magam viszonylatában számít, hanem a használók jelzése alapján, nem egy olyan ismerősöm van, akik reggeltől késő estig talpon és úton vannak, nem is mindig saját kocsival, szóval a töltés sem mindig egyszerűen megoldott, pedig szinte folyamatosan telefonon tartják a kapcsolatot.
nem tudom, hogy miként jön ide az én díjcsomagom - persze tudom, de nem is igazán számít -, viszont van családbarát...stb, kedvezmény minden előfizetésemen - mert több is van -, amikkel napi több órát is beszélhetek a családtagokkal, havi 100 óra minden előfizetésen, tehát napi bő 3 óra mindegyiken, így különösebb anyagi ráfordítás nélkül nyomhatnám a telefonálást akár napi 9 - 12 órában, és akkor még nem számoltam azzal, hogy naponta sok és hosszas beszélgetések zajlanak a hobbim és a munkám miatt!
tehát lehet sokat telefonálni úgy is, hogy jellemzően le sem telefonálom a díjcsomagom 3200 ft-os leforgalmazhatóságát!
vettem anno hordozható kis akkumulátort az iphone 4s mellé, a következő telefonjaimhoz is megtartottam, de csak jobb érzés, hogy kevésbé van rá szükség, meg nyáron nem is olyan praktikus hurcolászni a zsebben, ha lazábban van öltözve az ember.
legyek bárhol, csináljak bármit is - néhány kivételtől eltekintve persze -, amolyan helpdesk módjára hívogatnak, és nem tudok előre tervezni, hogy mikor milyen hosszú beszélgetések lesznek, mennyire jó térerő mellett - mert ugye az is eléggé befolyásolja az akkumulátoros fogyasztást, utazás közben pláne -, ezért jobb a tudat, hogy sokkal kevésbé probléma néhány óra telefonálás az akkumulátoros üzemidő tekintetében.
lehet mondani, hogy szélsőséges használat, és mostanában kevésbé jellemző, többet vagyok itthon, de sok ilyen embert ismerek még.
csak egy példa volt az iphone adott negatívuma, lenne még néhány, de pont ezért nincs értelme leírni, mert azonnal arra ugrik rá néhány ember, hogy kiforgassa, kiskaput keressen, elmagyarázza, hogy miért nem hiba a hiba, miként lehet "megoldani"...stb, de attól még lehet probléma valami, legyen szó bármilyen telefonról is...
nem rosszindulatból írtam bármit is, remélem csak a tárgyi lényeget veszi le mindenki, illetve így megelőzendő a felesleges köröket!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
erdoke
titán
Nem értem ezt a telefonálási idő problémát, különösen nem a te Mozaik XS csomagoddal. Havi 90 perc neked sok, de a napi 200 nem elég?
Én elég gyakran beleszaladok a napi 80-100 perc telefonálásba, de nem volt még gondom az üzemidővel, csak ha sok netezéssel párosult a dolog. Márpedig ha sokat telefonálók, akkor melózok, tehát nem marad idom netezgetni. Vagy ha mégis, akkor inkább az iPadre szavazok, az 5" is nagyon kicsi.[ Szerkesztve ]
-
legenda
attól függ, hogy kinek mi az érték, nem feltétlenül csak az iphone az, nem akarok itt és most teljességgel belemenni, hogy mit nem tud, vagy csak kevésbé az i5, mint például az s4, pedig olyan is van bőven!
közelítse meg az s4 az i5 árát, kerüljön akár annyiba is, de;
- nem csak 1 év garancia, hanem 2 év (illetve 26 hónap!)
- házhoz megy a szervizes, és akár egy húzósabb problémát is orvosol 30 perc alatt
lehet mondani bizonyos funkciókra is, hogy azokat nem mindenki használja ki, de attól még adottak!
arról ki tehet, hogy az apple nem tud egy jó modult tenni a telefonjába, és a jelenleg legjobb i5 is csak a felét tudja telefonálási időben, mint a legtöbb androidos csúcstelefon?
félek, a következő iphone is hordozza majd tovább ezt a negatívumot, pedig ha valami, akkor az elmondható az iphone használók jelentős hányadáról, hogy sokat telefonálnak.
tényleg kár hasonlítgatni, ha nem elfogulatlanul nézi az ember...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PiE137
senior tag
"...nem ezer hardver alá kell ios optimalizáció"
Ez ugyebár nem az Apple hibája, hogy minden gyártó 1-2 oprendszerre hagyatkozik.
Mindegyik megtehetné, hogy fejleszt a saját telefonjaikra rendszert.
Jah, vagyis ezt megtették: a samsung felsült a bada-val, a nokia a symbian-nal.
Az android meg maradjunk annyiba, hogy 1 telefonra sincs igazából optimalizálva, nem 1000-re.
A gyártók inkább egyedi szolgáltatásokat fejlesztenek rá, azt nem hívnám optimalizációnak.
Ennek ellenére vannak jó droidos telefonok, de inkább a csúcs hardverüek, amik már árban megközelítik az iphone-ok árát, értékben meg azért mégiscsak alul maradnak."engem zavart, hogy csak a fele telefonálási időt tudja, mint a rákövetkező telefonjaim"
Hát persze, mivel a 4s egy mai viszonylatban kicsinek számító telefon, nyílván nem fért alá nagyobb akksi.
Persze mondhatnánk, hogy a tepsiknek meg nagyobb a kijelzője, de sztem az iphone kijelzője is eszik közel annyit, mint az S4-é, mivel ugye retina, tehát nagy felbontású, és az ips amúgy is relatíve többet fogyaszt, mint az amoled. -
Zozzer888
addikt
Nekem egy bajom van az iphone-nal (nem is igazán baj, inkább csak jó lenne ha úgy lenne mint a Samuéknál) az a memória kártyás bővíthetőség.Akár ha csak a képek tárolására lehetne csak használni még akkor is jól jönne.
GGMPC:
Jaja, az a tok nagyon állat
-
GGMPC
őstag
válasz Zozzer888 #7815 üzenetére
Hat igen - vicces, hogy az iPhone ennyi rammal zokkenomentesen mukodik, amazok meg 2GB rammal akadoznak.
Csak hogy ne tunjek elfogultnak - a HTC One kifejezetten tetszik es allitolag jo is, Nokia Lumia 925 meg tuti befuto nalam, csak nincs hangulatom a platformvaltashoz - mivel a meglevovel semmi bajom.
Samsungot sosem szerettem - egy igazi kivul jujj-belul fuj brigad es iszonyat feluletesek - viszont a Galaxy S4 kis ablakos tokja kifejezetten egy jol eltalalt otlet.
-
legenda
válasz Zozzer888 #7815 üzenetére
ezért is kár hasonlítgatni, pláne ha valaki nincs tisztában a különbségekkel...
megy az rendesen, hidd el! gondolod, hogy kínlódnék például az s4 telefonnal az iphone 4s után, ha annyira akadozna, vagy más szempontból problémás lenne? nem!
minden típus másban jó, olyan telefon nem létezik - sajnos -, ami minden tekintetben kifogástalan, és nem követel semmilyen kompromisszumot!
az iphone gyors - legalábbis az i5 eléggé, ios 7 alatt a 4s már más kérdés lesz -, ez a dolga, hiszen nem ezer hardver alá kell ios optimalizáció, de ott sem minden tökéletes, például engem zavart, hogy csak a fele telefonálási időt tudja, mint a rákövetkező telefonjaim, hogy csak egy problémát említsek.
kár szapulni más csúcstelefonokat és rendszereket, ha egyszer nincs tökéletes!
sok tekintetben még az i5 sem ellenfél az s4 számára, más funkciókban meg fordítva, kár ezt ragozni!
az s3 valóban felejtős, legalábbis a sima i9300, attól a iphone 4s mellett is sírógörcsöt kaptam.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zozzer888
addikt
Nem vagyok informatikus, nem érdekel annyira hogy mit tud egy telefon (mármint az hogy hány magos a proci benne meg hasonlók), de ha 200 fölött adják menjen rendesen.Magánkézbe lévő S3-astól se voltam elájulva.
Én nem mondom, hogy ez rossz, vagy nem jó,csak akkor ne hasonlítsuk már az iphonehoz.
Teljesen jó...de MÁSRA. Más hozzáállást, habitust, felhasználást, stílust kíván.Csak nekem ne mondják akkor hogy jaj de drága a szifon...
-
legenda
válasz Zozzer888 #7812 üzenetére
az első t-mobile firmware verzióval valóban röcögős volt, szerencsére azóta már kijött két frissítés is, amikkel már okés.
azt is mindig leírom, hogy kiállított darab alapján nem szabad ítélkezni, nem tudni, hogy miket nyomkodtak el rajta, a kiállított i5 is siralmasan ment ahhoz képest, amit eredetileg tud...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma voltam a vodkanal szlabefizetni. Kezbefvettem az S4-et, hat olyan mint egy nagy lepeny muanyagboritassal. Full gagyi
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan boltot ahol lehet venni Telekomos vagy gyári független iphone 4s 64gb-ot újan legalább 1 év garival részletfizetési lehetőséggel?
Esetleg beszámítással is.Üdv: Beethoven
[ Szerkesztve ]
-
PiE137
senior tag
iOS beta 3 felrakva....
Ismét gyorsult a rendszer, de akadásoktól és crashektől még nem mentes... -
Outlander
addikt
Biztos volt már, de nekem új volt... [link]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
GGMPC
őstag
Hello mindenki!
Tudjatok mit?
Tenyleg okos a video amit linkelt a forumtars es bojkottaljuk a kommunikaciot ezzel a magat poenosnak tarto, erzelemszegeny formaval - NE SZOLJUNK HOZZA SOHA TOBBET - es ettol majd csak leolvad!
Sajnos nincs mas megoldas, illetve van, de azt itt nem szabad - meg szoban sem!
-
GGMPC
őstag
válasz nbukta77 #7803 üzenetére
Annyira vagy poen, hogy senki nem erti, de most, hogy a fentebb linkelt videot megneztem - mar tudom, hogy szeretet hianyod van es azert bunkoskodsz itt mindenkivel es ennek lereagalasa miatt voltam 2 het kenyszerpihenon!
Szepen megkerlek mindenki neveben, hogy ne jarkaljal ebbe a topikba es hagyjal minket beken, mert nincs szuksegunk egy ilyen bomlasztos, rosszindulatu trollra - es foleg arra nincs szuksegem, hogy egy ilyen forma miatt menjek 2 het szunetre!
A soha viszont nem latasra!
(remelem ezert meg nem zarnak ki!?.) Pfff...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest