- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bator92
tag
Mi az, hogy 2G iPhone-ra nem lesz sztereó Bluetooth meg MMS? Ez milyen gusztustalan marketing már megint? Nem értem.
-
samgar
őstag
válasz
Viktor0610 #108 üzenetére
Ez mind mind tudatos, elöre jól eltervezett és végrehajtott üzleti vezércsel. Nem azért hagynak ki valamit is, mert olyan ügyefogyottak. Ugyanmar. Ez bizony jó biznisz. Még akkor is, ha sok minden ingyenesnek látszik. Aki ezt nem érti, semmiképpen sem ajanlom, hogy kereskedelemmel foglalkozzon, még akkor sem ha azt tanulta.
-
"Az ö cuccuk azért szar, mert azokban a pontokban szarnak akarják. A többieké meg azért szar, mert minek legyen jobb, így is megveszik."
Bocs, de ez a kettő nem ugyanazt jelenti?
Szerintem ugyanaz, csak más aspektusból. Mindkét esetben a motiváció hiánya a kulcs, mert így is jó.
Ez szerintem kiábrándító minden gyártóra nézve...
-
csab2
veterán
Most ellent mondok magamnak, de lehet, hogy igazad lesz. Végül is tavaly is úgy volt, hogy egyszerre jött ki az új 2.0-ás szoft és az Iphone 3G, ami végül is csak egy frissítés. Elképzelhető, hogy most is így lesz. Kijön az új 3.0 szoft és vele együtt egy újabb ráncfelvarrás az általad említett (vagy ahhoz hasonló szintű) változásokkal.
-
orbano
félisten
még mindig jobb, mint a legtöbb gyártó (főleg nokia, se, samu, lg) hozzáállása: mindegy mit gyártunk, csak sokan bedőljenek a marketingnek. Sajnos még mindig messze több értéket tett le az apple mérnöki szempontból az asztalra, mint a többi gyártó. Az ö cuccuk azért szar, mert azokban a pontokban szarnak akarják. A többieké meg azért szar, mert minek legyen jobb, így is megveszik.
-
Ricardo
titán
Na igen. Ez a bajom nekem is. Összehoztak egy tuti kütyüt, de a szellemiség amit a cég képvisel erősen rányomta a bélyegét, és fejlesztés ide, frissítés oda félő hogy rajta is marad.
Ez az amit anno az első megjelenésekor "nagy viták" árán sem sikerült elmondanom, hogy bár a telefon tetszik, de a gondolkodásmód ami az egésznek a lelke, engem taszÍt.
Kérdés hogy az új frissítéssel sikerül e nekik a számomra elfogadható szint alá lenyomni, vagy nem. -
orbano
félisten
Nézd. Két részre lehet osztani egy ilyen platformot/telefont: ergonómia és szolgáltatások. Az apple kidobott egy olyat, ami ergonómiában szinte tökéletes, szolgáltatások terén meg szánalmasan gyenge, de fejlődik. Ezzel szemben a többi gyártó általában sok funkcióval operál, de a használhatóság általában ratyi, és soha nem fog fejlődni. És ez teljesn független attól, hogy az iphone szoftverének hiányosságai mennyire szánalmasak.
-
Lirion
addikt
Olvasd el még 1x, amit írtam, hátha megtalálod a felsorolt 3 okot, amiért nekem lényegében minden más telefon jobb választás, mint az iphone. És itt a hangsúly azon van, hogy nekem, az engem egy hangyaf@sznyit sem érdekel, hogy másnak mire van szüksége vagy nincs szüksége, szal nem javaslok neked semmit, bizonyára mások az igényeid, mint nekem és neked az iphone a legjobb választás.
Ulkesh: jelen voltak a piacon egy op rendszeres pda-val. Elhiszem, hogy teljesen más rendszer a kettő, de nem teljesen a 0ról kezdték a fejlesztéseket, már volt némi tapasztalatuk az érintőkijelzőkkel. Nem kell a halandzsa arról, hogy 20 éves lemaradást hoztak be milyen gyorsan.
-
Ulkesh
őstag
"1993-ban az apple piacra dobta a Newton OS alapú PDA-ját, a nokia 1998 óta használ symbiant a telefonokban. Volt ideje az apple-nek bőven megírni jóra a szoftverét..."
Az iPhone annyiban hasonlít a Newton-ra, hogy mindkettőnek van kijelzője. Teljesen más szoftver és hardver.---
A Nokiát én azért nem értem, mert mielőtt megvették az Epoc-ot és átkeresztelték Symbian-ra, addig egy gyors és jól használható rendszer volt. Egy majd 10 éves Psion 5MX, vagy Revo még most is gyorsabb és okosabb, mint a legújabb érintőképernyős 5800-as Nokia, vagy a bemutatott N97 (természetesen a telefon funkciók kivételével).
-
David75
őstag
"egy "jó-jó, de van jobb is" kütyü marad nekem."
Légyszíves mond el mi az a jobb mert ha jobb akkor szívesen lecserélném rá az iphone-om.
-
geri|
aktív tag
Arra is kíváncsi lennék, hogy pontosan mikortól lesz hivatalosan is elérhető, mert nyár eleje vagy vége sem mindegy
-
Ricardo
titán
Most kezd szimpatikussá válni. A jól kezelhető gyors rendszer mellé lassanként beleteszik azokat a dolgokat amiket hiányoltam belőle.
A BT filecsere meg majd kiderül ha megjön az új szoftver. Remélem a kisebségnek lesz igaza (na ezt a szóösszetételt sem írtam le eddig), és korlátok nélkül lehet küldözgetni mindent.
-
RenegadeC2
aktív tag
válasz
Depression #91 üzenetére
Fuggetlen most is van. Dominoval megveszed, majd 20ezerert kerheted a fuggetleniteset. Utana iTunes fuggetleniti neked teljesen legalisan. Az mas kerdes hogy nem mindenkinek van erre 160ezer forintja, nekik valoban jo lenne, ha a tobbi szolgaltatonal is lehetne kapni.
-
Lirion
addikt
válasz
vehement69 #86 üzenetére
Tényleg? 20 év? Ne mondd már.. 1993-ban az apple piacra dobta a Newton OS alapú PDA-ját, a nokia 1998 óta használ symbiant a telefonokban. Volt ideje az apple-nek bőven megírni jóra a szoftverét...
-
macikos
addikt
Távirányítás a kezdetektől van a fülesen (indít, állj, következő szám, előző szám)
Az üzemidő nem olyan rossz, viszont ez is nagyban függ a kijelző világításától. Amivel ki lehetne tolni a használati idő hosszát, az az OLED kijelző... de ha lesz, akkor az még odébb van. Meg azért az OLED napfényben használhatatlan.
-
válasz
vehement69 #86 üzenetére
Vicces dolog ez az iPod Touch fizetős frissítés. Állítólag az USA-ban van valami törvény (Sarbanes-Oxley), ami megköveteli, hogy pénzt kérjenek érte.
-
vehement69
senior tag
ühüümm.. szóval úgy gondolod, hogy 2 év alatt behozni a 20 év tapasztalattal rendelkező Nokiát, sőt.. -és ez most személyes vélemény- használhatóságban felülmúlni szerinted az az elvárható minimum? végülis...
Az Apple meg, mint már erről szó is volt, nem a készüléken mint olyanon keres, hanem az AppStoreon. Vagy teszem azt, az iPod Touch szoftverfrissítéseken [banplz szmájli ha van
]
-
majom2
senior tag
nagy áttörésre nem számítok hw fronton, mert szinte már mindent beletettek amit lehet. ...hacsak nem lesz egy alapjaiban áttervezett kütyü, de erre nagyon kicsi az esély sztem.
ilyesmiket várok:
- 32GB
- jobb fényképezőgép (+video funkció)
- nagyobb belső memória (RAM)
- valami remote funkció a gyári fülesbe
- esetleg hosszabb üzemidő -
Lirion
addikt
Valóban durván fejlődik, végülis 2 éves megjelenése óta lassan úgy tűnik, beéri a többi gyártó szoftverét tudásban. Ezért nem gratuláció jár, ez a minimum, ami elvárható, ha már telefonpiacra beléptek.
Ami dícséretes, hogy az első iphone-ra is elérhető lesz az új szoft, de gyanítom, hogy még így is vastagon keres a telefonon az apple. Ha feloldanák a bt korlátozást, azt, hogy csak itunes-zal lehet másolni a telefonra gépről és nem szarnák le Mo-t úgy általában, akkor komolyan elgondolkodnék a vásárláson, de amíg ezek nem történnek meg, addig csak egy "jó-jó, de van jobb is" kütyü marad nekem.
-
csab2
veterán
Gondolod?
De végülis miért jönnének ki vele? Hardveresen ez is jó (kijelző szép és nagy, van grafikai gyorsítás, érzékelők hada), millió játék jelent meg rá, és még van benne potenciál szerintem. Amit nem tud azt az Apple nem akarja hogy tudja. Hiszen a BT-fájlküldés szoftveresen van lebutítva. Rádió alapból nincsen egyetlen ipod-ban sem. A cserélhető akksival ugyanez a helyzet. A videót és a multitaskingot meg lehetne csinálni az Apple még sem teszi. Utóbbit állítólag elvből (akku élettartama miatt). Szóval nem igazán értem, miért jönne új teló. Max egy jobb kamera (videóval) és memóriakártya jöhetne szóba. Ezért viszont felesleges kiadni egy új telót. A mostanihoz hasonló szoftverfrissítésekkel mindig lehet csiszolni a rendszert és inkább az alkalmazásokra összpontosítani ahogy azt az Apple jelenleg is teszi. Hisz a rendszer már 2 éves és egyáltalán nem látszik meg rajta a kor. Eddig is rengeteg érdekes és innovatív (meg persze baromság) program jelent meg iphone-ra. Most az új sdk miatt ez méginkább így lesz. Szóval - ahogy már említettem - én még sok potenciált látok a kütyüben. De majd meglátjuk. -
majom2
senior tag
sztem lesz új telefon.
én attól féltem h nem lesz elérhető ez az új OS a régebbiekre - szerencsére nem lett igazam.
egyébként sokmindenért lehet szidni az apple-t, de az egy nagyon kellemes hozzáállás h még a közel 2 éves első generációs iphone-ba is folyamatosan öntik az újabbnál újabb funkciókat tök ingyen, miközben mások új készülékeket vetetnek a vásárlókkal.
-
csab2
veterán
Kíváncsi leszek, hogy ezek után lesz-e új teló a nyáron? Nem igazán tartanám logikusnak. Van ebben a vasban még potenciál. Mindig fejlesztik az új szofttal egy kicsit. Egyre jobban tetszik!
-
geri|
aktív tag
És magyar nyelvet találunk-e majd a languages menüben?
-
joey04
titán
arról kéne valamilyen infó inkább, hogy a szoftver alapjaiban mennyit fog változni?
törni vajon nehezebb lesz-e mint az eddigieket?ha ez sikerült akkor a "megszokott" programok menni fognak-e rajta?(a 2.0nál ha jól emlékszem sok gond volt ilyen téren) vagy erről még korai beszélni?(azt tudom, hogy a törésen már most(!!!) dolgoznak) -
geri|
aktív tag
Hát az igazság, hogy teljesen mindegy, hogy most - NYÁRON - lesz benne hivatalosan a copy/paste, vagy már akkor benne lett volna amikor kiadják és vettem augusztusban. Akinek ilyen telefonja van azt úgy is nagyképű, sznob papírkutyának tartják a nagy IT-sok
!
Nehéz valakinek megértenie, hogy azért veszek egy ilyen telefont, mert nekem elég ami benne van? Volt előtte E-series is meg HTC...na bumm. Most sznob lettem vagy ostoba? Nem hiszem.De aki az apple-t szidja kicsit agyaljon el rajta...azért még is csak jól csinálják amit csinálnak, mert még egy tálca szart is bejelentenének úgy mintha az AIDS ellenszere lenne és úgyis eladják. Mert megveszik, megvettem én is pedig nem vagyok annyira hülye, sőt a HTC-men kicsit jobban muzsikált pár progi és hasznosabbak voltak, mint a StarWars lézerkard-hang szimulátor mozgatás hatására az iPhone-omon.
És most ti is ezen vitatkoztok mert a félelmetesen jó marketinggépezetük (információcsepegtetés, lépcsőmarketing, emberek megosztása- ezt viszont lehet hogy én ismerem jobban mint a mittoménmilyen programírást) csak összehozta.
Egyetemen (most BCE tehát azért nem a soproni vagy hódmezővásárhelyi fősuli) tanították nekünk, hogy milyen előadó Steve Jobs(a legjobbak között emlegetik) -tudom, hogy most nem ő jelentette be-, és nem egy szakdogát írtak róluk, mármint az Apple-ről.
Mert mennyiért lehet MMS-képes telefont venni? 5000 Ft? De ők mégis tudják pl az MMS dolgot úgy tálalni, hogy az elején fejlesztési-és egyéb költségcsökkentő a gyártósoron és később bevétel növelő hatást keltsen az értékesítésben...És remélem ebben semmi uszító nem volt.
Kérdés: lesz videórögzítés?
-
Atlantis
veterán
Takarítva, ClioRS 1 nap-os pihenőt kapott.
A továbbiakban:
1., Felhívnám a figyelmet erre!
2., Kiegészül annyival, hogy akik válaszolnak a provokálásra, azok is pihenőt kapnak. -
RenegadeC2
aktív tag
"félreérthető"... "ki lehet találni".
Gondolom érted? -
eXodus
őstag
válasz
RenegadeC2 #71 üzenetére
Azért ki lehet találni annélkül is...
-
eXodus
őstag
-
majom2
senior tag
nem csak ennyit. a fejlesztők előtt is meg lesz nyitva, tehát elméletileg bármivel össze lehet kötni ha írnak rá programot.
eléggé el lettek hanyagolva a cikkben az új SDK képességei. Talán a legfontosabb h szabadon lehet hardvert fejleszteni a csatlakozóhoz, vagyis várhatóak mindenfajta érdekes hardverek is a telefonhoz. a google maps integrálhatósága is érdekes alternatívákat nyújthat.
Szóval nem csak a GUI lett feljavítva, de rengeteg új lehetőséghez is jutnak a fejlesztők, ami egy csomó eddig soha nem látott alkalmazásokhoz vezethet.
Nagyon durván fejlődik ez a platform, pedig még csak 2 éves...
-
Enjoy
addikt
Az a gázos, hogy már a 2G-s iPhone-nak is így kellett volna kijönni 2évvel ezelőtt, vagy legalább 3G-snek egyszerre ezzel a SW-rel...
Juppi lehet fájlt cserélni BT-on
-
RenegadeC2
aktív tag
#60: Hátha benne lesz ShoutCast és SourceMac is, akkor énfelőlem...
MSN-t majd meglátjuk hogy fog szuperálni.
Ha ezeket jól megoldják, TALÁN fogom tudni nélkülözni a hívásszűrőt. Csak emiatt nem kell jailbreak, a gyári rendszer stabilabbMég akkor is, ha nem rakok rá semmit.
Ja, olvastam hogy megoldják, kíváncsi leszek. Lehet feldobom.
#61: Nem. a PwnageTools az, ami nincs csak Mac-re.
-
samgar
őstag
Akkor lehet egyelőre elhalasztom a felrakását
-
P00By
nagyúr
Nocsak
-
David75
őstag
Az lehet hogy lessz quickpwn.de az csak mac-en müködik nem?
-
Ulkesh
őstag
válasz
RenegadeC2 #54 üzenetére
"Nekem csak két dolog hiányzik: háttérben futás két alkalmazásnál (msn, netrádió), valamint hívásszűrő."
MSN hála a Push-nak
meg lesz oldva, a netrádiót (netes stream-eket) meg remélem beleintegrálják az iPod alkalmazásba és akkor az sem lesz probléma.
A hívás- és SMS szűrés viszont szinte biztos, hogy marad jailbreak-es megoldásnak.-----------------
"Kéne keresni valakit aki benne van a developer programban, ugyanis egy fejlesztő felvehet 100telefont a listájára, utána csak be kell írni a kódját és megy"
Türelem....
Ha hihetünk a pletykáknak, akkor rövidesen lesz QuickPWN ami felrakja nekünk a 3.0-át. -
RenegadeC2
aktív tag
Kéne keresni valakit aki benne van a developer programban, ugyanis egy fejlesztő felvehet 100telefont a listájára, utána csak be kell írni a kódját és megy
Bár még úgyis béta, és ugyan szeretek kísérletezgetni, de egy telefonnál nálam a megbízhatóság az elsődleges szempont.
macikos: "Viszont ez úgyis ki fog derülni, mert biztos lesz néhány szaki aki felrakja"
Ja, kíváncsi vagyok én is, ki lesz itthon az első "türelmetlen" -
macikos
addikt
Na erre azért kíváncsi lennék.
Lehet, hogy a 3G-s iPhone-nál tényleg nem lehet visszatenni, de egy első generációsnál lehet, hogy fel lehet erőszakolni egy régebbi FW-t. Eddig is előfordult már, hogyha volt valami gond, akkor régi iTunes-t felrakva a gépre, egy 1.1.4 simán felment.
Bár ezt csak én gondolom így
Az is lehet, hogy a 3.0-ban már valami spéci Recovery és DFU mód lesz, ami azt mondja majd a régi iTunesra, hogy: hátezmegmi.
Viszont ez úgyis ki fog derülni, mert biztos lesz néhány szaki aki felrakja
-
joey04
titán
nem fog működni!
Azok, akik innen-onnan beszereztek egy 3.0-ás ipsw-t, ne telepítsék fel, mivel nem tudják majd aktiválni a készüléküket, downgradelni pedig nem lehet! - így a telefon használhatatlan lesz (aktivációs crack egyelőre nincs - ez egy biztonsági funkció, hogy csak azok használhassák, akik a developer programban vannak)
-
David75
őstag
Azt írja az apple hogy nem lehet utána felrakni régebbi verziót.
Szeretném én is tudni hogy igaz-e mert szerintem sokaknak megvan már.
-
samgar
őstag
Mondjuk tegyük fel megvan a 3.0 béta, milyen veszélyei is vannak ha felrakom?
-
RenegadeC2
aktív tag
#10: Erre azt lépik, hogy nekem eddig sem volt szükségem az MMS-re és Bluetooth-ra. Frissítés után is inaktiválva lesz mind a kettő
Akinek meg szüksége van rá, annak megadatott a lehetőség hogy használja.
#20: Nyárig úgyis várni kell, a 2G tulajoknak már inkább az új iPhone-ra lesz érdemes váltani, már ha lesz.
#22: Nekem csak két dolog hiányzik: háttérben futás két alkalmazásnál (msn, netrádió), valamint hívásszűrő. Utóbbi nagyon. Ezért valószínűleg meglesz az a jailbreak
Flash: azt írták, nem zárják ki a lehetőségét annak hogy nyárig még belekerül. Attól függ elkészül-e rá addig.
-
guppy_83
tag
válasz
vehement69 #52 üzenetére
Látom, nem mindenki értette meg a kérésem....1 nap kitiltás.
[ Módosította: Atlantis ]
-
ezek
tag
válasz
vehement69 #50 üzenetére
-
marchellow
tag
"Turn-by-turn directions. Developers will also be able to create turn-by-turn applications using the GPS information from the iPhone and combining it with their own maps, without depending on 3G connectivity or Google."
most már nincsen ez a korlát
-
válasz
Depression #46 üzenetére
Természetesen ha végignézted az előadást, láthattad, hogy a 3.0-ával engedélyezik a navigációs programokat, így a Nav'n'Go-nak nem lesz akadálya kiadni az iGO-jukat.
-
VD
őstag
No mivel úgy látom én vagyok az egyetlen aki nem látta a tájékoztatót és csak a témaindító cíkkben leírtakra hagyatkoztam, ezért bementem az erdőbe BT fájlcsere ügyben.
Ha minenki számára egyértelmű, hogy mégse lesz, akkor meghajlok a többség akarata és tudása előtt.Elhiszem, hogy csak rosszul értelmeztem a cikket.
De ha kijön a soft és mégis lesz benne, akkor cikkíró helyett nektek jár a..... és a részemről mellveregetés mellett az ugye én megmondtam!
-
Depression
veterán
Úgy, ahogy Joey20 mondja. A te hsz-edet olvasva nem érdekel a látvány, az viszont igen, hogy az egész oldal 2 másodperc alatt betöltődik. És nem azt mondtam, hogy helyette legyen, de olvasásra tökéletes, elférne mellette.
Navi meg nem lesz egyhamar, mert ahogyan azt egy másik cikkben említik, már kész van az igo az iPhonera, csak nem lehet feltölteni a storeba, mert az Apple tiltja. -
ezek
tag
válasz
Remittenda #39 üzenetére
A vágólap attól függően, hogy hol használjuk a következő módon működhet:
1. dupla katt és kijelöli a szöveget, majd a kijelölés terjedelmét állíthatjuk (nagyítóban látszik a kurzor helyzete), ekkor már megjelenik a cut/copy/paste gombokat tartalmazó buborék, tehát nem kell ismét 2x kattintani, csak a kívánt gombra.
2. Safari, SMS ... stb. esetében rajta kell tartanunk az ujjunk a kijelölni kívánt szövegen. A többi ua.
////////////////////////
Az SMS üzeneteket egyesével, vagy többett kijeölve is lehet törölni, vagy továbbítani...
-
joey04
titán
szerintem azért kéne neki, amiért nekem: sokszor nincs 3g és wifi sem.ekkor az OM sokkal gyorsabb sebességre képes a felépítése miatt.ahol nincs 3g ott az kéne. ettől nem lesz jobb mint a safari, sőt...
navi programoknál meg ami nem igo, hááát.(mondjuk ez egy kicsit sem érdekel szóval nem zavar) -
nord_
veterán
válasz
Depression #29 üzenetére
Már csak az opera mini és az igo engedélyezése hiányzik, és rohanok is venni egyet.
- Opera Mini?? Sikítva irtanám le a készülékről, ha valaki feltenné nekem.
Safarinak lába nyomába se ér! (Tudom, miről beszélek, iPhone előtt E61 és 6233 volt párhuzamosan.)
- iGO: ha nem is biztos, hogy ez a cég, de navi biztos lesz. -
vehement69
senior tag
még valami: ne felejtsétek el, hogy az Apple 2 év alatt összedobott egy pöpec oprendszert, mások ezt többszörös idő alatt érték el.. És az Apple le is hagyta őket 2 év alatt, ami a használhatóságot illeti (mi más kell még?
). Viszont tény, hogy a különcködő, minden áron egyéninek látszani akaró magatartásuk miatt egy kicsit átestek a ló túloldalára.. Úgy látszik, ami bejött a floppy elhagyásakor, az most nem az MMS kihagyásakor. De hát ha valakinek ez kell, hát legyen.. Ezért nem haladunk a korral
-
vehement69
senior tag
Az Apple szoftverek esetében úgy tűnik egyre igazabb, hogy a 3. generációra lesznek kiforrottak
Bár nekem csak a tethering hiányzott a 2.0-s szoftverből, jó hogy kiküszöbölték a sokak által hiányolt (és ezt égőnek tartott) funkciókat. Én a Messages-től várok sokat, remélem lehet már egyenként is törölni az sms-eket, á'la bizonyíték-eltüntetés
.. MMS és BT transzfer nálam kikapcsolva lesz
Várom a 3.0-t, de azért pl mátrixszerű képernyők hiányoznak, a sok oldalra lapozgatás nem az igazi..
Így csak a Palm Pré lesz az egyedüli vetélytárs, a Pushnak és az előbbi készülék kinézetének köszönhetően viszont az se nagyon..
Óóó és ezek után a JB nem tudom mekkora teret fog kapni
szerk:akinek van egy kis pénze, fektessen Sirius XM-be (műholdas rádió), mert nagyon alul van értékelve és most jön majd ki az iPhone appjuk
-
Remittenda
aktív tag
Nekem a netrádió lenne olyan amit a háttérében futtatnék, vagy egy böngésző amint letölt valamit...
--------
A teljesen integrált vágólap használatához kettőt kell kattintani a kijelölni kívánt szövegrészen, ahol ekkor megjelenik egy jelölődoboz, melynek sarkaival pontosan be lehet állítani a másolni kívánt tartományt, melyet ezután ismételt dupla kattintással lehet a vágólapra helyezni. A tartalomkeresés közvetlenül a készenléti kijelzőről lesz elérhető, melyhez egyszerűen csak balról jobbra végig kell húzni az ujjat a kijelzőn.
Ez a két kattintás a Safariban már nem "foglalt" a nagyításra?
Illetve ez a jobbra húzom az ujjam ez nem a főképernyő lapozása volt eddig?
Flashről van valami érdemi hír?
-
Atlantis
veterán
Senki nem kövez meg senkit, legfeljebb én azokat a tisztelt fórumtagokat, akik elindítják és folytatják a szokásos vitát. Még így az elején szeretném leszögezni, hogy szó nélküli BAN jár érte.
Félreértés ne essék, eddig semmi kirívó nem volt, de nem is szeretném, hogy legyen.
-
Ulkesh
őstag
válasz
bolondember #33 üzenetére
"multitasking az is, h netezés közben kapok egy sms-t és válaszolok rá, majd bejön egy hívás, s közben kikeresem a hívott félnek a telefonszámot a telefonkönyvemből.
ez inkább valós példa, nem? "Igen, és??
Ez már a legelső iPhone-ban is működött."ami nálam fut a háttében:
-napló
-telefonkönyv
-üzenetek
-zenelejátszó"Ezek iPhone-on is futnak háttérben, ellenben nem futnak a játékok és azok az alkalmazások, melyeknél ez nem indokolt.
-
bolondember
MODERÁTOR
eléggé szélsőséges példát mondtál/hoztál fel...
multitasking az is, h netezés közben kapok egy sms-t és válaszolok rá, majd bejön egy hívás, s közben kikeresem a hívott félnek a telefonszámot a telefonkönyvemből.
ez inkább valós példa, nem?
ami nálam fut a háttében:
-napló
-telefonkönyv
-üzenetek
-zenelejátszóés ez köbö +1-2 megát eszik és semennyivel nem rövidíti a készenlétet.
-
VD
őstag
válasz
Depression #29 üzenetére
"Attól még lehet korlátozott"
"Lehet, hogy korlátozott lesz..."
Remélem érzitek az iróniát... -
joey04
titán
itt már vannak képek a rendszerről.
és ott meg ezt írják:
- File-ok küldésének lehetősége: iPhone és iPod touch felhasználók között
pedig én is azt hallottam, hogy nem lesz benne, hiába van itt is leírva
-
Depression
veterán
Már csak az opera mini és az igo engedélyezése hiányzik, és rohanok is venni egyet.
VD:Attól még lehet korlátozott, nem derült ki, hogy mit lehet küldözgetni. -
VD
őstag
No!
Én azért látom a BT fájlcserét a fícsörök között..."A legfontosabb új szolgáltatások a teljes vágólap funkció, A2DP, azaz sztereó Bluetooth (mely nem érhető majd el iPhone 2G modellre), mindenütt használható vízszintes üzemmód, globális keresési funkció a telefonon tárolt tartalmak között, hivatalos MMS támogatás (mely 2G modellen nem üzemel), e-mailek egyedi törlése és továbbítása, automatikus WLAN hotspot keresés, Bluetooth fájlcsere ..."
-
David75
őstag
Elgondolkodtató az is hogy, akik eddig az mms programot meg az elfordíthatós jegyzetet csinálták azokkal most jól kiszúrt az apple mert senki sem fogja pár dollárért megvenni ha már működik gyári alkalmazásokban is.
-
papi77
addikt
válasz
bolondember #10 üzenetére
Ja szerintem is már a 2. ban benne kellett volna lennie ezeknek a funkcióknak!
-
Ulkesh
őstag
válasz
bolondember #16 üzenetére
"nekem egy telefonomban se rövidítette le a készenlétet, pláne nem ennyivel."
Még többel is rövidíti, indíts el egy MSN szolgáltatást és aktívan hagyjad futni a háttérben.
Itt erről volt szó, az Apple ezt úgy oldotta meg, hogy az MSN szerver kezeli az online jelenlétet és ha valaki üzenetet küld neked, akkor azonnal megkapod egy értesítés formájában és ha válaszolni akarsz rá, akkor indul el csak a fő alkalmazás. Ez így szerintem nagyon jó megoldás.A multitasknak egyébként nem sok értelme van, mi haszna a háttérben ácsorgó alkalmazásoknak, miért fogyassza a készülék erőforrásait (CPU, memória, aksi)?
Ha az alkalmazások olyan gyorsan nyílnak meg, mintha csak előtérbe hoznád őket és ott folytatják a működést ahol abbahagyták, akkor igazából nem észlelsz abból semmit, hogy nem futott előzőleg a háttérben.
-------------
A copy/paste felhasználása tényleg sokat váratott, de azért a videók alapján jól használható megoldást hoztak össze. Ezt az értékeli igazán, aki próbálta ezt a funkciót stílus nélkül ujjal használni WinMo-n, vagy szeretett volna egy átszerkesztett SMS-t visszaállítani Symbian-on.
Én egyedül a Stack funkciót hiányolom ami a jailbreak-es megoldásokban megvan és nagyon hasznos.----------------
"Erről eszembe jutott egy forumozó alma-fan, aki milliószor leírta, hogy bt fájlcsere sose lesz hivatalosan és a többi gyártó is meg fogja szüntetni."
Kár a mosolyért, BT fájltranszfer továbbra sem lesz és valóban az újabb smart rendszerekből (Android, WebOS) ez a funkció szintén hiányzik.
Nem változott e téren semmi. -
Lirion
addikt
"hivatalos MMS támogatás (mely 2G modellen nem üzemel), e-mailek egyedi törlése és továbbítása, automatikus WLAN hotspot keresés, Bluetooth fájlcsere"
Erről eszembe jutott egy forumozó alma-fan, aki milliószor leírta, hogy bt fájlcsere sose lesz hivatalosan és a többi gyártó is meg fogja szüntetni.
Mindenesetre így már tényleg korrekt tudású kütyü lesz a cucc, csak a designon kéne még javítani.. nekem nem jön be ez a mindehol lekerekített grafika, olyan egyhangú az egész, meg a külsőt sem ártana már lecserélni.
-
Most már kifejezetten tetszik a készülékük...
-
joey04
titán
Vegyes érzések...
1. gyárilag tudni kellett volna ezek nagy részét
2. elég sok dolgot éppen ezért feltörve már megoldottak
3. ezek ellenére is lesz újdonság, érdemes várni rá.
4. ezek után is lesz létjogosultsága a törésnek, mert sok okosság van amit az ügyesek már megalkottak az apple meg nem (akar).jó a cím? apple iphone 3 nem került bemutatásra, csak az új OS
-
megabe
tag
Szerintem úgy kell értékelni ezt a dolgot h. míg más gyártó a hiányosságokat egy új telefon kiadásával "küszöböli" ki és csinál óriási reklámot, addig az Apple kiad egy új firmware-t, amivel a régi felhasználókat nem xarja le és nem "kényszerít" egy új készülék megvételére... ! Ezért lehet őket "szeretni"
-
infectedmann
őstag
válasz
PowerBuldog #17 üzenetére
Ez egy vérnyomás és pulzus mérőhöz tartozó app
Egy valamin nagyot röhögtem:
K: Hardware-s okokból nem támogatja az első generációs iPhone az MMS-t?
V: Igen, másfajta rádióadója van, ezért nem támogatja.Akkor, hogy van az, hogy SwirlyMMS -el vígan MMS -ezek ha úgy adódik??
Tán a sufni programozók tudnak valamit amit az Apple nem?Tehát nem lesz a 2G -s szifonban Stereo BT meg MMS. Meg hát ugye a navigációhoz kapcsolódó fícsörök is érthető módon kimaradnak.
Ha lesz értelmes navigáció 3G -s szifonra lehet érdemes lesz váltani. -
-
Jadro
veterán
Jobb későn mint soha. Ha ezek mind benne lettek volna az előzőben, lehet Iphone tulaj lennék. Így azonban nem vagyok az, bár még teljesen nem mondtam le a dologról.
-
PowerBuldog
veterán
Alakul-alakul.
Ez FM rádió, vagy valami netes streaming? -
bolondember
MODERÁTOR
nekem egy telefonomban se rövidítette le a készenlétet, pláne nem ennyivel.
mondjuk most egy 5800-t nyúzok, ami nálam rövidíti a készenlétet, az a 3,5G-s netezés... multitasking nem (amúgy MMSre is azt mondták, BT-re is, h nem kell)
asszem revidálom az álláspontom és lassan kijelenthető, h tényleg okostelefon lesz...
-
Davey7
senior tag
válasz
A multitasking-ot nem tették bele,mondván,hogy sok tesztet csináltak és akku készenléti idejét nagyon lerövidítheti (akár 80%-al is). Meg nem is kell igazán annyira...
Szerk.: megelőztek
-
dni
őstag
válasz
Nincs multi tasking, mert a Cupertinóiak szerint, akár 80%-al is lerövidítheti a készenléti időt
-
Dugó85
csendes tag
Helló!
Valamit nekem nem világos... lehet csak én vok buta...
Szóval ez a mostani Apple 3G-k-re a 2.XX-es szoftverre lehet lesz telepíteni?
-
robi0604
őstag
válasz
Tényleg nem voltak ezek számomra durva hiányosságok és egyszer sem hiányoztak, a Copy paste annál inkább.
Most már csak az a szomorú, hogy nyárig kell várni...
-
David75
őstag
Hát nem lépnek semmit mivel akiknek eddig se kellett azoknak most se kell se mms se bluetooth.Azoknak rakták bele akinek ez hiányzott...
-
bolondember
MODERÁTOR
el se hiszem, h ilyet lépett az Alma...
teljesen igazuk van azoknak, akik azt mondták, h ezeknek már a kezdetektől fogva benne kellett volna lennie - amúgy a multitaskingot csak én nem láttam, vagy továbbra sincsen?
(nem akarok flémet, de az almások, akik eddig mondogatták, h nem kell MMS, BT fájlcsere, satöbbi - ERRE mit lépnek?
)
-
Integra
titán
olyan szinten zéró önkritikából az apple, hogy az félelmetes.
engem kifejezetten taszít ez, meg az egész stílus amit magából sugároz és igyekszik a fogyasztókkal elfogadtatni. kisebb arcuk lenne, sokkal szimpatikusabb lenne.
de így.. pedig valóban kezd normális rendszerré összeállni.
az meg egyenesen vicces, hogy betojtak a palm-tól -
Dr.Anonymus
addikt
nem vagyok egy iPhone fan, de azért akárki akármit mond
szép csendben illett volna a nokiának egy év alatt olyan oprendszert összehozni mint az applenek
ehhez képest a symbian csak csalódás
a samsung se képes felnőni a feladathoz...szóval akárki akármit mond, a palmon kívül még senki nem tett le az asztalra annyira kezelhető rendszert mint ők...
mod: egyébként nem mentegetem az applet, eléggé jellemző, hogy csak a palm pre miatt tették be a funkciókat, egyébként 2-3 év múlva kaptuk volna meg...
-
blueMerle
veterán
Lassan, nagyon lassan de kezd használható lenni a cucc. Talán ha ezek benne lettek volna a kezdetekkor, akkor nem adom el a sajátom.
Egyetértek orbanoval, ez vicc, hogy csinnadrattát rendeznek a dolognak hogy "juhú, ezt mind kihagytuk, hehe, eddig cumi volt, de most vagyunk olyan nagyon jófejek és belerakjuk nektek, nesztek..."
-
baliii
senior tag
na most jó sok hiányosságot kiküszöbölnek... remélem azért valahogy fel lehet majd okoskodni a touchra is ingyen, énis fizettem a készülékért nem csak az aki iphone-t vett...
ja meg várom h ki lesz az első aki beleköt valamibe
mod: mialatt irtam a hszemet ez már meg is történt -
orbano
félisten
egyébként meglehetősen hatásvadász lett a cím... no comment
-
orbano
félisten
végigolvasva a "fontosabb" funkciókat, röhögni támad kedvem. ezek tipikusan olyan "fícsörök", amiket kussban kellett volna kiadni egy 2..........x verzióban és szégyenkezni, hogy nem voltak benne az 1.0-ban
-
zsoltke
tag
nagyon jó irányba fejlődött a szoftver, grat apple
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Légies iPhone halvány színei
- Kuponkunyeráló
- Nyaralás topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest