Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz collecting #104 üzenetére

Azért mert te teljesen ésszerűtlenül veszel termékeket, még nem ennek kéne a normának lennie.

Pl. lásd a teszt tárgyát: a teszt azt ecseteli, hogy ez egy átlagfelhasználónak milyen jó.
    Miközben átlagfelhasználó vegyen nyugodtan iPad Airt, mert az Apple azt szánta neki. Ez egy Pro eszköz, olyan képességekkel, amiket az átlagfelhasználók 90%-a nem fog kihasználni. Viszont egy már eleve Apple készülékekkel dolgozó grafikus, fotós, vagy videós szakembernek egy nagyon kézreálló eszköz lesz. Értem, hogy sokan megtehetik, hogy ennyit elverjenek tabletre (igazából én is), de szerintem nem nehéz belátni, hogy ez irdatlan nagy luxus és pazarlás, mert a harmada ennyibe kerülő sima iPadtől is ugyanezt kapnák az ilyen emberek.

• pengwin

addikt

valójában a gyengébb MacBookok kiváltására szánt kütyü, ami átlagfelhasználók elsődleges gépe akar lenni, és némi munkára is befogható

kontra:

399 ezer forint a 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt iPad Pro nyitóára, ennyi pénzért egy 128 GB-os modellt vihetünk haza, kizárólag Wi-Fi opcióval. [...] a csomagra újfent elköltünk körülbelül 150 ezret

Na most ehhez se billentyűzet, se semmi periféria nem jár alapból, és átlagfelhasználó kezében minden extra sallanggal együtt is egy minimum 400 ezres kvarcjáték lesz.
    Ez munkára, profiknak való, akik ki tudják használni a grafikus képességeit a nyomásérzékeny kijelzővel és profi alkalmazásokkal.
    Igen, én is tudom, hogy az átlagfelhasználók fognak belőle többet venni, de nekik a lifestyle marketing adja el ezt a terméket, nem a praktikum. Én nagyon elkeserítőnek találom, hogy az emberek nagy része már semennyire sem akar érteni az informatikához, és bezárja magát a mobilrendszerek korlátai közé azért, mert ezek elég csili-vilik és megy rajtuk a fész. Cserébe semmi kontrollod nincs a rendszered és az adataid fölött, és azt csinálhatsz, amit a gyártó enged.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy aki egy ilyet tud cipelni minden sallanggal, az egy MBA-t is elbír. Ne legyünk már ennyire csökevényesek, hogy már egy 1,3 kg-os laptopot se bírunk el. :U

Új hozzászólás Aktív témák