- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shiku
aktív tag
Hidd el, hogy nem a levegőbe beszélek. De ez egyáltalán nem publikus. És semmiféle okos anyukával nem fogok vitatkozni, az ő dolga, hogy... Mit csinál a saját gyerekeivel/gyerekével, de ne akarja megmagyarázni, hogy az úgy van jól.
És ne forgasd ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy egy pl 6 ŕves gyerek olvasson komoly irodalmat. Nem is azt, hogy a képek minden esetben rosszzak, de mindennek meg van a határa, és ezen már a Waltdisney-s ”könyvek” is kívü esnek, nem hogy az iPad
(nem tudom, akkor az én családomból mindenki zseni, de pl az öcsém 4 évesen minden este kérte, hogy olvassak fel. És ott nem voltak képek, mégis értette. És én erre azt mondom, hogy természetes)
-
-
Shiku
aktív tag
Egy könyvben képeknek sem kellene szerepelnie
A mi magyartanárunk már természetesnek veszi, hogy nem tudjuk rendesen elképzelni amit olvasunk. (Én meg ezt személyes sértésnek veszem, mert ne általánosítson) De tény, hogy az osztálytársaim közül alig 2-3 db van akiknek rendesen megy a szöveg értelmezés.
Az a néhány olvas időnként könyvet.A könyvek nem a képekről szólnak, épp az a jó benne, hogy magunknak képzeljük el.
Csak gondold végig.
Ha TV-t nézel készen megkapod a történést, míg ha olvasol az agyadnak össze kell raknia a betűket, a szavakat, és ebből történetet megjelenítenie. Elsőre ez (bár tudom ez így hülyén hangzik) de nehéz feladat.
Ha ez kimarad, a rendes könyvolvasás, később problémái lesznek.
És ha te komolyan nem látod, hogy mennyire rossz animációk/nagy színes képek legyenek egy könyvben akkor, arra nem mondok semmit, mert nem akarok személyeskedni.
Én személy szerint még ezektől a Waltdisney mesekönyvektől is rosszul vagyokOnnastól, hogy tud értelmezni a gyerek, sokkal jobb ha az ember felolvas neki, mintha bevágja a TV vagy a mit tudom én milyen tech cucc elé.
-
Manapság ki nem ismeri a számítógépet? Általában az, akinek vagy nincs rá akkora szüksége vagy olyan területen dolgozik, ahová nem kell vagy idős és azért. Ezeknek a rétegeknek valószínűleg nincs is otthon gépük vagy ha van, annyit tesz, hogy bekapcsolja és netezik vele kicsit vagy filmet néz (erre azért a legtöbben képesek, még ha nem is nézitek ki belőlük). Így akár lehetnének potenciális vásárlók is, de mivel eddig sem volt nagyobb igényük ezekre a high-tech kütyükre, nem igen most fog megváltozni, mert kijött az iPad. Valószínűleg azért értenek kevésbé hozzá, mert nincs szükségük rá. Innentől pedig egy drága készüléket nem fognak megvenni csak azért, hogy legyen...
-
Velocity
aktív tag
értem én mire akarsz rávilágítani, de ez a dolog pont az ilyen zero műszaki beállítottságú embereknek nem jó... pl szerencsétlen hogyan tegye rá a fényképezőből a képeket? USB és kártyaolvasó a legegyszerűbb, nem?
Szóval a helyzet az, hogy ehhez mindenképpen kell lennie egy - lehetőleg i... - gépednek. Noti vagy asztali mindegy. Ha notid van, és miért ne lenne, akkor ez mi célt szolgál mellette?Pl nővérem nem volt egy nagy ász számítástechnikában. Tulajdonképpen tök süket a témához, de 1-2 hónap alatt megmutattam neki ezt-azt, meg magától rájött csomó mindenre... nem egy nagy ördöngősség az infotech, pláne a hétköznapi usernek, aki meglehetősen kevés alkalmazást használ.
Na mindegy, nem is agyalok rajta tovább, akinek ez kell az vegye és legyen vele boldog, de ne várja, hogy megértsem
-
Penny-nek is laptopja van, nem Ipad
Bár az tény, az USB-t nem ismeri
Egyébként tényleg mondhatni katasztrófa, mennyire nem vágják egyes emberek a dolgokat, a környezetemben is van nem egy ilyen. És pont ők azok a potenciális célközönség, akiket ott vágnak át, ahol akarnak. Ezzel most nem az Ipad-re gondolok konkrétan..De mondjuk az ilyen emberek nem biztos, hogy ipad-et fognak venni, mert azt sem tudják róla, hogy mi az, vagy hogy van..
-
moonman
titán
egyáltalán nem akarok belekötni. csak nem értem, ha szerinted is totál fölösleges, akkor miért "van rá szükséged". szükséged van laptopra vagy asztali gépre, oké, valamin dolgozni kell. meg kell egy telefon is, wifi a lakásba, és talán nagyképernyős tévére is. de miért van "szükség" egy x-edik kütyüre, ami ráadásul szerinted is fölösleges? ezt nem veszi be az agyam. körülöttem nincs olyan tárgy, ami fölösleges számomra. ami olyan, azt eladom, elajándékozom, vagy ha nincs értéke, kidobom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest