Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Értem, amit mondasz, van is benne igazság, de nézd így:
A Witcher könyvek népszerűek voltak, de nem olyan mértékben, mint most a franchise. Amikor eladta, ő sem hitt abban, hogy népszerű lesz, ezért kért fix pénzt. Kiderült, hogy a sztori más médiumban (nem eltagadva a hozzáadott értéket) népszerűbb, mint gondolta volna, sokkal több emberhez eljut. De a világot ő találta ki, ő teremtette meg Geraltot, vitathatatlan, hogy nélküle nem lenne a videójáték sem. Gondolom hosszabb távra adta el a jogokat, nem látta, nem láthatta előre, hogy ekkora siker lesz. Kb mintha kötnél 5 évre egy szerződést, hogy fröccsöntött kiskutyákat gyártasz valakinek 50 forintért darabját, de két év múlva (rajtad és az általános üzleti kockázatodon túli okok miatt) a fröccsöntött műanyag árának növekedése vagy a rá kivetett különadó bevezetése miatt 10x annyi lenne csak az anyag ára, mint amennyiért neked kell adni. Vagy, hogy közelebbi példa legyen. Szegény író vagy, aki első könyves, kulcsolsz a regényeddel, valaki végül megveszi tőled 10e dollárért a kiadás jogát (és adott esetben az egyéb jogokat is), és odáig vagy az örömtől. Aztán kiderül, hogy a könyv az új Harry Potter és milliószám árulják világszerte. Előre láthattad? Jogos lenne azt mondani, hogy ennyiért adtad el, maradj csendben? Itt kicsit más (de azért nem annyira) a helyzet, mivel a fejlesztők rengeteget hozzáettek a világhoz és a sztorihoz. De az alap cucc az övé. Nem azt mondom, hogy nem egy paraszt a csávó alapból, és nem csak nyerészkedni akar, de valahol van alapja annak amit kér. Annyit nem fog kapni az biztos, de valamit igen.
-
zseko
veterán
"és utánaolvasva derült ki számomra, hogy egy lengyel író regényeinek felhasználásával készült."
És a könyvet olvasva pedig számomra az derült ki, hogy elég középszerű, semmi kimagasló nincs benne. Attól, hogy jogilag esetleg helytálló, még nem tartom jogosnak az évekkel későbbi utólagos követelését. A játékok nélkül nem lenne sehol a mai napig. Amekkora pöcsfej, meg is érdemelné, hogy ne kapjon vagy semmit, vagy túl sokat.
-
mike1334
veterán
Nem ment át a mikiegér példa...
Tegyük fel, hogy a mikiegér megalkotása után pár évvel eladja a disney a jogokat mikiegér játékokra 50 évre 1000 dollárért. Na, így is ugyanaz lenne?Amúgy kinek hogy..én hamarabb olvastam a könyve(ke)t, mint hogy hallottam volna a játékról.
-
törölt tag
Brandon Sanderson egy rendkívül szimpatikus ember, a Ködszerzet meg ott van az abszolút kedvenc könyveim között, pont idén olvastam, mindenkinek ajánlom. Egy Mistborn játék a CDPR-től... Túl szép ahhoz, hogy ez valóra váljon.
És hát nagyjából ennyi a különbség Sanderson és Sapkowski között emberileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest