- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
philoxenia #155 üzenetére
Jelen!
A játékot ismerem, meg is van kettő, játszottam is velük összesen másfél-két órát. Gondoltam előbb a könyveket olvasom el, de nem nagyon haladok, nem igazán köt le. Az eleje meg borzalmasan rossz volt, majdnem abba is hagytam, valahol 29%-nál tartok az összes könyvet tekintve, de hetek óta bele sem olvastam, inkább olvasok mást.
A Trónok Harcánál is az első évad negyedik része után inkább elkezdtem a könyveket olvasni, annál valahol a fele után tartok, csak lettek könyvek amik nagyon érdekeltek, így kicsit csúszik az olvasása. De sokkal jobban érdekel mint a Witcher.
A Gyűrűk Uránál is hanyagoltam a filmeket addig, amíg előtte el nem olvastam könyvben, és az is le tudott kötni rendesen.
Jobban szeretek olvasni és úgy elképzelni a történetet, mint filmben nézni. -
zseko
veterán
válasz
mike1334 #149 üzenetére
"Előre láthattad?"
Ez természetes, hogy nem."Jogos lenne azt mondani, hogy ennyiért adtad el, maradj csendben?"
Ha nem is ennyire erősen, de igen. Eladtad a jogodat, lemondtál róla, mi alapján járna pénz? Azért, mert 'jaj, nem gondoltam?' Ez én szememben nevetséges érvelés. Még ha én járnék így is ezt gondolnám, persze azért lehet én is bepróbálkoznékPersze jó lenne tudni milyen jogokat adott el, és hogy, mert gondolom nem mindegy az sem.
Nem valószínű, hogy jó példa, azért leírom, anno cégnél volt ötletem, amitől a hullámzó (műszakonkénti) ~90e-es darabszám közel stabil 130e-es lett. Mivel (ha jól tudom) sok helyen a céges policyban szinte mindig benne van, hogy a dolgozó ötlete nem az övé, hanem a cégé, így lófax járt, nem hogy bármi. Sőt, első körben lebaszás, mert ' mi az a szar a gépen', és kidobták. Aztán mikor én műszakom hozta a stabil darabszámot, a többi meg nem, hamar rájöttek, hogy mi volt 'az a szar'. Ekkor se járt semmi, még egy 'tényleg jó' mondat sem. ~2005 körül csinálhattam, szerintem mai napig rajta van a gépen.
Mivel ez már a sokadik ilyen alkalom volt, onnantól az újabb ötletek megmaradtak nálam, többi meg csináljon amit akar. -
zseko
veterán
"és utánaolvasva derült ki számomra, hogy egy lengyel író regényeinek felhasználásával készült."
És a könyvet olvasva pedig számomra az derült ki, hogy elég középszerű, semmi kimagasló nincs benne. Attól, hogy jogilag esetleg helytálló, még nem tartom jogosnak az évekkel későbbi utólagos követelését. A játékok nélkül nem lenne sehol a mai napig. Amekkora pöcsfej, meg is érdemelné, hogy ne kapjon vagy semmit, vagy túl sokat.
-
zseko
veterán
válasz
VágniValó #79 üzenetére
Még középsuliban egyszer úgy alakult, hogy buszra várás közben olvastam és néztem az órát, hogy mennyi van még hátra indulásig, így emlékszem, hogy akkor ~60 oldalt olvastam el 45 perc alatt. Ebből könnyen kijön, hogy meddig tartott egy ~250-280 oldalas könyv
mindig volt nálam legalább egy, de inkább kettő, mert mi lesz ha végzek vele mielőtt hazaérnék
Egyéni rekordom a Robert Ludlum - A Bourne-rejtély, ami egy nap volt. ~850 oldal lehet. Meg is feküdte a gyomromutána egy jó pár napig, hétig nem olvastam. De heti szinten 2-4 könyv megvolt, jó sokáig. De egyébként is, ha érdekesebb volt, akkor jó ha kitartott másfél-két napig egy 4-600 oldalas könyv, mint például a Harry Potter
Sokszor alvás helyett is olvastam.
(#95) bLaCkDoGoNe mikor olvasás közben arra eszméltem ügyeletesként, hogy mintha zavaró hangok jönnének valahonnan, aztán kiderült hogy valaki percek óta rángatja a vállam, meg magyaráz valamit hogy kit keres, na az szép volt
(#96) janeszgol nem teljesen rossz, persze, történet érdekes is lehetne. Csak valahogy szarul ír. Mikor C.G.Jung könyve jobban lekötött, azért az... érdekes, na
-
zseko
veterán
A földes példádnál maradva, én úgy olvasom az történt, hogy odajött Horvát József kezdő vállalkozó, és ajánlott a földért egy X összeget, plusz részesedést a haszonból ha lesz rajta (termény, olaj, épületbérlés, stb. akármi), de hapsikánk úgy döntött, hogy adjon inkább rögtön 2X-et a zsebbe, a többi meg nem érdekli, mert szar a föld. Most meg, hogy mégis haszon lett a földből, megy és tartsa a markát több pénzért, merthogy szerinte az neki 'jár'. Lóf@szt jár.
A te példádnál jogos a bíróság, az enyémnél nem, szerintem. A szándékosan elkövetett átverés esetén kívül sehol nem állná meg a helyét a követelése, lengyelben is csak a törvény miatt. Aminek a mondandójával amúgy valamennyire egyetértek, csak itt épp pont nem az eset áll fent, hogy követelhetne bármit. Nem ráerőltették, ő döntése volt. -
zseko
veterán
Nem parasztot írtam, szar autokorrekt átírta, nem néztem vissza
(Rühellek is mobilon írni, swype-ot használok, utóbbi időben viszont egyre szarabb, ez még 'kedves' szó lett egy múltkorihoz képest
)
Amit a munkahelyen csináltam az viszont szellemi termék volt, persze ott a céges know-how, ami rögtön jogalap nekik ennek a tulajdonlására, így nem mennék semmire.
Igen, tegyük hozzá, hogy HA lengyel lennék. Máshol meg elhajtanának. Csak mert ott ilyen a törvény, attól még hülye volt mikor a szerződést kötötte. Attól hogy ott megteheti, még nem lesz igaza. -
zseko
veterán
Akkor megyek és reklamálok az előző munkahelyemnél, már nagy cég lettek nagy bevétellel, kompenzáljanak már nekem is így utólag a pénzemen, hiszen akkor nem, de most már megtehetik, mert befutottak. Kb. ezzel egyenértékű amit írtál. Én elhajtanám és/vagy a cég jóindulatára bíznám, hogy fizet-e. Tisztességtelen szerződéskötés esetén, ahol bizonyíthatóan átverték, egyetértenék, jelen esetben viszont fix összeget akart. Azt nem tartom elfogadható peralapnak, hogy 'nem gondoltam hogy be fog futni'.
-
zseko
veterán
Én is elkezdtem olvasni a könyveket kíváncsiságból, és bár szeretek olvasni, de rohadtul nem kötött le az első pár száz oldal, sem jónak, sem érdekesnek nem találtam. Később ugyan jobb lett, de nem haladok vele, mert még most sem tud lekötni igazán, pedig ez nem jellemző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged