- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kínosan környezettudatos a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
azért maradt ki, mert SZERINTEM NEM JÓK!!
az ilyen hsz-eknek mi értelme amúgy? task killer helyett... mert? mi a baj a task killerrel???áhhh...
@LBandi: a programot az acc.odhoz veszed (gmail) nem a telefonhoz!
@ClayMore: iGO, sygic, ndrive soroljam még?
szívesen még mindig Mindenkinek, jön majd a folytatás, ne féljetek
-
ArchElf
addikt
pl. Sygic Aura
Amúgy ez GPS nélkül is megy, csak elég nagyot tud tévedni (kb 50-100-m-es kört jelöl be GPS nélkül itt Budapesten). Ja és a sebesség-korlátozásoknak nem mindig szabad hinni (M0-n pl elég nagyokat tud tévedni)...AE
-
ClayMore
aktív tag
NAgyon kell a cikk! köszi érte!
tudsz esetleg frankón itthon is működő navigációs programot? GPS alapú és nem wifi alapúra gondolok.
-
LBandi
aktív tag
Az meg tudja valaki mondani, ha megveszek egy progit a marketről és utána resetelés vagy új rom telepítés miatt elvesznek a telefonról, akkor újra meg kell vennem (1 letöltés=1 fizetés), vagy a market account megjegyzi a már megvásárolt progikat (Steam-hez hasonlóan)?
-
devast
addikt
Mind a két watchdog kimaradt a listából:
3G watchdog = net adatforgalom mérés, hogy ne lépd túl a havi limitet. (Nálam a call meter ng az adatforgalmat rosszul mérte)
watchdog lite = task killer helyett. -
anulu
félisten
még mindíg csak ismerkedem a telefonnal amit a cégem a fejemhez végott (Galaxy S
), úgyhogy nagyon köszönöm ezt az összefoglalót!
-
ArchElf
addikt
Távoli hozzáférésre Pocket Cloud (MSTSC + VNC kliens)
Hálózati felderítésre az izgalmas nevű Overlook Fing
File böngészőnek File Expert - alapból ismeri a CIFS-t (minden share-t mutat, nem kell egyesével beállítgatni), tud lefelé streamelni, FTP kliens van benne, FTP/HTTP server üzemmódban is tud működni (hálózaton tud fájlt megosztani)
A többit már leírtátok előttem.AE
-
lalakov
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet programot javasolni a Made In Hungaryre?
-
(jan)
őstag
Jó kis összeállítás köszi!
Látom mindenki linkelget még pluszba... én sem maradok akkor ki:
ConnectBot - ssh kliens
Digitally Imported Radio - A tune in rádióval ellentétben gyengébb kapcsolattal is remekül működik
Color Flashlight - talán az egyik leghasznosabb program
ElectroDroid - Mindenféle elektronikai segédlet
Missed Call - A második leghasznosabb program. nem fogadott hívás vagy nem olvasott sms esetén addig pittyeg amíg meg nem nézzük. remekül testre szabható.
Wifi Analyzer - Asszem ez nem szorul magyarázatra
Silent Mode Jammer - kezdőképernyőn a némító csuszka funkcióját állítja át, így nem némít hanem rezgőre kapcsol a telefon.
Duck Hunt - no commentAz Android legyen veletek!
-
A_Papa
senior tag
ColorFalslight: A vaku segítségével a telefont lámpaként használhatjuk.. .) Bevilágítja a fél szobát..
KeepScreen: Megadható melyik alkalmazásoknál ne kapcsoljon ki a telefon kijelzője. Szerintem hasznos, mert sokszor idegesítő, hogy egyszer csak elsötétül a kép..
MoonReader: Nagyon jó magyar nyelvű e-book olvasó. Az állományok kódlapját is megadhatjuk, könyvjelzőzhetünk... okos.
-
elixir-t még beírnám
-
A_Papa
senior tag
válasz
CoolBoy323 #85 üzenetére
Köszönöm a választ.!
Tehát a Svox, nem tudna felolvasni egy txt, vagy html állományt? (Én ilyenekre gondoltam, mint elektronikus könyv..
)
-
CoolBoy323
nagyúr
Tisztelt A_Papa!
nagyon szép a hangja Juditkának, hisz magyar...
ahhoz, h könyvet olvasson fel, kell egy felolvasó program, amelyikhez majd az Svox-ot társítod, mint TTS alkalmazás.@core2: az nem elírás, hanem írónia, szójáték a gyönyörű anyanyelvünkkel
a szerkesztő Urat se zavarta, nem írta át, nem szólt h írjam át, ezért marad -
JoeYi
őstag
válasz
Skynet258 #50 üzenetére
roppant egyszerű: appbrainen mindenféle statisztikai bontásban lehet szűrni a top alkalmazásokat (napi/heti/havi/ever), és ha már ott kikerestem vmit nyilván nem megyek at marketra hogy ott is keresgessem, csak beolvasom a qr-t és meg is van.
Ennyi a filozófia. Persze ezt a progit most linkelhettem volna marketra is, de úgy tűnik én már appbrain fan vagyok
-
Egy kis hiba a szövegben:
"Hétköznapi" usereknek megfelelő mind a két backup progi, de ez a "hardcore usereket" is ki tudja elégíteni." > Uhh, akkor ez a program tud valamit
Mondjuk így mondosítanám: a hardcore userek igényeit is ki tudja elégíteni.
ON rész: Nagyon jó az összeállítás! A Function Inspector PRO-ért külön köszönet! Fasza program, nagyon.
-
Depression
veterán
Meg kérhetlek arra (titeket), hogy ha már beírunk egy alkalmazást, akkor egy fél mondatban odabökjük mellé, hogy mire jó?
-
Alex91
félisten
A legfontosabb lemaradt: Transdroid!
-
janes74
senior tag
Jó írás,gratula!
-
A_Papa
senior tag
Kedves Cikkíró!
Érdeklődni szeretnék, hogy a felolvasó program, mennyire alkalmas elektronikus könyvek hallgatására? Vagy nagyon robothang?
Köszönöm a választ!
-
Tutu7030
veterán
picsay
Nagyon jó képszerkesztő program. Van fizetős(pro) és free verzió is. -
luw2win
őstag
TubeX youtubeletoltos progi, azert szeretem mert ha mp3-at akarok leszedni, akkor nem a videot szedi le es aztan konvertal hanem kb a zenet, es iylen 2-3mega egy zene. Szoval aki nincs tele internettel de le akar tolteni akkor szerintem ez nagyon jo
-
Lalikiraly
addikt
Király írás. Szegény telót agyontelepítem programokkal
-
kutkut
addikt
Szép kis gyűjtemény, grat.
Kiegészítésként:
-Opera Mobile - must have
-Bp. Menetrend mellé: SmartCity -
Bdanyy
addikt
Hasznos nagyon, köszi a cikket illetve a hszeket
-
Skynet258
veterán
válasz
CoolBoy323 #63 üzenetére
A sajátomra természetesen (aláírásban).
-
Klemice
senior tag
Ezer köszönet a cikkért!
-
speedyx86
tag
LogMeIn helyett van ingyenes és nagyon frankó TeamViewer. Gyakorlatilag ugyanazt tudja.
-
bigga
aktív tag
Látom él a topik, találtam is pár olyan progit, ami még újdonságként hatott
Thx
-
r4z
nagyúr
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Skynet258 #56 üzenetére
melyik blogra gondolsz?
de ígérem, a következőben a marketre fogok linkelni!!
remélem ezzel megnyugtatom a kedélyeket!@Drenadar: részemről nincs harag, felejtsük el, tudod Te mire gondoltam
@Yany: a Note Everything szerintem jobb, mint a color note... azért is az szerepel a listámban!
home-okat pedig direkt nem írtam bele, de ezt a cikkben is megemlítettem
a Fancy Widget is tud téged figyelmeztetni, ha időváltozás lesz!
@gps76: köszönöm a hozzászólásod, de inkább ne fáradtál volna!
miért jobb az általad preferált jegyzetkészítő???nem az a cikk lényege, h felsoroljam benne az összes elérhető alkalmazást ami jegyzetet tud készíteni!!
a műsorújság és a képméret csökkentő biztos jó program, de mi az?de hát péntek van, mindenki már fáradt
-
gps76
őstag
Én is kiegészíteném,amit én használok:
- apMemo --- note everything helyett,mert jobb.
- sticky note
- currency converter
- shazam
- műsorújság
- képméret csökkentő
- appmonster -
Yany
addikt
-
Yany
addikt
- ColorNote Notepad übermászthev: [market] Kis jegyzetelős widget, akár jelszóval védve, ingyenes! (ld. alsó kép cetlijei) Kipipálható tételek, todo-lista, értesítések, mindez ráadásul 1-kattintásos módon.
- StayAwake szintén: [market] Bekattinthatod, hogy ne kapcsoljon ki a képernyő.
- Go Launcher EX: [market] Ettől kap értelmet a telefonod. A készülék alap user interfészét cseréli le. Szebb, gyorsabb, testreszanhatóbb, ingyenes! Ráadásul további kihagyhatatlan widget-ekkel lát el. A legjobb dolog, ami velem történt androidon, hogy erre rátaláltam.Íme pár screenshot:
-
Drenadar
veterán
válasz
CoolBoy323 #55 üzenetére
már nem emlékeztem, hogy benne van-e a cikkben, bocsájts meg kérlek
ezzel nem lett kevesebb a cikked, remélem te is úgy gondolod!
vagy a marketes beszólásom a baj? hehe.
mindegy, peace! -
olbaidhun
őstag
Szép gyűjtemény, el is mentem gyorsban!
-
Skynet258
veterán
válasz
CoolBoy323 #54 üzenetére
Jaa, nem, tényleg nem kötözködésből kérdeztem, csak sok helyen még ezt használják, pedig a Market gyorsabb és egyszerűbb. Téged egyébként még megértelek, mert a cikkben jobban mutatnak az ikonképek, gondolom ott az Appbrain widget-jét használtad (én is ezt használtam régen a blogon). Szóvan a kérdés inkább a fórumos linkekre vonatkozott, a cikkben így szebben néz ki.
Én nem írom le mit használok, mert ott a blog (az jól bemutatja
), és általában 2-300 program/játék van fent a készüléken. Hosszú lenne felsorolni.
Alap progikat meg amúgy is mindenki ismer, meg majd te ezt elintézed a cikkben.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Skynet258 #50 üzenetére
hogy belém lehessen kötni
majd a következőt az online marketbe linkelem, h mindenki megnyugodjon
a másik, h írjátok nyugodtan, h ti mi mást használtok, de előtte azért nézzétek meg amiket én linkeltem... sokkal butább, gagyibb programot ajánlani azok helyett köhömmköhömm...
(már körvonalazódik bennem a 2. rész programkínálata, de még jöhet sok-sok tipp
)
-
Drenadar
veterán
válasz
Skynet258 #50 üzenetére
+1
sztem is érdemesebb a marketet linkelni hisz ha ott megtetszik akkor egyből lehet installálni is... egy gombnyomás.
battery widget pro ugyan fizetős de nagyon sok mindent elmond... nem csak a jelenlegi állapotot, hanem kalkulációk, mutatja ha kevesebbet bír az aksi mint kellene... stb
-
tildy
nagyúr
válasz
hodostamas #5 üzenetére
ebuddy nekem tok felesleges, operat hasznalom csak ezek kozul.
-
JoeYi
őstag
gmote helyett ajánlom a Goldworm Remote Control:
Ez a wifi tapipadon és billentyűzeten kívül natív gombokat biztosít a kmplyer és a vlcplayer programokhoz. Tehát play/stop, pörgetés hangerő stb kivan rakva 1-1 gombra
-
molnarpeter
nagyúr
SMS Backup+, ha nem volt még.
Szerk: Llama is tetszik.
mp
-
rep3at
őstag
Hasznos gyűjtemény. Nemrég még én is rendelkeztem Androidos telóval és pár programot a listából használtam is. Az Opera minit én is odaírtam volna még, szerintem az egyik legjobb böngésző.
-
Th3Ac3
tag
Köszönöm szépen az írást rendkívül hasznos egy hozzám hasonló kezdő Androidos számára. Jó pár alkalmazást ki fogok próbálni.
-
Endr00
aktív tag
GOTO-t nem találom marketen.
-
No-kia
addikt
válasz
CoolBoy323 #41 üzenetére
így csináltam, kivéve a totalcommandert, mert chrome.al próbáltam. nah de megnézem TC-el is
-
CoolBoy323
nagyúr
bővebben?
elindítottad a programot, beálíltottad amit kért, aztán ráböktél a "RUN"-ra...ekkor ad neked egy címet, pl: 999.999.9.999:9999
ezt beírva a böngésződbe meg kell jelennie a telefonodon lévő mappáknak...
de ehhez WiFi a legjobb szerintem, és Total Commander, mert abból lehet csak másolni a telóra FTPn (Új FTP kapcsolat)
-
No-kia
addikt
a swiftp nekem nem akar működni, csak tölt a böngészőben de nem jelenik meg semmi :S
-
BRIKLY
veterán
nekem tetszene a gmote, vagy az unified remote.. de akkora gyökér vagyok, hogy nem találom a klienst pc-re.
belinkelné valaki?
-
jó kis pakk, köszönjük
-
Saját javaslatok:
1. CalcBuddy, ami egy jobb tudományos számológép
2. Opera Mobile, a leggyorsabb böngésző
3. Unified Remote, minden távirányítás egyben, létezik fizetős változatban, az a foobart is vezérli
4. Foobar2000 Remote Control, pont az ami
5. SlideIT Keyboard (fizetős) + Magyar szótár: swipe-szerű csúsztatós bill, de sokkal jobb mint a magyar swipe
6. Dual File Manager: kétablakos file manager a gyorsabb file műveletekért
7. XE Currency: Forex alapú, percenként frissített online pénzváltó
8. QuickSSHd (fizetős): full feature ssh daemon -
hoffman_
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #30 üzenetére
Csak kettőre írtam ténylegesen, hogy felesleges
A vita legyen a legkisebb baj, ésszerű keretek között csak profitálhatsz(unk) belőle, pláne ha linkelnek is alternatívát, nem csak fikáznak. Mint én
-
veector
senior tag
Bár a function inspectort nem próbáltam, de a Grapher az akármennyi függvényt ki tud rajzolni. Mondjuk nem is ilyen szép a felülete, de lehet külön színeket adni a fv-eknek. Ja és ingyenes.
MoreLocale 2 alternatív megoldás: build.prop-ban a locale átírása, és helyet sem emészt fel a tárhelyen.
-
bubi92
őstag
válasz
hodostamas #5 üzenetére
ebuddynál szerintem jobb a mercury... de kinek a pap, kinek a wlan.
-
hoffman_
nagyúr
Köszi az ajánlót. Ezt nehogy rossz néven vedd
De szerintem egy rakat felesleges program van köztük, ami a csak a helyet foglalja
Ez természetesen teljesen szubjektív. Én HTC-ből indulok ki, ez azért fontos.(programkínálatot tekintve)
AppBrain? Fícsör unatkozóknak.
RealCalc Scientific Calculator? Alapprogram.
GOTO - Felesleges helypazarlás.
Speedtest? Minek
LogMeIn Ignition? Felesleges.
Fancy Widget Pro? Alapprogram.
Documents To Go? Alapprogram.
StopWatch & Timer? Alapprogram.
Uninstaller? Alapprogram.
Quick Settings? Menu - Settings?Van még pár, amit szintén feleslegesnek tartok, csak nem akarok többet szőrszálhasogatni. HTC-re a leírtak többnyire csak plusz helyet foglalnak. Viszont az egészet tekintve többet én is használok, esetleg más alternatív programmal.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Dark Archon #26 üzenetére
azért nincs ilyen, mert ez egy szerintem! musthave lista 1. verziója!
az app2sd már "kezd kimenni a divatból" hisz egyre több telefonban nagy a rom, és a 2.2 megoldja ezt a gondot...
a másik, h az ilyen marketes a2sd alkalmazások nem minden telefonnal kompatibilisek, és nincs tapasztalatom velük...
majd a 2. cikkemben lesz még több alkalmazás, nehéz eltalálni a köz ízlését, hisz több millió program van... de igyekszem!!
-
Én is most tervezek Android teló vásárlást, így jól jött, köszi. Bár tájékozódtam már elég sokat, pl. az App2SD alkalmazást hiányolom, főleg, ha ennyi alkalmazást használsz. Legalábbis nekem kelleni fog, mivel a telefonra egyelőre csak Android 2.1 van.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
hodostamas #5 üzenetére
Titanium benne van!
Orulok, h tetszik!
Lesz meg folytatasa!!
-
pzstm
titán
rövid időn belül tervezem életem első androidos telefonját beszerezni egy SGS2 személyében...úgy érzem hazsnos olvasmány ez nekem
-
aggleány
addikt
válasz
vodkaboy22 #19 üzenetére
Nekem a Pocket valamiért nem menti el a dolgokat. Mentem, bezárom a progit, és másnap, ha kinyitom, új jelszót kell megadni, mintha nem is használtam volna. Van ötleted, hogy mi lehet a gond? Nem szinkronizálom nettel, csak a telefonra mentek, így biztonságosabbnak érzem.
-
Drenadar
veterán
Nekem még kedvencem a Droidstat is. jól megmondja mennyit pofáztam, mennyi sms és mennyi adatforgalom volt
-
infectedmann
őstag
Beindult a téma
Lesz miből csemegézni mikor meg lesz a saját Androidos telóm
Bár ez még 2-3 hónap
-
vodkaboy22
addikt
Tudom, hogy tablet nem mobil felhasználó vagyok, de azért van még pár jó
jegyzetek
-evernote
hírek
-engadget
-redorbit
-androidguys
elektronika segédeszköz ha már matek volt
-electrodroid
launcher
-go laucnher ex messze a leggyorsabb+ sok téma
net
-urltopdf neve alapján mindenki tudja remélem mi
-pocket (nagyon jól védet jelszó táróló mindenkinek ajánlóm dropbox accountal is müködik)
-DROPBOX
-msn messenger-mercury
linux kockáknak
-scripter
-android terminal
zene
-winamp
-tunein radioIgaz tablet mobilnet(galaxy tab 7") használó vagyok de szerintem ezek mind jók másnak is.
-
pocsika84
csendes tag
Szevasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy ha ilyen okos telót veszek azon megy nettel a skype vagy valami hasonló progi ami erre hivatott?!
Köszi a segítséget!
ÜDv
-
CSiPet2
tag
Jó gyűjtemény, de pár észrevétel:
Az appbrain most már értelmetlen. A hivatalos android market tudja ugyanezt, és telepít is kapásból a készülékre. Minek +1 app, ha natívba tudja a készülék?
Mindenfajta taskkiller meg uninstall meg hasonló helyett Quick System Info az ajánlott, még ha elég puritán is a felülete...
Aztán nem tom ki hogy van vele, de az android egyik legidegesítőbb szokása, hogy túl egyszerű vele valakit véletlenül felhívni (főleg sense alatt), ennek kiküszöbölésére a Call Confirm a legjobb.
Nekem személy szerint még nagy kedvencem a Smart Shortcuts. Szimpla folder/app rendszerező, sok fajta van a marketen, sokat ki is próbáltam, talán ez a legegyszerűbb. -
nikilauda
senior tag
A windows irányításához (főleg media center- HTPC) nagyon jó az Unified remote és egy nagyon hasznos app számomra a Screen off and lock ami egy érintésre lezárja a képernyőt.
-
Lenry
félisten
gmote helyett én inkább az Universal Remote-t ajánlom, sokkal jobb és funkciógazdagabb távirányító
-
Zirowe
nagyúr
Még pár hasznos program a teljesség igénye nélkül.
Partyzós fiataloknak mindenképpen ajánlatos a Cirka.
Chates embereknek meebo.
Esetleg akinek nincs rajta a telefonján alapból, akkor a google féle gallery 3d.
A gyorsabb memória és akksi adatok miatt a notification barban ajánlatos a systray monitor.
Hardveraprózóknak az aphupper.
Mr2-nek van két jó appja: az egyik megmutatja a jelenleg játszott szám címét és eladójáról infókat, a másikban pedig az akusztik műsorokat lehet visszahallgatni számokra és előadókra lebontva.
Soundhound a zeneszámok felismerésére.
Tv24 magyar tv műsor, esetleg mozi24 is jól jöhet.
Youtube ripper.
Esetleg vatera és hvg app.
Sportolóknak hasznos lehet a runkeeper.
Moboplayer jó alternatívája vagy párosítása lehet a rockplayernek, és ingyenes.
Rss-hez google reader.Morelocale 2-nél még fontos lehet, hogy a rendes működéshez szükséges lehet egy magyar profil létrehozására (az első három mezőbe: hu, hun, hun értékeket kell írni).
-
RootRulez
félisten
Volt pár progi, amit nem ismertem és jól jött.
Köszi!
Azt most fölösleges lenne írnom, hogy "én erre ezt, arra azt használom", mert ha 10-en jönnék ide, akkor 10 féle progit használnánk rá...
-
danih
veterán
Videolejátszásra - MoboPlayer
Internetre - xScope
RSS-re - Pulse
E-mailre - K-9 Mail -
rum-cajsz
őstag
Jó kis gyűjtemény, grat!
-
gamek!ller
őstag
Hasznos gyűjtemény, köszönjük!
-
hodostamas
addikt
Még pár kiegeszitésképp:
- QuickPic
- Mini info
- ebuddy
- titanium backup
- Opera Mini
- Go SMS
- On Air
- Adfree -
danih
veterán
válasz
Gál István #3 üzenetére
Akkor rendkívül fontosch volt hozzászólni
-
Gál István
senior tag
Jó sok app, bár nem az én platformom
-
csl1982
tag
Jó gyűjtemény, de egyet-kettőt ajánlanék:
Android System Info
Gemini Calendar - kellemes naptár
System App RemoverTaskKiller miatt majd biztos jönnek osztani
Quick profile jó ötlet, majd kipróbálom.
-
infectedmann
őstag
Húúú, ez nem tudod milyen jól jött
Pont Androidos teló vásárlását tervezem, de nem tudom melyik kategóriában melyik program a legjobb, de a lista most életet mentett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Microsoft Excel topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest