- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Hehehe....haaaat sajnos azt kell mondjam vmit rosszul csinaltal/csinaltatok.
Nekem sok Via-s deszkam volt -meg jart nalam jopar i845, i815 meg 440BX is-, de egyik azonos generacios Via sem volt enyire kiemelkedoen lassabb....sot, szerintem ugyanazt tudtak olcsobban, vagy ugyanannyiert tobbet.
Foltoltam ra a Via4in1-t, aztan nalam ment minden mindig rendesen...es erdekes modon fagyni sem fagyott, meg kek halalokat sem dobalt.
Maga a chipset (az Intel oldalon is) tud egy RAM kezelesi opciot, amit az AMD-s BIOS-okban sem minden gyarto deszkaja tamogatott -monnyuk Abit-ban benne volt-, van amijeikben benne volt, van ahol nem (Intel-s Via deszkak BIOS-aban pl soha egyikben sem lattam...), de egy a Boot kozben betoltott sw patch-l bekapcsolhato volt mindket oldalon, es lon vilagossag ... maris rohogve nyomott RAM atvitelben min annyit, mint pl a vele azonos FSB frekin jaro i815. Igy 1000Mb/sec korul volt uveghangon az atvitel pl a KT133A SDR chipset-l 150MHz FSB-n (az elvi max sebesseg 1200M/sec(!) lenne ugye..., de 133MHz FSB-n is megvolt a ~870M/sec (az 1066-bol)). Ennyit az i440BX a cC0 stepping-s 733MHz-s es "csak" frutti 66MHz-s FSB-s Cerkaval meg sem szagolt.
Ez nemtom mennyire szamit lassunak, de szerintem nem az (jo, ma mar ubergagyilol, de akkoriban...)
Enelkul persze volt vmi lemaradas, de miert is ne hasznaljuk be, ha az ott vanik....Ja es ha jol emlexem clock2clock az i815 meg kicsit lassabb is volt a i440BX-nel, vmi extra keslelteto ciklus miatt a chipsetben.
Ez a patch hasonlo a Cyrix/IBM M1 CPU-knal is volt "negate lock pin" patch-hez, azaz vmi extrat tud a CPU, csak a huje BIOS vmiert nem hasznalja ki...
Hasonloan egy masik CPU patch tortenethez, amit meg a Quake3-hoz adtak ki, hogy az SSE kepes K7-ben Palomino/Thoroghbred/Barton... is eszre vegye, hogy jaaa aztat az is tudhassa, nem csak az, aminek GeniueIntel a neve kezdete CPUID-ben.Arra meg nem eskuszok meg, hogy a GF3 ment-e meg 1/2x AGP-s deszkakban is es nem mar csak 4x-ben...
hobizoli
-
-
-
eziskamu
addikt
Én még superPi-t is nyomnék egy olyan gépen (bár az asszem nem használ több szálat).
Mit csinál az a gép? 200 embert szolgál ki, vagy a főnök azon nyomja a Krízist?(az meg nem használna annyi memót)
Tényleg amúgy 30 ember kiszolgálására (AD, exchange, isa server, oracle server) mennyi memó és milyen procik kellenének win 2003 vagy win2008 fronton?
-
Vladi
nagyúr
Ráadásul bedobhatod a hátizsákba is.
Jók az ilyen tesztek. Jöhet még. Esetleg duron teszt...
(Ez a korszak nálam valahogy kimaradt. p3-asok is csak az utóbbi 3-4 évben járnak nálam.)
Az amd-nek valahogy mindig voltak nagy dobásai. Hátha most is jön egy.Olvastam a hszeket: az abit mániádat meg tudom érteni. Az utóbbi 2 nagygépem nekem is abit alapú. nf7 (ismerős?
) és kn8. Mondjuk ez utóbbi valahogy nem az igazi. Az elrendezés tervezése valami borzalom. Alig férek benne.
Amit azért furcsállok, hogy ilyen írásokkor mindenki nosztalgiát emleget. Szerintem meg egy csomó mindenre jók még ezek a gépesek. Házi torrent letöltőnek pl. k6-2 128 megával még sok is.
Szabad szoftveres vonalon van egy csomó jó cucc rá. Debilánnyal pl. ideális letöltőt lehet építeni. Meg ott a tűzfal amit említettem. De ha egy egyetem pölö ingyen jut egy csomó p3-hoz (akár elő is fordulhat) olyan klasztert épít, hogy ihajj..
Megasztán kicsi "konyhai" netezős, mp3 gépnek nincs jobb.
Én pölö most építek (jóvan épül mán vagy egy fél éve) htpc-t (!!!) p3 alapokon. Lazán viszi az avit meg a dvd-t. Más nekem momentán nem is kell.
Egyszóval - nem ömlengek - nevezhettek őskövületnek, de nálam a p3-ak még legalább egy évig (következő nagygépig) biztosan használt technológia lesz. Mert elég és számos utolérhetetlen előnye van. -
Itt egy jó kis teszt a Tualatin chipsetekről: Hardwareluxx
Van itt VIA Apollo 133T (694T), SiS 635T, i815 B-step, ALi Alladin 5T chipset. Ami feltűnt, hogy a SiS 635T nagyon jól szerepelt, gyakorlatilag minden esetben megverte az Intel chipsetet. (Persze nem tudom, hogy SDRAM vagy DDR volt a P6S5AT lapban...)
-
A VIA nem erre való
Olcsó gépnek, ami azért van hogy fusson rajta a wödör, annak jó.
Meg a kis fogyasztású beágyazott platformjaik, meg az Epia (aminek azért régebben is voltak elődjei) voltak jók olyan helyekre ahol kis helyen el kellett férni egy gépnek.A munkahelyem tele van kis 5*35*35cm-es gépekkel, Epia van bennük, bűn lassúak, de az az egy pogi amit nyomnak rajta, elfut. Hadd ne mondjam hogy mennyivel kevesebbet zabálnak ezek, mint egy rendes P3 vagy P4... És van belőle vagy 100 a telephelyen.
Na meg volt KT400-as AMD-s alaplapom. Az se volt az a kapkodó idegbajos, cserébe sokkal kevesebe került egy rendes lapnál. Aztán Epox-ra cserélődöttA Socket7 időszakban amúgy tényleg nem voltak rosszak, de akkor még a Tomato is tudott pl. alaplapot gyártani... azóta sok nagy név elvérzett már
-
-
Lehetett ám, minimum 1 osztályt mind feljebb ment, de a Celeronok többet is...
Mondjuk nekem gagyi lapom volt. Én a 350-es K6-ot 400-ig tudtam nyomni, az 500-as csak 500-on ment, mert a lap hülye volt hozzá
A 350-es felment 450-ig is, ott már nem volt stabil, ésannyi feszt kellett neki adni hogy az nem volt egészséges... Valszeg ebbe is halt bele egy idő után.Most az egyik régi notimban van egy 350AFR meg egy 500-as a polcon, de az is működik
-
eziskamu
addikt
A celeronról jutott eszembe, mintha olvastam volna, hogy annó Magyarországon árultak olyan 300 MHz-s Celeronnal összerakott gépet, melyet feltuningoltak a boltban 450 MHz-re (nem átverésből, hanem leírták/elmondták mi a szitu) és rendesen garanciát is vállaltak rá . Vagy csak álmodtam?
-
troller
senior tag
Életszerűbb lenne, ha Intel oldalról megnéznél egy 300-as cerkát 450-re húzva, és azt hasonlítanád az AMD cuccaihoz. Anno pont az ilyen "szolid" tuningok miatt érte meg celeront venni, és akkoriban még nem is voltak kiherélve, mint a P4-es utódaik. 433-as antituning cerkát csak a hozzá nem értők, vagy cégek vettek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest