Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz bacsis #47 üzenetére

:DDD Kééépet!!!
    Miért nem használod? Van rajta vga kimenet? Akkor cuppanjon szépen rá az lcd tv-re. Ha fut rajta a geexbox mehet a videó parti. :DD

• Vladi

nagyúr

válasz bacsis #43 üzenetére

Ráadásul bedobhatod a hátizsákba is. :D

Jók az ilyen tesztek. Jöhet még. Esetleg duron teszt... :U (Ez a korszak nálam valahogy kimaradt. p3-asok is csak az utóbbi 3-4 évben járnak nálam.)
    Az amd-nek valahogy mindig voltak nagy dobásai. Hátha most is jön egy. :U

Olvastam a hszeket: az abit mániádat meg tudom érteni. Az utóbbi 2 nagygépem nekem is abit alapú. nf7 (ismerős? :) ) és kn8. Mondjuk ez utóbbi valahogy nem az igazi. Az elrendezés tervezése valami borzalom. Alig férek benne. :(

Amit azért furcsállok, hogy ilyen írásokkor mindenki nosztalgiát emleget. Szerintem meg egy csomó mindenre jók még ezek a gépesek. Házi torrent letöltőnek pl. k6-2 128 megával még sok is. :DDD Szabad szoftveres vonalon van egy csomó jó cucc rá. Debilánnyal pl. ideális letöltőt lehet építeni. Meg ott a tűzfal amit említettem. De ha egy egyetem pölö ingyen jut egy csomó p3-hoz (akár elő is fordulhat) olyan klasztert épít, hogy ihajj.. :))
    Megasztán kicsi "konyhai" netezős, mp3 gépnek nincs jobb.
    Én pölö most építek (jóvan épül mán vagy egy fél éve :DDD ) htpc-t (!!!) p3 alapokon. Lazán viszi az avit meg a dvd-t. Más nekem momentán nem is kell.
    Egyszóval - nem ömlengek - nevezhettek őskövületnek, de nálam a p3-ak még legalább egy évig (következő nagygépig) biztosan használt technológia lesz. Mert elég és számos utolérhetetlen előnye van. :K

• Vladi

nagyúr

Az milyen: "Intel Pentium3 450Mhz" meg "Asus P3b-f" ezzel gyakorlatilag leírtad a letöltő gépemet. :DDD

Érdekes teszt: egyik oldalról szomorú, hogy az amd procik elég gyengusak benne, :( másrészt azért nem ugyanaz a két kategória szerintem. Előbbi azért mégis csak socket7-es holmi. Azért a p3 az intel egyik legjobb procija volt. :U Így viszont szépen teljesítenek az amdok. :K

Én anno intel 166-al kezdtem 32 mega társaságában. Később ment bele még 64 mega ram és amd 350. Ég és föld a kettő. :DD
    Van egy csomó lomom abból a korból. Nemrég egyik havernak össze is raktam egy viszonylag működőképes gépet régi kacatokból.

Egyébként volt sok előnye azoknak a gépeknek a maihoz képest: jóval alacsonyabb fogyasztás, kicsi méret, jóval nagyobb kompatibilitás mint ma. (p1-re értve)
    Azért lehet még feladatot találni nekik manapság is. Én már tervezgetek egy ideje egy p1 alapú hardveres tűzfal/router gépet. Nem biztos, hogy van értelme megépíteni (idő sem biztos hogy lesz rá) de érdekes lehet. Kb 4* lenne nagyobb, mint a mostani router és ha nagyon megszorítom tán még kevesebbet is fogyaszt. :C

Új hozzászólás Aktív témák