- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Hehehe....haaaat sajnos azt kell mondjam vmit rosszul csinaltal/csinaltatok.
Nekem sok Via-s deszkam volt -meg jart nalam jopar i845, i815 meg 440BX is-, de egyik azonos generacios Via sem volt enyire kiemelkedoen lassabb....sot, szerintem ugyanazt tudtak olcsobban, vagy ugyanannyiert tobbet.
Foltoltam ra a Via4in1-t, aztan nalam ment minden mindig rendesen...es erdekes modon fagyni sem fagyott, meg kek halalokat sem dobalt.
Maga a chipset (az Intel oldalon is) tud egy RAM kezelesi opciot, amit az AMD-s BIOS-okban sem minden gyarto deszkaja tamogatott -monnyuk Abit-ban benne volt-, van amijeikben benne volt, van ahol nem (Intel-s Via deszkak BIOS-aban pl soha egyikben sem lattam...), de egy a Boot kozben betoltott sw patch-l bekapcsolhato volt mindket oldalon, es lon vilagossag ... maris rohogve nyomott RAM atvitelben min annyit, mint pl a vele azonos FSB frekin jaro i815. Igy 1000Mb/sec korul volt uveghangon az atvitel pl a KT133A SDR chipset-l 150MHz FSB-n (az elvi max sebesseg 1200M/sec(!) lenne ugye..., de 133MHz FSB-n is megvolt a ~870M/sec (az 1066-bol)). Ennyit az i440BX a cC0 stepping-s 733MHz-s es "csak" frutti 66MHz-s FSB-s Cerkaval meg sem szagolt.
Ez nemtom mennyire szamit lassunak, de szerintem nem az (jo, ma mar ubergagyilol, de akkoriban...)
Enelkul persze volt vmi lemaradas, de miert is ne hasznaljuk be, ha az ott vanik....Ja es ha jol emlexem clock2clock az i815 meg kicsit lassabb is volt a i440BX-nel, vmi extra keslelteto ciklus miatt a chipsetben.
Ez a patch hasonlo a Cyrix/IBM M1 CPU-knal is volt "negate lock pin" patch-hez, azaz vmi extrat tud a CPU, csak a huje BIOS vmiert nem hasznalja ki...
Hasonloan egy masik CPU patch tortenethez, amit meg a Quake3-hoz adtak ki, hogy az SSE kepes K7-ben Palomino/Thoroghbred/Barton... is eszre vegye, hogy jaaa aztat az is tudhassa, nem csak az, aminek GeniueIntel a neve kezdete CPUID-ben.Arra meg nem eskuszok meg, hogy a GF3 ment-e meg 1/2x AGP-s deszkakban is es nem mar csak 4x-ben...
hobizoli
-
hobizoli
nagyúr
Az a P!!!-450MHz az egy Katmai core darab, ami "csak" 0.25mikronos, es a L2 cache csak ~fele orajellel teker
hobizoli
Új hozzászólás Aktív témák
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest