- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Biztos baromira értesz hozzá, de légyszi azt is próbáld elolvasni/értelmezni amit én írok, és ne csak a saját nótádat fújd.
Létezik olyan ventilátor amelyiknek alacsony fordulaton semmi hangja? Igen. Akkor nincs miről beszélni.
A PWM-es zajra pedig már a Noctua is talált megoldást.
-
capulet75
addikt
válasz
agressiv #130 üzenetére
Nem azt írtam hogy engem, hanem hogy valakit nem érdekel. Én sem veszek görbe nyákos vga-t. Egyébként meg az állításod csak akkor igaz ha azt vesszük alapul, hogy az összes hajlott nyákos vga elromlik. Ez pedig nem igaz. Úgy adod elő mint ha a hajlott nyák halálos bűn lenn, vagy az armageddon előszele. Azért erről szó sincs. Sok cég például csak úgy tud költséghatékonyan (kapzsin) előállítani egy-egy terméket hogy spórolnak. Néha így. Fogadd el.
-
capulet75
addikt
válasz
agressiv #124 üzenetére
Pajti. Azon kívül hogy "Miféle logika alapján nem mehet valami tönkre a vetemedéstől? Miféle gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki szerint egy ránézésre borzalmas görbe nyomtatott áramkör teljesen normális érzést keltsen.. Komolyan nem értem." nem sok észérvet írtál. Görbe, igénytelen, de ezen kívül nem sok hátrányát látom. Lehet itt érvelni vehemensen, de ettől még nem biztos hogy igazad lesz.
Ha zavar, használj refhűtős megoldásokat, azok általában sokkal merevebbek, de nem kell leszólni mindenkit aki sz@rik bele h íves a nyák.Elhiszem hogy van véleményed a témáról, de másnak is van, és nem feltétlenül egyezik a tiéddel. Na üdv. -
capulet75
addikt
válasz
agressiv #122 üzenetére
Tény és való h pl. a haveromnak vásárolt gigabyte gtx460-nak olyan szánalmasan vékony volt a nyákja h rossz volt nézni az ívét. De hogy ettől valóban tönkremegy a cucc, azt nem hiszem.
És mégis hogyan kell érteni ha nem szó szerint, hogy elgörbül az alaplap vagy kiszakad? -
-
válasz
agressiv #106 üzenetére
Nem tudok továbbra sem mást mondani, mint hogy nézz körül az elmúlt évek nagy étvágyú, magas üzemi hőfokon járó VGA-i terén, az ominózus 8800 és 9800-as szériát leszámítva nem találkozol tömeges elhullással (4870-esek is köszönik jól vannak). Nem, állításod továbbra sem igaz, a 85 celsius környéki üzemi hőmérséklet a normálisan legyártott szériák esetében nem okozhat problémát, hosszabb távon sem. Felőlem nem kell elfogadnod, de attól még tény marad.
A nagyon kis hűtési légtérrel megáldott notebookokat (emlékezz vissza, ott is mely gyártónál volt szintén BGA felülszerelési hiba miatt visszahívás
) meg valóban felesleges a diszkrét VGA-kat érintő diskurzusba keverned.
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #106 üzenetére
A laptopok általános ellensége a VGA tönkremenetele és az sem véeltlenül van, hogy olykor még a lapka teljes cseréje sem oldja meg a problémát, mert még a nyák is tönkremegy. Állandó felmelegedés, lehűlés és mindegyiknek más a hőtágulása. A processzoroknál azért nincs gond, mert a tokozás enged rajta anyit és egyszerűen nincs akkora feszültség az egész szerkezetben.
De most már nagyon elkanyarodtunk.
-
Oliverda
titán
Egy 160 wattos kártyát nehezen fog elvinni ventilátor nélkül ez a cucc.
"Azt megjegeyezném, hogy házhűtés mellett körülbelül semmi értelme sincs a passzív üzemnek, mert hangosabb a házventilátor, mint a kártyát fújó párszár fordulaton pörgő propeller."
Igen. Aki hübelebalázs módjára épít passzív gépet annál ez így is van.
"Mondjátok ezt, majd sírva írtok a VGA topikba, hogy a két éves kártya csíkozni kezdett és pont lejárt a gari."
2010 decemberében kaptuk a GTX 570-et. Az átlag 85 fokos terheléses GPU hőmérséklet ellenére semmi baja. Talán azért, mert egy tisztességesen összerakott referencia kártyáról van szó...
Btw a VGA-kra már egy ideje 3 év garit adnak
Macka: én is láttam már ennél jóval nehezebb cuccokat. Az ASUS ARES-ról nem is beszélve a maga pöttöm 2,5 kilójával.
Egy szó mint száz, az Alpenföhn Peter a maga 570 grammjával nem fog kettéroppantani semmilyen kártyát.
zserbox: Mert a passzív kártyákat így könnyebben el tudják eladni felárral.
-
Ghard
őstag
Nem akarok vitázni, de az alap gyári hűtős felső kategóriás vga-k 80-95 fokra vannak belőve,ezen hosszútávon nem lehet(és nincs is) bajuk. Az szokott gond lenni,ha le van cserélve a hűtő és a memóriára rosszul teszik fel a tüskéket,akkor hiába 80 fok a mag,a ramokat nem figyelik és azok meg túlmennek 90 fokon is.
-
Oliverda
titán
Ahogy látom sajnos nem olvastad el a cikket.
Illetve passzív rendszerrel sem nagyon lehetett még dolgod.
Az egész ott kezdődik, hogy zárt házban biztosítani kell egy minimális légmozgást. Erre fel is hívtuk a figyelmet a cikkben:
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU. Ezen felül két, megfelelően beállított és a házba épített, csendes (<1000 rpm), 8-12 centis ventilátorral némi légmozgást biztosíthatunk, ami szintén jó néhány fokos csökkenést hozhat a konyhára, miközben a zajmentes üzemről sem kell lemondanunk."
Tehát erről van szó.
"A vak is látja a ti fényképeteken, hogy ahogy ál az a kártya és hűtő az alkalmatlan haszálatra, ennyire meggörbőle semmi sem marad a kártyából."
Ettől egyik kártyának sem lesz baja, még akár hosszútávon sem.
Komolyan elhiszem, hogy baromira értesz hozzá, de némileg hitelesebb lenne a mondandód, ha valami kézzelfogható anyaggal (képek, eredmények) is alá tudnád támasztani az állításaidat.
Köszi
-
Oliverda
titán
Nos, ha teljesen alkalmatlan lenne, akkor minimum kinyírtuk volna a HD 6750-et a 20 perces teszt alatt. Másrészt én a saját szememmel láttam a bordát, illetve láttam már passzív üzemre tervezett TR HR2-t is (egy épp itt van mellettem), és az utóbbi nem sokkal ritkábban van lamellázva mint a szóban forgó Alpenföhn cucc.
Másrészt a GPU hőmérséklet nyugodtan mehetett volna fel még akár további 10 fokot is, az még mindig csak 85 környékén lett volna, amit a GTX 570 a gyári hűtővel produkált ugyanebben a ház ventilátorok nélküli környezetben.
Egy szó mint száz, amit állítasz az nem állja meg a helyét.
"ez abból is látszik, hogy úgy van kialakítva, hogy a ventilátor tartó fogja a bordát, különben kitépi a kártyát a helyéről."
Ez pedig nem értem, hogy milyen módon kapcsolódik a passzív üzemhez. Már azon felül, hogy ez sem állja meg a helyét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Renault, Dacia topik
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 7
- DUNE médialejátszók topicja
- Villanyszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest