- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
A morgás pedig a csapágyazásnak köszönhető, és semmi köze ahhoz, hogy milyen rögzítéssel lett felszerelve a ventilátor.
A morgás a ventilátor motorjának köszönhető, mivel fázisváltáskor megrántja a forgórészt, semmi köze a csapágyazáshoz. Ezért morognak kevésbbé a kismágnesű, alacsony áramfelvételű ventilátorok. Egy erős venntilátornak traktor hangja van leszabályozva, mert így is erősen rántja a motor. És ezt nagyon átadja a háznak a ventilátor, ha közvetlenül rá van csavarozva. Ezért van a processzorhűtőkön is gumi a ventilátor és a borda között.
Ez egy hiányossága a péternek, mert a ventilátor rögzítő sincs zajtalanítva, de szerencsére nem olyan vészes a hangja és emiatt gumírozott az új wingboost-ok teljes burkolata és külön a csavarhely.
Azt hiszem pwm-es venti az amelyik nem morog ha lejjebb van szabályozva,de nem biztos.
Fordítva, a PWM-es morog erősebben, ráadásul még a PWM frekvenciája is megszólalhat rajta. Ha alacsony feszültségről jár, akkor nem annyira erősen dolgozik a motor és amiatt csendesebb, mint a PWM, mert az mindíg full teljesítménnyel hajtja, de egyszerűen mondva olykor kihagy és emiatt pörög lassabban a ventilátor.
-
agressiv
addikt
Nem elég hatékony sajnos. Többet ér, ha a bordákon vannak inkább az alacsony fordulatú ventilátorok és a házventilátorok még így is (számomra) zavaró szélzajt kavarnak. Ha nincsenek gumírozottan felrakva, akkor pedig a morgás elviselhetetlen.
A melegnek ki kell jutnia valahogy a házból... Erre jó a táp felül, főleg 120-as ventilátorral, az alsótápos megoldás igazából egy ökörség.
-
agressiv
addikt
A passzív fogalma jelen esetben számomra az, hogy nincs a gépben ventilátor. Ezt annyira sikerült megoldanom, hogy csak a tápban maradt egy lassú ventilátor és az 5400-as gumibakokkal beszerelt vinyó volt a gép leghangosabb része.
Egy ilyenben üvölt egy lassú házventilátor is, szóval tudom mi az a csendes gép és a tápventilátor miatt még ez sem volt teljesen passzív, mert szellőztette a házat, mivel felül volt.
A mostani 3.4GHz-es P4-et semmivel sem sikerült passzívan hűtenem.
Egy 160 wattos kártyát nehezen fog elvinni ventilátor nélkül ez a cucc.
...átorok, ez persze csak érdekesség. Az 57... Ezért írtam ezt.
Ghard
A csíkozás tipikus ramhiba,nem akarom ismételni magam.
Igen, a ramhiba javul meg a reballtól.. Inkább ne is ismételgesd! A kép fiktív részén krikszkrakszok az ramhiba, de a csíkozódás az esetek nagy részében a GPU és a ram közötti kontakthiba.
-
agressiv
addikt
A passzív eredményre nem voltam büszke. És tesztnek az égett ujjam és fagyott játék bőven elégg volt. Igaz nem szándékosan, de egy 4870-en, a FarCry2-t is kipróbáltam passzívan (elfelejtettem bedugni a ventilátorok csatlakozóját) És szabad levegőn fekvő alaplapban volt a gép, majd 10 perc után, ebből 7 volt a játék, 110C°-nál estek le a ventilátorok, ez persze csak érdekesség. Az 5770-re nem ment fel a hűtő, csökkentett órajelű 8800, 9800GT-kkel próbáltam, csak fizikására használt kártya 70C°-on még elment.
Azt megjegeyezném, hogy házhűtés mellett körülbelül semmi értelme sincs a passzív üzemnek, mert hangosabb a házventilátor, mint a kártyát fújó párszár fordulaton pörgő propeller.
Rendben, akkor elmondom, hogy a bulk gyártástechnológiának és a GPU-k alapvető felépítésének köszönhető, hogy jóformán az összes (igen a 6600 GT, a GTX 570, a GT 640, de még a HD 6750 is) GPU lazán elvisel 80-90 fokot, akár órákon át.
Ez így igaz. De a BGA és a nyomtatott áramkör nem viseli el és ez is igaz sajnos.
Nem akarok vitázni, de az alap gyári hűtős felső kategóriás vga-k 80-95 fokra vannak belőve,ezen hosszútávon nem lehet(és nincs is) bajuk. Az szokott gond lenni,ha le van cserélve a hűtő és a memóriára rosszul teszik fel a tüskéket,akkor hiába 80 fok a mag,a ramokat nem figyelik és azok meg túlmennek 90 fokon is.
Mondjátok ezt, majd sírva írtok a VGA topikba, hogy a két éves kártya csíkozni kezdett és pont lejárt a gari.
Éppen ekkor működik a gyártó élettartam számítása és egyáltalán nem érdekük, hogy a kártyáik 5 évig működjenek. Errre találták ki a tuninghűtőket, igaz, hogy ugrik a garancia, de jó eséllyel nem is lesz rá szükség.
-
zserbox
őstag
egyrészt nem böfögök másrészt nincs itthon a szekrény tetején peter-ke.
annyit kellett volna tenni hogy nem 20percig izzaszatni hanem tovább és nem meglátni a jövőt.
(vagy lehet hogy a kedves fórumtárs aki kölcsönadta azt mondta hogy ennél tovább ne fűtsétek a kártyám?)
sehol nem írtam hogy a méretétől függne,de a 570 gyári hűtővel is 85felett van magyarul a gyárba arra hitelesítve lett míg egy gyári 6750 a legszarabb gyári hűtővel se 85°C-os soha nem hogy konstans. -
zserbox
őstag
én is megértettem csak ez így nem teljesen igaz ahogy le van írva, de tény hogy nem is így kell használni.
az itt tesztelt 6750 meg azért nem a nagy kártyák közé tartozik így nem feltétlenül tervezték 85+-ra a gpu-t míg egy 570-nél valószínüleg igen.
elégé úgy tűnhet hogy kötekedni akarok de hidd el nem -
agressiv
addikt
Igazából teljesen igazad van.
[link] A cikk dátumára felhívnám a figyelmet!
Ettől egyik kártyának sem lesz baja, még akár hosszútávon sem.
Szervíztapasztalatok alapján ez sajnos nem igaz, akárcsak a hosszútávon 85C°. A cikkben látott kártya többszöri melegítés, újragolyózás, majd GPU csere után hónapokig ment ezzel a hűtővel 50C°-on sem. Ez hosszútáv, gyári hűtővel 80C°környékén körülbelül 3 napig ment volna, főleg, ha így lóg.
Végül a kártya halálát egy hanyag postát okozta, aki ráhajlította az L2 PRO-t
Keresem a képeket, de nagyon nincsenek rendezve.
Amúgy, hogy építő is legyen a dolog, tényleg érdemes lenne kipróbálni ezt a hűtőt, valami high end kártyán, mert ilyeneken tud meglepetést okozni.
Itt 2db Y.S. tech ventilátor volt a péteren 800-as fordulaton, és a Core órajel még egy érdekes infó.
-
zserbox
őstag
"A konfigurációban mindössze a tápegység és a CPU-hűtő ventilátora volt aktív, tehát az 1-1 elő- és hátlapi 8 centiméteres légkavarót most szándékosan nem kötöttük be, ezzel is nehezítve a tesztalany dolgát."
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU.
én ezt kérdőjelezem meg.
valóban ahogy írod később ha a házventik is mennek vagy venti van rajta akkor tuti megfogja, de így nehezített körülmények között nem 5-10°C fog az emelkedni hanem többet véleményem szerint. -
agressiv
addikt
20 perc egy passzív hűtő mellett nevetséges és ezt a grafikon meredeksége is bizonyítja. Ha hagytátok volna egy órát menni, vagy akár kettőt, csúnyán fagyott volna ki a kártya 100C°felett..
Rengeteg kártyára raktam már ilyen hűtőt, és egyszerűen nem lehet vele normálisan játszani passzívan, mert előbb utóbb túlmelegszik. Valami kissebb kártyára talán, de az eégsz kártya nem ér annyit és fel sem lehet rakni a value kialakítás miatt.
Viszont nem is kell rá semmi extra, mindössze 2db 500rpm környékén üzemelő ventilátorral már a GTX460SLI is elmegy vele oldalról fujatva 70C°alatt. Ezt kellett volna tesztelni, mert ez ennek a hűtőnek a lényege.
Ez pedig nem értem, hogy milyen módon kapcsolódik a passzív üzemhez. Már azon felül, hogy ez sem állja meg a helyét.
A vak is látja a ti fényképeteken, hogy ahogy ál az a kártya és hűtő az alkalmatlan haszálatra, ennyire meggörbőle semmi sem marad a kártyából. Ezért van úgy kialakítva az egész hűtő, hogy a ventilátor pont a lamellák szélénél legyen, így megtartja a bordát és vele a kártyát. Van a ventilátor tartóhoz külön lemez, amit kívülröl fel kell rá csavarozni és nem engedi lógni az egész szerkezetet.
Ki van ez találva.
-
-
engusz
veterán
Nem akartam nagyon szembe menni az árral, de az esetek többségében valóban a kártyák változtak meg úgy és annyira, hogy az utólagosan felszerelhető hűtők inkompatibilissé váltak
Volt már olyan eset is, amikor a GPU került közelebb a monitor csatlakozókhoz, így gyakorlatilag csak úgy lehetett volna felszerelni bármelyik hűtőt, hogy az kilógott volna a hátul a házból
Vásárlás előtt érdemes körbejárni a témát és/vagy kérni a bolt segítségét. Akkor nem érhet bennünket meglepetés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged