- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fleischer
kezdő
Tökéletes hūtõ. Nemcsoda hogy ilyen drága full vörösréz az egész. Iszonyat jôl vezeti a hõt. 2db 10 centis zalman venti van rajta. A vga 40-60fokos. A gyárival 90. R9 290es kari.
-
Speed®
titán
Egyik sem szerintem. Arról nem beszélve, hogy ha a GPUt el is bírná, mellette megsülnének az egyéb hűtendő alkatrészek. Szélsőségektől eltekintve ~100W az a határ, ami jól szellőző környezetben még megoldható. Viszont 150et nagyon csendesen meg lehet oldani a Peter(ekk)el, az nem kérdéses. Sőt..nálam 250+Wos 480at hűt, szóval van tartalék
-
150W TDP-t vajon elbír e passzívan ez a hűtő, vagy esetleg a Peter 2?
-
ThodEE
őstag
Nagy boldogsággal vettem át ma ezt a hűtőt a futártól de sajna a vég már nem volt ilyen, 4ből 3 anya kiválóan ráment a borda csavarjaira de a negyedik sehogy sem akart
Nézem piszkálom, erőltetem de semmi
Aztán belenézek és nincs benne menet
Írtam Merlinéknek remélem megoldható a komplett cucc visszapostázása nélkül
Mondhatnám hogy nagyot csalódtam egy ilyen drága hűtőben -
Henker2
addikt
Van egy ASUS GTX 560Ti kártyám DirectCUII-es hűtővel. Szerintetek érdemes lecserélnem ezt a hűtőt a Peter-re? Jobb hűtés és halkabb működés lenne a cél. Melyik progival tudom jól vezérelni egyébként az én esetemben a DirectCUII-es ventiket?
Köszi
-
sammet
csendes tag
Szeretnék venni egy Alpenföhn Peter-t , sztetek 6870-esre felszerelheto sapphire kartyam van es ahogy meglestem ilyen mint itt a kepen a referencia [link]
a baj csak az ahogy nézem elol vannak a tekercsek(mint a referencian) de lehet eleg tavol ahhoz hogy jo legyen, ha valaki tudja kompatibilis-e vele pls segiten
amugy ilyenem van: [link]vagy ha nem kompatibilis tudtok valamilyen hutot ajánlani mert a mostanival 82-fokig is megy
-
törölt tag
Azért ez a cím nagyon megtévesztő, mert van olyan ismerősöm, aki megesküszik rá, hogy van "aktív-passzív" hűtő.
És nem tudom meggyőzni róla, hogy abban a pillanatban, hogy bekapcsolja a ventit, már nem beszélhetünk passzívságról, abban a pillanatban már aktív lesz....ha meg nem megy a venti, akkor passzív.... egyszerre a 2 nem "működik" -
Oliverda
titán
Biztos baromira értesz hozzá, de légyszi azt is próbáld elolvasni/értelmezni amit én írok, és ne csak a saját nótádat fújd.
Létezik olyan ventilátor amelyiknek alacsony fordulaton semmi hangja? Igen. Akkor nincs miről beszélni.
A PWM-es zajra pedig már a Noctua is talált megoldást.
-
kovsol
titán
Akinek van ilyenje az le tudná mérni, hogy ott ahol a legalacsonyabb a hőcső az elején az alá milyen magas kondi fér be?
-
kovsol
titán
Egy Tahiti-LE kártyára rámehet ez? [link]
Előbb rendeltem egy 79xx editiont 10k -ért, de most látom ezt az írást, hogy nem megy rá olyan kártyára ahol elől vannak a kondik.
Lehet érdemes lenne akkor visszamondanom? Vagy ha tényleg csak pár miliméteren múlik megpróbálni meghajlítani ? -
mariomahmoud
tag
Hááát necces, hogy rápróbálnám-e a gtx 680asomra
-
Akula
őstag
"A talp megmunkálása nem a legjobb, ennél láthattunk már alaposabban polírozott fémfelületet is"
szerintem meg pont, hogy így a legjobb ha pasztázást is kap a kontakthoz. -
Macka
veterán
Így:
48-50 fok a GPU, 51 fok a VRM, 1250 mv/ 1200 Mhz Gpu. 2x14 cm Thermalright ventivel, amik 2000 RPM-en mennek.
Hangos? Igen! Érdekel? NEM!!! Mert ha játszok, akkor a fejemen a füles, nem hallom. Ha nem játszok, az előlapi panelen kikapcsolom a ventiket, és netezés alatt elviszi passzívan (300 Mhz, 0.850 volt). -
Nincs itt semmi hiba, saját 6950@70@960mhz-es mérésemnél, sima kék wingboost ventikkel is volt 8-9 fok előnye a Peternek.
Ghard:
50% kivételével a peter a hangosabb,akkor hogy is van ez?
Kemény 3.9 decibel különbségről beszélünk 100%-os ventilátor fordulat mellett, ha ettől a Peter nem halk, akkor az AC sem az.
Ha neked 9-10 fokos különbségek nem számítanak tuning mellett, akkor a Petert nem neked találták ki, ennyi.
960, bátor
Asszem 3DMark11-es eredmények között van fent 980-as eredmény is
Lassan másfél év nincs már meg a kártya, most ref 7970-es van kilátásban egy Peter társaságában. -
-
Egy példa.. arra a "pár" fokra... laza 10 fok tuning mellett és ugye közel 20K-s custom hűtőket a vásárlóbázis nagyobbik része a csendes tuninglehetőség miatt veszi, nem a stock órajelekhez. Mondom, hogy sokat számít a Peteren a minőségi venti.
De legyen pár fokkal jobb a peter, akkor is több pozitívuma van az ac-nak.
Maradjunk annyiban, hogy számodra.
Nekem speciel a külön cserélhető, általam megválasztható ventilátorok hatalmas pluszt adnak a Peternek.
-
-
Ghard
őstag
Nem jobb az acceleronál,a shaman meg nem mai darab és ránézésre nincs is akkora hőleadó felülete mint a peternek.
AC vs Peter
50%on a peter 61 fok, míg az ac 51.
De nem ezért kérdeztem, hogy miben gondolod jobbnak,mert itt már mindegy hogy 60 vagy 50 fok,ugyan úgy halk mind2 és ez jó eredmény. Ami lényegesebb szerintem, hogy kisebb helyet foglal,könnyebb felhelyezni,szélesebb kompatibilitása van és közvetlen a videókártyára tudod kötni a tápot,vagyis szoftverrel automatán vezérelheted a ventiket. -
Zé777
tag
Nincs az a pénz, hogy én egy ilyet rárakjak valamelyik videókarimra..
Nekem a DCII-k előtt ha ref kártyám volt (pl 4870x2, GTX580) kapásból ment rá az AC Accelero Extreme, legjobb, legcsendesebb hűtés amivel valaha találkoztam, nem lehet olyan "white fülű" valaki, hogy azt meghallja.
Nekem az asztalon mentek a legtöbbet, ház nélkül és legalább még szép is. De ez... -
-
most akkor ez viszi a 6950-et passzívan terhelés alatt?
-
capulet75
addikt
válasz
agressiv #130 üzenetére
Nem azt írtam hogy engem, hanem hogy valakit nem érdekel. Én sem veszek görbe nyákos vga-t. Egyébként meg az állításod csak akkor igaz ha azt vesszük alapul, hogy az összes hajlott nyákos vga elromlik. Ez pedig nem igaz. Úgy adod elő mint ha a hajlott nyák halálos bűn lenn, vagy az armageddon előszele. Azért erről szó sincs. Sok cég például csak úgy tud költséghatékonyan (kapzsin) előállítani egy-egy terméket hogy spórolnak. Néha így. Fogadd el.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szerintem meg ki lehet támasztani, ha görbe. Ennyi.
-
capulet75
addikt
válasz
agressiv #124 üzenetére
Pajti. Azon kívül hogy "Miféle logika alapján nem mehet valami tönkre a vetemedéstől? Miféle gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki szerint egy ránézésre borzalmas görbe nyomtatott áramkör teljesen normális érzést keltsen.. Komolyan nem értem." nem sok észérvet írtál. Görbe, igénytelen, de ezen kívül nem sok hátrányát látom. Lehet itt érvelni vehemensen, de ettől még nem biztos hogy igazad lesz.
Ha zavar, használj refhűtős megoldásokat, azok általában sokkal merevebbek, de nem kell leszólni mindenkit aki sz@rik bele h íves a nyák.Elhiszem hogy van véleményed a témáról, de másnak is van, és nem feltétlenül egyezik a tiéddel. Na üdv. -
agressiv
addikt
válasz
capulet75 #123 üzenetére
De hogy ettől valóban tönkremegy a cucc, azt nem hiszem. Miféle logika alapján nem mehet valami tönkre a vetemedéstől? Miféle gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki szerint egy ránézésre borzalmas görbe nyomtatott áramkör teljesen normális érzést keltsen.. Komolyan nem értem.
És mégis hogyan kell érteni ha nem szó szerint, hogy elgörbül az alaplap vagy kiszakad?
Ha azt mondom, hgy akkora a f.... mnint egy bálna, akkor úgy gondlod, hogy egy bálna teste van a hasam alá erősítve?
Egyszerűen magyarul, jó nehéz. Az alaplap nem tud annyira meggörbülni lefelé, mert fel van csavarozva a hátlapra, viszont igenis deformálódhat a hűtő miatt a lap, a gyári pushpin megoldásról nem is beszélve., Viszont a VGA már csúnyán lóg és aki nem vak, az látja, hogy az egész ATX szabvány, nem a mai teljesítményű kártyákhoz lett kitalálva. Vagyis az összes PC egy nagy tákolmány és ez tény.
-
capulet75
addikt
válasz
agressiv #122 üzenetére
Tény és való h pl. a haveromnak vásárolt gigabyte gtx460-nak olyan szánalmasan vékony volt a nyákja h rossz volt nézni az ívét. De hogy ettől valóban tönkremegy a cucc, azt nem hiszem.
És mégis hogyan kell érteni ha nem szó szerint, hogy elgörbül az alaplap vagy kiszakad? -
capulet75
addikt
Ezeket a "súlyproblémákat" nem értem. Nem tudom ki az aki azt gondolja hogy bármelyik gyártó kiad egy olyan terméket amelyik kitépi a slotot a lapról? Anno a true copperemnél tucatszám hallgattam hogy elgörbíti a lapot, meg hogy kiszakítja a foglalatot. Semmi ilyesmi nem történt, pedig az 2 KG-os (!) hűtő volt +2db 120-as venti.
-
-
agressiv
addikt
A G92 nem volt olyan nagy étvágyú, az egy középkategóriás kártya volt és az 1slotos fütyülők miatt haltak, ahogy egy koléga is frappánsan fogalmazott.
4870-esek is köszönik jól vannak).
Dehogy vannak. Amennyivel újabbak a 8800-nál max annyival mennek tovább, de már azok régen hullanak megbarnult nyákkal a GPU felett...
Notikban a 7000-es geforcne-nál volt az anyagfáradás a gond és nagyon hullotak, de az megint más. Ha melegítettél már nyákot akkor biztos hallottad már te is ahogy pattog a nyák miközben hül és persze görbül is igen erősen. Nézz már rá egy kártyára légyszíves.
meg valóban felesleges a diszkrét VGA-kat érintő diskurzusba keverned.
Ez nem igaz. Az alaplapokat is érinti (abból is igen erősen a gigabyte-ot) és mindent ami felületszerelve van és melegszik. Az a munkám, hogy ilyeneket forraszgassak (a BGA csak mellékes és gyolyózni sem szoktam).
És mégegyszer megjegeyezném, ha nem sikerült volna felfognod, hogy nem a garanciaidőt éppen túlszárnyaló élettartamról beszéltünk... Ha még azt sem bírnák, akkor nem használnák...
Macka
Te is felismerted a problémát ezekszerint, nem tudom miről beszélünk.
-
Hina
aktív tag
Letörik a sín az alaplapról a hűtő súja alatt
és az nem garos
-
ghost22
csendes tag
Nálam anno gtx 260 twin forzr csinálta ugyanezt, azt is ki kellet kötözni olyan jó húsba volt az még
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
muxi-muxi #110 üzenetére
Pontosan, nálam 6970(mod) DCII muzsikál és hangját sem hallom. Nincs az a pénz, hogy +15k-ért rátenném ezt a valamit. Magát a márkát szeretem, van is itthon pár pocihűtő tőlük, itt inkább azt a szűk rést nem látom, akinek erre tényleg szüksége lehet. Persze biztos lesz pár fanatikus, aki ha kell ha nem megveszi, mert teszem azt hang nélkül játszik, vagy éjszaka is megy a gép amit történetesen a hálójában tart, elvből mindent passzív nála, stb..
Az előtt meg értetlenül állok, hogy miért nem vártátok ki a tesztben, hogy mi lesz a max hőfok, amit elér..
-
kromatika
veterán
A talp minősége sem valami fényes(ami eddig nem volt jellemző az Alpenföhn-re) a kompatibilitási probléma meg egy vicc.Akkor miért mondjuk hogy "A kialakítás szinte minden centimétere jó tervezői és gyártói munkáról tanúskodik" .
ÉS az ára is elég vastagra sikeredett szerintem.
-
muxi-muxi
senior tag
Régen vettem egyedi hűtőket én is, agyba-főbe, aktívat is, paszívat is. Akkoriban - 2004-2006 táján - nagyon nem volt mindegy, hogy lecseréled-e azokat a nevetséges, egyslotos fütyülőket, amiker a gyártók stock cooler-nek csúfoltak. A tuning volt az út a szegény ember szuperszámítógépe felé, a középkategóriás kártyákkal valóságos csodákat műveltek ezek a cuccok. Ám változnak az idők. Szerintem már nem éri meg manapság egyedi hűtést venni, mert a gyári megoldások elég sokat fejlődtek ezen a téren, a kártyákban pedig már kevesebb a kakaó, mint régen volt. Mostanában egy csúcskategóriás VGA-nál a két, illetve háromslotos hűtések közötti árdifferencia olyan 5-7 ezer forint, nem pedig tizenezer. Elég megemlíteni az ASUS DirectCUII-es hűtővel szerelt megoldásait. Hatékonyak és csendesek is, és a velük szerelt kártyával még kompatibilitási gond sincs. Olcsóbb kártyára meg él a veréb-ágyú analógia
-
eladohardver
őstag
VRM hőfokok eltérései? Sehol nem látom... Pedig néha ez gondotokat tud okozni....
-
válasz
agressiv #106 üzenetére
Nem tudok továbbra sem mást mondani, mint hogy nézz körül az elmúlt évek nagy étvágyú, magas üzemi hőfokon járó VGA-i terén, az ominózus 8800 és 9800-as szériát leszámítva nem találkozol tömeges elhullással (4870-esek is köszönik jól vannak). Nem, állításod továbbra sem igaz, a 85 celsius környéki üzemi hőmérséklet a normálisan legyártott szériák esetében nem okozhat problémát, hosszabb távon sem. Felőlem nem kell elfogadnod, de attól még tény marad.
A nagyon kis hűtési légtérrel megáldott notebookokat (emlékezz vissza, ott is mely gyártónál volt szintén BGA felülszerelési hiba miatt visszahívás
) meg valóban felesleges a diszkrét VGA-kat érintő diskurzusba keverned.
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #106 üzenetére
A laptopok általános ellensége a VGA tönkremenetele és az sem véeltlenül van, hogy olykor még a lapka teljes cseréje sem oldja meg a problémát, mert még a nyák is tönkremegy. Állandó felmelegedés, lehűlés és mindegyiknek más a hőtágulása. A processzoroknál azért nincs gond, mert a tokozás enged rajta anyit és egyszerűen nincs akkora feszültség az egész szerkezetben.
De most már nagyon elkanyarodtunk.
-
agressiv
addikt
BGA tokozásból fakadó elfáradás nem általános, a felülszerelés típusát teljesen érintő hibajelenség, ezt ne felejtsd el.
Az egyszerű routerektől kezdve a telefonokon át az összes ilyenen, mindegyiknek ez az általános hibája. A 8800GT referencuadarabjai hullottak ami nem is csoda, mivel 95C°környékén volt az üzemi hőmérsékletük. Az értelmesebb hűtővel szerelt darabok a mai napig mennek, nyílván nem mind, de közel sincs belőlük annyi hibás, mint a referenciakártyákból. És az is tény, hogy iszonyú sok készült belőlük.
-
agressiv
addikt
Idézem egy korábbi hozzászólásomat..
Oliverda idézete:
Rendben, akkor elmondom, hogy a bulk gyártástechnológiának és a GPU-k alapvető felépítésének köszönhető, hogy jóformán az összes (igen a 6600 GT, a GTX 570, a GT 640, de még a HD 6750 is) GPU lazán elvisel 80-90 fokot, akár órákon át.Ez így igaz. De a BGA és a nyomtatott áramkör nem viseli el és ez is igaz sajnos.
És mielőtt megint belekötnél, hosszútávról volt szó és nem, a 2 év nem az.
-
agressiv
addikt
válasz
capulet75 #99 üzenetére
Az éppen az amiről beszéltem, egy csökkentett áramú, alacsony fordulatú ventilátor, az nem berreg, morog annyira., de pont az SLI 460-akhoz vettem két scythe kaze fan-t, vagy mi a frászt, de azok annyira morogtak, hogy egy maxtor vinyó véletlen olvasás közben néma hozzájuk képest, egyszerűen iszonyatos hangjuk volt.
-
agressiv
addikt
A morgás pedig a csapágyazásnak köszönhető, és semmi köze ahhoz, hogy milyen rögzítéssel lett felszerelve a ventilátor.
A morgás a ventilátor motorjának köszönhető, mivel fázisváltáskor megrántja a forgórészt, semmi köze a csapágyazáshoz. Ezért morognak kevésbbé a kismágnesű, alacsony áramfelvételű ventilátorok. Egy erős venntilátornak traktor hangja van leszabályozva, mert így is erősen rántja a motor. És ezt nagyon átadja a háznak a ventilátor, ha közvetlenül rá van csavarozva. Ezért van a processzorhűtőkön is gumi a ventilátor és a borda között.
Ez egy hiányossága a péternek, mert a ventilátor rögzítő sincs zajtalanítva, de szerencsére nem olyan vészes a hangja és emiatt gumírozott az új wingboost-ok teljes burkolata és külön a csavarhely.
Azt hiszem pwm-es venti az amelyik nem morog ha lejjebb van szabályozva,de nem biztos.
Fordítva, a PWM-es morog erősebben, ráadásul még a PWM frekvenciája is megszólalhat rajta. Ha alacsony feszültségről jár, akkor nem annyira erősen dolgozik a motor és amiatt csendesebb, mint a PWM, mert az mindíg full teljesítménnyel hajtja, de egyszerűen mondva olykor kihagy és emiatt pörög lassabban a ventilátor.
-
agressiv
addikt
Ne szívd mellre tényleg, de ez a kártya nagyon jó példa arra, hogy miért gyűlölöm a gagyibájtot. ASUS-ék már rég rájöttek, hogy, ha nem az egész nyákot beborító hűtő van a kártyán, akkor bizony lóg a nyák, és ezért van a az előbbi képeim egyikén a merevítő lemez a 460-on, ami a kártya hátlapi eleméhez van erősítve.
Amúgy a tiédet is merevíti valamennyire a hátlapi elem és el tudom képzelni, hogy néz ki a péterrrel, ha nincs kitámasztva. Amikor az SLI volt, én felkötöttem a hűtőket a vinyótartóra, mert még a merevített kártyát is csúnyán lehúzta és a szívem szakadt meg, amikor megláttam. Azért volt erre szükség, mert csak oldalról lehetett fujatni, viszont úgy is elég jól működtek, bár jobbra számítottam.
Erről érdemes lenne egy tesztet csinálni, mert egy extra csendes SLI rendszer már megérhet a méregdrága kártyák mellé plusz 30 rongyot...
-
agressiv
addikt
Nem elég hatékony sajnos. Többet ér, ha a bordákon vannak inkább az alacsony fordulatú ventilátorok és a házventilátorok még így is (számomra) zavaró szélzajt kavarnak. Ha nincsenek gumírozottan felrakva, akkor pedig a morgás elviselhetetlen.
A melegnek ki kell jutnia valahogy a házból... Erre jó a táp felül, főleg 120-as ventilátorral, az alsótápos megoldás igazából egy ökörség.
-
Oliverda
titán
-
agressiv
addikt
A passzív fogalma jelen esetben számomra az, hogy nincs a gépben ventilátor. Ezt annyira sikerült megoldanom, hogy csak a tápban maradt egy lassú ventilátor és az 5400-as gumibakokkal beszerelt vinyó volt a gép leghangosabb része.
Egy ilyenben üvölt egy lassú házventilátor is, szóval tudom mi az a csendes gép és a tápventilátor miatt még ez sem volt teljesen passzív, mert szellőztette a házat, mivel felül volt.
A mostani 3.4GHz-es P4-et semmivel sem sikerült passzívan hűtenem.
Egy 160 wattos kártyát nehezen fog elvinni ventilátor nélkül ez a cucc.
...átorok, ez persze csak érdekesség. Az 57... Ezért írtam ezt.
Ghard
A csíkozás tipikus ramhiba,nem akarom ismételni magam.
Igen, a ramhiba javul meg a reballtól.. Inkább ne is ismételgesd! A kép fiktív részén krikszkrakszok az ramhiba, de a csíkozódás az esetek nagy részében a GPU és a ram közötti kontakthiba.
-
Oliverda
titán
Egy 160 wattos kártyát nehezen fog elvinni ventilátor nélkül ez a cucc.
"Azt megjegeyezném, hogy házhűtés mellett körülbelül semmi értelme sincs a passzív üzemnek, mert hangosabb a házventilátor, mint a kártyát fújó párszár fordulaton pörgő propeller."
Igen. Aki hübelebalázs módjára épít passzív gépet annál ez így is van.
"Mondjátok ezt, majd sírva írtok a VGA topikba, hogy a két éves kártya csíkozni kezdett és pont lejárt a gari."
2010 decemberében kaptuk a GTX 570-et. Az átlag 85 fokos terheléses GPU hőmérséklet ellenére semmi baja. Talán azért, mert egy tisztességesen összerakott referencia kártyáról van szó...
Btw a VGA-kra már egy ideje 3 év garit adnak
Macka: én is láttam már ennél jóval nehezebb cuccokat. Az ASUS ARES-ról nem is beszélve a maga pöttöm 2,5 kilójával.
Egy szó mint száz, az Alpenföhn Peter a maga 570 grammjával nem fog kettéroppantani semmilyen kártyát.
zserbox: Mert a passzív kártyákat így könnyebben el tudják eladni felárral.
-
agressiv
addikt
Igen, tipikus gigabyte az a kártya, csodálatosan néz ki. Néhány kártyájuk csoda, hogy össze nem tekeredik, annyira lóg, még a nyákjuk és vékonyabb.
Te pénzt adtál ezért?
még egy ucsó kérdés akkor a gyengébb(kevés hőt termelő) videókártyáknál miért nem engedik magasabb hőfokra a kártyát?cserébe elmondhatnák hogy mennyivel halkabb az ő megoldásuk.
Azok rendszerint butított, esetleg hibás, letiltott részegységgel rendelkező GPU-k, azok már nem annyira bírják..
-
Macka
veterán
Ahogy fentebb írtam, nekem Giga 7970 SOC-n van Peter. Pontosan ezen:
Súlyra a gyári hűtés kb a Peter kétszerese, ha az alatt nem törik el a nyák, akkor a Petertől az életben nem fog. A gyári hűtéssel auto vezérléssel 1275 mv@1200 Mhz GPU, 1635 Mhz Ram mellett 79 fok volt a GPU, 83 a VRM.
Ezek az értékek a Peterrel (2x14 cm Thermalright ventivel) 49 fok GPU, 53 fok VRM.
-
agressiv
addikt
A passzív eredményre nem voltam büszke. És tesztnek az égett ujjam és fagyott játék bőven elégg volt. Igaz nem szándékosan, de egy 4870-en, a FarCry2-t is kipróbáltam passzívan (elfelejtettem bedugni a ventilátorok csatlakozóját) És szabad levegőn fekvő alaplapban volt a gép, majd 10 perc után, ebből 7 volt a játék, 110C°-nál estek le a ventilátorok, ez persze csak érdekesség. Az 5770-re nem ment fel a hűtő, csökkentett órajelű 8800, 9800GT-kkel próbáltam, csak fizikására használt kártya 70C°-on még elment.
Azt megjegeyezném, hogy házhűtés mellett körülbelül semmi értelme sincs a passzív üzemnek, mert hangosabb a házventilátor, mint a kártyát fújó párszár fordulaton pörgő propeller.
Rendben, akkor elmondom, hogy a bulk gyártástechnológiának és a GPU-k alapvető felépítésének köszönhető, hogy jóformán az összes (igen a 6600 GT, a GTX 570, a GT 640, de még a HD 6750 is) GPU lazán elvisel 80-90 fokot, akár órákon át.
Ez így igaz. De a BGA és a nyomtatott áramkör nem viseli el és ez is igaz sajnos.
Nem akarok vitázni, de az alap gyári hűtős felső kategóriás vga-k 80-95 fokra vannak belőve,ezen hosszútávon nem lehet(és nincs is) bajuk. Az szokott gond lenni,ha le van cserélve a hűtő és a memóriára rosszul teszik fel a tüskéket,akkor hiába 80 fok a mag,a ramokat nem figyelik és azok meg túlmennek 90 fokon is.
Mondjátok ezt, majd sírva írtok a VGA topikba, hogy a két éves kártya csíkozni kezdett és pont lejárt a gari.
Éppen ekkor működik a gyártó élettartam számítása és egyáltalán nem érdekük, hogy a kártyáik 5 évig működjenek. Errre találták ki a tuninghűtőket, igaz, hogy ugrik a garancia, de jó eséllyel nem is lesz rá szükség.
-
Ghard
őstag
Egy gyengébb vga valóban kevesebb hőt termel, de a hőfoktűrésnek semmi köze ahhoz hogy csúcskártya vagy sem,mindegyik bírja 80 fok környékén. Példának okáért nemrég vettem használtan egy hd3650et,a kedves tulaj jó ideje használhatta a kártyát 85 fokon,mivel a hűtő venti a kosztól szó szerint ragadt és alig pörgött. Tartottam tőle, de már pár hónapja hajtom és semmi baja.
Tényleg értelmetlen dolgokon megy a vita mostanság,legalább itt a PH!-en tiszteljük meg egymást hogy ne kössünk bele mindenbe,főleg ha nem értjük miről van szó.
-
Oliverda
titán
Értem. Akkor itt vált teljesen értelmetlenné a vita, mert te ezek alapján kizárólag elméleti síkon mozogsz, míg nekünk a kezükben volt a szóban forgó termék.
"sehol nem írtam hogy a méretétől függne...."
Rendben, akkor elmondom, hogy a bulk gyártástechnológiának és a GPU-k alapvető felépítésének köszönhető, hogy jóformán az összes (igen a 6600 GT, a GTX 570, a GT 640, de még a HD 6750 is) GPU lazán elvisel 80-90 fokot, akár órákon át.
-
zserbox
őstag
egyrészt nem böfögök másrészt nincs itthon a szekrény tetején peter-ke.
annyit kellett volna tenni hogy nem 20percig izzaszatni hanem tovább és nem meglátni a jövőt.
(vagy lehet hogy a kedves fórumtárs aki kölcsönadta azt mondta hogy ennél tovább ne fűtsétek a kártyám?)
sehol nem írtam hogy a méretétől függne,de a 570 gyári hűtővel is 85felett van magyarul a gyárba arra hitelesítve lett míg egy gyári 6750 a legszarabb gyári hűtővel se 85°C-os soha nem hogy konstans. -
Ghard
őstag
Nem akarok vitázni, de az alap gyári hűtős felső kategóriás vga-k 80-95 fokra vannak belőve,ezen hosszútávon nem lehet(és nincs is) bajuk. Az szokott gond lenni,ha le van cserélve a hűtő és a memóriára rosszul teszik fel a tüskéket,akkor hiába 80 fok a mag,a ramokat nem figyelik és azok meg túlmennek 90 fokon is.
-
Oliverda
titán
Ha ennyire biztos vagy benne, hogy nem igaz, akkor légy szíves bizonyítsd be! Ennyi erővel én is beböföghetném, hogy totális baromság minden egyes szó amit leírsz, de ha nem tudnám alátámasztani, akkor elég hülyén érezném magam.
"az itt tesztelt 6750 meg azért nem a nagy kártyák közé tartozik így nem feltétlenül tervezték 85+-ra a gpu-t míg egy 570-nél valószínüleg igen."
Mióta van köze a lapka által elviselhető maximális hőfoknak az alapterülethez?
-
zserbox
őstag
én is megértettem csak ez így nem teljesen igaz ahogy le van írva, de tény hogy nem is így kell használni.
az itt tesztelt 6750 meg azért nem a nagy kártyák közé tartozik így nem feltétlenül tervezték 85+-ra a gpu-t míg egy 570-nél valószínüleg igen.
elégé úgy tűnhet hogy kötekedni akarok de hidd el nem -
Oliverda
titán
Oké, de aki folyamatosan egy zárt, passzív hűtésű gépet használ és van legalább egy csöpp esze, az kialakít egy minimális légáramlatot a házban, különben nem fog rendesen működni a rendszer.
Mi épp azért nehezítettünk, hogy a lehető legrosszabb körülményeket teremtsük a hűtőnek. Szerencsére ahogy látom, a többség még értette a szándékot.
agressiv
"Szervíztapasztalatok alapján ez sajnos nem igaz, akárcsak a hosszútávon 85C°"
Nekem eléggé más jellegű tapasztalataim vannak. A 85C° pedig a legtöbb nagy VGA-nál egy természetes hőfoknak számít a gyári hűtővel. A mobil GPU-król már nem is beszélve. Példának ott a 3. oldalon látható GTX 570, ami már lassan 2 éve hajtunk.
"Amúgy, hogy építő is legyen a dolog, tényleg érdemes lenne kipróbálni ezt a hűtőt, valami high end kártyán, mert ilyeneken tud meglepetést okozni."
Minek? A fogyasztás számít, abban a GTX 570 pedig éppen ott van, ahol a mai "high end" kártyák.
Passzív eredményeket nem látok a linkelt cuccot között, ergo továbbra sem kaptam rendes bizonyítékot a korábbi állításodra.
-
agressiv
addikt
Igazából teljesen igazad van.
[link] A cikk dátumára felhívnám a figyelmet!
Ettől egyik kártyának sem lesz baja, még akár hosszútávon sem.
Szervíztapasztalatok alapján ez sajnos nem igaz, akárcsak a hosszútávon 85C°. A cikkben látott kártya többszöri melegítés, újragolyózás, majd GPU csere után hónapokig ment ezzel a hűtővel 50C°-on sem. Ez hosszútáv, gyári hűtővel 80C°környékén körülbelül 3 napig ment volna, főleg, ha így lóg.
Végül a kártya halálát egy hanyag postát okozta, aki ráhajlította az L2 PRO-t
Keresem a képeket, de nagyon nincsenek rendezve.
Amúgy, hogy építő is legyen a dolog, tényleg érdemes lenne kipróbálni ezt a hűtőt, valami high end kártyán, mert ilyeneken tud meglepetést okozni.
Itt 2db Y.S. tech ventilátor volt a péteren 800-as fordulaton, és a Core órajel még egy érdekes infó.
-
zserbox
őstag
"A konfigurációban mindössze a tápegység és a CPU-hűtő ventilátora volt aktív, tehát az 1-1 elő- és hátlapi 8 centiméteres légkavarót most szándékosan nem kötöttük be, ezzel is nehezítve a tesztalany dolgát."
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU.
én ezt kérdőjelezem meg.
valóban ahogy írod később ha a házventik is mennek vagy venti van rajta akkor tuti megfogja, de így nehezített körülmények között nem 5-10°C fog az emelkedni hanem többet véleményem szerint. -
Oliverda
titán
Akkor ne csak olvass, hanem értelmezz is.
Ismét idézek a cikkből:
"A konfigurációban mindössze a tápegység és a CPU-hűtő ventilátora volt aktív, tehát az 1-1 elő- és hátlapi 8 centiméteres légkavarót most szándékosan nem kötöttük be, ezzel is nehezítve a tesztalany dolgát."
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU. Ezen felül két, megfelelően beállított és a házba épített, csendes (<1000 rpm), 8-12 centis ventilátorral némi légmozgást biztosíthatunk, ami szintén jó néhány fokos csökkenést hozhat a konyhára, miközben a zajmentes üzemről sem kell lemondanunk."
Számodra ebből mi következik?
-
Oliverda
titán
Ahogy látom sajnos nem olvastad el a cikket.
Illetve passzív rendszerrel sem nagyon lehetett még dolgod.
Az egész ott kezdődik, hogy zárt házban biztosítani kell egy minimális légmozgást. Erre fel is hívtuk a figyelmet a cikkben:
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU. Ezen felül két, megfelelően beállított és a házba épített, csendes (<1000 rpm), 8-12 centis ventilátorral némi légmozgást biztosíthatunk, ami szintén jó néhány fokos csökkenést hozhat a konyhára, miközben a zajmentes üzemről sem kell lemondanunk."
Tehát erről van szó.
"A vak is látja a ti fényképeteken, hogy ahogy ál az a kártya és hűtő az alkalmatlan haszálatra, ennyire meggörbőle semmi sem marad a kártyából."
Ettől egyik kártyának sem lesz baja, még akár hosszútávon sem.
Komolyan elhiszem, hogy baromira értesz hozzá, de némileg hitelesebb lenne a mondandód, ha valami kézzelfogható anyaggal (képek, eredmények) is alá tudnád támasztani az állításaidat.
Köszi
-
agressiv
addikt
20 perc egy passzív hűtő mellett nevetséges és ezt a grafikon meredeksége is bizonyítja. Ha hagytátok volna egy órát menni, vagy akár kettőt, csúnyán fagyott volna ki a kártya 100C°felett..
Rengeteg kártyára raktam már ilyen hűtőt, és egyszerűen nem lehet vele normálisan játszani passzívan, mert előbb utóbb túlmelegszik. Valami kissebb kártyára talán, de az eégsz kártya nem ér annyit és fel sem lehet rakni a value kialakítás miatt.
Viszont nem is kell rá semmi extra, mindössze 2db 500rpm környékén üzemelő ventilátorral már a GTX460SLI is elmegy vele oldalról fujatva 70C°alatt. Ezt kellett volna tesztelni, mert ez ennek a hűtőnek a lényege.
Ez pedig nem értem, hogy milyen módon kapcsolódik a passzív üzemhez. Már azon felül, hogy ez sem állja meg a helyét.
A vak is látja a ti fényképeteken, hogy ahogy ál az a kártya és hűtő az alkalmatlan haszálatra, ennyire meggörbőle semmi sem marad a kártyából. Ezért van úgy kialakítva az egész hűtő, hogy a ventilátor pont a lamellák szélénél legyen, így megtartja a bordát és vele a kártyát. Van a ventilátor tartóhoz külön lemez, amit kívülröl fel kell rá csavarozni és nem engedi lógni az egész szerkezetet.
Ki van ez találva.
-
vinibali
őstag
nagyon tetszetős, emékszem amikor én próbálkoztam egy 5670-en Accelero Twin turbó csak bordával, nagy sikerem nem volt
az a baj ezekkel a passzív hűtőkkel, hogy engem leizzasztanak a nyitott ház mellett, mondjuk téli estéken nem hátrányos
-
Ghard
őstag
-
Ghard
őstag
Egy Accelero hűtővel jobban jár az ember. Ehhez is kell 2 venti, az kb +4k, árban ugyan ott van,de az Acc kisebb helyet foglal.
Nekem pl. pont befér a hűtés alá a hangkártya,ami alatt 1centivel ott a táp. Ezzel talán a táp is útban lenne.
-
Macka
veterán
Nekem Gigabyte 7970 SOC-n van, 2 db 14 cm-es Thermalright vetivel. Mindennel együtt 5 slotot foglal el, alá még 1 kártya fér.
agressiv: tapasztalatból mondom, nem a ventitartó fogja a kártyát.
-
Oliverda
titán
Nos, ha teljesen alkalmatlan lenne, akkor minimum kinyírtuk volna a HD 6750-et a 20 perces teszt alatt. Másrészt én a saját szememmel láttam a bordát, illetve láttam már passzív üzemre tervezett TR HR2-t is (egy épp itt van mellettem), és az utóbbi nem sokkal ritkábban van lamellázva mint a szóban forgó Alpenföhn cucc.
Másrészt a GPU hőmérséklet nyugodtan mehetett volna fel még akár további 10 fokot is, az még mindig csak 85 környékén lett volna, amit a GTX 570 a gyári hűtővel produkált ugyanebben a ház ventilátorok nélküli környezetben.
Egy szó mint száz, amit állítasz az nem állja meg a helyét.
"ez abból is látszik, hogy úgy van kialakítva, hogy a ventilátor tartó fogja a bordát, különben kitépi a kártyát a helyéről."
Ez pedig nem értem, hogy milyen módon kapcsolódik a passzív üzemhez. Már azon felül, hogy ez sem állja meg a helyét.
-
agressiv
addikt
Túl sűrűek a lamellák, passzív módra teljesen alkalmatlan és ment volna feljebb még bőven, de persze csak lassan. Egyáltalán nem erre lett kitalálva, ez abból is látszik, hogy úgy van kialakítva, hogy a ventilátor tartó fogja a bordát, különben kitépi a kártyát a helyéről.
-
Oliverda
titán
válasz
Retekegér #51 üzenetére
A tavaly júniusi Computex óta csend van. Szerintem ez csak egy dolgot jelenthet.
-
aram01
nagyúr
nagy böszme vadállat hűtő
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ha passzív VGA kellene, akkor Sapphire Ultimate karit választanék. Az Alpenföhn-t csúcskártyára raknám, a gyári megoldás helyett.
-
zsírsámán
senior tag
Milyen kis cuki
-
capulet75
addikt
Nem megy fel a helyére? Ott a flex...
A 15700 forintos ár sztem azért elképesztő, mert egy tizest rádobok a vásárlásra szánt kártya árára és veszek egy Phantom editiont vagy egy Hawkot.
-
Oké, "drága". ( 300Ft a € meg 27% az áfa...)
Sajnos az összes aftermarket hűtő rohadt drága.
Egy Accelero Xtreme is ~20eFt. -
engusz
veterán
-
ClayMore
aktív tag
az én pénztárcám bőségesen megengedné, de mivel nem vesztettem el a józan eszem ezért előbb törném le az ujjaimat amivel a bankkártyát átadom az eladónak kifizetéskor mint sem, hogy kifizessek ennyit egy ilyenért.
mondom 10k vagy 13k két jó ventivel.
és ezt ha megnézed nem csak én gondolom így.
-
-
Oliverda
titán
Igen, ahogy a cikkben írtam, amikor piacra került még nem volt se HD 7770 se GTX 650 Ti.
Ennek ellenére már lassacskán egy éves lesz a HD 7770, sajnos mégsem rukkoltak elő egy "B" revízióval, pedig csak annyit kellene csinálni, hogy a hátsó/szélső hőcső pozíciójának mintájára megemelni az összes többit is.
-
engusz
veterán
válasz
shishadealer #38 üzenetére
A pénztárcádhoz vagy a hasonló méretű és minőségű termékekhez képest?
-
shishadealer
csendes tag
már megint túlárazták, tetejébe egy ventivel..
-
engusz
veterán
Nem akartam nagyon szembe menni az árral, de az esetek többségében valóban a kártyák változtak meg úgy és annyira, hogy az utólagosan felszerelhető hűtők inkompatibilissé váltak
Volt már olyan eset is, amikor a GPU került közelebb a monitor csatlakozókhoz, így gyakorlatilag csak úgy lehetett volna felszerelni bármelyik hűtőt, hogy az kilógott volna a hátul a házból
Vásárlás előtt érdemes körbejárni a témát és/vagy kérni a bolt segítségét. Akkor nem érhet bennünket meglepetés
-
Oliverda
titán
Ahogy nézem, már a szomszédban is belefutottak ebbe a kompatibilitási problémába. Ráadásul nem csak ezzel a hűtővel...
-
Sotho
őstag
VRM hűtés viszont gyenge. Ha passzív azért ha tuning akkor meg azért.
-
engusz
veterán
Valóban elég sok helyet foglal, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a gépek többségében gyakorlatilag csak ez az egy kártya foglalja a helyet. Ilyenkor azért nem akkora veszteség az a néhány PCI-(Express) hely
Vékony 120 mm-es ventilátorokkal lehet valamennyit spórolni, illetve sok háznál az oldallapon is van ventilátor hely. Sok esetben kiváltható vele a hűtőre szerelt is
-
engusz
veterán
válasz
rootkiller #3 üzenetére
Nem kell túladnod a hűtőn. Eleve, mikor rendelsz egy Peter-t, és bizonytalan vagy, akkor segítünk eligazodni a kompatibilitási mélyvízben. Odáig szoktunk menni, hogy esetenként külföldi fórumokat és képeket keresünk fel a 100%-os megbizonyosodásra
-
waithEard
őstag
Nekem is a szekrény tetején porosodik, amióta megvettem a GTX 660 Ti karimat. Sajnos azon is elől vannak a tekercsek...
Xaels: Én is így jártam, mármint hogy nem fogott megfelelően a gyári csavar. Kénytelen voltam 4 alátétet közbeiktatni, mert az 560Ti-nek nem volt gyári hátlapja, a Peter-é pedig nem ment rá...LOL.
Amúgy jól hűtötte a VGA-t. -
and1ao
őstag
Én abszolút nem látok az ilyesféle dolgokba fantáziát GPU hűtés téren. A gyártók mostani hűtési teljesen rendben vannak halk hatékony ha meg ezeknél is halkabb működést és kevesebb fokot szeretnénk akkor már inkább a H2O a megoldás, nem pedig egy ilyen monstrum beszerzése.
-
Petyyyyy
addikt
Köszönet a tesztért! Lehengerlő mennyi helyet foglal ventikkel együtt.
Tulajdonképp ha ilyen hűtő van a kártyán szinte semmilyen más bővítőkártya nem fér a gépbe, max egyes lapokon az első PCI-e foglalat feletti PCI/PCI-e x1. De ugye valamit valamiért.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Silentfrog #26 üzenetére
Na ez is igaz.
-
nagyúr
válasz
Silentfrog #23 üzenetére
Elképzelhető, nem tudom mennyi lehet. Mindenesetre illene Péternek jobban teljesítenie.
Nálam 3 db HDD is fűtött és a CPU is passzívan ment, de erre úgy is emlékszel. -
Vigneau
félisten
Nekem egy 79xx verzióm van - meg vagyok vele elégedve -, ventik nélkül 10k-ban sikerült megcsípni. No, ennyit még valóban megért, de többet én sem adnék érte - nagyon elszaladtak sajnos az áram. Egy AC Xtreme III-ért is simán elkérnek 18k-t jó pár helyen...
-
nagyúr
válasz
Silentfrog #12 üzenetére
Tudom, ezért lett volna jó látni, hogy ez hogy szuperál.
Mondjuk egy rossz szavam nincs a Acc S1 plusra. -
Xaels
félisten
Nekem 6970-en van ilyen. A szerelés tekintetében azért lehetne szerintem a leírás pontosabb. A gyári hűtő hátlapi keretét kellett használnom, mert a leírás alapján a 4 csavar nem fogott szerintem elég stabilan, így megfelelő. Valamint első felrakásnál az egyik vékony csavar menete megszakadt a tövében amit egy alátéttel orvosoltam. Viszont miután megfelelően fel lett rakva azóta szépen megy a kártya OC-vel.
-
ClayMore
aktív tag
nálam ezzel az ár/érték aránnyal nem kapta volna meg a tetszett minősítést.
10 k vagy 13k de akkor 2 jó ventivel és akkor megértem a tetszett minősítést.
-
Angel1981
veterán
Tetszetős cucc!
-
patex1983
őstag
Meg az Asus DCUII is
Az valóban tény, hogy az utóbbi időben sokat javult a vga-k gyári hűtője, de passzív kártyákkal nincs elárasztva a piac, amik vannak azok sem az igaziak...A hűtő szép, igényes megjelenésű, teljesítményre sem lehet panasz, azért az a -20 fok eléggé impozáns, viszont a kompatibilitási problémája miatt keves(ebb)en fogják venni.
-
Oliverda
titán
válasz
Silentfrog #12 üzenetére
Mi nem HD 7770-re raktuk fel, ami valamivel kevesebbet evett volna mint a HD 6750, valamint nálunk nem voltak bekötve a házventik sem.
-
zserbox
őstag
ennyiért már igazán benne lehetne a 2 venti is
-
Silentfrog
veterán
fi:zi'k forumtárs készített múlt évben egy tesztet egy Hd 7770 kártyával egy Accelero S1 Plus rakott fel a kártyára és több módon tesztelte. Passziv bordával házventikkel pont ugyanezeket a hőmérsékleteket kapta a
7000 ezres passzív hűtéssel mint a cikkben szereplő dupla árú hűtővel.Arra még emlékszek,hogy 70 pár fok volt két házventivel 82 teljesen passzivba /persze a tápon forgott a venti./
(#6) fi:zi'k pont te tesztelted annó,látod bennem megmaradtam a számok! !
-
KAMELOT
titán
Ezzel a hűtővel csak egy gond van. Árából HD6770-et veszek éssemmivel nem jobb egy sima sapphire hűtőnél. Sapphire hűtő is halk. Manapság már a legtöbb VGA hűtő nagyon halk.
-
BeerBier
senior tag
Na ilyenbe se fogok befektetni,pedig mostmár biztosra tudom hogy jó lenne a kártyámra
-
zkovacs
csendes tag
Nekem a 6850-re nem ment fel, de simán lehet hajlítani a hőcsöveken annyit, hogy rámenjen.
Csak egy kis odafigyelés kellett volna a tervezésnél, mert 1-2 mm-en múlt. Kiegészítő ventikkel
4 kártyahelyet foglal, nem semmi. -
engem is érdekelt volna az összehasonlítás az acc s1-gyel.
kár, hogy ilyen rohadtul drágák a vga hűtők! kb felét még hajlandó lennék kiadni.
-
nagyúr
A 7770 tesztjére nagyon kíváncsi lettem volna, hogy az Accelero S1 Plus-hoz képest mit nyújt.
-
thomeef
őstag
Tetszetős, veszek egyet a notimba
-
rootkiller
őstag
Azért ez így nagyon csúnya, hogy nem ment fel a helyére! Így elég nagy kockázat megvenni, hogy aztán 2-3 ezerrel olcsóbban adjon túl az ember a zsír új hűtőjén, mert nem fér el. Bár van aki megoldaná...
-
zserbox
őstag
7850-re rámegy?
nincs a listában.
ekkora monstrum alatt kicsit meghajlott a 6750 nyákja -
ViiiiktorOC
senior tag
Kézcsókom a tesztelőnek és a tesztnek!!!!
Ez kész h nem ment fel a hűtő 2 db kártyára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest