Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedecske
tag
Hát...
Használom egy napja, de finoman szolva nem vagyok megelegedve vele.
Az erintoje egy remalom, gepelesnel tobbszor utok melle, mint ahova kene, es hiaba kalibralom agyon, nem hajlando megjeleniteni a felso talcat (notification areat vagy mit).
Egy 15k-t meg megerne, ha hasznalhato lenne a tapi, de igy ebben a formaban 25k az vicc.Amit erdekesnek tartok, hogy ez a MediaTek cpu a maga 416 Mhz-jevel gyorsabbnak tunik, mint a 800mhz-es wm8650 az elozo tabletemnel, habar a kijelzo felbontasa negyedakkora (800x480 vs 240x320).
Vegszo:
Kedves Androiddal ismerkedo user! Ne vegyel ilyen telefont, ha nem akarod hogy kihulljon az osszes szal hajad.
-
zombinyul
addikt
Annyira vészesen nem lassú a kicsike,pl. a 845-ösben erősebb proci van(nem gondoltam volna hogy valaha ilyet írok egy Androidos gépről,ahogy azt sem,hogy valaha leszek elfogult az Alcatelek iránt
),és ez mégsem tűnik nekem lassabbnak a videó alapján(845-öst elég sokáig használtam).
Másodtelefonnak még el is fogadnám. -
Rav3n02
senior tag
hát ez valami agyrém...nem hittem volna, hogy jön ki olyan droidos teló amire azt mondom, hogy még a voda845 is jobb nála, de most megtörtént
A HomeScreenen az az óra mi??? jézusereje
-
RootRulez
félisten
Nekem ez a telefon akkor is egy noname kínai mobil benyomását kelti, csak épp ezek megvettek előtte egy márkanevet, hogy ne Altacel legyen a neve... Ettől függetlenül, ha lenne 12 éves gyerekem, annak megenném, had edződjön, meg ezt hagyja el...
-
Probber
őstag
Az Alcatel kiment guberálni a "roncstelepre"? Nehezen hiszem, el, hogy volt még ilyen processzor bármelyik raktár mélyén is. Az viszont döbbenetes, hogy 3G-t nem találtak. Mondjuk Kínában bármi megtörténhet.
-
kaller1
veterán
Hiba volt ezzel a készülékkel kijönniük, a fölös kapacitásukat inkább az OT-995 fejlesztésébe nyomhatták volna bele, hogy hamarabb piacra kerülhessen.
-
^Clown
addikt
Na ez az a telefon, ami hiába nagyon olcsó, még így sem éri meg rá kidobni a pénzt. Oké, kössünk kompromisszumot, na de ennyit?
-
mrlujoak
veterán
Még egy extra-giga dzsunka kínai no name gyártónak is ciki ilyen gyenge vasat rakni az egyébként nem kicsit hardverigényes android alá, nemhogy a jóval szebb időket megélt Alcatelnek... (most tekintsük el a jelenlegi tulajdoni viszonyoktól...)
Ez már a tényleg nem kellett volna kategória.
Ha a Huawei-t megillette a kritika az olcsó androidos modelljei láttán, akkor ez már kritikán aluli
Eleve nem is értem pl a 3G elhagyását. Nah, mindegy. Kár volt az Alcatel vezetősége részéről, hogy zöld utat adott egy ilyen pici procival érkező modellnek...Ez egy rakat...
-
=Mentor=
őstag
Az a baj, hogy mióta kijött az Android, olyanok is gyártanak telefont akiknek nem kéne...
-
NogeOne
tag
Van hova fejlődni, így tovább
-
-
Ricardo
titán
válasz
baltazar325 #81 üzenetére
Jelenleg ez olyan, mint anno a megapixel őrület. Lecseng előbb utóbb. A fogyasztásra meg nem a processzorok jelentik a legnagyobb veszélyt. Némelyik új (nagyobb órajelű) proci, kevesebbet eszik mint kisebb teljesítményű (régebbi) társaik.
A felhasználási szokások változása okozza a megnövekedett energia igényt. Folyamatos net kapcsolat, szinkronizálás adatok le fel töltögetése, egyre több szenzor. rengeteg program futtatása...stb"Gyakorlatilag majdnem ott tartunk, mint a laptopok esetében."
Ahogy mondod, de nem csak az üzemidőben, hanem tudásban/használatban is. Ezek már nem szimplán telefonok.Nem is szabad őket hasonlítani a régi készülékekhez.
Ettől függetlenül jó lenne valami forradalmi újítás az akkuk terén.
-
baltazar325
csendes tag
Egyébként az utóbbi időben gyártják a jobbnál jobb hardvereket, de szerintem ez a túlzott processzorfejlesztés egy idő után haszontalanná válik. Ezek a fejlesztések nem állnak arányban az akkumulátor-kapacitás növekedésével. Gyakorlatilag majdnem ott tartunk, mint a laptopok esetében. Másrészt minden rendszer, egy bizonyos órajelen már eléri a képességei maximumát és onnantól feleslegessé válnak az erősebb hardverek. Például nem nagyon látom értelmét annak, hogy az Android 1,2 GHz, az IOS 1 GHz, vagy hogy a Symbian 800 MHz feletti órajellel működjön...
-
Brutális eb
addikt
válasz
#13260800 #63 üzenetére
"Meglehetősen magas power user szinten használtam az Androidot"
Ezt kifejtrenéd?
Mert szerintem az androidhoz bárki ért power user szinten akibe szorúlt 2 csepp technikai tehetség te meg úgy adod elő mintha nem egy mindennapos dolog lenne....
Komolyan azért tartod magad kissé felsőbrendűnek mert idézlek"Sőt a közelemben sok embernek én konfigurálom be az okos telóját"Nem akarlak megbántani de egy next next gombnyomogatás az már konfigurálás?
Vagy netán bekonfigoltad a wifi jelszavát?
Komolyan fejtsd ki ezt is kérlek."Így volt szerencsém rootolatlan telefonhoz ami Marketről leszedett app után olyan szinten csúszott össze, hogy szoft javítást kellet végeznem."
Nem mintha ez még nem történt volna meg más rendszeren.
Húha szoft javítás az már komoly dolog.
Menü-gyári beállításokra visszaállítás.Kb minden droidban benne van.Kellemetlen de azért nem dőlt össze a világ.
Ui ha észrevetted volna nem csak én kérdőjelezem meg a mondandód ami ráadásúl alaptalan butaságok halmaza.Nem értelek.Ha a droid nem jön be használj:wp7,simby,bada,ios,windows mobile rendszert.Ha ezek közűl sem jön be egyik sem akkor sajna veled van a gond bár ekkor is megvan a lehetőséged,hogy írsz saját oprendszert az állandó siránkozás helyett.... -
r4z
nagyúr
Annyit még hozzátennék, hogy azért nem olyan "smooth" az Android, mert teljesen más prioritásai vannak a rendszernek, mint pl. egy iOS-nek. Míg utóbbi a képernyőkezelésre van kihegyezve és egyszerre több alkalmazást ténylegesen nem nagyon tud futtatni (értsd: a legtöbb esetben hibernálja a háttérbe küldött alkalmazás(oka)t), addig az Androidban ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, külön taskok, processek vannak és állandóan változik ezeknek a prioritása aszerint, ahogy a rendszer jónak látja.
-
gabe8719
senior tag
válasz
baltazar325 #65 üzenetére
Amennyiben nem tévedek (majdnem kész jogász vagyok, az infó és az elektronika csak a hobbim, nem a szakterületem
), az Android magas erőforrásigénye a programozási nyelvében (ha jól tudom, JAVA) keresendő leginkább. Persze nyilván sok múlik egyrészről az optimalizáláson, másrészről azon, hogy az egyes verziókban eleve mennyire van ügyesen megoldva a task-kezelés, az hardverkihasználás, és egyebek. Egész biztos, hogy soktényezős az egyenlet, mindenesetre markáns eltérések vannak a hardverben egy felső kategóriás, Symbianra épülő Nokia, vagy egy iPhone, és egy felső kategóriás Androidos masina között - az Android alatt ugyanazon látszólagos teljesítmény mellett sokszor ott van az 1 Ghz+-os processzor és a min. 512 RAM, míg a másik oldalon épp feleannyi van. (A 3GS-ben pl. ugyan Cortex A8+PowerVR SGX van, de 600 Mhz-en fut eleve, 256 RAM-al, és mégis hasít ahogy kell.. De ugyanez a hardver van az N900-ban is Maemo-val, és szvsz. összességében nem kell szégyenkeznie annak sem. Rendszere válogatja, hogy mekkora erőmű kell neki.)
Persze ebben bárki, nálam jártasabb javítson ki nyugodtan ahol tévedtem, engem is érdekel a pontos magyarázat.
-
Rusi
senior tag
válasz
doncortio #74 üzenetére
Nézd, kétségtelen, hogy kicsit kapkodva készült a videó, mert épp késésben voltam, más dolgom is volt, lehetett volna kicsit összeszedettebb, elismerem (és ugye én legtöbbször az elejébe beleteszem a kicsomagolást, de nem lehet akármilyen hosszú a videó, mert a srácok felnégyelnek
). Ugyanakkor szerintem jobb, hogy nem láttad pl. a Galériát. Ugyanis egy 8 gigás kártyát tettem bele, ami elég szépen meg volt tömve tesztfotókkal és videókkal (sok korábbi telefonban járt már) és bizony a galériában mire a főoldalon betöltötte a mappákat, az bizony súlyos másodpercekbe került. Aztán már egy fokkal jobb, ha egy mappán belül böngész az ember, persze a fotók között nem lehet suhintással lépkedni és nyilván a kétujjas nagyítás se megy. Az meg a másik, hogy ilyen kijelzőn a multimédiás élmény, mint kifejezés elég erős túlzás. Egy ilyen QVGA kijelzőn bármilyen videót nézni elég kínzó dolog. Zenében annyira nem gáz, ott kevésbé lassú (bár számváltásoknál itt is legalább 1,5-2 mp telik el). A lejátszó totál olyan, mint 500 másik, módosítatlan 2.1-et használó telóban, leszámítva a lejátszó képernyőt, ami viszont szerepel képen a tesztben. A netes dologra szintén azt tudom mondani, hogy a böngésző fillérre ugyanaz, mint bármely gyári 2.1-es telóban, és ahogy le is írtam, a szoftver maga jó, de ilyen hardver és kijelző mellett sajnos nem sokat ér (főleg a kijelző miatt, mert minden oldalba alaposan bele kell nagyítani, hogy egyáltalán olvasható legyen, viszont a nagyítás ugye nem megy kétujjasan, fokozat nélkül, simán, gördülékenyen).
Végül még annyit, hogy az Xperia mini esetében szerintem nem fogsz panaszkodni a videóra, és a telefonra se nagyon, mert ez aztán hasít szépen, ahogy kell. -
k.
őstag
válasz
doncortio #74 üzenetére
Gondolom tudod, hogy ezeket a videókat az általad említett személyek is megnézték-1 biztosan közűllük- mielött kiment.
Tehát azért nem kell Rusira hárítani az egésszet.
(Én próbáltam élőben a készüléket, és számomra mondjuk élőben is brutálisan lassú volt, de ez más tészta) -
doncortio
senior tag
Épp ezért kellett volna beleraknia mert nekem speciel a videóból a mwnüben való matatás nem tűnt lassúnak. Talán azzal még megbírkózik a procc és ezért kellett volna demonstrálni ezeket a dolgokat. Rusi, még ha hobbiból is, de elkötelezte magát a Mobilaréna mellett és ez nem mindig fenékig tejfel (mint pl ezen teló tesztelése) viszont ettől függetlenül (szerintem) tartania kéne magát az itteni normákhoz. Ha bog, Bocha és dr. Kind (vkit kihagytam
) meg tudja csinálni akkor ős is. Biztos hogy az utóbb említett HG-k is találkoztak már kukába való telefonnal viszont én még nem találkoztam olyan teszttel ahol ne lett volna fullos videó. Ráadásul ez egy droidos teló, illetz volna akkor legalább a netes funkciókat demonstrálni.
De ez szubjektív, de nem is hinném, hogy hülyeségrt írtam
-
k.
őstag
válasz
doncortio #72 üzenetére
Bocs, rossz napom van, és az alcatel iránt sem fűztem sosem semmiféle érzelmet.
Azért kötekedtem, mert leírta a cikkben Rusi, hogy a telefon egy trágya, lassú nagyon, és nem érdemes megvenni.
Namost ennek ellenére megkérdezed, hogy miért nem tett említést a videóban ezekről. Talán, mert normális minőségben nem bírná őket?
Képnézegető és tsaival egyetértek, de szerintem eléggé herótja volt már a cucctól.Egyébként meg régen tényleg volt pár jó alcatel, de valahogy olyan furcsa. Sosem volt tömegmárka, sosem volt igazán kiemelkedő, ennek ellenére valaki gyűjti.
-
doncortio
senior tag
látom kötekedni azt tudsz
A videóba belefért volna hogy videókat milyen minőségben játszik le (3gp, mp4, stb), képnézegető simán, zene is. Nem értem mi bajod"Az valami mazohista irányelv vagy mi?"
Az Alcatel igenis tud jó, gyors, szerethető telefonokat is készíteni, nem véletlenül szokott rájuk repülni a Tetszett/Ajánlott plecsni. Csak hogy párat említsek: OneTouch Tribe, Tribe 2, OT-990, T-Mobile Move. Használd a keresőt és okuljA gyűjtő haverom pedig a kínaiasodás előtti telókat is gyűjti szal ennyi
-
Solten
őstag
válasz
#13260800 #24 üzenetére
"Kicsit át kellene értékelnetek a dolgokat és le kellene szállni arról, hogy Androidnál minden szép és jó."
Erdekes hogy elfogultsaggal vadolod oket, nekem ez sosem jott at, lehet nem egy oldalt (un. ujsagot) olvasunk... Az Android amellett hogy jo, a legrugalmasabb op.rendszer, a problemak nagy resze a kiszolgalo hardvertol ered, ezt le is irjak/irtak a szerkesztok mar vagy 100x.
Mas: ennek a telonak kb 15k HUF-nak illene lennie.
-
ak76
senior tag
válasz
#13260800 #24 üzenetére
Feleslegesen oltod itt a népet droid ügyben.
Az olcsó cuccok,többnyire kompromisszumra kényszerítenek,ellenben nevezz be egy felső kategóriás droidfonra,egy Galaxy S-re,vagy akár Ace-ra,mindjárt megváltozik a véleményed.
Én is így vagyok az Androiddal,az occó szemét,a drága használható.
Ez van
Ellenben leírni az egész rendszert,csak mert te valami low end kategóriás vacakkal kínlódtál x ideig,az korlátoltságra utal.
Én az összes létező platformot kipróbáltam már,az Apple ios kivételével,most épp egy wp7-es omniát nyúzok,de azt kell mondanom,egy erős vassal megtámogatott 2.3-as droid,bezony meglehetősen jól használható,stabil rendszer.
Személyre szabhatóságban pedig verhetetlen.
Viszont tény,és való,ezek az olcsó készülékek annyi kompromisszumra kényszerítenek,olyan szinten megölik azt a bizonyos felhasználói élményt,hogy amit spórol rajtuk az ember,azt idegnyugtatókra költheti. -
doncortio
senior tag
Rusi
A videó kicsit vérszegény
nem demonstráltad a multimédiás dolgokat (képnézegető, zenelejátszó, rádió, stb) és a netes képességeket sem
Amúgy egyik ismerősöm Alca-fan: megvan neki az ÖSSZES eddig megjelent telefon (a szolgáltatóik is) és hamarosan megérkezik ez is
Majd megnézem élőben, de egyébként 20K alatt elfogadható lenne...
-
doncortio
senior tag
Nyugi, mostmár csak telefonálásra és FB-ozásra használja
Már leszokott arról, hogy kismillió JAVA-s játékkal játszon rajta és Opera Minivel netezzen
Amikor meg hazajövök kegyesen megengedem neki, hogy Angry Birdsben csinálja háromcsillagosra a kész fejezeteket
Nemrég fedezte fel hogy van az X8amon multitouch
-
cashzoli
aktív tag
válasz
baltazar325 #65 üzenetére
Kérdezd meg a fejlesztőit
-
baltazar325
csendes tag
Egy dolgot nem értek. Jó, hogy Android van rajta, de ez mitől olyan erőforrásigényes rendszer? A Nokia 5800-ban egy ettől gyengébb hardverrel 369 MHz-en repül a masina, pedig raktam rá SPB Shellt is. Most processzortúlhúzással használom 600 MHz-en és így hozza a 800 MHz-es Androidos telók sebességét. Mi lehet az oka annak, hogy az Androidnak VAS kell?
-
törölt tag
válasz
Brutális eb #54 üzenetére
nézzük meg ezt is. Minden tiszteletem az újság készítőié nem véletlen vagyok az egész lapcsaládnak és a Mobilarenának is régi olvasója.
Amúgy meg nem vagyok újságíró és nem is akarok az lenni (ráadásnak csapnivaló a helyesírásom). Na de ha nem lehetne kritikát megfogalmazni az írással kapcsolatban akkor simán le lenne zárva a hozzászólási lehetőség. De úgy látom nincs. Azt gondolom ilyenkor lehet véleményezni magát az írást az írásban szereplő dolgokat. Ezt tettem. Arról nem tehetek, hogy a mimóza lelkű Droid társadalom a legkisebb kritikára úgy veti magát rá mint valami vadállat. Meglehetősen magas power user szinten használtam az Androidot sőt a közelemben sok embernek én konfigurálom be az okos telóját. Így volt szerencsém rootolatlan telefonhoz ami Marketről leszedett app után olyan szinten csúszott össze, hogy szoft javítást kellet végeznem. Többek közt erre gondoltam. (Ráadásnak ez egy SGS volt). Én is megtalálom a nekem való appokat de a MArketen már ezer éve nem voltam saját progi letöltés végett.
Na de mind1. Ha olvastad láttad válaszoltak is és én nem firtattam tovább a kérdést. De neked még muszáj rajta lovagolnod mert nincs jobb dolgod. Tényleg megfogadom, hogy több Droidos írásba nem "Trollkodom" bele. Nincs nekem kedvem ahhoz, hogy ártatlan szurkálódásból induló beszélgetésből eljussunk az anyázásig.
-
cefre00
tag
Az első alkalom, hogy nem olvastam végig egy tesztet. Egyrészt fáradt vagyok épp, másrészt pedig nincs értelme. Szeretem az Alcatel cuccokat, volt is alkatelem anno (bár, az még francia volt). De ez a telefon a "legyen nagyon olcsó, nem baj, ha fos" kategóriában indul, és a környezetszennyezésen kívül nem hagy más nyomot a világban...
Kár érte, mert a 990 nagyon jó lett... -
Phami
tag
Egy szó LOL. Kár, hogy nincsenek fényképek amiket a telóval lőttetek
-
doncortio
senior tag
válasz
Én is inkább adok a szavukra, mint egy fröcsögő senior tagéra
Méghogyha 2400+ napja is regisztrált - na ezen a szinten kicsit érthetetlen, hogy egy júzer ekkorra nem tanulja meg mik a bevett szokások itt (MA-t ócsárolni? Hüyle ez?
)
-
cashzoli
aktív tag
válasz
agreed
-
Brutális eb
addikt
válasz
#13260800 #24 üzenetére
Ismét ideírom ahogyan minden droidos cikknél amiben fröcsögsz.
Nem olvass el droidos cikkeket mert csak a pumpa megy fel benned és ráadásúl butaságokat írkálsz.Pl market.Az csak user error ha szemeteket töltesz le.
Én eddig mindig megtalálta amire szükségem van és tökéletesen bevált.
Ha elolvasod a leírást/értékelést egyből tisztább képet kapsz az adott alkalmazásról és megkíméled magad a hülyeségektől.(Ami más rendszerek alkalmazás boltjaiban is igen nagyszámban megtalálható...)+Mostanában rengeteg videó is van az app leírásában."Kicsit át kellene értékelnetek a dolgokat és le kellene szállni arról, hogy Androidnál minden szép és jó."
Ez most komoly?
Végigolvastad te a teszteket egyáltalán?
Hány és hány készülék tesztben szerepel,hogy akad az adott gépen a droid,hulladék a felbontás,kaksi a kamera,rossz ez rossz az a droidban....
Amikor pedig jó egy készülék azt is megemlíti a tesztelő.Egyértelmű.Csinálj saját oldalt bár asszem meredeken zuhanna a látogatottság ezzel a hozzáállásoddal.
Én adok a szavukra soha nem estek még át a ló túloldalára.Néha kicsit ide oda billen a teszteknél a mérleg nyelve de összeségében ez az oldal a legtárgyilagosabb. -
doncortio
senior tag
-
Weißturul
senior tag
Hát ez vmi vicc
Ennyiért (majdnem) függetlenül ad a GSMLine Xperia X8-at és ég és föld a különbség! (29k)
-
k.
őstag
válasz
Brutális eb #49 üzenetére
Annak drága.
3kért egy Lg a jó arra -
cashzoli
aktív tag
Hiába rossz, az olcsóság nagy úr. Nálunk az árcímke egy nagyon jelentős valami, és lesznek, akik bedőlnek a dzsípíesz-wifi-tácsszkrín címszavak valamelyikének. Papíron ez is okostelefon, pedig a valóságban egy szakadt n95-el 100x jobban jár az ember.
-
Brutális eb
addikt
Ez a féltem a főmobilom kevertet+sert inni a csepeli kakas presszóban kategória.
Annak viszont tökéletes. -
zsoltyyy
senior tag
wááá de szar ez....
-
gabe8719
senior tag
Külsőre még tényleg oké is lenne, de hát.. Ez valami botrány, el nem tudom képzelni, hogy hogy jutott ez eszükbe.. Nem létezik, hogy egy nyomorult MSM7227 (ahhoz még grafikus gyorsító is van - kell is) annyira drága lett volna, de még ha a végfelhasználói ár több is lenne úgy 5ezerrel (szerintem túlzok), még mindig lehetne rögtön ajánlott, egy Froyo-ba meg úgyszintén kétlem, hogy belehaltak volna. Ez így egy vicc sajnos.
Rusi:
Szerintem nem kötelező a 2.3-hoz az 512 RAM, a Galaxy Miniben is 384 van, és egy ideje már kijött hozzá a 2.3.4.A fizikai híváskezelő gombok dicséretesek, de csak nekem tűnik úgy, hogy eléggé hajaz a Nokia 5800 gombjaira?
-
Nxn908xxx
őstag
Pénzért se kéne!
-
k.
őstag
válasz
#13260800 #24 üzenetére
Sehol sem írták, hogy az android az isten.
Nekem is volt Androidos telóm, nem jött be, lett szifon 4, ez most tetszik. Ennek ellenére nem fogom rájuk, hogy hátazanyjukat, szerintük jó az android, szerintem meg nem. Egyéni preferencia kérdése az egész.
Az androiddal az a nagy baj,hogy az összes olcsó fosra felteszik, mert most épp trendi, és el kell adni a cuccot. Aztán olyanok jönnek ki, mint ez itt. Ha az emberek igényesebbek lennének, nem lenne ilyesmi probléma. -
Ricardo
titán
válasz
callmeakos #38 üzenetére
-
dagiboy95
csendes tag
#28 :en nem inditottam vitat csak a velemenyem mondtam
...
kosz a cikket....mar olvastam nem tudtam hogy elrol van szo
-
Ricardo
titán
Ez mi? Egy lehetőséget tudok ahol domboríthat, az pedig a mobil hajító verseny.
-
matyi012345
őstag
válasz
callmeakos #32 üzenetére
na az meg a másik
-
RepeatSector
senior tag
Ez a procc amúgy már kifutóban van, most kezd egy normális MTK proci terjedni az MTK6573, ez már jobb mint az msm7227, és tartalmaz 3d-s gyorsítót is.
-
kaller1
veterán
Köszi a választ, a voda 845/858 alapból a dupláját hozza a végpontszámnak. Egyébként csak azért voltam kíváncsi rá, mert szinte az összes kínai dual simes android alapú készülékben ez az MTK proc. van, mostanában kezdenek elmozdulni ettől. Nem gondoltam volna, hogy az Alcatel erre a chipre valaha is androidos készüléket merészel építeni, itt is meglátszik, hogy ízig-vérig kínai cég.
-
callmeakos
veterán
válasz
matyi012345 #31 üzenetére
ha egyáltalán megveszi valaki
-
matyi012345
őstag
25 ezer FT rablás érte. használtan talán 6-7 ezerért fog menni hamarosan
-
Rusi
senior tag
válasz
#13260800 #24 üzenetére
Nézd, azt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy az Android, illetve közvetve a Google a felelős azért, ami például az Xperia mini proban hibaként jelentkezik. Mivel ha pl. az elektronikai zaj hiba ilyen lenne, akkor az minden androidos készülékben ott volna és aztán vagy kiadnának rá frissítést és megjavulna vagy nem. Nem akarom idehozni, de jó példa, hogy pl. az iOS-ben volt az a bizonyos ébresztéses baki. Nos, az magában a szoftverben volt és minden olyan iPhone-t érintett, amely azt a verziót használta. Ezzel szemben itt kizárólag egy készülékről van szó, amelyben a hiba, még ha szoftveres eredetű is, a Sony Ericsson hibája (mivel tudjuk, hogy saját felület és egyedi kiegészítések vannak rajta). És ennek baromira nincs köze az Androidhoz, a Google-hoz és más gyártókhoz. Voltak általános, magát az alaprendszert érintő hibák az Androidban is, ezek persze mindenkit érintettek, akik az adott verziót használták. A mostani eset viszont kizárólag egy gyártóra és annak is egy termékére vonatkozik. Egyébként információim szerint hardveres hiba okozza az elektronikai zajt és csak egy bizonyos szériánál jelentkezik ez a hiba (ez nem kisebbíti a hiba tényét, csak leírtam). Még egyszer ellenőriztem, a nálam lévő mini NEM zúg (sőt, igencsak érzékeny a mikrofon videónál), az xLOUD jelentősen növeli a hangerőt a hangszórónál, illetve a további hibák sem jelentkeznek rajta.
-
rep3at
őstag
Ez tényleg túl kevés, legalább egy 7225öt illet volna beletenni, hogy a kapacitív kijelzőről már ne is beszéljek.
-
dagiboy95
csendes tag
ez a telefon a leggyerebb amit valaha is androidot futtatot....ejnye ejnye alcatel...
Rusi:emlitettel valami ojat hogy...idezem..." (nálunk a Star A3000 nevű iPhone 4 másolat járt)"...erre kivancsi lennek ....a kinai bakik mindig szorakoztatoak
-
törölt tag
Jómagamat megkímélem attól, hogy gyártók kísérleti patkánya legyek a közeljövőben. Mint a PC-nél itt is áttérek arra a jó öreg módszerre, hogy várok fél év - évet, hogy a termék hibái kijöjjenek aztán talán megveszem. Egy vicc ami az Androidos telefonoknál folyik amire külön rátesz egy lapáttal a Marketen lévő irgalmatlan mennyiségű app szemét. Itt kis hazánkban ti is sokat tettek az Android elterjedéséért lévén ez az újság a legmagasabb színvonalú írott termék a témában. Kicsit át kellene értékelnetek a dolgokat és le kellene szállni arról, hogy Androidnál minden szép és jó.
-
Rusi
senior tag
válasz
#13260800 #18 üzenetére
Nos, az általad felsorolt problémák közül EGY SEM jelentkezik az Xperia minin (főleg, hogy többnél te magad is írod, hogy nem a telefon hibája, pl. a térerős dolog). A pro-nál én is hallottam azt a bizonyos elektrosztatikus zaj hibajelenségről, viszont ez a hiba a mininél már egyáltalán nem jelentkezik (ez volt az első, amit megnéztem rajta, de többen is külön megkértek rá). Ráadásul épp most telepítettem rá egy frissítést, bár ez még nem a napokban bejelentett 2.3.4-es verzió, de jön nemsokára az is.
Ha szoftveres hibák vannak, attól még nem kell a telefont a kukába dobni, mert még a "nagy isten" iOS-ben is voltak már bakik, nem is egyszer. Viszont a gyártó felelőssége, hogy ezekre reagáljon és kiadja a frissítéseket. Itt az Xperia mini, szinte még éppenhogy a polcra tették, máris kijött egy frissítés és 1-2 héten belül itt a 2.3.4-es update is. Természetesen ha hardveres hiba van, az más téma, de ilyenkor is az a legjobb, ha a gyártó cseréli a terméket. -
Szegény alcatel...gyenge kezdés után visszafelé haladunk???5 ezerért 2.telónak jöhet.
-
dokee78
félisten
Az a bajom ezekkel a nagyon lassú Androidos telókkal,
hogy ha valaki vesz egy ilyet és ez az első Droidja,
akkor elmegy a kedve az Androidos mobiloktól.Mert ugye,milyen lassú,akad stb.
-
Rusi
senior tag
válasz
RepeatSector #14 üzenetére
A proci csak a dolgok egyik oldala, mivel ha van hardveres grafikus gyorsító, az sokat levesz a proci válláról. Csakhogy itt nincs ilyen, tehát minden és mindenki azt terheli, ami finoman szólva is sok neki. Az sem lényegtelen, hogy ezen 2.1-es rendszer van, miközben a 2.2 és a 2.3 is jelentős gyorsulást hozott magával (bár a 2.3 nem is futna már ezen, mert ott 512 MB RAM a hivatalos követelmény). Tehát borzasztó gyenge és elavult (2009-es!) a proci és régi, elavult a rendszer is, remek párosítás.
-
törölt tag
Dehogy lett.
http://logout.hu/cikk/xperia_mini_pro_problemak/teljes.htmlAz előző is ratyi volt, tudom mert végig küzdöttem vele egy évet. Volt egy fél év mikor a telefonkönyv volt csak épp rossz a szoft javítás meg csak nem jött.
helixP
Hál isten már nincs Androidos telóm és egy jó ideig nem is lesz. (Sajnos családban meg baráti körben van egy rahedli van is bajuk bőven) -
Ez a készülék egy fájdalom!
-
Ennél még egy 528 MHz-es proci is jobb választás lett volna
-
RepeatSector
senior tag
miért nem dual sim?
Én ezzel a procival már láttam wvga felbontású 4,3"-os gépet és azon eléggé elfogadható sebességgel futott, a netezés is elég gyors volt, -
Rusi
senior tag
Nem értem a kérdésed, mivel nem operációs rendszer alapján osztogatunk plecsnit. Egyébként itt sem az Android a béna, hanem a készülék, amire rátették. Itt van mellettem az Xperia mini, remélem, nem kell ecsetelnem a különbséget (nyilván más kategória, de egy nagyon eltalált kis cucc lett).
-
callmeakos
veterán
411 Mhz 2011-ben? Az Alcatel ezt ugyan mégis hogy gondolta komolyan, hogy egy ennyire gyér hardverrel, egyáltalán kelendő lesz? Ezzel a telefonnal inkább büntetni lehet, mintsem örömet okozni..... Bocs Alcatel, de ez szánalom.....
-
AS
félisten
Android nem mindenre jó...
-
robertel
senior tag
Vicc kategória, még ha 15e Ftba került volna akkro is.
Voda 858, T-Mobile Move mind jobb készülék ezen az áron.
Ha már a navigáció se megy akkro tényleg használhatatlan készülék.
kár ilyet kiadni manapság. -
törölt tag
Gyerekek mi van veletek? Androidos telefon ami nem ajánlott?
-
amanoba
őstag
azért a fizikai híváskezelő gombok megléte üdvözlendő, de talán ennyiben ki is merül a lényegi pozitívumok sora..késve érkezett. nagyon is.
-
Rusi
senior tag
Igen, a képek hiánya az én hibámból jött össze, de javítottam és elnézést érte.
-
JR.CSé
senior tag
Hát elég érdekes ketyere.A videóban először azt hittem h az egyik Huaweit látom
-
tjb007
nagyúr
Nem egyedi probléma, senkinek sem jelennek meg mivel nincsenek képek feltöltve.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ez nagyon kevés, úgy néz ki mintha kényszerből csinálták volna. Inkább egy MSM7225 került volna bele, többet ért volna.
Az meg, hogy ki fog egy olyan telefont megvenni amin bár van Android de normálisan nem használható ki rajta. -
plus44
veterán
Rusi: egy kép sem jelenik meg nekem az egést tesztben. Nem tudom, hogy egyedi probléma-e, de ha nem, akkor ott lehet valami bibi.
-
Ha akkor érkezik ez is, amikor a Voda 845 kijött, akkor mindenki boldog lett volna, de most már szerintem is kevés, egyetértek a tesztíróval. Csak nehogy ez legyen a Nokia WP7-es készülékeivel is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez a jelenleg kapható egyik legolcsóbb Android okostelefon, de az árért cserében már túl sokat kell beáldoznunk.
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest