- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, de esküszöm az egész net Azerbajdzsántól az USA-ig az én nyálamtól nedves, úgy feltúrtam a netet és sehol nem találtam konkrét, működő leírást. Következő a problémám.
Vettem 2 napja egy Alcatel OT-990 telefont használtan (valaha telenoros volt, de már független és T-mobile-os kártyával használom). A frissítéseket magától leszedte. Először frissítette magát 2.2.2-ről 2.2.3-ra, majd megjelent a 2.2.4 frissítés és letöltöttem azt is, 99%-nál megállt, úgy hagytam estére, reggelre lejött, telepítettem és restart után már Dzsindzserbred volt rajta, a 2.3.4-es verzió. Azóta remekel, viszont van egy kis problémám. A következő a gond.
A telefon belső memóriája pofátlanul kevés (első Androidos telefonom, nem figyeltem rá és sajnos nem volt időm utána olvasni előtte). Ugye rajta van a mézeskalács, facebook, google play, gmail és egyéb alap programok frissítése után nagyjából 30-40mb helyem marad. Ide jött még a Yahoo Weather, Skype és 1-2 kisebb (memóriakezelő) appok és most már csak 8mb van, amiért nem is szinkronizál már a telefon.
Hihetetlenül kezdő vagyok android témában, bár olvastam pár fórumot és a következőkkel tisztában vagyok, csak a menetével nem. Vettem egy 8GBos SD kártyát a kivitelezéshez.
Tudom, hogy a telefont root-olni kell, fel kő tenni rá egy megfelelő ROM-ot, majd gyönyörűségesen betenni a 2 partícióra tépett memóriakártyát és talán még valami alkalmazást kell telepíteni rá és akkor öröm e bódottá lesz mert a telefonom majd nagyobbnak látja az egyébként idegesítően kicsi belső memóriáját. Tehát ezzel a megoldással, akár 2GB-osra is felhúzhatom a belsejét és akkor könny-fakasztva, szájat harapdálva a boldogságtól telepíthetem orrba-szájjba a haszontalannál is haszontalanabb alkalmazásokat.
Nos, ehhez kéne nekem egy igen részletes leírás(hülye gyerekeknek való), hogy pl ROOT-olni így kell neked és mint egy hülyének leírva lépésről lépésre. Utána kéne egy a folytatáshoz is. :/ Lehetőleg magyar nyelvűt keresek, az lenne a legjobb ha ide leírná valaki (esküszöm tök hálás lennék. Mármint Isten fizesse meg, de én is hálás lennék ), de jó az angol nyelvű is.
További kérdéseim, mert hogy van ám még.
- Ha pl angol oldalról töltök le egy ROM-ot, akkor attól még a telefonom magyar nyelvű lesz? Vagy teljes baromságot kérdeztem? Vagy ha angol nyelvű a rom akkor lehet utólag valami language pack-kel ápdételni magyarra?
- Nem létezik valami weboldal, ahogy összegyűjtve találok ehhez a típushoz ROM-okat? Olvastam, hogy a sajátotokat ti is ide raknátok fel. Ez szerintem is jó ötlet.
- Hogy lehetne eltűntetni a telefonból a telenor logot bekapcsolásnál meg úgy alapvetően mindenhonnan (kivéve hátlap )?
A válaszokat előre is köszönöm és elnézést még egyszer, hogy gondolom 20x-ra teszem fel ezt a kérdést!
Telefonom adatai:
Telefon: Alcatel OT 990
Modellszám: Telenor_OneTouch
Firmware változat: 2.3.4
Alapsáv változat: 6180
Kernel változat: 2.6.35.7-perf+hzhang@aclgcl-ubnt188#1
Építési szám: Gingerbread
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung A20e 32GB Fekete / Számlával / Jótállással / Új kijelzővel!
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest