- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
válasz
Pécsi gyerek #75 üzenetére
Viszont az általad átlagnak nevezett nem techorientált embernek meg ott a konzol játékra, és akkor még Windowst sem kell telepíteni...
(#78) X Factor: +1
-
X Factor
addikt
válasz
Pécsi gyerek #75 üzenetére
Pont ezért elbaltázott lépés ez az AMD felől, mert ezerféleképpen lehetne erre gyári megoldás, főleg a 2 bios-os kártyák korában. És egyből teljesen más lenne a VEGA megitélése.
Ez pont olyan h. a mai napig nem értem h. miért nem fekszenek rá a FreeSync promotálásra vagy előtérbe hozására. Úgy kell utánatúrni az általad is emlitett átlag usernek, h. egyáltalán miről van szó, meg mi is ez, nem hogy selling pointtá emelnék...
-
hajbel
addikt
válasz
Pécsi gyerek #59 üzenetére
Vegyünk egy egyszerű példát. Pont Asus Strix GTX 1080 OC-t vett a haverom, aki elvből nem tuningol ~£600-ért. Én vettem egy Vega 56-ot £420-ért. WattMant sohasem használtam előtte, bios-t sem cseréltem egyetlen VGA-n sem soha. Feltettem a Vega 64 biosát 2 kattintással, rágugliztam oc-s wattman vega 64 profil screenshotra és beállítottam a kártyámat(ebből persze rá is jöttem, hogy mit milyen irányba kell állítani a továbbiakban). Szerintem bárki meg tudja csinálni. Ott tartunk, hogy az én £420(black friday napján 390 volt, áldottam is a jószerencsét, hogy 1 héttel korábban vettem)-os kártyám erősebb az ő custom GTX 1080-ánál, és ez a teszt még a korai augusztusi driverrel készült. Valamint a tesztben szereplő 1000Mhz helyett az én kártyám 1050-en megy a memória. Mindeközben nekem 40-60 fps között észrevehetetlen az fps drop a freesync miatt, neki stabilan 50 felett kell lennie. Az amerikai amazonon a legkelendőbb kártya volt, amikor néztem a Vega 56. Ha az amcsik tudnak hármat kattintani egérrel, akkor az európaiak, ázsiaiak is tudnak. A Vega itthoni ára már más tészta. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja a jelenséget.
-
X Factor
addikt
válasz
Igen, pont ezért irtuk már megannyi helyen, h. nem önmagában a kártyával van a baj, hanem a köritéssel.
Túltolt alap feszek, ezáltal egekben lévő fogyasztás... Ott az árazás, a vega56 még jó is lenne, csak az meg alig kapható, a custom kártyák hiánya stb...
Szerintem nem sikerűl jól ez a vega.Sem árban,sem fogyasztásban,sem teljesítményben.
És pont itt hibázott az AMD, jön az egyszeri user, meglátja a review-kat és mindekiben ez csapódik le. Aztán vannak a hc-bb arcok, akik meg 389gbp-ért vették a vega56-okat, majd rá a 64-es bios és alulfesz, azt van 130k-ért egy custom 1080-as szintet hozzó kártyájuk, annak megfelelő fogyasztással, plusz remek freesync kijelzőket vásárolhatnak hozzájuk.
Nyilván az utóbbi csoport az elsőnek 1%-at teszi ki.
Nálam a vega56, timespy-ban 7200pötyöt tolt, tette mindezt 220W-os fogyasztással.
VEGA56 kellett volna a népnek, mondjuk VEGA néven, normális feszekkel, nem visszafojtott HBM-el, elérhető készletekkel 389GBP-s áron és még több csomag, mellé rámolt FS kijelzővel. Tesztekben annyi látszódott volna, h. hozza az 1080-at, de olcsóbb, ugyanannyit eszik, plusz ha valaki async-es kijelzőt tervez mpég ahhoz is jó áron lehet hozzájutni pakk keretében. De nem....
-
válasz
Ez a driveres dolog nálam nincs jelen, igy gyanitom csak nalad van valami.
Napestig lehet vitatkozni azon mennyire jo vagy sem a Vega, szerintem annak ellenere, hogy nem egy eltalalt kartya azert nem olyan rossz.
Az viszont igaz, hogy a jelenlegi arak mellett nem igazan jo vetel, foleg ugy, hogy nem is nagyon van sok belole.
Az 56 az elfogadhato a 64-es felesleges
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest