Hirdetés
- Yettel topik
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Mobil flották
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghab
csendes tag
Hello
adik803: Én több mindent rendeltem már a pixmania-tól (ipod shuffle, Lacie külső winyó, pendrive-ok, hajnyíró, telcsi) Egyik termék sem hibásodott meg eddig, így a garanciális szervízről nem tudok nyilatkozni, de hétfőn utánajárok az acer hungáriánál. A házhoz szállítás minden esetben zökkenőmentes volt, fizettem már átutalással, és neten keresztül is, ill kértem alap kiszállítást, és express-t is.
kiski: SWYPE-ról hír volt itt a mobilarénán, de még nincs hivatalos bejelentés
Üdv:
Bence -
baloghab
csendes tag
Sziasztok!
No para srácok, a topic nem fog szétesni, én mondtam, h. nincs harag, a kolléga elnézést kért, a "vita" letudva. Remélem mindenki tanul az esetből...Én eddig is megpróbáltam a hozzászólásaimat szakszerűen írni, és pontos információkkal ellátni, mégis benéztem az x10-est. Hiába javítottam ki, a barátunk elsiklott fölötte, és szóvá tette. Úgy éreztem erre nekem is reagálnom kell, bár azt hiszem a jóízlés keretei között tettem. Végül pont került a történet végére, ugorjunk is
Nos, az android op-rendszerről általános leírás készült már, a mobilarénán olvasható, nem linkelném be, ha vki mégis igényt tart rá, szóljon. Hogy mégis reagáljak vmit, megpróbálom összeszedni a gondolataimat.
Számomra az iphone egy bizonyos etalon. A design-t tekintve mindenképp. Értem ez alatt, h. elegánsnak tartom, nincs sok csicsa, egyszerű, szép ikonok, fekete háttér, nekem bejön a cucc. Ugyanezt látom most az androidnál. Nincs kocka alakú kezdőképernyő, animáció a váltásoknál. A samsung, és az lg saját oprendszerét kicsit "bazári-nak" érzem. Igaz, h. én nem szoktam ilyen területen sokat állítgatni a telcsit, amit a használat elején beállítok meg is marad, míg nem veszek újat. Másrészről a fennt említett gyártók zárt oprendszerei egyértelműen más kategóriát képviselnek. Amit a gyártó belepakol, azzal kell gazdálkodni, nagyon szerény a bővítési lehetőség. Megjegyzem, h. mivel sokfélék vagyunk, és emiatt különböző a felhasználási mód, nem vágyik mindenki hiper-szuper bővíthetőségre, meg érintésérzékenységre, nem is kell mindenkinek okostelefon. Ami ezeknek az előnye, h. egyszerűek, és olcsóbbak. Ha valaki meg tudja szokni őket, jó társuk lehet. A WM, Symbian, Android világ mindenképpen a remek személyreszabhatóságban több. Abban, h. akár te magad is írhatsz hozzá egy progit a saját igényeid szerint. Kicsit idesorolnám az apple-t is, hisz hiába zárt rendszer, ehhez találni a legtöbb alkalmazást manapság.
Meglátásom szerint, az android jelentősége abban áll, h. a mai igények szerint lett kialakítva, egyértelműen fel van készítve az ujjbegyes vezérlésre, multitasking-ra, külső szoftverek futtatására. Hiába régebbi a WM, meg a Symbian, őket nem erre találták ki, csak csináltak belőlük ilyen verziót. Volt a kezemben HTC Diamond, remek telefonnak tartom, de az almenükben meghalsz stylus nélkül. Valahol ez a WM legnagyobb hiányossága, h. rosszul kezeli az ujjbegyes vezérlést, nehézkes, lassabb rendszer, úgy is mondhatom, h. nehéz optimalizálni a vasra (Persze van ellenpélda is: a nagyszerű HTC HD2 - bár más árkategóriában versenyez -). Meglátjuk mit alkotnak a 7 es verzióval. Persze kicsit benne lehet az emberben a windows-os ellenszenv, én sem tartottam reális alternatívának, pedig elégedett vagyok a notimon futó W7-tel. Nekem a symbian felülete sem tetszett, nem csak a design, hanem a logikája sem. Valahogy nehézkesebbnek érzem a kezelését, mint az androidnak. Egy 5800-st próbáltam, egyáltalán nem fogott meg az a telefon...
Persze az, h. a rendszer logikai felépítése kinek hogy fekszik nagyon eltérő. Nekem a sonyra (T610-W880) állt rá könnyen a kezem, soha nem volt gondom sem beállítással, sem vmilyen funkció előkeresésével. Egy jóbarátom ugyanígy van a motorola-val (V3). Amikor próbaképp cseréltünk, hajunkat tépve szidtuk a másik telefonját, h. úristen, hátezmeg... Én azt mondom, h. az android nagyon jól felépített rendszer, még annak is, aki az elején nehezebben kezeli. Mint írtam az első hozzászólásomban nekem ez az első tapicskolós telefonom, de az együtt töltött közel 2 hét során tökéletesen hozzászoktam nem csak a "gombnélküliséghez", de az androidhoz is.
További pozitívumaiként megemlíteném a nyílt forráskódot, az android market-ot, azt, h. a google rengeteg segítséget ad saját alkalmazás fejlesztéséhez.
Nekem nagyon bejön a liquid fehér burkolata, egyszerű formája. Hardweres qwerty nélküli gép kellett, a lehetőségeket tekintve minél kompaktabb méretben. Az acer kínálta a legjobb áron, pedig sok mindenben több az eddigi androidoknál. Remélem tartósságban is felveszi a versenyt a htc-vel.
Hát így az éj közepén ennyire futotta, ha bárkinek bármi hozzáfűznivalója van, ne habozzon megtenni!!!
Üdv:
BenceUi: 2.0-s upgrade-ről psanta 197-es hozzászólásában olvashatsz.
-
Dani0504
tag
Skacok most hagyjuk abba, mert minden fórum ettől hal meg...
Rengeteg helyen voltam már(mármint fórumon) ahol ettől ment tönkre a fórum hangulata, hogy valakinek nem tetszett a másik írása... és bumm így lett a Chocapic!!! -
kiski
aktív tag
válasz
baloghab #293 üzenetére
Légyszi ne veszekedjünk, mert "szétoffoljuk" az egész topikot. Inkább kérem árulja el nekem egy kedves Acer tulaj, hogy milyen előnyeit látja az androidnak más OPrendszerekhez képest. Illetve még egy kérdés: android 2.0-ra frissíthetünk, és ha igen, mikor?
szerk: swype elérhető, működik, használható?
-
baloghab
csendes tag
válasz
hegyesidr #290 üzenetére
Hasonlítsd már össze !!! Szerintem te egy laptopot is picinek nézel, vagy rossz a szemüveged, erősen torzít !
Nos, köszönöm a nyelvtanórát, nem nincs semmiféle harag, de annyit megjegyeznék, h. a 3 felkiáltójel, és az utolsó mondatod nem éppen a finom figyelemfelhívás szülötte...Jah, és nem vok szemüveges.
Üdv
-
kiski
aktív tag
Nem egészen. Pl (rezisztív technológia): mondj egy átlátszó fémet. Vagy nem átlátszót, amit képernyő-megjelenítőként használnak. Sztem csak elírás. A kapacitívval lehet érzékelni a távolságot is. Igazad van annyiban, hogy nem úgy, mint egy szenzorral, mert az a párhuzamos (egyébként nem látható) fénysugár töréspontját érzékeli.
Dani0504: Tökéletesen egyetértek veled, tájékozódni kell, mielőtt így nekiesünk valakinek. Ráadásul egy kicsit kulturáltabban is lehetett volna... Na mindegy...
-
baloghab
csendes tag
válasz
hegyesidr #287 üzenetére
Szia
Sok macerát hallottam az ipod javításokkal kapcsolatban, nem csak olyanokról amiket külföldről rendeltek. Viszont a mobilarénás iphone 3gs cikkben úgy fogalmaznak:
az iPhone ugyanis azon kevés Apple termékek egyike, melyekre nem vonatkozik a világgarancia
Szóval a termékek többségére vonatokzik Ezek alapján kérdezném, h. akkor az ipodokra sem él a világgarancia?
Üdv:
Bence -
hegyesidr
tag
válasz
baloghab #286 üzenetére
Bocsesz, én is elsiklottam felette, ne haragudj érte ! A fórum pedig arról szól, hogy valaki nem beleszól ( belepofa magyarul, ezt a kifejezést akkor használjuk, amikor 2 ember magánjellegű, ill. intim beszélgetésébe valaki 3. belepofázik ) hanem hozzászól ! Ha nem óhajtod, hogy más is lássa, ill. olvassa, írd PÜ-be ! Nincs harag ?
-
baloghab
csendes tag
válasz
Dani0504 #283 üzenetére
Szia
A gyári csomagban egy quick guide füzetke, egy gari papír (angol, német, francia, olasz, holland nyelveken), és egy user manual cd van, erre azt írták multilanguage, pontosabbat nem tok, nem néztem bele. A pixmania francia leírása szerintem egy a honlapról leszedhető cucc, szintén nem éltem még vele, ha érdekel szívesen letöltöm, megnézem neked mi az. A garipapíron 2 év szerepel a telcsire, 180 nap a szoftverre, és fél év a tartozékokra. Illetve csillagozva írja, h. a garancia "módja" elpostázni az acer-hez, ott javítják, és ők visszapostázzák neked. A hátlapon rajt van a magyar képviselet száma, gondolom ők az első lépcső, ha gond van a készülékkel.
Üdv:
Bence -
adik803
csendes tag
Köszönöm bence jol fogalmazol
igy mar alig várom hogy meg vehessem. Én félek a pixmániától. A garancia miatt. Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
hegyesidr
tag
válasz
Dani0504 #283 üzenetére
Szia ! Csak a Pixmanián keresztül, és nagyon macerás ! A fiam 2 évvel ezelőtt egy iPOD-ot rendelt tőlük, Kb. 50 napba tellett, mire többszöri kérdezősködés után megjött, eléggé borsos áron, egyszer volt valami gyíkja, rákérdezett, nagyon macerás lett volna a visszaküldés ( futár, sajátköltség, min. 30 nap határidő, stb. ) Végül egy gsm boltba bütykölte meg egy srác !
-
hegyesidr
tag
-
Dani0504
tag
Aki pixmania-tól rendelt azoktól kérdezem!
-Esetleg ha gond van a telóvel akkor a garanciát hogyan tudom érvényesíteni?(Pixmania-n keresztül vagy Acer magyarország)
-Használati útmutatót milyet adtak hozzá? Angol vagy más nyelvűt, mert olvastam a Pixmania-n, hogy Francia használati útmutatót lehet letölteni hozzá!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
baloghab
csendes tag
Szia
Nos ez megint csak érdekes, mert a gyakorlatban még nem tapasztaltam elszíneződést. A cikket igazolván erősebben is megnyomkodtam, de csak akkor jött el a jelenség, amikor már túlzottan, úgy is mondhatnám, h. agresszíven hatottam rá. Szóval direkt kényszerítés hatására színeződött el, de ez olyan fokú kínzása a kijelzőnek, ami abszolút a rendeltetésszerű használaton kívül van.
Üdv:
Bence -
adik803
csendes tag
Köszönöm de ezt a cikket mar korábban sikerült elolvasnom. Viszont én úgy emlékszem nem távolságot érzékel. Vagyis nem úgy mint a távolságérzékelő. A rezisztív nyomást érzékel két fém réteg van, a kapacitív meg elektromos töltés élvezetes elvén működik. Javítsatok ki ha rosszul emlékeznek.
-
adik803
csendes tag
Bence köszönöm így mar van hasonlítási alapom. Viszont minden tulajtól kérdezem hogy a kijelő elszineződeshez mennyire kell erősen paszirozni a kijelzöt? A tesztben írták ezt ezért érdekelne mennyiér jelentkezik a hétköznapokban.
-
kiski
aktív tag
válasz
baloghab #273 üzenetére
adik803: Mivel az Aréna fémházas, ezért nagyon jól szól kihangosítva. Simán felveszi a versenyt az Walkman, és az XpressMusic szériákkal. SŐT!
Én végigolvastam az egész cikket, és a kapacitív technológia önmagában foglalja, hogy távolságot érzékel. Azért kell "kalibrálni" ezeket az érintésvezérlő paneleket, hogy pontosan akkor "üssön le" egy billentyűt, amikor tényleg fizikailag hozzáérünk a panelhez. Ha végigolvasod számodra is világossá válik, ha nincs kedved, szólj, és elmagyarázom, hogy miért.
-
korpicschess
veterán
HTC HD-t cserélnék S100-ra ha valakit érint valahogy.
-
baloghab
csendes tag
Szia
Én anno azért döntöttem a w880 mellett, mert vékony volt, fémből készült (félig
), és úgy gondoltam, h. kiváltja az mp3 lejátszómat. Nos meg kell mondjam pont zenei szinten csalódtam a telefonban. Egyrészt, mert a szabványcsatlakozó elég gyorsan kontakthibás lett, másrészt a lejátszó progi is behalt néha, harmadrészt, mert pocsékul szólt a csengőhang. Szabályosan vadásznom kellett egy olyan számot, ami jól szólt. Egy szó, mint száz, véleményem szerint a w880-hoz képest jobban szól a liquid.
Üdv:
Bence -
baloghab
csendes tag
Szia
Hmmm Még nem olvastam végig azt a cikket amit a 245-ös hozzászólásomban linkeltem be, de azért megtudtam pár dolgot. A kijelzők megnevezése alapból téves. Mert az érintésérzékelés a képet megjelenítő panel előtt levő fóliától függ. Szóval a kapacitív, meg a rezisztív az a fólia ami a tft, vagy amoled (vagy stb.) kijelző előtt van. Azaz ez egy olyan fényáteresztő réteg, ami a tapicskolást érzékeli. Ebből kiindulva nem hinném, h. képes távolság meghatározására. Max olyat tudok elképzelni, h. ilyen ki-be szinten érzékeli, h. adott pillanatban van e "tapics", vagy nincs. Valószínűleg ez nem elég pontos, és megbízgható a gyakorlatban, és ezért alkalmaznak külön távolságszenzort.
Üdv:
Bence -
duc
aktív tag
+ gyors. Gondolok itt az alkalmazások indítására, menükezelésre, görgetésre stb...
+ kijelzö elég részletes, 800x480 mindenre elég,
+ a kapacitív panel nagyon érzékeny, 3 beállítás közül lehet válsztani,
+ a böngészö meglepöen gyors,
+ ha valami kellene, de alapból nem tudja a kütyü, felteszem a marketrôl,
+ a letöltött alkalmazások hozzáférnek a hardverhez (gyorsulásérzékelô, gps...)- nincs hosszú ö,ü betü...
- nincs (még) magyar menü,
- akkuidö jó ha lesz 2 nap, sokat telefonálok,
- képernyôzár oldásához 2 gomb kell.Kb. ennyi elsôre, de még ismerkedünk
-
baloghab
csendes tag
Szia
Más is írt róla korábban, és én is:
Megkerestem az említett távolságszenzort, a 3 állás (off - low - high) közül nekem a középsőn volt, high-ra állítottam, még nem teszteltem mennyivel másabb így. (a beállítás helye: Settings/Call settings/Advanced settings/Set P-senzor sensitivity)
Annyival kiegészíteném, h. high álláson egész jól műkszik a dolog, szóval többnyire feléled a kijelző amint elveszem az arcomtól, de nem mindíg. Elég random, h. mikor hogy. Annyi biztos, h. még soha nem birizgált bele az arcom, vagy a borostám a hívásba, szóval kikapcsolni jól kapcsol ki. Próbáltam úgy is, h. kikapcsoltam az érzékelőt, de aztán ez nem jött be annyira, így inkább visszatettem high állásba. Azt vettem észre, h. a kamera dedikált gombja egészen jól kézre áll amikor elveszem a fülemtől a telefont (jobb kézben tartom) és ezzel is fel tudom éleszteni a kijelzőt. Szóval vagy csinálja magától, vagy rábökök a gombra
Üdv:
Bence -
duc
aktív tag
Üdv, na megvan a cucc, elkezdtem az ismerkedést. Eddig minden OK, egy dolog zavar: ha befejeznék egy hívást, előtte fel kell éleszteni a kijelzőt, hogy letegyem... Ezt írták a tesztben is, nincs valami beállítás amivel megoldható a dolog?
-
salival
aktív tag
válasz
baloghab #254 üzenetére
Miért is lenne kisebb az X10, mint az iPhone? Szerintem nem kisebb, bár lehet rossz a szemem.
-
kiski
aktív tag
válasz
baloghab #254 üzenetére
Én egy kisváros vonzáskörzetében lakom. Annyira el vagyunk szigetelve, h a T-mobile nem tud ide internetet szolgáltatni kábelen. Csak mobilinternet lehet, ami ugyebár semmire se jó. Jobban szeretem az Arénát, minthogy odaadjam, még 60ért se vehetné meg tőlem senki. És jól látod, errefelé nem nagyon akad még olyan, aki a mobil-technológia területe iránt komolyabban érdeklődne. (Legalábbis én még nem találkoztam vele).
Ha jól tudom, (de javítsatok ki, ha tévednék) SE X3-as nem lesz. A harmadik Xperia modell az x10-es. X1, X2-t ismerjük, bukta... (Bár barátnőm - aki nem szőke - mindenképp x1-et akar, a formaterv miatt... hiába ecsetelem neki, hogy hulladék). Summa summárum: nem hajszínfüggő.
-
baloghab
csendes tag
válasz
Dani0504 #247 üzenetére
Szia
No igen, a nokiákban, ill. a symbianokban nagyon jó, h. felmegy rájuk a garmin navi szoftvere, h. őszinte legyek ősszel hajszálon múlt, h. megvegyek egy e66-ot, egyedül a 2.5-es jack kimenete tarott vissza.... Keresek egy sygic szoftvert, és kipróbálom, plusz újra nekiesek az ndrive-nak! Tudtommal ez a kettő érhető el androidon (a mobilarénás cikkek alapján) amint van fejlemény jelentkezem!
Üdv:
Bence -
baloghab
csendes tag
Szia
Rosszul gondolod
Nem Bp-ról, de Dél- Dunántúlról írok
Nem ismerem a használtpiacot, , abból indultam ki, h. ha 50-60 között újonnan kapható a telcsi, akkor ÉN nem venném meg használtan. DE én alapból nem vennék telót sarki gsm-ben sem. Vagyok annyira geek, h. addig kutassak a weben, amíg számomra megfelelő ajánlatot találok. Meg hát nem is bízom a fél-1 éves használt cuccokban... Persze vannak azok az emberek, akiket nem érdekel ennyire a technológia, meg. h. melyik teló mit tud, nem beszélve a bizonyos hajszínű hölgyeményekről, akik meglátnak egy telcsit, és az kell, tök függetlenül az ártól, meg tudástól. Nekik való a sarki gsm, ahol egymás mellett látnak 50 telcsit, és csak rá kell bökni melyik kell. Ha meg tudsz szabadulni 55ért az arénádtól, akkor sztem jól jársz!
Én kb 10 éves korom óta sony-buzi vagyok, akkor kaptam meg életem első rádiósmagnóját
Amikor még csak nokia 3210-esek, meg motorola one-touchok voltak, én sony z7-esről álmodoztam. Aztán T610-em lett, utána w880. Szóval én is sonyra vátottam volna, ha nem töketlenkedték volna el az utóbbi időt... Az X1 hatalmas bukta volt, a Satio-nak még adtam esélyt, de abszolut nem versenyképes sem az iphone-nal, sem a liguid-del. Remélem a jövőben magára talál a cég, és majd az x3, meg az x10 használható lesz! Zárójelben jegyezném meg, h. az iphone mellett az x10-es szörnyen pici, ami persze jó, csak hát a kijelző is összement, nem tudom mennyire kényelmes egy olyan apró kijelzőn tapicskolni.
Üdv:
Bence -
kiski
aktív tag
válasz
baloghab #245 üzenetére
Nos, mint gondolom sokan erről a fórumról, te is Pest, vagy a főváros vonzáskörzetében laksz. Én vidéken. Igaz, hogy a Dunántúlon, de eléggé vidéken. Nálunk teljesen más árak vannak a telefonokra. Én egy használt GSM kereskedőt kérdeztem meg, és ő mondta, hogy 50-55ért simán megvenné. Kérdeztem tőle az Acert is, még csak nem is hallott róla.
Ezen kívül még 1 készülék jöhet szóba, szintén hasonló processzorral, ugyanezzel az Androiddal, csak egy gyártói interfészt kap. Ez a készülék az SE Xperia X10. Youtube-n vannak róla csodás videók. Egyébként is azt álmodtam, hogy h volt egy iPhone 3GS-em, és az arénám, és eladtam mindkettőt, és meg tudtam venni az Acert, és az X10et...
Remélem teljesül... -
raulicio
senior tag
Érdekes, nekem is volt u600-am is meg arenam is, persze sok más telók mellett, de bele sem gondoltam, hogy mindkettő különösen ajánlott volt.
Az aréna zenei része nagyon ott volt, szerintem a kamerája igencsak átlagos, a videókat meg konvertálgatni kell, szóval nem nevezném multimédiás csodának. Ugyan nem én leszek az első, aki ezt megfogalmazza, de ha az arenan mondjuk android futna és a kijelző egy picit nagyobb lenne, akkor teljesen optimális lenne, de így pl kifejezetten idegesített, hogy van benne gps, de totál használhatatlan.
-
raulicio
senior tag
Már bocsánat, de ezért miért kell lehúzni a telefont? Nem neked találták ki. Ez lenne az az orbitális hibája? Ha nem akarsz "utilityket" szedegetni, akkor vmi jó ki zárt rendszerű telefon kell neked, aminek a hiányosságait vagy megszokod vagy nem, de változtatni nem tudsz.
Abban mondjuk igazad van, hogy van egy-két olyan hiányosság, ami a ciki kategóriába esik, de ezeket mind pillanatok alatt tudod orvosolni.Egyébként az általad említett Bluetooth dolog meg mondjuk pont az iphone-nál is felmerült, csak ott még megoldás sem nagyon volt rá eleinte. Pedig az azért elég prémium cucc, annak megfelelő árazással.
A teszt szubjektivitásába meg kár belekötni, pont attól jó, hogy vannak benne személyes dolgok is. Ha csak a száraz tényekre kíváncsi valaki, meg kell nézni az adatlapot!
Mellesleg ezt a telefont nem is az emeli ki, hogy a gyári szoftverellátottság olyan zseniális, hanem az, hogy a az első snapdragon alapú androidos telefon, amin bizony érződik is, hogy sokkal gyorsabb mint a korábbiak. Persze nehezen is tudom elképzelni, hogy ez egy videón átjöjjön, de hidd el ezek a srácok tesztelték a legtöbb ilyen mobilt és amikor azt mondják, hogy ez érezhetően gyorsabb mint a többi, akkor abban van vmi. -
Dani0504
tag
válasz
baloghab #245 üzenetére
Köszi szépen az infókat, így már kicsit tisztábban látom a dolgot! Még dilemmázok rajta, mert nem tudom mennyiért tudnám eladni a telóm + az akku időtől félek egy kicsit! Az S60V5-nél biztos jobb az android csak az a fránya navigáció, mert a Nokia navija most már kezd tűrhető lenni + mellette a Garmin pont jó!
Ha sikerül valamilyen navit feltenni a telóra akkor lgyszíves oszd meg velünk!
Előre is köszi!
-
Gergi
senior tag
válasz
baloghab #245 üzenetére
Ami nekem még furcsa a teszttel kapcsolatban, h. rohamosan merül az aksi, nekem 2 napot nem bírna ki, pedig 2g-n nyomom, és semmi energiapazarló funkciót nem veszek igénybe (wifi, bluetooth, gps, zenehallgatás, videózás), még a kijelző fényereje is fixen minimumra van lőve, és 30s után ki is kapcsol (ez is min. érték).
Nyugi, az én Milestone-om se bír többet ugyanilyen beállításokkal, bár én netezek vele minden nap 2G-n egy kicsit, meg telefonálok napi kb 1 órát és némi sms.
-
baloghab
csendes tag
Sziasztok!
adik803 bocs a késői reagálásért ! Immár hosszabb ideje élek együtt egy liquiddel, és meg kell mondjam, vegyesek a tapasztalataim. Magát a rendszert nagyon szeretem, a kapacitív kijelzővel profi az ujjbegyes vezérlés. A felbontás mint írtam gyönyörű megjelenítést ad, kár, h. még nincs divx támogatás. A bluetooth file transfer progi nagyon jól műkszik, küldeni-fogadni könnyedén lehet vele. A tone picker is megoldja a csengőhangos problémákat. Rengeteg jó játékot találtam hozzá, nem sorolnám itt fel, akit érdekel, küldjön priv. üzit. A készülék korrektül össze van rakva, a fehér szín előnyös, nem látszanak rajta annyira az ujjlenyomatok, mint a fekete csillogós műanyag felületen, én sem karcoltam még meg, bár tény, h. sokkal jobban figyelek rá, mint a régi telefonjaimra. A készülékház viszont kicsit nyekereg. Nem mindíg, meg nem nagyon, de néha meg-megmoccan, nem csak a hátlap, de a kijelző körüli rész is. Az iphone, meg apukám egy éves e66-osa is masszívabbnak tűnik. Az ndrive-ba azóta sem sikerült lelket lehellni (azóta le is töröltem), és a többi progi (gps essentials, gps status) is nehezen mutatja a pozíciót, pedig 5-8 holdat simán találnak. A hangminőség nekem megfelel, a hangszórón max az ébresztőt, meg a csengőhangot hallgatom. Magyarításról nem tudok, de az angol verzió is tökéletesen használható, egyszerű a nyelvezete, még gyengébb angoltudással is könnyű boldogulni vele. Alapvetően nem az határozza meg a multitouch meglétét, h. kapacitív, vagy rezisztív a kijelző, mindkettő képes rá. Régebben már be volt linkelve, de én is beteszem:
http://www.seria.hu/cikkeink/Rezisztiv%20vs%20kapacitiv/01%20resz/Rezisztiv%20vs%20kapacitiv%201.html
Ez egy elég hosszú cikk a kijelzőkről, érdemes legalább beleolvasni. A liquid alapból sem 2, sem annál több ujjat nem érzékel. A 2.0-s frissítésről linkeltek előttem, azokat alapul véve hivatalos a dolog. Én alapból letiltottam a 3g hálózat használatát, meg a roamingot, véletlenül sem szeretném, ha vadászna magának "mobilnetet". Az a widgettől függ h. be lehet e állítani a dolgokat. Én is Pixmania-tól rendeltem meg karácsony előtt, vasárnap intéztem el, bankkártyával fizettem, fedex kiszállítással kb 6000 ft-ért szerdán kiszállították. Már több mindent rendeltem tőlük, még soha nem volt problémám, pedig eddig normál kiszállítást kértem. Nem kötözködésképpen, de újonnan kapni arenat 50-60 között, szóval kétlem, h. használtan annyiért epasszolnád (ha mégis, grat.!). A két telefont nem igazán lehet összehasonlítani, hisz más kategóriában versenyeznek. A liquid majd 3/4-ed évvel későbbi darab, az arena óta jó pár modernebb készülék kikerült a piacra. A jelenlegi árakon vizsgálva, talán mondhatom, h. ár/érték arányban hasonlóan jó a két telefon, amennyivel "butább" az lg, annyival olcsóbb is. El kell dönteni, h. kinek mire kell a gép, ha valaki nem annyira geek, megelégedhet az arena egyszerűbb mivoltával. Ami nekem még furcsa a teszttel kapcsolatban, h. rohamosan merül az aksi, nekem 2 napot nem bírna ki, pedig 2g-n nyomom, és semmi energiapazarló funkciót nem veszek igénybe (wifi, bluetooth, gps, zenehallgatás, videózás), még a kijelző fényereje is fixen minimumra van lőve, és 30s után ki is kapcsol (ez is min. érték). Én folyamatosan töltöm amikor konektorközelben vok. A kamerája sem nyűgözött le, 3 Mp-en használom, semmivel nem érzem jobbnak (sőt...), mint az előző telcsim (w880) fixfókuszos 2 Mp-elesét. Ráadásul nincs exponálás a képernyő tapizásával, kizárólag a dedikált gombbal lehet fényképezni (sem a gyári progival, sem a snapphoto-val).
Én minden "hibájával" együtt inkább az iphone-hoz hasonlítanám sebességben, kezelhetőségben (a googlephne-t nem számítva), és szerintem a jelenleg kapható hardweres qwerty nélküli gépek közül az egyik legjobb. Független ára fele az apple-ének, a nexus one meg még ugye nem kapható. Szóval nekem instant get volt, nem is bántam meg. Ez az első "tapicskolós" telefonom, és bár vannak bosszantó részletek, és néha visszavágyom az apró, fém sony-mhoz, szeretem a kis acert. Remélem a hozzászólásommal segítettem világosabb képet alkotni a telefonról. Ha bárkinek bármi kérdése lenne, ne habozzon, nyugodtan írjon!
Üdv:
Bence -
kiski
aktív tag
Találtam a neten $799,99-ért, illetve egy videóban a Youtube-n azt mondták, hogy februártól lesz elérhető európában, 500Eurós (azaz kb. 140.000Ft-os) áron. (A dollár most kb. 200Ft).
Lehet hogy hülye kérdés lesz, de az USA-ban forgalmazott, vásárolt (és használt) telefonok működnek/működhetnek Európában is? Függetlennek kell lennie? Vagy ez teljességgel kizárt?
-
kiski
aktív tag
Ezen a készüléken kívül még a nemsokára megérkező SE X10-es modellje az esélyes... Ez is android, de kapott egy másik kezelőfelületet. Hát nagyon kíváncsi leszek rá! Addigra az Acer ára eléggé lemegy ahhoz, hogy megvehessem, viszont az SE a csillagos egekben lesz. Nem lennék meglepve a 150-180eFt-os indulóáron sem. Kíváncsian várom róla a tesztet.
-
adik803
csendes tag
Én is bele szerettem az arénába a teszt után. Nekem szimpatikus az lg. Volt egy két telefon soha nem csalódtam még bennük. Persze tudtam mit várhatók. Aztán hogy végig olvastam az aréna topicot úgy döntöttem android lesz. A sok fagyas zavar nagyon...viszont én most adnám el és 2 max 3hónapot ki bírnek egy butafonnal. Addig esik az ára és lesz több tapasztalat is addigra szerintem. De ez az én véleményem
-
adik803
csendes tag
válasz
korpicschess #239 üzenetére
Egyenlőre nincs szerintem
van aki nagyon meg van vele elégedve van aki még csak most gyűjt ra
-
korpicschess
veterán
Nincs köztetek aki elcseréli az S100-at?
-
adik803
csendes tag
Ezért írtam hogy néha nem egyezik a véleményem velük
az fm rádió hülyeség szerintem is mivel rossz a vétel sokszor. A kamera azért engem érdekel meg a video mivel velem van a telefon mindig. Viszont én a minőségre vagyok nagyon igényes. Nem kell hogy teljesen fém legyen lehet műanyag is de az jol össze legyen rakva tisztán lehessen vele beszélni. Még az akku. A kommunikáció hála isten adott már ilyen áron
Mod
Én sok gyári hibásat fogtam ki mindig. Ez sajnos a gyártásból fakad-ugye kína? -
kiski
aktív tag
Lehet hogy csak mázlim volt, mert az eddig 2 különösen ajánlott telefonnál vannak hibák, amik engem rettentően bosszantanak, és ők elsiklottak felette... Fm rádió engem igazából hidegen hagy, ahogy a videózás is... Engem a zenelejátszás milyensége érdekel igazán, illetve az egyéb kommunikációs képességek.
-
adik803
csendes tag
-
kiski
aktív tag
válasz
Dani0504 #234 üzenetére
Nézd, nekem ez lesz a 3ik telefonom, amit Bocha "Különösen Ajánlott". Az előző készülékem, és a mostani is szintén megkapta ezt a plecsnit, és mindkettőt nagyon szeretem... Az előző egy Samsung U600, ami több mint 3 éves, és soha nem volt szervízben, pedig néhányszor pottyant is le... A mostani az Aréna, amivel már több gondom-bajom van... Kíváncsi lennék egy ilyen S100-ra is. Szívesen kipróbálnám, de félő, hogy még néhány hónapot várnom kell rá, mivel elég húzós az ára.
Szerk: Summa Summárum - Én adok a mobilarénás srácok véleményére...
-
Dani0504
tag
Nekem csak az a gondom, hogy nem sok liqiud tulaj van és abból is csak eddig 2 embert találtam aki fórumon is megírta milyen!
A másik, hogy eddig csak bocha tesztje van a neten magyarul. Ha van valaki talált magyar tesztet akkor az küldje el pü-ben! -
adik803
csendes tag
Na gyarapodunk
pár hónap és lesz pár tulaj
-
kiski
aktív tag
Az igazat megvallva az Arénában a multimédiás rész nagyon megfogott... 8Gb belső memória, dolby mobile, remek hangzás. A gyári fülhallgató is remek, kihangosítva a fémháznak köszönhetően szintén pöpec. Viszont zárt OP rendszer, sok a gond vele... Nincs hozzá egy normális frimware! Az árkülönbség is elég húzós, eddig csak 90e felett láttam az Acer készülékét. Az Arénát max. 50-60ért tudnám eladni, pedig 1 karc sincs rajt...
-
kiski
aktív tag
Engem a érdekelne, hogy 2.0ás androidra lehet-e, illetve a meglévő tulajok tudták-e frissíteni a készüléket?
-
Dani0504
tag
Hali!
Nézegetem a készüléket/tervezgetem a vásárlást is, szerintem nagyon jó teló, ha van valakinek egy-két szabad napja, hogy összedobja magának a telót akkor a leírtak alapján kezesbárányt lehet csinálni belőle!
Lenne egy-két kérdésem:
1. Van-e rá magyarítás, ha nincs lehet-e rá számítani, hogy lesz?
2. Mennyire kezelhető az angol menü, nem volt gond vele, hogy valamit nagyon tudományosan/érthetetlenül fogalmaztak meg a menüben ami esetleg egy nem olyan jó angol tudással rendelkezőnek gondot jelenthet?
3. Mi a helyzet a widgetekkel? Ha jól nézem akkor az időjárás infókat a netről szedi(honnan máshonnan is szedné?) be lehet állítani, hogy csak ha elérhető wifi hálózatot talál arra csatlakozzon fel és onnan szedje le az infókat amikre szüksége?
4. Ha valaki csomagkapcsoltat használ kb. mekkora a MB felhasználása a telónak a hálózat igényes progik miatt??
5. Látom psanta a tubust(5800) váltottad le liqiud-re. Mik a tapasztalatok a telóval, sokkal jobb mint a tubus?(tudom a két op.rendszer nagy a különbség, de legalább van összehasonlítási alapod a dologban!
6. Pixmanián keresztül rendelve mennyi volt a szállítási költség? Nem volt gond a szállítás körül?(sajnos van rossz tapasztalatom velük kapcsolatban 4-5 éve rendeltem egy mp3 lejátszót ami Párizsból indult és megjárta Brüsszelt, Londont, majd utána érkezett Magyarországra.)
Bocs offért ha volt benne, de sosem tudom eldönteni mennyire kanyarodtam el a témától...Üdv.: Dani
ui.: Köszi előre is a válaszokat! Jah, kezeket a paplan fölé és éljenek a csajok!
-
SavageSkull
csendes tag
Szia, nekem lenne pár kérdésem ami biztos másokat is érdekelne.
1. A teszt azt írja, hogy "nincs multitouch mert a kijelző nem támogatja",
én eddig azt hittem, hogy azt a kapacitiv kijelzők támogatják, és már csak szoftver kérdése a dolog? Ezek szerint a 2.0 ás frissítés során sem lehet a funkcióra számítani?2. Az iPhone/Milestone/Omnia HD kapcsán mindig az van hangsúlyozva, hogy mijen gyors a proci, és hardveres grafikus gyorsítás is van! Ezzel szemben az 1Ghz körüli Snapdragon prociknál semmilyen grafikus gyorsításról nem esik szó, pedig ha jól tudom a Cortex A8 is a Snapdragon család tagja. Most akkor melyik a jobb, mik az előnyei az egyes prociknak?
3. Open GL ES 2.0- támogatás csak az iPhone 3GS en van, vagy bármelyik azonos procis telefonon? Az 1Ghz körüli procik tudják ezt támogatni? Ha igen mikorra várható ehhez mért alkalmazások megjelenése a többi platformra?
Tehát ha valaki jókat szeretne játszani a telójával, akkor mindenképp iPhone 3GS-t vegyen, vagy várható hasonló színvonalú játékok megjelenése egyéb platformokon is?Előre is köszönöm a válaszokat mindenki nevében, akiket szintén foglalkoztatnak ezek a problémák.
Üdv mindenkinek
-
adik803
csendes tag
Hogy is van? Jót lopni nem szégyen?
szerintem 2év múlva mikor az android jol elterjed nem merik a gyártók majd igy csupaszon ki adni. Meg maga a rendszer is fejlődni fog
a microsoft nem tudom mit csinál mert nem rossz a wm de nekem is jobban bejön az android.
Off/ viszont az nagyon nem tetszik hogy mindegyik gyártó saját rendszert akar. Ez nem jó irány... -
Aureal
őstag
"Azért halkan megjegyzem hogy a microsoftnak volt ideje fejleszteni... Mégsem tette"
Kétségtelen, a világot az Apple pofozta fel a szunnyadásból!
Persze az Andi mögött meg szinte egy fejlesztői tröszt áll, és van honnét az ötletet venni...
(amúgy nekem is jobban tetszene mint a WM, már csak elvből is) -
adik803
csendes tag
Igazad van, jogos. De ezek a rendszerek még nincsenek igy felszerelve alapból(persze a gyártók ki egészíthetik a rendszert mint pl htc v samu, de nekem kifejezetten tetszik ez a csupasz rendszer felállás. Lehet szeretem ha szenvedek?
)Talán symbi mint írtam. Vagy zárt rendszerűt kell venni
én pl sem csengőhangra sem videora nem mozdulok. Viszont jó appokra igen. Én fogom használni keményen internetezésre email zene. Ja meg telefon
pl én nem fogok hackelt szoftot rá tenni
-
Aureal
őstag
Igen, azt én is látom, hogy egy nyílt rendszer mindenre nyitottá tesz és nyilván segítségekkel a kezdeti nehézségek leküzdhetők és onnan már nincs gond hogy mi hiányzik és mi nem a telcsáról, de nem mindenki hacker alkat, vagy ha szeret is bütykölni stb, de én elvárom hogy egy főleg ilyen kategóriás cuccal (sarkítva!) ON után tudjak telefonálni és ne kelljen levadásznihozzá utilityt, mert még a hanghívás se megy alapból... Kb ez a hasonlatom a készülék "apró" hiányosságait tekintve, de mondom ettől még biztos sokaknak tetszik, nekem a teszt alapján nem igazán és használat után se biztos hogy mást mondanék, van annyi realitásom.
Az meg hogy ki hogy lakja be a telcsáját, egyén függő. Én is használok pár érdekességet, de nem vagyok mániás csengőhang, meg videó letöltögető, stb, vannak akik tudják mi mindent lehetne csinálni egy telefonból, de mégsem teszik, mert pár alap rendeltetésre használják a hívásokon kívül. (itt nem arra gondolok, aki egy sms-t nem tudja hogy nézzen meg!) -
adik803
csendes tag
Na ez az amit rosszul csinálnak a különböző rendszerek tervezői. Az alap kiépítés(szoftver)tudjon minden alap dolgot, esetleg némi extrat. A nokia a symbiannal ezért sikeres. Most az androidban látom ugyan ezt. Jó irányban fejlődik. Azért halkan megjegyzem hogy a microsoftnak volt ideje fejleszteni... Mégsem tette.
-
Aureal
őstag
Szerintem ezzel felesleges kardoskodni hogy az Andi vs. WM verzióban épp hol tart, mert nem egy időben kezdték el fejleszteni őket és nyilván a jelenlegi technika mást diktál mint x éve az akkori, mikor a WM elindult.
(magyrul aki most indul el, az jó hogy a mai trendet követi, értelmetlen tehát az hogy ő mennyi idő alatt jutott odáig, sőt talán az elődök hátán kapaszkodott értve ez alatt, hogy volt aki kitaposta a technikai fejlődés útját előtte...)
Sokkal inkább az a fontos szerintem, hogy a mai szinvonalnak eleget tesz-e egy fiatal fejlesztés, vagy a felhasználónak kell össze-vissza kajtatni, hogy a cucc az alsó mércét megüsse már az alap használhatóságot tekintve is -
adik803
csendes tag
A tesztekkel kapcsolatban részben egyet értek. De volt már winmo telefonom hidd el azt is kellett sokat hegeszteni mire be laktad. Ezek java részt apró dolgok amik orvosolhatók és pont ez a lényege egy nyílt oprendszernek. Ha mindent akarsz ott a zárt op. Még a symbian sem ad mindent egyből a kezében. Pl mennyi ideig szenvedtek az 1perces diktafonnal
engem jobban zavar pl hogy nem tud kikapcsolva ébreszteni. Én szeretem ki kapcsolni a telefont ha pihenek. Nem is merül annyira még ezeknek a rendszereknek jót tesz a napi újra indítás. chace ürül gyors lesz a gép
-
adik803
csendes tag
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Csak most volt időm bele-bele olvasgatni a fórumba, amit a teszt végigolvasása előzött meg.Nos nem akarom borzolni feleslegesen a kedélyeket, de néhány korábbi véleménnyel én is egyet tudok érteni, nevezetesen, hogy a teszt írója (bár Bochat kedvelem legjobban írásaiban) túlságosan magasztalja a telefont, illetve hogy néhány fontos hiányossága felett, ahogy mások is írták elsiklik. Mondjuk adott dolgok lehetnek szubjektívek, mivel én pl GPS-t sosem használtam-használok, tehát a hiánya nem annyira fontos. Viszont amit felhasználók is írtak, hogy macerás a fájl küldés/fogadás BT-on, lehet hogy ez még az Andi (Android) hiányossága, de könyörgöm, ebben a katgóriában ilyet??? Még a 6000Ft-os mezei "nagyi-phoneok" is tudják.
A videó alapján nekem sem az tűnik fel, hogy bámulatosan gyors lenne, de volt már itt lehúzós tesz pl. Samu S800-al kapcsolatban is, és egyáltalán nem mondható hogy katasztrófális lenne. Gyakorlatilag minden "tapi-fonnak" vannak bizonytalanságai, a híres iPhonenak is, volt a kezemben... Ennek ellenére a cikk olvasása nyomán egetverő sebességre számítottam, amit a videó nem igazolt számomra!
Korábban egy LG GT500-ban gondolkodtam, de hiányosságai miatt inkább várólistára helyeztem magam, aztán megláttam az Acert és elkezdett tetszeni. Azonban a pozitív hangvételű cikk ellenére (talán mert pont több tucat tesztet olvastam már végig a Mobilarénán s lassan kiismerem ki-ki szokását), kezdek kételkedni a cikkírók realitásában, illetve úgy fogalmaznám inkább, hogy a pártatlanság helyett, erős szubjektivitások érhetők tetten.
Szumma-szummárum, az Acer lehet sokaknak megelégedésére egy jó telcsa, s talán az Andi 2.0 is hozhat jelentős változásokat, véleményem szerint nagyon fapados alapból a gyári dolgokat tekintve, engem kifejezetten riaszt hogy mindenféle alapfunkciót pótló programokat kell vadászni rá stb. Ha viszont azt nézzük, hogy az Acer nem egy nép-telefon, talán előnye is van.
Egy kérdésem volna:
az Andi mennyire volna képes java progikat futtatni (elvileg a java eszközfüggatlen), esetleg emulátoron keresztül vagy nem tudom?
Ugyanis van egy-két dolgom, ami nincs meg más platformra és nagyon fontos. -
adik803
csendes tag
acer notebook van a vodánál... talán jövöre lesz acer telefon a szolgáltatoknál. Visszatérve a hazai kínálatra, elég sivár. Még talán a té aminek változatos a kínálata. Szifon drága és van még pár dolog ami miatt nem vennék magamnak. Nekem jobban bejön az android testreszabhatósága.
-
adik803
csendes tag
nem emlékszem rá hogy lett volna acer vmelyik szolgáltatónál... az acer még most jön fel. (Halkan megjegyzem hogy kis hazánk eléggé el van hanyagolva, épp a minap néztem az angol vodkafon kínálatát)csak arra céloztam hogy nincs szolgáltatoknál és igy nehezebben terjed.
Igazad van ez nem szifon, de szerintem egy kiváló telefon, kiegyensúlyozott szolgáltatásokkal, szép köntösben, jó áron. Esetleg fémet használhattak volna- nem tudom ez a műanyag mennyire időt álló-Szerintem 3hónap múlva olyan 80 körül lesz akkor talán jobban terjed. Én minden esetre kivárom és veszek egyet -
adik803
csendes tag
Üdv. Én is várom a válaszokat(sőt minnél több felhasználót)de ugye ez egy drága készülék uj még és nincs szolgáltatónál. Szerintem egy-két hónapon belül ez változni fog:-) legalábbis remélem mert én is ezt a telefont néztem ki.
Az acer szerintem a 2év gyártói garanciát nem dob csak úgy oda... Lesz szoft friss.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Acer Windows Mobile-ról Androidra váltott, a végeredmény magáért beszél: a Liquid gyors, okos és szerethető.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Yettel topik
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Medence topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Karcmentes állapotban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, YL60, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Gray Használt, újszerű állapotban 12/512 GB Alza
- Huawei P30 Pro 6/128GB amber sunrise gyári független megkímélt
- iPhone 13 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4181
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Turbózd fel a gèped,most!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest