Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Acer S100 Liquid - telitalálat

Az Acer Windows Mobile-ról Androidra váltott, a végeredmény magáért beszél: a Liquid gyors, okos és szerethető.

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Közel egy éve már annak, hogy a note- és netbookjairól híres Acer felvásárolta az E-TEN-t, ezzel szerezve tapasztalatot és munkaerőt, hogy sikeresen kapcsolódjon be a Windows Mobile alapú készülékek gyártóinak versenyébe. Hogy őszinte legyek, akkor még nem gondoltam volna, hogy az év végére a tajvani vállalat eljut oda, ahol most van. Az első készülékeik (DX960, F900, M900) sem voltak rosszak, ráadásul egyedi szoftveres fejlesztésekkel is büszkélkedhettek, összességében azonban elvesztek a HTC eszközeinek árnyékában. Múlt hónapban viszont jött az S200 neoTouch névre hallgató telefon, mely kiválóan megmutatta, hogy az Acer mérnökei nagyon jól bánnak a Qualcomm Snapdragon processzorral és a benne rejlő erővel, én pedig levontam a konklúziót, hogy jövő ilyenkorra a gyártó ebben a szegmensben is ott lesz a legnagyobbak között.

Acer S100 Liquid

A héten kaptam a hívást a SpeedShopból, hogy megérkezett a legújabb Acer tesztkészülék, ami úgy egyébként nagyon gyönyörű. Az jó, gondoltam, a futár pedig hozta is a csomagot, mely tényleg egy nagyon szép kütyüt ábrázolt, szívem pedig megdobbant. No nem nagyot, szinte mérhetetlenül kicsit ahhoz képest, amit akkor szólt, amikor be is kapcsoltam a szintén Snapdragonra épülő készüléket, melyen nem a Microsoft, hanem a Google operációs rendszere futott. Méghozzá soha nem látott sebességgel.

Acer S100 Liquid
[+]

A bevezetőben talán nem a legcélszerűbb ilyen kijelentésekbe bocsátkozni, úgyhogy gyorsan át is térnék a dobozra, pontosabban az abban lapuló tartozékokra. A dizájn a korábbi csomagolásokról nem lehet ismerős, amin mondjuk kár is csodálkozni, a készülék megjelenésével a Liquid termékcsalád elindításának is tanúi lehetünk, ezt pedig a gyártó a dobozzal is érezteti. Tartozékok terén jól állunk, a töltőn, az adatkábelen és a sztereó headseten kívül egy kijelzővédő fóliát, valamint egy 2 GB-os microSD memóriakártyát találunk a fekete kartonkocka alján — utóbbihoz még egy SD-adaptert is kapunk, ami mostanában sajnos ritkaságszámba megy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.