Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aureal

őstag

válasz Dani0504 #430 üzenetére

Igen, annál is inkább hogy: "idén húsz új okostelefon és számos extra szolgáltatás bevezetésével kívánja bővíteni eladásait a kisebbik dél-koreai gyártó..."

Idáig Samu volt a kedvenc, de egy ideje kezdek nagyon az LG-vel szimpatizálni! :)

• Aureal

őstag

válasz Dani0504 #424 üzenetére

4-5 hónap, én is így vok vele, azonban addigra nagyon jósolják a töménytelen "tacs-fon" áradatot. Szerintem is megéri várni vele! :)

• Aureal

őstag

válasz kiski #309 üzenetére

Szia, engem érdekelne hogy összefogottan és érthetően, technikai megvalósítás szintjén hol lehetne olvasni ezekről a touch technikákról? Rezisztív, kapacitív stb...

Még 97-ben emlékszem, egy ismerősöm vett egy olyan szintetizátort, aminek egy 320x240-es tapi kijelzője volt, el se hittem hogy ilyen is létezik, persze akkor még a mobilok se voltak nagyon a toppon, de azt se értettem akkor hogy tudja mikor és hol nyomtam meg, csak később olvastuk, hogy zónákra volt osztva a felület és ott zárta az áramkört 2 fólia, ahol kiment a nyomás hatására közülük a folyadék...

• Aureal

őstag

válasz adik803 #211 üzenetére

"Azért halkan megjegyzem hogy a microsoftnak volt ideje fejleszteni... Mégsem tette"
    Kétségtelen, a világot az Apple pofozta fel a szunnyadásból! :)
    Persze az Andi mögött meg szinte egy fejlesztői tröszt áll, és van honnét az ötletet venni...
    (amúgy nekem is jobban tetszene mint a WM, már csak elvből is) :)

• Aureal

őstag

válasz adik803 #209 üzenetére

Igen, azt én is látom, hogy egy nyílt rendszer mindenre nyitottá tesz és nyilván segítségekkel a kezdeti nehézségek leküzdhetők és onnan már nincs gond hogy mi hiányzik és mi nem a telcsáról, de nem mindenki hacker alkat, vagy ha szeret is bütykölni stb, de én elvárom hogy egy főleg ilyen kategóriás cuccal (sarkítva!) ON után tudjak telefonálni és ne kelljen levadásznihozzá utilityt, mert még a hanghívás se megy alapból... Kb ez a hasonlatom a készülék "apró" hiányosságait tekintve, de mondom ettől még biztos sokaknak tetszik, nekem a teszt alapján nem igazán és használat után se biztos hogy mást mondanék, van annyi realitásom.
    Az meg hogy ki hogy lakja be a telcsáját, egyén függő. Én is használok pár érdekességet, de nem vagyok mániás csengőhang, meg videó letöltögető, stb, vannak akik tudják mi mindent lehetne csinálni egy telefonból, de mégsem teszik, mert pár alap rendeltetésre használják a hívásokon kívül. (itt nem arra gondolok, aki egy sms-t nem tudja hogy nézzen meg!)

• Aureal

őstag

válasz kiski #172 üzenetére

Szerintem ezzel felesleges kardoskodni hogy az Andi vs. WM verzióban épp hol tart, mert nem egy időben kezdték el fejleszteni őket és nyilván a jelenlegi technika mást diktál mint x éve az akkori, mikor a WM elindult.
    (magyrul aki most indul el, az jó hogy a mai trendet követi, értelmetlen tehát az hogy ő mennyi idő alatt jutott odáig, sőt talán az elődök hátán kapaszkodott értve ez alatt, hogy volt aki kitaposta a technikai fejlődés útját előtte...)
    Sokkal inkább az a fontos szerintem, hogy a mai szinvonalnak eleget tesz-e egy fiatal fejlesztés, vagy a felhasználónak kell össze-vissza kajtatni, hogy a cucc az alsó mércét megüsse már az alap használhatóságot tekintve is

• Aureal

őstag

Sziasztok!
    Csak most volt időm bele-bele olvasgatni a fórumba, amit a teszt végigolvasása előzött meg.

Nos nem akarom borzolni feleslegesen a kedélyeket, de néhány korábbi véleménnyel én is egyet tudok érteni, nevezetesen, hogy a teszt írója (bár Bochat kedvelem legjobban írásaiban) túlságosan magasztalja a telefont, illetve hogy néhány fontos hiányossága felett, ahogy mások is írták elsiklik. Mondjuk adott dolgok lehetnek szubjektívek, mivel én pl GPS-t sosem használtam-használok, tehát a hiánya nem annyira fontos. Viszont amit felhasználók is írtak, hogy macerás a fájl küldés/fogadás BT-on, lehet hogy ez még az Andi (Android) hiányossága, de könyörgöm, ebben a katgóriában ilyet??? Még a 6000Ft-os mezei "nagyi-phoneok" is tudják.

A videó alapján nekem sem az tűnik fel, hogy bámulatosan gyors lenne, de volt már itt lehúzós tesz pl. Samu S800-al kapcsolatban is, és egyáltalán nem mondható hogy katasztrófális lenne. Gyakorlatilag minden "tapi-fonnak" vannak bizonytalanságai, a híres iPhonenak is, volt a kezemben... Ennek ellenére a cikk olvasása nyomán egetverő sebességre számítottam, amit a videó nem igazolt számomra!

Korábban egy LG GT500-ban gondolkodtam, de hiányosságai miatt inkább várólistára helyeztem magam, aztán megláttam az Acert és elkezdett tetszeni. Azonban a pozitív hangvételű cikk ellenére (talán mert pont több tucat tesztet olvastam már végig a Mobilarénán s lassan kiismerem ki-ki szokását), kezdek kételkedni a cikkírók realitásában, illetve úgy fogalmaznám inkább, hogy a pártatlanság helyett, erős szubjektivitások érhetők tetten.

Szumma-szummárum, az Acer lehet sokaknak megelégedésére egy jó telcsa, s talán az Andi 2.0 is hozhat jelentős változásokat, véleményem szerint nagyon fapados alapból a gyári dolgokat tekintve, engem kifejezetten riaszt hogy mindenféle alapfunkciót pótló programokat kell vadászni rá stb. Ha viszont azt nézzük, hogy az Acer nem egy nép-telefon, talán előnye is van. :)

Egy kérdésem volna:
    az Andi mennyire volna képes java progikat futtatni (elvileg a java eszközfüggatlen), esetleg emulátoron keresztül vagy nem tudom?
    Ugyanis van egy-két dolgom, ami nincs meg más platformra és nagyon fontos.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés