Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LvFord

csendes tag

válasz nyikolaj73 #26 üzenetére

Akkor Te sem Magyarországon vetted?

Nekem is ugyanez a helyzet ezért felhívtam a magyar Acer-t, hogy hogyan lehetne magyar nyelvű rom-ot rátölteni. Azt mondták, hogy sehogy, persze van az a lehetőség, hogy valaki magánakcióban rátölt egy rom-ot, de az azonnali garanciavesztéssel jár. Szerintem nem érdemes ezzel rizikózni, mert ahhoz elég drága masina.

Hogy az Acer miért áll így ehhez a kérdéshez azt nem tudom. Nem értem miért nem tehet fel egy Németországban vásárolt tabletre egy magyar hivatalos Acer képviselet/szerviz egy magyar rom-ot. Az ember szívesen kifizetné azt a pár ezer Ft-ot, és ezért felkerülne egy hivatalos eredeti magyar JB rom amit a cég szervizese saját kezűleg végez, tehát teljesen hivatalos lenne a dolog, nem indokolná ez a beavatkozás a garancia vesztést, mintha ezt magánúton tenné az ember. De nem, ez a dolog nem működik..

Igy szól a hivatalosan:

A nemzetközi garancia International Travelers Warranty (ITW)

Amikor ACER notebook-ot vagy netbook-ot vásárolunk, a magyar nyelvű ACER jótállási jegy mellett a csomagolásban találunk egy nemzetközi garanciát képviselő, úgynevezett Passport kiskönyvet, amelyben megtalálható a termék típusa, gyártási száma és a vásárlás dátuma. Ezt a vásárláskor a kollégák kitöltik és bélyegzővel látják el. Ez az „útlevél” feljogosítja a vásárlót arra, hogy a világ bármely országában tartózkodva, a számítógép meghibásodásakor garanciális javítást kérhet. Ehhez annyit kell tenni, hogy felkeres egy ACER márkaboltot, vagy ACER viszonteladó partnert, ahol a javítást elvégzik.

ITW információk:

http://www.acer.com/worldwide/support/itw.htm

Akkor meg miért nem mindegy, hogy milyen nyelvű rendszer van rajta, ha a garancia nemzetközi?!

Új hozzászólás Aktív témák