Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LvFord

csendes tag

válasz O_L_I #29 üzenetére

Van Porsche is 250 lóerővel meg 430 lóerővel is és mindkettő jó is, és elég gyors is ahhoz, hogy sportkocsi legyen, pedig van köztük különbség.
    A tesztprogram nálam 1,4 -et mutat, rootolva ez is tudja az 1,6 -ot.

• LvFord

csendes tag

válasz nyikolaj73 #26 üzenetére

Akkor Te sem Magyarországon vetted?

Nekem is ugyanez a helyzet ezért felhívtam a magyar Acer-t, hogy hogyan lehetne magyar nyelvű rom-ot rátölteni. Azt mondták, hogy sehogy, persze van az a lehetőség, hogy valaki magánakcióban rátölt egy rom-ot, de az azonnali garanciavesztéssel jár. Szerintem nem érdemes ezzel rizikózni, mert ahhoz elég drága masina.

Hogy az Acer miért áll így ehhez a kérdéshez azt nem tudom. Nem értem miért nem tehet fel egy Németországban vásárolt tabletre egy magyar hivatalos Acer képviselet/szerviz egy magyar rom-ot. Az ember szívesen kifizetné azt a pár ezer Ft-ot, és ezért felkerülne egy hivatalos eredeti magyar JB rom amit a cég szervizese saját kezűleg végez, tehát teljesen hivatalos lenne a dolog, nem indokolná ez a beavatkozás a garancia vesztést, mintha ezt magánúton tenné az ember. De nem, ez a dolog nem működik..

Igy szól a hivatalosan:

A nemzetközi garancia International Travelers Warranty (ITW)

Amikor ACER notebook-ot vagy netbook-ot vásárolunk, a magyar nyelvű ACER jótállási jegy mellett a csomagolásban találunk egy nemzetközi garanciát képviselő, úgynevezett Passport kiskönyvet, amelyben megtalálható a termék típusa, gyártási száma és a vásárlás dátuma. Ezt a vásárláskor a kollégák kitöltik és bélyegzővel látják el. Ez az „útlevél” feljogosítja a vásárlót arra, hogy a világ bármely országában tartózkodva, a számítógép meghibásodásakor garanciális javítást kérhet. Ehhez annyit kell tenni, hogy felkeres egy ACER márkaboltot, vagy ACER viszonteladó partnert, ahol a javítást elvégzik.

ITW információk:

http://www.acer.com/worldwide/support/itw.htm

Akkor meg miért nem mindegy, hogy milyen nyelvű rendszer van rajta, ha a garancia nemzetközi?!

• LvFord

csendes tag

válasz simonzé #25 üzenetére

Igazad van, tényleg nem ér ennyit, de ha jól megnézzük, akkor egy telefon sem ér 150-200 ezer Ft-ot, pedig akad ebben az árfekvésben bőven a piacon. De sorolhatnám még...
    Tényleg ehhez az árhoz hozzátesz az ember még 30-60 ezer Ft-ot és egy elég jó notebook-ot, akár egy i7-est is tud már venni.
    Én is nehezen fogadtam el e 400 Euro-s árat, de úgy gondoltam, hogy mivel mégsem az olcsó kínai kategória, ezért inkább fizetek érte többet. Az ember annyi sok hülyeségre elszórja a pénzét úgy, hogy észre sem veszi, ezért úgy gondoltam, hogy ez a drágább tablet most belefér.
    Megjegyzem az olcsó kínai tabletek sem rosszak, ezek inkább jobban megérik az árukat, bár vannak hülyeségeik, pl. hangszóró zúgás, SD eldobás, gyenge wifi, stb. Ezeket frissebb vagy főzött romokkal meg lehet javítani, de én nem akartam rögtön azzal kezdeni, hogy ezzel kísérletezgessek.

• LvFord

csendes tag

válasz xenx #24 üzenetére

A rendszer a csatlakozás után alapból automatikusan mountolja a külső eszközt, ezután bármelyik filekezelővel megnyitható.

• LvFord

csendes tag

válasz tntmax #22 üzenetére

Tényleg idétlenül néznek ki, én is láttam már pár embert.
    Én annak a híve vagyok, hogy filmezni kamerával, fényképezni fényképezővel, stb.
    A tabletes, telefonos kamera videohívásra meg, ha gyorsan kell valamit felvenni, fényképezni relatív elfogadható minőségben, arra jó.

• LvFord

csendes tag

válasz Krystal_s #17 üzenetére

Vásárlási viszontagságok:

Régebben egy Yuandao N101 -et akartunk venni, de itt az üzletben nem lehet kapni, csak magán importból, és a kínai gari elég hosszadalmas dolog, ha gond lenne vele. Még szóba jöhetett a Trekstor 9.7, de ennél 4:3-as a képernyő.
    Ekkor láttam meg a Lenovo A2109-et, ez már Tegra3, 9 inch, GPS-szel, a képernyő nem IPS, mindez 250 Euro -ért.
    Meg is vettük, de az orig. csomagolás kibontása, majd a gép bekacsolása után rögtön képernyővibrálás fogadott. Gyári hiba. (Érdekes, hogy az 1.1 inch, ami nem sok, de mégis mennyire érezhető.)
    Másnap visszavittük, a szervizes mondta, hogy ez az első példány amivel eddig bármilyen gond volt, de ez már nem vígasztalt.
    Közben jött áru és megláttam a Trekstor 10.1-est, ami szinte mindenben azonos a Trekstor-ral, 200 Euro -ért. Ez nagyon jó ár és legalább a MM -ban van a garancia, helyben.
    Minimum1 órán keresztül nézegettem, próbálgattam a tableteket, már majdnem megőrültem, hogy mit tegyek, nézegettem mindenfélét. Végül a Lenovo-ra fizettünk rá még 150 Euro-t és vettünk egy Acer A700 -ast, 400 Euro -ért.
    Aki azt mondja, hogy ennyit nem ér annak igaza van, nekem is ez a véleményem, még 200 Euro sem kevés, de ezen az áron tényleg jó egy Trekstor, Myaudio vagy a hasonmásai, ár és szolgáltatás szempontjából is jobb választás.
    De a telefonom is régi, a PC sem mai gyerek, évek óta nem vettem semmi új cuccot magamnak, úgyhogy nem érdekel, beleszerettem a Full HD képernyőbe. Az összes market-es program fut rajta, korlátozás nélkül.
    Sajnos csak angol, német, francia, spanyol és olasz nyelvű. Lehet frissíteni magyarra is, de akkor garvesztes lenne, ezért még várok vele. Egy root-oltnál lehet CPU frekvenciát is növelni, de nekem így megfelel, erősebb grafikánál néha, nagyon ritkán egy pillanatnyi akadás már előfordult, de nem zavaró a dolog.

Minden külső eszközzel kifogástalanul és stabilan működik.

Wifi: igen erős, a hátlap műagyag és nem árnyékolja le, mint a fém.
    2 szintes a házunk és a betonfödémen keresztül is, még a legtávolabbi ponton is van jel, tehát ezzel nekünk nincs gond. Ettől függetlenül nem lehet tudni, hogy más építésű háznál milyen lesz a jelerősség.
    Amúgy is létezik már különböző erősségű router, ami akár 3 szintet is simán átvisz, vagy wifi repeater.

Nem akarok senkit rábeszélni, én kb. fél éve nézegettem a tableteket és a 400 Euro-s maximális határt meghúzva nekem ez bizonyult a legjobb választásnak az alábbi szempontok szerint:
    BT, SD kártyahely, USB csatlakozás, HDMI kimenet, GPS. A Full HD kijelző nem volt szempont, mert inkább a TV-n nézi az ember a filmeket, de nem bántam meg, mert szép a képe.

• LvFord

csendes tag

válasz franconero #7 üzenetére

SD kártya, pendrive, vagy külső HDD.
    Mindegyikkel jól működik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés