Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #75 üzenetére
Egy Desire X akkor lenne jó árban, ha ingyen lenne két éves hűség mellett, választható biztosítási opcióval. Sajnos ez álomkategória.
De hát ingyen van, mert 1990 Ft/hó az alap biztosítás díja.
-
Arthuro_Adam
őstag
Az egész beszélgetés onnan indult, hogy sokalltam a készülékek árát ilyen nagyságú (havi 14-16 ezer forint) havidíj mellett. Szerintem ez továbbra is drága, lehúzosak az árak.
Amúgy, ha lejár a két év, akkor 14-re csökken a havidíj?
Egy Desire X akkor lenne jó árban, ha ingyen lenne két éves hűség mellett, választható biztosítási opcióval. Sajnos ez álomkategória.
-
zombinyul
addikt
válasz
pufferzóna #64 üzenetére
Nem kell utanaolvasnom hogy elhiggyem, ezek nyilvan tenyek, es nem is vitatom. De en jobban szeretek a tapasztalataimra alapozni. Szamtalan droidos telefonom volt, rengetegszer jott a hibauzenet, hogy "xy program mukodese leallt, kenyszeritett bezaras vagy varakozas", na, WP-nel, meg IOS-nel ilyen sose volt.
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #55 üzenetére
Ez rengeteg.
Nem jó a logikád. Nagyon nem:
Ha nem veszel készüléket, akkor is van 2 év hűség. A Desire X prepaidban 80k és nem kapsz hozzá biztosítást. Most akkor ez a készülék, havi 2k-val fizetve, biztosítással együtt nem ér 48-at?
Elhozod 1 Ft-ért, eladod 60k-ért, és már előre kerestél rajta, de ha csak saját használatra megtartod, akkor is megéri. Itt lényegében nem is az előfizetés árán van a hangsúly, mert azt mindenképp kifizeted, itt csak az a kérdés, hogy megér e egy ilyen készülék havi 2k-t, 2 éven keresztül fizetve/biztosítva. Akár hogy is nézem, megéri.
-
pufferzóna
tag
Nekem az emlegetett naptárat és a teendőim listáját bármekkora méretben sikerül kitennem.
Az sms-ek kezelésével sincs gondom, szóra is rákereshetek, számomra ez sokkal gyorsabb, mintha ezer mappa között kellene tallóznom.
culas25: arra gondoltam, hogy a medián és az átlag egyáltalán nem ugyanaz. Mivel nagyon sok embernek gyakorlatilag nincs semmilyen megtakarítási képessége, ezért számukra egy egy ilyen telefon gyakorlatilag elérhetetlen. Amikor még javában tartott a hitelezési láz, már akkor többször felhívtam arra a figyelmet, hogy az emberek az erejükön felül költekeznek. Sajnos nem kis részben erről szól a fogyasztói társadalom, és a hitelválság nagyon kemény leckével szolgált sokuk számára.
-
culas25
tag
válasz
pufferzóna #67 üzenetére
Jelen helyzetben az az átlagember, akinek 3 hetet kell azért dolgozni (= 5 hónapig túlórázni), hogy másoknál 1 évvel hamarabb nézhesse 4,8" helyett 5"-ban a facebook-ot. Ez kissé (na jó, eléggé) sarkított vélemény, de ez a lényeg.
Mert ha 7-8 évig tartaná az értékét egy ilyen telefon, akkor azt mondanám jó vétel lehet. -
zseko
veterán
válasz
pufferzóna #59 üzenetére
Semmi ilyen nincs, de nem is állítottam ilyet. Csak míg androidnál a widgetek előre meg vannak szabva milyen méretben és alakban tehető ki, addig a winmobilomon szinte úgy alakítottam a kijelző kinézetét ahogy akartam. Nekem az visszafejlődés, hogy kitehetek a képernyőre 4x4 ikont, vagy adott méretig ezek variációit (2x1, 4x2, 2x4, stb), a lényeg hogy 16 "kockányi" helyed van ahová pakolhatsz. Az hogy most ez különböző módszerekkel kissé módosítható rendben van, de alapvetően kockákban kell gondolkodnod. WinMo-n is meg volt kötve a kezed persze, de nem ennyire. Persze ott meg nem volt több oldalas képernyő, automatikusan frissülő cuccok azért igen. Naptár és teendőlista nekem is kint volt. Nagyon szívesen mutatnék képet enyém milyen volt, de elszállt az egyik vinyóm jópár cuccommal egyetemben
Na meg az sms kezelés is visszafejlődés számomra, ott mappákra szét volt osztva kimenő-bejövő, bejövőn belül is az általam átutalt összegek és a kapott összegek (pl. bér), és az átutaltak is még szét voltak bontva aszerint hová ment: digi, mobil, net, tankolás, vásárlás, stb. bármit kerestem, pillanatok alatt megvolt. Itt meg... ömlesztve minden, ha vissza kell keresnem hogy egy számlát mikor vontak le, vagy mikor lett befizetve (eléggé ritkán, de volt rá példa), vagy bármit keresek, felesleges köröket kell futni a megtalálásához. Nekem a cerkás használat ellenére nagyon tetszett, és visszalépésnek éreztem az androidra váltást. És hogy az ott megszokott programjaimnak felére nem találtam rendes alternatívát, van amire most sincs csak hasonló. Most már kezd pofás rendszer lenni, de a 2.1 idejében eléggé nem volt az. -
culas25
tag
Ilyen drágán nem Androidot nem érdemes venni, ennyiért okostelefont nem érdemes venni!!! Egyszerűen nem kap akkora hangsúlyt egy átlag ember életében ez az eszköz, hogy 200+ fizessen érte.
Akinek nem a telefon a második legfontosabb dolog az életében, vagy nem keres 400 nettót, az nem fog Magyarországon 1 évnél frissebb csúcskészüléket venni. Egyszerűen butaság.
-
pufferzóna
tag
válasz
zombinyul #63 üzenetére
Itt vannak a hivatalos statisztikák, amelyek éppen az ellenkezőjét mutatják: az iOS alkalmazások gyakrabban fagynak az androidosoknál. Pedig a legtöbb androidos készülék töredékébe kerül egy iPhone árának...
-
zombinyul
addikt
válasz
pufferzóna #61 üzenetére
Nekem is volt Stock droidom (ICS). Azzal sem voltam elégedett.
Itt most tekintsünk el attól, hogy Iphonet használok. Nem mint Iphone felhasználó kritizálom a Droidot, hanem mint telefon felhasználó. Alkalmazásom csak Droidon fagyott, Wp-n meg IOS-en soha. Ez nem legenda, ez egy tény. -
bagkri01
őstag
válasz
zombinyul #60 üzenetére
Nem tudom te hogyan kezeled a telefonjaidat, de én már a sokadik droidos telefonomat nyúzom, sok mindent el lehet mondani de azt nem, hogy istabil lenne azt én nem érzem, éreztem. Pedig nem használok csúcsmodelleket. Na jó a tmobile pulse szar volt, de ennyi, az összes többi a legnagyobb rendben működött.
-
pufferzóna
tag
válasz
zombinyul #60 üzenetére
A HTC-k felülete valóban nagyon szép, de nekem pl. egy kínai, alap Androidot futtató telefonom van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Számomra az új 4.1-es android felülete kifejezetten megfelelő.
Az Androidot pedig egyáltalán nem tartom instabil rendszernek. Nekem sem fagyással, sem újraindulással nem volt gondom sem most, sem pedig az előző telefonomnál. Gyors, stabil, személyére szabható, teljesen megfelelő. A hivatalos statisztikák szerint is megbízhatóbb az androidos rendszer az iPhone rendszerénél, kevesebb az alkalmazások fagyása. Persze az iPhone tulajok által terjesztett legenda gyökeresen más képet mutat.:-)
-
zombinyul
addikt
válasz
pufferzóna #56 üzenetére
Nálam a HTC-k előnyei nem merülnek ki annyiban, hogy szebbek. De ez megint egy olyan dolog, amiben nem muszáj egyetérteni.
Számomra bőségesen elég informatív az IOS felülete. Mellette gyors, stabil, és jól is néz ki. Abszolút nekem találták ki.
A Droid lehet jól kommunikál a külvilággal, de egyszerűen az az összevisszaság ami jellemző rá, nekem sok. Ezen kívül nem kézreálló. Kiismertem magam rajta mindig is, elboldogultam vele, de nagyon nem szimpatikus. Az instabilitásról nem is beszélve (tapasztaltam, nem egy, de nem két elég friss Droidom volt).
Ha nagyon jól akarok egy pillantásra informálódni, akkor megyek WP-t venni - mert az ilyen téren verhetetlen, akárki akármit mond. Te ilyen téren látod az elmaradást az IOS-ben, én más téren az Androidban. Nem vagyunk egyformák, az igényeink is mások."Ami az egyik ember számára nagyon sok, a másik ember számára aprópénz, ezt sem szabad elfelejteni."
Tény és való, de úgy érzem, ebben az országban azok vannak többen, akiknek ez nagyon sok. Kis spórolgatással nekem is megvolna az S4, vagy az I5, de 200k egy telefonért SZÁMOMRA igenis sok. Bőven kielégíti az igényeimet a 3GS is, egészen addig, ameddig támogatott készülék. Ha már elfelejtik Almáék (ami bármikor bekövetkezhet, hiszen 4 éves modell), akkor veszek egy 5-öt. Addig nem.
De egy biztos: én már maradok az Apple vonalon. Mert nekem az a tökéletes. -
pufferzóna
tag
Mi az, ami abban a rendszerben elérhető de az androidos rendszerekben nem? Számomra például az a fontos, hogy lássam a heti naptáramat és a teendőim listáját, valamint a két legfontosabb beosztottam teendőinek listáját is. Mindezek természetesen online módon frissülnek, azaz a különböző feladatok teljesítését a telefonom kezdő képernyőjére történő pillantással ellenőrizhetem is.
-
Cyberpunk
félisten
Itt is jó árak vannak.
-
zseko
veterán
válasz
pufferzóna #56 üzenetére
A WinMobile 5/6 képernyőjéhez képest számomra az android widgetjei is visszafejlődés. Csak az cerkával működött jól, emezt meg az ujjakhoz tervezték.
-
pufferzóna
tag
válasz
zombinyul #49 üzenetére
Ez nyilván ízlés kérdése, számomra a Samsung egyértelműen szimpatikusabb mint a HTC. A HTC persze általában szebbek, de több hibalehetőséget tartogatnak. A fém készülékházzal szerelt telefonokat a HTC-től éppen ezért nem is venném meg.
"Az IOS minden csak nem elavult."
Márpedig szerintem is elavult. Manapság sokkal informatívak felületek vannak, mint a többi évvel ezelőtt kitalált ikonos struktúra. Számomra és még sokak számára a widgetek kitétele óriási előnyt jelent az androidos telefonoknál. A világ is abba az irányban megy és a menürendszerek is úgy fejlődnek, hogy minél több információt kínáljanak első pillantásra is. Ebben az iOS elbukott. Van akit nem zavar ez a hiány, de én -miután megtapasztaltam az ellenkezőjét és aktívan használom az androidos telefonok előnyeit - óriási elmaradásokat látok az iPhone körül.
Olyanokat pedig nem érdemes mondani, hogy ez vagy az a telefon nem ér meg 200 000 forintot. Az első telefonomat lassan 20 éve vettem 120 000 forintért. Sokan akkor is elmagyarázták, hogy teljesen feleslegesen teszem, de asszem nálam jobban senki nem tudta, mennyire fontos nekem az állandó elérhetőség. Ami az egyik ember számára nagyon sok, a másik ember számára aprópénz, ezt sem szabad elfelejteni.
-
ablack
senior tag
RED Standard-al 25ezerrel drágább mint kártyásan, és a RED díjcsomag ára is 2000-rel drágább mint készülék nélkül.
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #47 üzenetére
beáztatod/összetöröd a készüléked, aztán mire mész a garival? Nézegetheted a garipapirt meg a szerviz árajánlatát a javításra.
-
zombinyul
addikt
válasz
pufferzóna #38 üzenetére
A kategóriájának a legjobb telefonja az One, bár ez szubjektív. A Samu nem az.
bagkri01: ha a kategória királya volna, még egyetértenék. De nem az. Nem az a bajom, hogy Samsung (bár azokat vállaltan gyűlölöm), hanem az ára. És igen, az Iphone is túlárazott, ezt sem vitatom. Számomra egy telefon sosem ér 100k-nál többet. Többet is fel tudnék hozni, mint az ócska anyaghasználat. De ebbe kár belemenni. Nem, nem azóta haragszom a Samura, hanem mióta megvolt egy Notetal a szívás, meg mióta vannak a Samuval tapasztalataim. Semmi más okom utálni. Az IOS minden csak nem elavult. Rendezett, jól néz ki, használható, stabil, jól optimalizált. Ezek közül egy táccsvizeletre egyet sem tudnék maradéktalanul elmondani. Azokról akik csak azért vesznek Iphonet, hogy villogjanak, vagy ettől érezzék magukat valakinek, azokat sajnálom, és gyerekesnek tartom. Persze ugyan ez vonatkozik az ugyan ilyen okokból S3-mat/4-et vásárló emberekre is.
kaller1: nem szívtam, nem ittam. Az Apple árairól is megvan a véleményem, de (ismét szubjektív) a szemembe az Apple minőséget, meg támogatottságot ad a telefonjai mellé, még a Samu nem. Ez a nem mindegy.
Gergosz2: nem, nem gondolom hogy hülyék, mindenkinek mások az igényei, ez tény. Nem mindenki nevében "beszélek", hanem a magaméba, de egy S4 tulaj legalább annyira elvakult, mint egy Iphone tulaj.
Sokaknak tetszik az S4, de rengetegen elégedetlenek vele - teszem hozzá, tulajok is.
A joga mindenkinek megvan akár milliókért is árulni a termékét, más kérdés, melyik mennyit ér valójában. Egy Iphone sem ér meg 200-at. De egy S4 még annyira se.zseko: Azokat, akik azért vesznek Iphonet, mert a többit szarnak tartják a tulajaikkal együtt, én is megvetem. Azért használok Iphonet, mert stabil, gyors, és veszettül jól optimalizált. Emellé gyakorlatilag soha nem indítom újra. Nekem ez a fontos, nem a testreszabhatóság.
Tények amik tények: vitathatatlan, hogy a Samunak is megvannak a maga előnyei. Embere válogatja, hogy az S4 előnyei szimpatikusabbak/fontosabbak, vagy más telefonéi (nem csak Iphone, WP, Sense, tökmindegy). Én a Samukat nem tudom nem utálni, de senkit nem nézek hülyének, akinek az kell, váljék egészségére, használja boldogan. Nem trollkodni jöttem, nem belemagyarázni a levegőbe, de már rohadtul bosszant ez az S4 mizéria, durván túl van hypolva, azért ennyire nem jó telefon.
-
zseko
veterán
válasz
zombinyul #37 üzenetére
Családban van i5, kettő is, próbáltam is őket, és mindig ki is próbálom újra ha a kezem közelébe kerül, nagyon jók, nagyon jól működnek egy percig nem is vitatom (igaz, akasztottam már meg az i5-öt
), de nincs az az Isten hogy én pénz adjak Apple termékért. Mindez az ilyen (vagy olyan, tök mindegy, nem személyeskedés, akinek nem inge nem veszi magára ugye) iSteve által 'kitermelt' iBirkáknak köszönhető, akiknek iSteve az Isten, és minden más csak szar lehet. (Nem kívánom megsérteni az emlékét ezért bocsánat érte, de már qrvára unom az ilyen embereket). Most Samu van (S2), a következő is Samu lesz (S4), de nem azért mert a Samu az Isten, hanem mert jelenleg ezt találom a legjobbnak ami nekem megfelel. Szívfájdalom nélkül fogok váltani másra ahogy más jobb lesz. Nekem legalább van választási lehetőségem...
(Akkor gondolom nem volt gond mikor napokon keresztül apple hírek mentek.)Én viszont az Applet gyűlölöm mint a sz@rt és akkor mi van? Nem járok át egy fórumjába vagy hírhez se beírogatni hogy mennyire tré nekem, sőt, egyenesen lesajnálom, legtöbbször a cikket se olvasom el mert nem érdekel, nemhogy még a fórumjába beleolvassak és ott trollkodjak.
Én megvettem most az S4-et újonnan 112e-ért, kuzinék megvették az i5-öt újonnan 210e-ért, melyikünk is volt 'hülyébb'?
De mint az elején megjegyeztem, akinek nem inge nem veszi magára. -
Depression
veterán
válasz
Arthuro_Adam #44 üzenetére
havi 2k, 24 hónapon át-ból hogy jön ki a 24k?
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #44 üzenetére
nézz ennek utána, azért a 2k-ért nem csak készüléket kapsz, hanem biztosítást (ázás, törés) is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
zombinyul #37 üzenetére
Ami teny: ezek a Samsungok ocska jatektelefonnak tunnek akar egy Iphone 2 mellett is,
Ez nem tény csak te kezeled úgy. Sokaknak tetszenek ezeke a telefonok és ezt ne is vitasd.
Gondolom az gondolod róluk , hogy hülyék, de szerintem a te személyes véleményed nem reprezentálja millók vélemyényét.Na ez az, ami miatt ez a telefon rohadtul nem er ennyit
akkor ezek szerint csak az Applenek van joga 200k körül telefont árulni ?
És az iphone is biztos megér 200k-t.... -
kaller1
veterán
-
bagkri01
őstag
válasz
zombinyul #37 üzenetére
Akkor nem értem miért veszik millió számra az emberek, biztosan mindegyik hülye csak te vagy helikopter. A samsung az s szériával évről évre kijön az okostelefon kategória királyával. Az appla fanok pedig csak annyit tudnak felhozni ellene, hogy műanyag a burkolat. Természetesen tökéletes készülék nincs, csak az iphone.
Ui.:ez a topik az árakról szól nem a samsung vs apple a téma, de valahogy mindig betéved néhány apple fanatikus aki elkezdi az ócsárolást. Bár azóta haragudtok ennyire a samura mióta "lemásolta" az apple jól meginnovált és jogosan levédett lekerített sarkait és a görgetést, hogy az apple kitől és mit lopott az valahogy sosem téma.
Én nem vagyok ihater, de ios egy elavult, több éve semmi újdonságot nem hozó rendszer, csak sokan azt hiszik, hogy attól lesznek valakik ha egy iphonet rángatnak elő a zsebükből. -
pufferzóna
tag
Természetesen nem is az újdonság miatt mondom...
zombinyúl: "Nem tudom melyik pizsamajukba almodjak meg a samunal az arakat, de visszataszito. De hat ez van."
Én az árak miatt soha nem szoktam hőbörögni, ha nem tetszik valakinek egy telefon, nem muszáj megvennie, főleg ha olyan rossz véleménnyel van róla, mint te erről a Samsungról. Neked ez nem tetszik, nekem az iPhone vállalhatatlan – nem vagyunk egyformák. Csak azt nem értem, miért kell egy telefont működésképtelennek beállítani, főleg, amikor a kategóriájának a legjobb készülékéről van szó. Nem hibátlan, persze, az iPhone sem az.
-
zombinyul
addikt
Ezzel nagyon melle lottel. Apple fan vagyok, emellett erosen Android (plane Samu!) hater, de ritka nagy tuloksag amit felvezettek itt nagyboszen... Ami teny: ezek a Samsungok ocska jatektelefonnak tunnek akar egy Iphone 2 mellett is, meg-megakadnak, sok a baj veluk... Na ez az, ami miatt ez a telefon rohadtul nem er ennyit. Nem tudom melyik pizsamajukba almodjak meg a samunal az arakat, de visszataszito. De hat ez van.
-
Ati1979
veterán
Azt hiszem rátapintottál az apple fanatizmus lényegére!
Kb. szerintem így működhet:
Ha drágább az apple akkor az jobb is annyival, ha netán olcsóbb akkor meg azért (is) jobb vétel mert olcsóbb.
Ha meg valamiben rosszabb akkor arról meg mélyen hallgatni kell. Persze az sem baj, mert a következő iphone-ba majd jobb lesz. Ha meg mégsem akkor tovább kell hallgatni róla.Ezzel a logikával nem nagyon lehet vitába szállni...
-
zombinyul
addikt
Istenem, baromi unalmas hogy az egesz fooldal errol a rohadt S4-gyel van tele...
Egyebirant nem hazudtolta meg magat a Voda. Gusztustalanul dragan adjak, mondjuk a Samuk eleve erosen tularazottak. Annak dacara hogy a keszulek forumat olvasva tavol all a hibatlantol... -
Gergosz2
veterán
wtf? most veszem észre.
AZ iphone 5 már fél éve kint van , és azóta már esett az ára, ez meg csak most jelent meg.
Amúgy meg bírom ezt az apple fan logokát: ha kijön egy telefon ami drágább egy apple telefonnál, akkor jön rögtön , hogy ennél már olcsóbb az iphone 5, inkább ezt veszem.
Oké vár az ember, olcsóbb lesz a teló , már az iphone alatt van az ára.
Ekkor meg az szokott jönni , hogy biztos szar mert ez iphone drágább.
Szóval wtf?! -
-
kaller1
veterán
válasz
pufferzóna #31 üzenetére
Miért szorulna magyarázatra? A linken lévő árszabásban semmi újdonság nincs.
-
pufferzóna
tag
válasz
Sandagyanu #30 üzenetére
Hát ez valóban egy érdekes link. Vajon miért érzem úgy, hogy a magyarországi árszabás alapos magyarázatra szorul?
-
Sandagyanu
csendes tag
-
pufferzóna
tag
Nemrég olvastam egy OECD statisztikát, amelyben összehasonlították a különböző országok mobiltelefon szolgáltatóinak árszabását is ebben a magyar mobiltelefon szolgáltatók bizony nem álltak túlságosan fényesen. Erre és a készülékek összehasonlítható árára alapozva mondom, hogy Magyarországon a szolgáltatók drágán, magasabb árréssel dolgoznak vagy éppen a válságadók viszik el az árkülönbözetet. A vásárló szempontjából kb. mindegy is.... Ettől függetlenül természetesen kíváncsian várom a cikkedet. Kíváncsi leszek a következtetéseidre.
A kínai telefonok dolgában természetesen tudom hogy igazad van, más kérdés persze hogy a felhasználót vajon mennyire érdeklik ezek a szempontok. Nekem pl. ezelőtt egy Sony és egy BlackBerry csúcs telefonon volt, ehhez képest most egy sima kétmagos két kártyás kínai telefonnal teljesen elégedett vagyok, gyors Jelly Beant futtat és maximálisan elégedett vagyok a működésével, az üzemidejével, a gyorsaságával egyaránt. Én például egyáltalán nem vagyok árérzékeny vásárló, de a legtöbben azok és egy olcsóbb készülékkel nagyon sokakat lehet elcsábítani igaz, a hivatalos support még nem állt össze. A kínai cégek masszív állami támogatása is gyakori, sőt azt is figyelembe kell venni, hogy a társadalom újratermelő képességének az árát a munkaerő árában nem fizettetik meg. Magyarul a nagy társadalmi ellátórendszerek működéséhez szükséges költség a munkaerő árába nincs beleépítve. A kínai korfa rendkívül rosszul áll, igen hamar brutálisan elöregedik Kína és ennek minden vonzata a társadalom nyakába hullik. A családok tipikusan csak egy gyermeket vállalnak, ez a hivatalos állami stratégia része. Ennek természetesen fájdalmas következményei vannak hiszen kevés lesz a fiatal és sok az öreg. Mostanában egyébként egyre intenzívebben emelkedik ott is a munkaerő ára és az is előfordulhat, hogy más országok, például az ázsiai kistigrisek egyre keményebb konkurenciát fognak Kínának jelenteni.
kaller1: tisztában vagyok vele hogy nem lesz tömeges vásárlás Kínából, de elég hogyha a közepes vagy alacsonyabb árkategóriájú készülékek piacán felzárkóznak, már azzal is rengeteg vásárlót csábíthatnak el. Annak is vannak már jelei hogy az erősebb kínai cégek hivatalos támogatással jelennek meg Magyarországon és több más európai országban is. Ezzel együtt elég tisztán láthatóak a kínai növekedés korlátai.
-
zseko
veterán
Nekem szerencsére semmi gondom a Telenor térerejével, vidéken bent a szobámban esetenként akár H+ is van, legtöbbször inkább H vagy néha 3G. Persze a környékemen is van néhány olyan hely ahol a 3G is csak pillanatokra jön elő, inkább csak E, de arra nem járok
Én megvettem előfizetéssel 112e-ért a független 210e helyett ,akkor most tudatlan vagyok? Bár gondolom a havi 7e-et már nem a kicsi előfizetéshez sorolod, mert úgy nem szóltam. -
Mészi2
tag
Kevest telót vesznek ezért kevés a hasznuk (kis ország, válság...) ezért fönntebb emelik az árat de így még kevesebbet vesznek, tehát marad a kevés haszon, ezért még feljebb emelik az árakat még kevesebbet vesznek még mindig kicsi a haszon... Így jutottunk ide. Amúgy a Voda megint ki tett magáért.
-
bagkri01
őstag
Nem semmi árakkal dolgoznak a drága szolgáltatók, én már voltam mindhárom szolgáltatónál, de a voda a leglehúzóbb az tuti. Céges csomagban a telenor a legjobb, de nekik meg ott van az az állandó térerő probléma. Munkahelyen lépcsőfordulóban nem egyszer szakadt meg a vonal.
Nem kicsit kell ahhoz tudatlannak lenni, hogy valaki szolgáltatónál vegyen telefont kártyásan vagy kicsi előfizetéssel. függetlenül 220-240 k körül van az ára. -
kaller1
veterán
válasz
pufferzóna #19 üzenetére
És nyilván sokan el is fognak gondolkodni, hogyha megnézik a negyed ennyibe kerülő kínai telefonok tudását.
Ez a történet ott bukik, hogy a Kínából hivatalos úton behozott/magyarított/vámolt/áfázott/garis készülékek ára a kintinek minimum a duplájára duzzad, és hiába a kinti kedvező ár egy 4 magos készülékre, itthon kevesen adnak ki 100k-t egy névtelen készülékért. Természetesen meg lehet venni direkt módon Kínából, és ha nem fogják meg a vámon, ha az életciklusát hiba nélkül kitölti a készülék, akkor örülsz, de ilyen tömegesen soha nem lesz.
-
pit stop
addikt
válasz
pufferzóna #19 üzenetére
Első rész első felében nincs igazad - de ezt majd kifejtem cikkemben Logouton ha végére érek.
Második részében igazad van, de kínai csodák nem hiába kerülnek annyiba, amennyibe: kínai állami támogatás mögötte, support kisebb, szervízhálózat 0. E mellett nemhiába China only az igazán olcsóbb, európai szabványokat meg kell fizetni/be kell tartani.
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #18 üzenetére
Melyik? Desire X (1+24000 forint)
Az a +24k az mi?
-
pufferzóna
tag
Én egészében véve elégedett vagyok a Vodafone szolgáltatásaival, de ha megnézem a készülékek árát, valóban azt látom hogy talán a legdrágább szolgáltató a Vodafone. A magyar mobil tarifák pedig különböző nemzetközi kimutatások szerint is az egyik legdrágábbak számítanak Európában. Amit a cégek a gyenge verseny miatt megtehetnek, azt sajnos meg is teszik. Ha erősebb lenne a verseny, akkor nem lehetne ilyen akadálytalanul és simán árakat emelgetni sem. Vagy hogyha pl. a verseny fokozása érdekében tenne valamit a versenyhivatal. Erre viszont még úgy tűnik hosszú ideig várni kell...
A magam részéről arra leszek kíváncsi, mi történik majd az új és olcsó kínai telefonok áradata nyomán. Manapság a legújabb négy magos telefonok sokaknak teljesen fölöslegesek, az ilyen igényeket simán kielégítik az olcsóbb kínai készülékek is, és sokaknak egy olcsó, de számukra bőven elégséges tudású készülék is megfelel, főleg az ilyen 200 000 forintnál drágább telefonokat nézzük. Persze mivel ezek a termékek divatosak, trendik, ezért nyilván sokan fogják a jövőben is vásárolni őket. És ezzel most nem lehúzni akarom őket, csak rámutatni arra, hogy az átlagember számára egy ilyen telefon csóka sokszor feleslegesen nagy tudású. És nyilván sokan el is fognak gondolkodni, hogyha megnézik a negyed ennyibe kerülő kínai telefonok tudását.
-
Imotamen
csendes tag
Nem 29-től érhető el!
A készülék már mai nap is megvásárolható az üzletekben és készlet is van belőle.
-
zseko
veterán
Úgy látom még mindig a Telenoros előrendelési árak érték meg a legjobban, de egyébként tényleg érdekes, ugyanolyan árképzések régóta mindháromnál, nincs is kartell, ááh dehogy... és az is érdekes hogy semmi hatóság nem is mozgatja a füle botját se ezügyben.
-
Xaels
félisten
válasz
pufferzóna #8 üzenetére
Tudom. Ez is volt az egyik indokom amiért nem mentem át hozzájuk amikor a cég átment. Szerencsére a Telenor megtartotta az eddigi csomagot így maradtam. Öcsémnek 10HUF-ért vittem anno ajándékba Xperia Mini Pro-t...
-
AMD Power
titán
206e?
-
kaller1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #3 üzenetére
de egyszerűen nem éri meg úgy váltani, hogy a Vodafone-nál telefont is veszel.
Ezzel most kivételesen nem értek egyet, van pár darab jó ajánlat a sdandard mellé. Persze az S4 nincs közöttük.
-
válasz
Arthuro_Adam #3 üzenetére
Pontosan ezt is tettem én is
-
pit stop
addikt
Mondjuk aki annyit beszél telefonon - és nem többet?
Voda árai meg visszajöttek konkurencia szintjére szerintem - nem térnek már el felfelé olyan szinten. Egyedül Red Standard ami szúrja nekem is szemem...
(#9) DS39 : Amennyi lusta ember van ---> Nagyon sok
Most egoista lesz amit írok, de aránylag hozzáértőként megkérdez mit vegyen, majd ahhoz képest vesz valami teljesen más vackot - majd 1-2 hónap múlva panaszkodik rá. Aki hülye haljon meg - ahogy tartja a mondás; bár akkor már tényleg nagyon kevesen lennénk -
pufferzóna
tag
A Vodafone a már szokásosnak mondható módon a legdrágább a mobilszolgáltatók között, ami a különböző készülékek árát illeti. Nyilván működik valamelyest az árak egyeztetése a szolgáltatók között, máskülönben nem volnának ilyen magasak a magyarországi árak és árrrések. Tiszta vicc, mennyivel drágább a legtöbb készülék mint egy ország odébb. Ezzel együtt persze nincs kétségem afelől hogy ez a Samu igazi sláger termék lesz. Sokan vannak olyanok akiknek mindig a legmagasabb technikai tudású készülék kell, még akkor is, ha nem használják ki a képességeit. Számomra például egy kétmagos készülék bőven nyújtja azt amit egy mobiltelefontól elvárható, maximum a legújabb játékok már nem futnak rajta. De ez különösebben nem kell hogy érdekeljen, hiszen úgysem játszom mobiltelefonon.
-
A vodafon megint adta magát
két éves Kontakt 1 előfizetéssel 199 990 Ft
két éves Kontakt 2 előfizetéssel 194 990 Ft
két éves Kontakt 3 előfizetéssel 194 990 Ft
két éves Kontakt 4 előfizetéssel 179 990 Ft
két éves Matrix 1 előfizetéssel 179 990 Ft
két éves Kredit előfizetéssel 179 990 Ft
két éves Matrix 1 Fiataloknak előfizetéssel 179 990 Ftkártyás csomagban 205 990 Ft
Ezeknek az előfizetéseknek mi értelme van?ki az a nem normális aki nem dob rá még 20k-t és kártyásba veszi meg
-
RangerFox
veterán
Alapból ilyen drágán Androidot és még Samsungot is nem érdemes venni. Gondoljunk bele!: több mint 2 átlagos havi fizetés. Ennyiért már sok dolgot lehetne venni. Akkor ha már teló ott van sokkal olcsóbban függetlenül Iphone 5 190k-ért. Szerintem én akkor már azt venném na de mindegy.
-
DS39
nagyúr
mi van ma, S4 nap?
amúgy a Samsung szégyellje magát ezért a telefonért, összeszerelés minősége kb. 40k-s telefon szintű, gagyi műanyag, tényleg semmi prémium érzet, amit az ember már elvárna ennyi pénzért.
egyedül a lock screen-je tetszik, az nagyon állat lett, de maga a rendszer sem olyan gördülékeny, mint mondjuk a Nexus 4-en. Sokkal inkább az a telefon olcsóbban, (főleg ha külföldi play-ről rendeli az ember), mint ez iPhone áron.
-
Arthuro_Adam
őstag
Nincs árkartell
A Red Standard a legjobb csomag szerintem az összes szolgáltató tekintve (a T-Mobile Nextje nevetséges), de egyszerűen nem éri meg úgy váltani, hogy a Vodafone-nál telefont is veszel. Alapból havi 2000 forinttal több akkor az előfizetés, és még rá is kell fizetni a telefonokra. Teljesen el vannak szállva. Sok telefonnál megéri függetlenül megvenni, és két év alatt simán visszahozza az árát.
-
Xaels
félisten
Azt a RED Standard árat nem ártana átgondolni... Amúgy nem hazudtolták meg magukat a pirosok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A piros szolgáltató sem marad ki a buliból, április 29-től náluk is megvásárolható a Samsung csúcskészüléke.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest