- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
"2 céges + 1 privát notebook 4 monitorral. És ez nem extrém igény"
de az
nyilván akinek olyan a munkája, hogy sok eszközt igényel, az megszívta HO-val ha kicsi a lakhelye... ez van
de az átlag nem ilyen, lefogadom a többségnek elég 1 laptop 1 füles, talán még monitor se életbevágóan szükséges.te nyilván sírsz most, mert 4 monitornak tényleg kell hely.. ezt megértem.. de te speciális nyúl vagy.. pl. a kis lakásos kóderek és a grafikusok szívtak, ebben lehet igazság, de cserébe lehet alig meetingelnek, míg az 1 laptopos managernek sokkal több call van, így neki meg más gondja van de azt mondjuk le tudja bonyolítani a hálóból is ha épp a párja foglalja a nappalit
lényeg a lényeg, a jövőt illetően, akinek sok hely kell a munkája miatt annak a HO off, az be fog járni ha kicsi a lakása... mert emiatt nem fog (lehet nem is tud/akar) nagyobb lakást venni... HA meg olyan cégnél dolgozik ahol nem tud bemenni mert nem lesz hova, akkor munkahelyet vált.. addig míg talál olyat ahol be tud menni.
az 1 laptopos átlag meg marad HO-ban ha akar / meg tudja oldani hogy tudjon meetingelni
bár szerintem olyan nagy hatalmas változás nem lesz, mint amit itt páran vizionálnak, sok helyen továbbra is kiváltság lesz a HO, vagy A/B hetezés vagy heti 2nap helyett mondjuk 3 lehet, stb.
-
Busterftw
nagyúr
Erre az allitasra azert kene egy statisztika, mert az en szemelyes statisztikam az sajat cegnel 500 alkalmazottal 19 irodabol az, hogy vagy laptop, vagy kertek egy monitort melle.
(irodaban is laptop plusz monitor a felallas)
A DTP teamnek van ket monitor a gep melle, photoshop meg hasonlok miatt, de az 500 emberbol 20.Kenyelmes szek/asztal kombo pedig nem egy nagy tetel es ez mar hosszu tavon fenntarthato, nem kell ket dolgozo szoba. Tudom, mert tavaly marcius ota HO van nalunk.
-
Busterftw
nagyúr
"Próbáljatok meg elszakadni a saját kis világotoktól, és holisztikusan tekinteni a dolgot! "
Oke, kezdjuk akkor veled, mert a 2 céges + 1 privát notebook 4 monitorral elegge niche setupnak tunik.Ha allast valtanek azt a mostani szegmensben tennem, ahova ugyanugy eleg a laptop, fejhallgato.
Eleve pont azok dolgoznak HO-ban legtobben akik egyszeruen egy laptop vagy laptop/monitor komboval tudnak dolgozni. Ehhez nem kell "tagas" eletter.Garantalom sokkal tobben vannak azok, akik elvannak egy laptoppal, mint aki 4 monitorral operal. Szoval ahogy mondod, nezzuk az atlagot.
-
Busterftw
nagyúr
Ha tomegesen elterjed a HO, akkor valamilyen szinten biztos elokerul a kompenzalas otthon is. "Normalis" cegeknel ez eleve adott, lasd az en peldam.
Vannak hirek, hogy a spanyol kormany fontolgatja a kompenzaciot torvenyileg, de en mar tavaly majus ota kapok a cegtol tobb lovet a rezsi kompenzalasra.Plusz a HO munkak nem egyformak, nekunk parommal van egy kulon irodaresz, de nyitott.
Nekem elvetve vannak hivasaim, napi 1-2, ha ot itthonrol dolgozik akkor egyaltalan nem zavarjuk egymast, mert mas idoben vannak a hivasaink. Ha van osszeutkozes, akkor arra az idore valamelyikunk fogja a laptopot es kimegy a konyhaba/nappaliba stb.Van aki meg ugy dolgozik, hogy csak hasznalja a chatet email es ennyi. Tehat ne tetelezzuk fel, hogy mindenkinek aki HO kell tobb millios tobbletkiadas a nagyobb kero miatt, mert kell ket iroda, kell gyerekszoba stb.
-
Narxis
nagyúr
Én nem tudom, hogy mit dolgozol, hogy neked kifejezetten egy külön dolgozó szoba kell de ugye onnan indult a beszélgetés, hogy a gyerek, feleség miatt kellenek külön szobák. Egy egyedülálló eldolgozgat a garzonjában is a céges laptopon mondjuk az étkező asztalon. Az, hogy ki hogyan és hogy dolgozik a cégek többségét szerintem nem érdekli, dob egy kis pénzt a rezsire aztán ennyi. Jól jár a cég? Addig igen amíg a munka el van végezve.
-
törölt tag
Szerintem továbbra is pont hogy HO mellett rugalmasabb a lakhatás. Mert nem kell kényszeresen az iroda közelségét keresni, hanem lehet agglomerációba is menni, vagy közeli városba akár, mert nem kell napi szinten ingázni.
Persze a Teslás példa elég demagóg volt, de az is szerintem hasonlóan irreális, ha most kijelented, hogy te márpedig az ország talán legdrágább környékén, BP belvárosában akarsz a két szobáról 4 szobára váltani és ezt állja csak a cég. Ha bejárnál irodába, akkor nem kellene + szoba a gyereknek? A gyerekvállalás alapvetően nem kötelező (bár ahogy haladunk lassan akár az is lehet), ha te azt választod, hogy akarsz, akkor ennek megfelelően kell te magad kigazdálkodd a feltételeket, illetve lehet élni ilyen-olyan támogatásokkal, ha vannak (ezek jobbára államiak, mert a cégnek igazából nem feladata a te családod babusgatása).
Ha úgy könnyebb megérteni a párhuzamot, akkor tekinthetsz erre úgy mint egy hobbira. Ha mondjuk kutyákat akarok tenyészteni, vagy izomautókat felújítani, vagy dobolni, és ehhez plusz speciális helyigényem van, ahhoz kevés köze van a munkáltatónak. Max annyi, hogy ha nem fizetnek annyit, ami az elképzeléseim megvalósításához elég, akkor keresek másik munkahelyet. -
Narxis
nagyúr
Nem biztos, hogy nyer a cég rajta mert ha romlik a munka minősége, csúsznak a határidőkkel mert otthon bőg apuka/anyuka fülébe a gyerek akkor inkább veszít rajta. Az más kérdés, hogy szerintem aki családot akar annak vállalnia kell azokat a plusz dolgokat ami azzal jár, tehát pl. egy nagyobb házat, lakást, elég sok támogtást kapnak ma Magyarországon a családosok és orvosi kutatások szerint még tovább is élnek mint az egyedülállók. Szóval követelni valamit a cégtől azért mert neked családod van vagy majd kell egy kicsit hogy is mondjam. Fura.
-
törölt tag
Azért nem zsákfalut hoztam példának. De például azért a pénzért, amiért én Bp-en egy másfél szobás lakást vettem garázzsal, mondjuk Miskolcon egy komplett két szintes családi házat kapsz kb.
Nekem nem kell család, szóval nem fogok családi házra meg nagy lakásra költeni. Ha valakinek ez fontos, akkor nem feltétlen reális, hogy ezt a munkáltató fizesse ki, mert akkor én meg mondjuk kérnék egy Teslát, ha már a családos kolléga kaphatna nagyobb lakást -
Chaser
legenda
-
k-adi
nagyúr
"Amikor a privát élettered keveredik a munkahelyeddel, akkor elég nehéz a logisztika."
Na ja.. azok a helyek lesznek szerintem az igazi nyertesek akik a hibrid módban tolják/tolhatják majd... HO-zol amennyit tudsz, amikor meg nem, akkor meg bemész. (csak ugye ebben az esetben, kell egy hely ahova be is tudsz)
A full HO se jó, elzártság, privát élet-logisztika, mentális egészség, stb.
De a full bemenetel se jó, sőt szerintem az még rosszabb is. Ha a 2 véglet között kéne választani szerintem az emberek döntő többsége akkor már inkább a HO mellett voksolna. -
k-adi
nagyúr
"A jövőben viszont esélyed sem lesz irodába járni, mert cost cut címszóval nem lesz iroda"
jaj akkor már nem fognak a csilivili új menő HQ-val elcsábítani magukhoz, milesz így.. +nem tudnak majd személyesen tenni magukat, hanem majd kis webcamos interjúk lesznek.. a HR-esek rémálma -
törölt tag
"Azt értsd meg, hogy a cégnek az eddig sem került pénzbe, ha te 5 percre, vagy 1,5 órányira laktál az irodától, csak neked volt kényelmetlen. "
Tévedés. A munkaadó és a munkavállaló közötti megállapodásra - sok minden mellett - annak is komoly hatása van, hogy a munkavállalónak mennyi ideje megy el a munkára. Így lehet, hogy az utazást nem számolja el a cég a munkaóraként, de a fizetésbe attól még beépül, mert ha a munkásember talál hasonló fizetésért közelebbi melóhelyet, akkor vagy emelik a fizetését, vagy lelép. Esetleg el se vállalja a melót olcsóbbért, mert ugyan az irodában csak 8 órát tartózkodik, de figyelembe veszi azt is, hogy az számára közlekedéssel együtt valójában 12 órányi elfoglaltságot jelent.
A tömegközlekedési beruházásoknál is kiszámolják, hogy az emberek munkába járással töltött ideje mennyibe kerül nemzetgazdasági szinten és akkor tekintik a beruházást nyereségesnek, ha az utazási idő lerövidítésével nyert összeg meghaladja a beruházás költségeit.
-
törölt tag
Mondjuk ez látható volt amúgy is, hogy a HO miatt elindulnak az emberek a nagyobb személyes élettér felé. De a másik meg hogy abból az 500-ból egy részének van csak ilyen probléma, hogy ott rohangálna a két gyerek, van ahol már és van ahol még nem rohangál ott (vagy egyáltalán nem).
Egyébként meg nálunk pont hogy a dolgozók tolják azt, hogy lehessen már HO legalább heti pár napon, ha nem is állandóra. Szóval lehet, hogy céges érdek, de néha ez egyezhet a dolgozó érdekével is akár.
-
Narxis
nagyúr
El nem tudom képzelni, hogy teljesen megszűnjön az iroda. Még az állásinterjúztatás lehet online de olyan cégeknél ahol vendégeket fogadtak meg rendszersen szerveztek dolgokat, véradástól kezdve, könyvvásáron át minden féle esemény volt havonta legalább egyszer ott szerintem marad az irodaház és akkor választhat az illető.
-
Busterftw
nagyúr
Nekem ami a legfontosabb az az ido, pedig aztan 25 perc gyalog az iroda.
9-kor kezdek, 8:40kor szol az ebreszto, elotte 8kor keltem, itthon nem nyaggat senki, van ceges laptop, senkit nem erdekel ha a kanapen vagyok 1 orara es ugy dolgozom.A mi irodank kiharcolt havi 75 euro extrat a koltsegek miatt, sot en 6 honapig sajat PC-met hasznaltam mert nem erkezett meg minden laptop, arra is kalkulaltak egy osszeget es visszamenoleg kifizettek.
Amikor meg vege a napnak, laptop lecsuk es itthon vagyok.
Ez nekem minden lovet meger. -
fatal`
titán
"hogy ezt a dolgozók kárára teszik"
Ez igaz is, meg nem is. Nyilvánvalóan így be kell rendezkedni otthoni munkavégzésre, amit a cég nem fizet, viszont a másik oldalon meg rengeteg benzinköltséget spórolok, illetve a kaja is sokkal olcsóbb.De ha tényleg tömegével fog terjedni a HO a járvány után is (vannak kétségeim a magyar vállalkozásokat illetően), akkor lehet, hogy ez is változni fog.
-
törölt tag
Szerintem ha vége a járvány mizériának, akkor a nagyobb városokban el fognak terjedni az egyéni szolgáltatásra épülő irodaházak. Ahelyett, hogy a cég rendezne be magának egy irodát, a munkaerőnek bérel helyet egy a beosztott otthonához közel eső, direkt erre szakosodott iroda szolgáltatónál.
Így ötvözni lehet az otthoni munkavégzés hatékonyságát (pár perc alatt munkába áll, szabadabb időbeosztás, mert bármikor haza tud ugrani) a magánélet szeparációjával és a jobb üzleti infrastruktúrával, ráadásul az ember kevésbé érzi elvágva magát a társadalomtól.
Aki meg falun lakik, az általában pont azért teszi, mert nagyobb és nyugisabb életteret tud kialakítani magának, így feltehetően a privát dolgozószoba sem megoldhatatlan. -
consono
nagyúr
Önmagában attól nem biztos, hogy megbukott. De itt visszatértünk oda, hogy a telefon kamerájával is le lehet filmezni a kijelzőt... 100%-osan biztonságos rendszer nincs.
Én itthonról ugyan azon a gépen dolgozom (hogy kicsit visszatérjünk a HO-hoz), mint bent, ugyan azokat a programokat használom, nincs admin jogom, csak annyi más, hogy kénytelen vagyok VPN-t használni. Proxy-n megyek ki az internetre, minden forgalom be van terelve a csőbe. Így, szerintem, nincs nagy különbség a biztonságban. Persze itthon nem néz bele senki a monitoromba a vállam fölött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest