Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
-
Ezt nem értem, mire gondolsz? Ahol a piaci bér olyan alacsony, hogy egyenlő a minimálbérrel, ott ez egybe esik, minden más esetben magasabb nála. A valós gyakorlati helyzetből induljunk ki, ne a tankönyviből!
Persze, nincs is ezzel gond, de hosszú távon az emberek nagy részének lesz családja, és szembesül majd a problémával. Nekünk például nincs még kölykünk, de már megjelent ez a gond. Most én konkrétan az ágyból, az asszony a nappaliból dolgozik. Csináljuk közben a dolgozószobát, de akkor hol lesz később a gyerekszoba? És ezek nem egyedi problémák.
-
nemlehet
őstag
Szerintem ez tökre nem éri meg a cégnek. Vagy legalábbis nem hinném hogy nagyon törné magát valaki egy olyan irodáért (mi jó eséllyel inkább csak egy kocka) amit cost effective lehet bérelni. Plusz ez megint csak azoknak megoldás akik eleve városi-irodás részen laknak, tehát eleve nincsenek túl messze a munkahelyüktől.
Szerintem sokkal inkább lesz az, hogy ugyan úgy bérelnek a cégek irodát csak kisebbet, mert aki akar az marad HO-ban (nálam pl megvan rá a hely otthon).
Pl a mi cégünk eddig 4 és fél szintet bérelt az irodaházban, most kettőt fog, a HO policy pedig 1+1 kérhető napról 3+2 kérhetőre változik, ergo aki akarja és olyan munkája annak majd a feloldás után se kell bemenni. A céges survey szerint ez kb 60%, 20% néha bejárna, 20%-nak meg hiányzik az iroda. Ez a kollégákkal való beszélgetések alapján nagyjából reális is. -
nemlehet
őstag
Szerintem abszolut nem a produktivitást isteníti a mai kultúra, hanem a micromanagementet és a munka látszatát.
Ha a produktivitást részesítenénk előnyben akkor az lenne a hozzáállás, hogy leszarom hogy de legyen kész időre a kívánt minőségben. Ellenben ez a legritkább, sokkal inkább jellemző az, hogy mindenféle töltelék taskokkal bombázunk mindenkit aztán a főtevékenység valójában nem halad. De az irányításmániás kisfőnök nagyon boldog mert úgy érzi mindenkit megdolgoztat a pénzéért, pedig valójában veszít a cég a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Energiaital topic
- iPhone topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest