Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Hát, mikor még csak heti egy alkalommal HO-ztam én is csak a notebookot használtam, leginkább a nappaliból. Aztán mikor beütött a COVID gyorsan vettem egy monitort, mert hosszabb távon jobb a két kijelző azért. Nekem szerencsém van, mert eddig is volt a hálóban íróasztalom, igaz, hogy csak 90 cm, de a monitor, a noti, az egér meg a füles el fér rajta. Azóta olyan 80%-ban innen dolgozom. Vettem egy új széket, mert az tényleg sokat dob a kényelmen... Monitort aztán a nyáron lehetett volna hozni bentről is, de megvolt már a saját és amúgy sem fért volna el az asztalon a benti
Ja, a szobát egy év alatt háromszor rendeztem már át mire úgy ahogy azt érzetem, hogy OK. Mondjuk az ablak a hátam mögött van most, meetingeknél nem ideális, de hát ez van... -
consono
nagyúr
válasz
#54625216 #144 üzenetére
Nem látom a munkavállaló hol lenne érdekelt abban, hogy saját pénzből béreljen irodát, mikor be is mehet az irodába, ha nem tud/akar otthon dolgozni. Főleg, hogy oda ugyan úgy el kellene járni... Mondjuk én könnyen vagyok, van hol leülnöm asztalhoz és még az ajtót is magamra tudom zárni.
Illetve még egy gondolat: a COVID pont a közösségi dolgokat teszi tönkre leginkább szerintem. Nekem nem lenne kedvem beülni egy más által is használt irodába, de a közösségi közlekedéssel is ez a bajom, pl. autómegosztás. Az irodát még csak csak elhiszem, hogy két ember között kitakarítják, de a leparkolt kocsit nem igazán... -
consono
nagyúr
Nem mindenki dolgozik ilyen messze a munkaadójától
Mondjuk én sem, de az elmúlt egy évben senkinek nem is jutott eszébe idejönni és bekopogni. Előtte is dolgoztam heti egy napot itthonról, már évek óta, azzal kapcsolatban sem jöttek.
De, mivel most az otthonod a munkavégzésed helye, munkavédelmi ellenőrzést el bírok képzelni... -
consono
nagyúr
Önmagában attól nem biztos, hogy megbukott. De itt visszatértünk oda, hogy a telefon kamerájával is le lehet filmezni a kijelzőt... 100%-osan biztonságos rendszer nincs.
Én itthonról ugyan azon a gépen dolgozom (hogy kicsit visszatérjünk a HO-hoz), mint bent, ugyan azokat a programokat használom, nincs admin jogom, csak annyi más, hogy kénytelen vagyok VPN-t használni. Proxy-n megyek ki az internetre, minden forgalom be van terelve a csőbe. Így, szerintem, nincs nagy különbség a biztonságban. Persze itthon nem néz bele senki a monitoromba a vállam fölött... -
consono
nagyúr
És ezzel a terminálosdival a BYOD is meg van oldva, semmi nem kerül a dolgozó gépére. Ráadásul VDI megoldás van több is, lehet választani... Én használok ilyent is VPN mellett, nem mondom, hogy tökéletes, mert érzem a sebességkülöbséget, de bőven a használható kategória. Persze az USB-t ott is át lehet adni...
-
consono
nagyúr
Hú, mennyit vitatkoztunk ezen a cimborákkal nemrég
Teljesen hülyének tartottak, mikor elkezdtem feszegetni, hogy nekik miért nem elég, ha időre rendesen megvan a meló, miért kell folyamatosan ellenőrizni az embereket... Pedig a morálnak is rosszat tesz. Mondjuk partnernek kell lennie a beosztottnak is, hogy ellenőrzés nélkül is dolgozzon, meg meglássa a melót. Sokan pont a fent említett "főnökök" miatt elég rosszul szocializálódtak és nem tudnak, mernek önállóan dolgozni, csak ha megmondják nekik mit csináljanak...
-
consono
nagyúr
válasz
#16820480 #76 üzenetére
Pont ezek jöttek be
Megjáraton az autót, elmegyek egyedül bevásárolni (mondjuk ott is sok az ember :/), fülhallgató. Mondjuk ettől még a család mondja a magáét, és ha nem hallom meg őket, akkor megsértődnek, szóval inkább elszoktam vonulni olvasni, vagy játszani valamit.
Azért tegyük hozzá, hogy jó is van ebben, sokkal több időt vagyok a kölkökkel. A fiam is pl. minden nap felhív, mikor indul haza a suliból, már útközben elmeséli a fontos dolgait. Neki majd az lesz fura, ha egyszer nem leszek itthonMásrészt meg a kutya mindig figyelmeztet, hogy fel kellene óránként állnom, mert mindig jön, hogy menjünk ki egy kicsit. Komolyan, már megtanulta hogyan köszönök el a munkatársaktól, mikor meghallja már jön az asztalhoz, hogy akkor irány kifele!?
-
consono
nagyúr
válasz
#16820480 #68 üzenetére
Jah, meg mikor a feleségem online órát tartott, a fiam online órán volt, a lányom YT-t nézett mert épp nem volt órája én meg meetingelni akartam a csapatommal, akkor azért vicces volt
Még ablakot sem kellett nyitni. És mi még szerencsések vagyunk, mert mindenkinek félre tud vonulni valahova, be tudja csukni az ajtót (na jó, az asszony a nappaliban maradt)...
Én is egy éve itthonról tolom, talán háromszor voltam bent az irodában ezalatt az idő alatt. Még nem hiányzik. Érdekes módon a kocsiban eltöltött idő az jobban, volt reggel meg este egy órám csak magamban. Most hiába dolgozom itthonról, az idő 90%-ban egyedül, valahogy még sincs meg az az élmény, hogy kicsit egyedül vagyok, kikapcsolhatok, lelazulhatok. Pedig én még a 8 órás munkaidőt is keményen tartom, nincs hajnali meg éjszakai telefon a főnöktől, hogy ezt meg azt még meg kellene csinálni. Ellenben reggel jó ha van 20 percem miután elment a család itthonról és alltalában már a munkaidő utolsó egy-másfél órájában itthon vannak. Nincs meg a levezetés, nincs én idő, vagy nagyon kevés. Nekem ez jelenti a legnagyobb problémát. Év végén jó megoldás volt erre, hogy ha már úgy is ki kellett venni a bentmaradt szabadságokat, 6 héten át minden pénteken szabadságon voltam. Rengeteget jelentett az a heti egy nap, igazán ki tudtam pihenni magam, felfrissültem tőle. Mindenesetre érdekes lesz oda visszaszokni, hogy heti 2-3 napot majd be kell menni az irodába, jelenleg még el sem tudom képzelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest