- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic V2 - origami
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coq
aktív tag
Bar csak most olvastam, de jo a cikk!
-
Def86
újonc
Jó volt titeket olvasni eddig srácok. Itt jöttem rá, hogy a megapixelek száma szinte mindegy, nem csak az számít. Szerintem még egy 5MP-s kamera is tud kiváló képeket lőni, ha nagy szenzorral, jó- optikával, hardverrel, no meg szoftverrel rendelkezik.
"Mobilkamera-mániás"
-
mc.g
aktív tag
a nokia-1020 -as hardware-essen jónak tűnik, de ezzel a software-el, vagy beállításokkal szerintem kimondottan rossz, mert túl kontrasztos a képe, és természetellenesen telítettek a színei, szóval ezekközül egyértemüen az iphone-5s a legjobb (pedig nem vagyok iphone párti az OP-rendszere miatt) !
Remélem a sony-Z1 (Z1-compact) software-ét még fejleztgetik, mert hamarosan valamit kell vennem. a legjobb-fotós mobilom az xperia-neo (nem "neo-v" !) volt a legfrissebb 2.3.4-es androiddal (4.0-ásnál már nemvolt olyan jó a fotóminősége, és használhatósága)
u.i.:
ha valaki egy jobbfajta sRGB színterü (vagy arra kalibrált) 2.2 gammájú fényes kijelzős (matt monitoroknál sokszor fakulás látszik, ezért a túlkontrasztos, túlszinezett képek jobban mutathatnak rajta) megjelenítőn nézi a képeket az látja, hogy az iphone-5s képe a legtermészetesebb...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocha, Legendd, Hunor:
Szép munka, gratula!
Megyek, rohanok is venni egy Apple iPhone 5S-t, egy Nokia 808 PureView-t, és egy Nokia Lumia 1020-at!
És ráadásnak egy Nokia Lumia 1520-at, mert az már méginkább menő! -
törölt tag
Tudod, rólad a 'Hófehér' című remekmű jutott eszembe...
Egy részlet belőle:"Te egyet jegyezz meg! Ha folyton ellenkezel, felfüggesztelek... Tudod, hová...?!"
Egy másik, ez szállóige:
"Van, akinek a szar sem elég büdös!"
Nem lenne egyszerűbb, ha megcsinálnád TE, az általad felvetett tesztet?
-
McLaca
őstag
Azért ha már a cikk (mert tesztnek nem teszt) célja a telefonnal történő "point and shoot" - jellegű fényképezésben legjobb kütyü kiválasztása, akkor talán ennek mentén kellett volna felépíteni a "tesztet" és a kritériumrendszert, mert az automata módra hivatkozva védeni a szakmaiatlan teszteredményeket, meglehetősen visszás.
Gondolok itt olyasmikre, mint:
- első fotó elkészítésének ideje zsebből előrántva (ha már a dokumentálás a lényeg, ez az egyik leginkább fontos szempont, még a képminőség elé is helyezhető, mert a rossz kép is jobb, mint a semmilyen)
- képek mentési ideje, ebből adódóan két exponálás közt eltelt idő
- ergonómia (külön elsütő gomb, vagy csak kijelző, mert utóbbi esetben macerás gyorsan lőni)
- bemozdult képek aránya különböző fényviszonyoknál (igen, ehhez sok képet el kell lőni), a képstabi minőségét, hatékonyságát bemutatandó (már ahol van), mert csípőből fotózásnál ez is szempont.Ezeket nagyon hiányoltam a tesztből.
Illetve a speciális helyzetekben (éjszakai fotózás) illett volna a készülékek témamódjait használni, mert a mezei automata móddal megerőszakolni az éjszakát olyan, mint álló autóval 3. fokozatban elindulni. Meg lehet csinálni, csak épp nagyon nem ideális.
A képminőséghez is lenne egy-két megjegyzésem:
nem szeretnék abban a (szín)világban élni, ahol a 1020 színei dominálnak. Túlszaturált, túl magas kontraszttal és túlélesítve készült (emiatt a sötét részeken gyakran bebukó, részletvesztő, zajosodó) fotókra azt mondani, hogy azokon a legjobbak a színek, egész egyszerűen dilettantizmus. Az elrontott (bemozdult) fotókat pedig szokás megismételni, és nem rontottan betenni a tesztbe, ahogy a párás, maszatos objektívet is illik lepucolni, vagy megvárni, míg megszárad, nem pedig ráfogni, hogy fátyolos a kép (808-ra gondolok itt, ráadásul a jelenség csak a bal szélen jelentkezik, tehát egyértelműen szennyeződés, valószínűleg pára), ahogyan arra a szarvashibára is illett volna figyelni, hogy vagy minden kép árnyékban, vagy mindegyik napsütésben készüljön, mert vegyesen, más-más fényviszonyok közt készült témák nem összehasonlíthatók, de ugyanígy probléma, hogy volt, ahol a kép szélén lévő téma volt az összehasonlítás alapja, holott köztudottan az optika rajzolata a középpontban a legtisztább. Normális ember pedig általában nem helyezi a témát a kép szélére, ha gyorsan akar lekapni valamit - ami elvileg a cikk analógiája lett volna.Bár már leírták, de megjegyzendő, hogy a 808-nál és 1020-nál a teljes felbontású képek nem automata módban készülnek. A "pureview" filozófia miatt - túlmintavételezés, hiszen ez a lényege a technológiának - illett volna a tényleges automata módot használni, vagy akkor már a 8 megapixelest, hogy összehasonlítható legyen a többivel, mert így épp a fényképezésben és képminőségben egyik legfontosabb tulajdonsága lett kiiktatva és figyelmen kívül hagyva a két telefonnak.
Nagy reményekkel fogtam neki a teszt olvasásának, hogy tényleg átfogó képet adjon a piac legjobb kamerás telefonjairól, de ezt nem kaptam meg. Amit értékelni tudok, az a beleölt idő és munka, de a végeredmény alapján nem érte meg.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
enonlui
tag
Tényleg köszönjük a munkátokat...!
Én magam személyesen is örülök hogy van ez a mobilarena.hu.Remek oldal remek szerkesztőséggel. csak így tovább.....
még egyszer thank's -
soldier2
őstag
Teszt nincs, de van egy mobil kamerás fórum itt a mobilarénán. Ott szétnézhetsz, és összehasonlíthatod magadnak
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tengo24
tag
Sziasztok!
Olyan kamerás teszt nincs, amiben nem az ilyen méregdrága telefonok kameráját hasonlítják össze?
Természetesen nem az alsó kategóriára gondolok.
Mennyivel rosszabb mondjuk egy Samsung Galaxy S3 minivel készült fotó? -
gti16v
őstag
Nem tartozik ide,főleg,hogy egyel kissebb telóim vannak van mind2-nél,tehát nem Z1-em/meg 808,hanem Z/N8....
De tök aggaszt,hogy a másod telomnak,egy több mint 4 éves telefont,vagy ha úgy teszik technológiát kell,használnom,ha valamit megszeretnék örökíteni...(amatőr véleményem szerint,fényévekkel jobb az N8 mint a Z)az N82 már nagyon elavult ,volt secund telónak,nem rég cseréltem ,N8 ra,aztán a cél másod telónak persze a 808.....
Nekem nehogy mondja valaki,ha fotózni akarok,vigyek magammal kompaktot,mert attól falra mászok....nem fogok 5 készüléket cipelni magammal,de 2 mobil számom,meg már "tizen" éve van,és lesz....
Persz,ahogy kapható egy 5"/4 magos/dual simes/xenon vakus,fotós mobil...nem lesz szükségem másod telóra [\OFF][ Szerkesztve ]
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
walko
tag
erről a tesztről volt szó továbbra is iphone nélkül. De valóban kicsit túltárgyaltuk a dolgot...
-
jozso1989
őstag
Szerintem (nem itteni képek alapján):
1020
i5s
s4zoom
808
stb...HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
Set-Comment™
senior tag
válasz Quasi_modo #551 üzenetére
Hany cortexes belle van?
http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html
-
MR007RM
addikt
"Mindent összeszedtünk, ami számít, hogy bajnokot avassunk. Apple iPhone 5s, HTC One, Huawei P6, LG G2, Nokia 1020 és 808, Samsung Galaxy S4 és Note 3, Sony Xperia Z1."
Na elég a hülyeségből mindkettőnknek. Inkább olvasd el a tesztet és a hozzászólásokat aztán jöhetsz új hoszt írni. Egyébként egy hozzászóláshoz reagáltam és elmondtam én hogyan látom a helyzetet szubjektíve. Ez a teszt nálam nem tükrözi a valóságot, úgy ahogy lezajlott és a fotók sem nyűgöztek le.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
-
rizso
addikt
válasz soldier2 #557 üzenetére
Nem tudom, nekem nagyon "digitálisak", olyanok, mintha interpolált képek lennének (mint sok kínai kütyüben, ott van, hogy pl. 13MP, de a natív felbontás mondjuk max 5MP) - és ezek ugye már ~8MP-es képek...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
MR007RM
addikt
Csak szeretnéd.
1. 808PV
2. i5S
3: L1020
4 .s4 zoom (Ha jól be van lőve, akkor megelőzheti a L1020-at)Szerintem!
És ezt nem tesztekből, hanem fórum fotókból, a valóságból merítettem. Az hogy van néhány jól sikerült kakukktojás 1020 esetében az nekem nem mond sokat, vagy inkább nem fejtem ki.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
soldier2
őstag
Újabb felesleges teszt helyett itt van pár őszi kép. Önmagukért beszélnek És a közútkezelő létrehozta Csatornaépítés települést. LOL
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
falijja
őstag
válasz Quasi_modo #555 üzenetére
szvsz.:
1. Lumia 1020
2. s4 zoom
3. 808
stb -
Quasi_modo
nagyúr
Na én is találtam egy összehasonlítást, ha nem lenne még elég: [link]
valami
-
konyi79
addikt
válasz Set-Comment™ #550 üzenetére
Már mi is a baj a dedikált feldolgozóval? Szerinted pl az i5s-ben az M7 jelű segédprocesszor azért van mert egyébként alulméretezett? Ja az más...
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz Set-Comment™ #550 üzenetére
Először az volt a problémád, hogy nem volt cortexes. Az nem jött be, akkor másba kell belekötnöd.
A dedikált feldolgozó egység a 808-ban meg azt bizonyítja, hogy gyorsabban menti el a képeket mint a 1020.
Még valami?valami
-
Set-Comment™
senior tag
válasz Quasi_modo #548 üzenetére
Es hany belle jott ki cortex-el? Ja egy se? Dedikált feldolgozóegység megléte miben igazolja, hogy a 808 nem alultervezett hw-vel volt ellátva, hisz a 1020 soc-ja csipőből megbírkózik ekkora képekkel.
-
Zsolto
őstag
Nekem nem kell teszt, itt vannak rizso kolléga képei, nem fog megharagudni, ha itt is belinkelem őket:
[ Szerkesztve ]
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz Set-Comment™ #536 üzenetére
a 808 egy jo telefon lenne ha 2008-at irnank. Igy csak egy jo kamerahoz igencsak alultervezett eszkoz.
az alultervezettségre annyit, hogy neki van egy dedikált chipje a képfeldolgozáshoz, a 1020-nak ellenben nincs.
(#540) Set-Comment™ Ha legalabb egy szimpla cortex-et tudott volna kezelni a Symbian Khm. tudott/tud kezelni. Nem is egy készülék jött cortex maggal.
Ennek a multitask dolognak meg nézz már utána de tényleg.[ Szerkesztve ]
valami
-
drkbl
őstag
Jól használható, ha repülőgépet szeretnél vezetni, kevésbé, ha csak repülni szeretnél. Ennyi, meg egy Simby
-
Maxentius
addikt
válasz Set-Comment™ #540 üzenetére
"egy szimpla cortex-et tudott volna kezelni a Symbian"
Apró kiegészítés, az i8910 HD-ben Cortex A8 futott 600 (de inkább 550) MHz-en.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
sadboy
aktív tag
Na ez amit leírtál mind hidegen hagy, felhőt meg egyébként sem használnám, mivel sokat vagyok olyan helyen ahol térerő sincs gyakran nemhogy mobilnet. Biztos jó a felhő de net nélkül a hajadra kenheted.
3210>6220>6630>N80>N82>N8>808
-
hito
nagyúr
válasz Set-Comment™ #542 üzenetére
Hogy is mondjam...én is több élvezetet találok az S4 zoom-om vagy a Note 10.1-emen való netezésben.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Nagyon meddő vita. Úgysem fogjátok tudni egymást meggyőzni, akkor meg minek a szájtépés? A technikai dolgokban neked adok igazat, de tény, hogy a mai napig egy nagyon jó kis használható rendszer, ha valaki nem vágyik/nincs szüksége a legújabb dolokra, örületekre. Én se nagyon találok olyan dolgot a szimbiben amitől fékarú óriásnak érezném, talán a Biblia alkalmazás hiányzik nagyon, az tényleg nincs olyan mint droid-on, IOS-on. De amiket felsoroltál, azoknak a hiánya lehet sokaknak nagyon fájó, nekik tényleg nem alternatíva ez az öeregecske OS, és én ezt meg is értem. Nem egy ligában játszik a szimbi a többi nagy OS-ekkel, de akinek ez elég, az nagyon elégedetten használja.
[ Szerkesztve ]
-
Set-Comment™
senior tag
A hyperthreading nelkuli processzor az egesz multitaskingot megoli ezaltal az os is hulladekka valik. Ha legalabb egy szimpla cortex-et tudott volna kezelni a Symbian, akkor meg mindig egy jo alternativa lehetne. Az a legnagyobb bajod, hogy nem hasznaltal mast meg symbianon kivul, azert nem latod at objektiven, hogy az ilyen vasak alultervezettek es a legkevesbe sem felelnek meg a modern kommunikacios (Viber egy katasztrofa, soha nem volt ra normalis social network kliens, imap-al evekig nem boldogult, felhobe keptelen voltal kontaktokat menteni, ha barmit akarsz csinalni, akkor oda kellett battyogni a pc-hez, a regi bevalt modon basztatni a foldereket total commanderen keresztul ill ott volt az a katasztrofalis suite) elvarasoknak.
Vikthor: Kapaszkodhatsz a total commanderbe meg a naviba, de eleg hulye kombinacio gondolom azt te is tudod
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ez azért nem állja meg a helyét, te is tudod. milyen mobilt lehet bővíteni úgy, hogy a folderekkel ne kelljen szarakodni és a total commander azonnal felismeri driveként, ingyenes pontos és gyors világtérkép magyar navigációval? Ráadásul mindezt jóval 2008 előtt... naugye dead end ahova jutottál most.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
sadboy
aktív tag
Alultervezett mégis mire? Mit nem tud amit egy telefonnak tudni kell? Egyébként tud olyat amit a lumiák mai napig nem tudnak.
-
VigO
tag
Én még mindig kíváncsi vagyok az S4 Zoom-ra.
Szerintetek elegen vagyunk, hogy Bocha olvasói nyomásra pótolja a hiányosságot? Csak ez a kérdés, mert ha elegen vagyunk, akkor ki kell szolgálni az olvasói igényeket...
Bár lehet, hogy egy tulaj egyszerűbben meg tudná tenni azonos pozícióból/napszakból. Automata mód mellé kéne lőni egy scene-nel is. Nekem az még az automata fogalomba tartozik és valószínűleg a cikk automata fogalmába nem tartozik bele.
-
Set-Comment™
senior tag
Nem fikazas, hanem objektiv ralatas arra az aprocska tenyre, hogy a 808 egy jo telefon lenne ha 2008-at irnank. Igy csak egy jo kamerahoz igencsak alultervezett eszkoz. Es az, hogy nem mai nem mentseg, mivel 2012-ben adtak ki, egy mar akkor kifutott OS-el, ennyi erovel windows mobile 6.5 is mehetne rajta.
-
19ati93
senior tag
Nálam a HTC One,SGS Note 3 videója tetszett a legjobban,inkább a One mert az nem fókuszált össze-vissza, az Iphone se volt rossz,de a Nokia 1020 hogy nyerte a videós részt? nem értem..olyan bűn ronda és színhűtlen az egész plusz még a kép is remeg rendesen...hihetetlen...
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Nem tudom, ez volt-e a korábban említett vakteszt:
Lumia 1020 beats the iPhone 5s and Galaxy S4 by a mile in our blind camera comparison
-
jozso1989
őstag
Na igen, ebben viszont teljesen egyetértek! Eltérő igények...
Az SP fényképezőjét meg hagyjuk... olyan képeket csinál, mint az 5 éves k800i-m (bár az jobbakat lőtt este a Xenon vaku miatt)... xD
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
stickrs
senior tag
válasz jozso1989 #519 üzenetére
én pl 4x-ről váltottam,aminek ugye 720p-s a kijelzője,én is kb arra számítottam h mennyire gáz lesz a kijelző,a lg után..de szerencsére annyira nem vészes. tény,hogy netezni jobb volt a 720p-sen,ezt nem vitatja senki,de nem is olyan gáz mint ahogy sokan hiszik. amúgy meg ha olvasok valamit akkor sem fél miliméteres nagyságba olvasom a szöveget hogy ötezer ppi kelljen,h ki lehessen olvasni. bár azon vitatkozhatnánk,hogy az xperia sp-d fényképezője,vagy a 808 kijelzője-e az elmaradottabb a másikhoz viszonyítva...de természetesen felesleges,mert te azért vettél 720p-s telót,mert netezni akarsz,akinek meg 808 van az meg a kamera miatt vette...igy valószínűleg neked elég az a gyér kamera minőség,nekünk meg ez a gyér kijelző felbontás.
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
hito
nagyúr
Az néha engem is irritál (nem a 808 kapcsán, hanem úgy általánosságban), de ez itt szinte minden topicban tetten érhető. Nem sűrűn találkoztam még iPhone tulajjal, aki egészséges kritikával viszonyulna a saját készülékéhez De elmondható ez a windows vs linux, Samsung vs Apple, AMD vs nVidia és még sorolhatnám.
-
TommyX_
őstag
Látom kissé off-ba ment el a téma.
Akinek 808PW telefonja van, szerintem jogosan védi a telefont, mert számára használható, ha sokan nehezen tudják ezt "elképzelni" többek között.
Sokakat az is zavar, hogy milyen vastag, meg zavaró a "dudor" a hátulján, de amúgy élőben látva nem zavaró, elég csak kézbe venni.
Szóval a lényeg, hogy elképzelni sok mindent lehet, de amíg élőben nem lát valaki valamit és nem próbálja, addig felesleges itt leszólogatni az adott dolgot.Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
Zsolto
őstag
Jó nagy meló lehetett ez a teszt, és hihetőnek érzem az eredményt, köszi a tesztet, Bocha!
De azért belinkelem ide Rizso kolléga egyik hsz-ét a Sony QX10 topicból, amiben van egy link az S4 Zoommal készült képeihez. Nekem leesett az állam, és szerintem zárójelbe teszi az S4 Zoomról a Mobilarénán közölt teszt és főleg a tesztfotók érvényességét. A vas nem feltétlenül kell bejöjjön mindenkinek, de a fotói szerintem világbajnokok a mobilos fényképezők között.
Szerintem igenis helye lett volna a tesztben, ha másért nem, hogy kicsit helyreállítsátok a renoméját, mivel a 10x-es optikai zoomjával és a gigantikus frontlencséjével valóban nem ugyanabban a ligában játszik, mint ezek a rizsszemnyi optikával felvértezett mobilok.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
sadboy
aktív tag
válasz Quasi_modo #512 üzenetére
Nekem meg a gyári böngésző is megfelel.
-
sadboy
aktív tag
válasz Set-Comment™ #504 üzenetére
Nem használok opera minit és amire a netet használom bőven elég ez a felbontás is, neteztem N82-n is. Amire kiváncsi vagyok kinagyítom ennyi az egész.
[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
válasz Set-Comment™ #509 üzenetére
Szerintem is így van!
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Set-Comment™
senior tag
válasz koboldozat #508 üzenetére
Fullhd-nak semi ertelme ekkora kijelzokon, 720p-nek meg van letjogosultsaga.
-
koboldozat
senior tag
válasz jozso1989 #506 üzenetére
Hát igen mert ha már nem fullhd vagy nincs 300 ppi akkor már szar is az egész.
Netezni nyugodtan lehet rajta annyit amennyit kell ha netezni akarok jobban akkor ott a gép és nem a telefon.The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
hito
nagyúr
válasz Set-Comment™ #504 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de ráadásul az nHD (640x360), ilyen van a 808-ban. qHD (960x640) 4.3"-ig tényleg teljesen korrekt.
-
jozso1989
őstag
válasz koboldozat #501 üzenetére
Jah gondolom...
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
koboldozat
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest