- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NandorHUN #417 üzenetére
"Pl. 3 gyerek mellé egy Audi
or8 is felesleges lenne, mert nem használnád ki, de ettől még nem lesz jobb a mostani Toyotád mint az Audio"Látod, itt látszik, hogy hiába lett leírva másodszorra is, egyszerűen nem érted, miről van szó.
Egy Toyota Auris 3 gyerek mellé SOKKAL jobb, mint egy Audi R8 arra a célra, amire a 3 gyerek mellé szükséges. Hiába van egy dög erős autóm, ha nem tudom vele elvinni a gyerekeket bölcsibe, oviba, suliba, ráadásul alig bírnék vele beparkolni a szűk parkolóba a bölcsinél, és még nehézkes is lenne kiszedni a picurt az első ülésről is. Adott célra sokkal jobb adott eszköz. Pontosan erről van szó a kamerák kapcsán is. Nem tudod elhinni, látom, de próbáltam, hogy vettem kompakt gépet, hogy majd azt használom a gyerekekről fotó készítésére. De egyszerűen nem életszerű, hogy viszem magammal. A telefont viszont viszem magammal, ezért az ad hoc pillanatképekre sokkalta alkalmasabb a nálam levő telefonom, mint a kompakt, pulcsizsebbe is elférő (nem hordok pulcsit, a zakó zsebében persze elférne, de nem teszem bele, mert nekiütődik mindennek, de ez lényegtelen), de nálam nem levő kompakt gép.Egy szóval nem mondtam, hogy egy MILC nem csinál jobb képet, mint egy telefon. De akár egy MILC, akár egy kompakt egyszerűen nem lesz nálam. Megvettem, nem hordtam, eladtam. Maradt így is több fotómasina itthon, mert kütyübolond is vagyok, meg mert tudom helyén kezelni az adott készülékeket.
Nem kell neked mobillal fotóznod, nem várom el tőled. Sőt, azt sem várom el tőled, hogy szeresd ezt. De annak igazán örülnék, ha látnád a hétköznapi életben megjelenő valós eseteket, amikor bizony nem a DSLR, MiLC vagy épp egy kompakt kép a megfelelő eszköz, szimplán mert az emberek kimagaslóan nagy többsége nem hordja magánál, hanem egy mobil.
"De mind1 is, ezt felesleges nagyon firtatni, jelen élethelyzetedben ha elvagy a telefonnal akkor örülj neki"
Ez a mondat meg aztán ismét olyan, mintha nem is értetted volna, amit eddig írtam e témában"5-20 év múlva még inkább zavaró lesz, hogy nem volt rendes gép amivel megörökítettem volna amit."
Engem jobban zavarna az, hogy semmit nem tudtam megörökíteni, mint az, hogy nem túl jó minőségben készült el - ok: lásd korábbi írások. -
válasz
NandorHUN #412 üzenetére
Az átlag ember szerinted mire használja a mobiltelefont fényképezéskor? Azért kérdezem, mert megint olyan fotót hozol fel példának, amire normál esetben aki fotózni akar, nem csak egy pillanatnyi emlékképet, az nem próbálkozik mobillal.
A játszótéren voltam minap a két gyerekkel, és vicces volt, ahogy az egy éves picur a lyukon át kukucskált. Ezt lekaptam telefonnal és nagyon jó emlék lett belőle. De nem viszem ki magammal sem a DSLR-t, sem a bridge-t fotózni, eleve mivel egy egy és egy három éves gyerek mellett nem lesz időm csak úgy élvezetből fotózgatni.Mikor elmegyünk hegyet mászni, már egy ideje inkább a bridge kamerát viszem magammal, mert elég az, amit az készít magunknak emlékként, még ha az érzékelő csak egy pár milis CCD is, mert menet közben többet ér nekem a 30x zoom, ahogy felérek, hogy egy sziklára letámaszkodva lefotózzam a többieket mászás közben. A hegyet nem fotózgatom (bár készítek azért emlékbe arról is), mert azt nálam sokkal profibbak megörökítik, a velem túrázókról, apró részletekről, hegyi zergékről viszont igen, de ehhez nem viszek magammal külön egy tele obi-t, különösen amikor egy több napos túrán a Magas-Tátrában inkább cipelem az ivóvizet, mert azt 4 euróért adják a menedékházban, és nem akarok a 10 liter vízre, amit magammal viszek, kifizetni egy vagyont.
Ugyanakkor ha elmegyünk a családdal (nagyival, papival, gyerekekkel) pl a tatai egyik vagy másik (inkább a belső, kisebb) tóhoz sétálni, akkor előre tudok menni, tudom "kívülállóként" fotózni a családot, és arra nagyon ideális egy DSLR.
Mindegyiknek megvan a maga helye és szerepe, és téves azt gondolni, hogy valamelyik alkalmatlan fotózásra. Totál idióta és felelőtlen lennék pl a játszótéren egyedül két gyerekkel DSLR-rel fotózgatni, ahogy idióta lennék mobillal csinálni olyan képet, amit linkeltél, ha nem csak egy haveri emléknek akarom elküldeni, hogy nicsak, itt vagyok.
Mindemellett a legutóbbi Tátra-túrán a két kedvenc képemet egyaránt mobillal csináltam. Egyik esetben egy rókát találtunk, és vele szelfiztem, a másik esetben pedig épp egy 80m magas sziklafalon lógok, és lekaptam magam, hogy látszódjon a mélység alattam és a fal meredeksége. (mikor felértem, akkor is lekaptam másik készülékkel a mélységet, de azon értelemszerűen nem látszom mászás közben) Készültek ezen kívül más képek is, de ez a kettő lett a saját és a barátaim kedvence, mindkettőhöz a mobil volt a megfelelő.Épp ezért látom szükségesnek az ilyen és hasonló teszteket, ahol nem állítgatnak semmit, mindent automatán hagynak, ahogy az egyszeri user tenné, és lőnek vele ilyen-olyan fotókat, hogy láthassuk, hogy sikerül akkor egy kép, ha épp nincs nálunk semmi. A felhasználók túlnyomó többsége ugyanis nem arra használja a kamerát (legyen szó DSLR-ről, bridge-ről kompaktról vagy mobilról), hogy professzionális képeket készítsen, hanem arra, hogy egy adott pillanatnyi élethelyzetet megörökítsen. Ahogy nincs értelme összemérni egy Kia Stingert egy Kia Pregioval és egy Kia Soul-lal, mert más és más célra használják őket, úgy nincs értelme összevetni egy DSLR-t a telefonok kamerájával. A helyén kell kezelni mindegyiket, akkor nem lesznek ilyen értelmetlen szélmalomharcok belőle.
-
válasz
NandorHUN #384 üzenetére
Amire utalok, hogy ilyen célra nem is fogsz mobilt betervezni. Egy ilyen képhez elviszed a DSLR-t, felpakolod a szűrőt, megvárod az ideális fényviszonyokat, beállítod, majd fotózol.
Amire legtöbben használják a telefon kameráját, hogy egy adott, váratlan pillanatot lekapj a lehető legmegfelelőbb minőségben.
Totálisan más a célja a DSLR-nek, mint a telefon kamerájának, ezért nem igazán értem továbbra sem az összehasonlításodat. -
válasz
NandorHUN #373 üzenetére
DSLR sokszor nincs nálam, mikor fotózni akarok. Vettem egy időben egy kis 40.000-es Canon kompaktot, jó volt, de az sem volt nálam, mikor kellett volna. Amikor igen, akkor pedig lassabb volt elővennem, mint a mobilt, és addigra a gyerekek már tovamentek. Vettem egy K Zoom-ot (amit sokan S5 zoomként ismernek, de ettől a névtől itt ideggörcsöt kaphat valaki
), de point & shoot kamerának nem volt ideális. Az S7 viszont tökéletesen bevált ilyen célra.
Szóval vannak olyan helyzetek, amire a mobil a legjobb.Tudom, másnak nem fontos képek, de példaként mutatom, hogy nem sikerült volna ilyet elkapnunk, ha nincs kéznél a mobil. Ez olyan jól sikerült, hogy a falra is kitettük (persze előtte megvágtuk, hogy a konnektor és az ajtókeret ne legyen benne)
Szóval nálunk pici kölykök mellett van helye a jó kamerának mobilban akár DSLR mellett is. Már fotós sógorom is kezd gondolkodni, hogy az ikrek mellé kellene egy jó kamerás mobil, pedig neki fotókiállításai voltak Győrben, de ilyen pillanatokat ritkán tud elkapni (vagy készenlétben áll, de akkor nem játszhat a kölkökkel)
-
Tudod, az, hogy te nem hallottál valamiről, még messze nem jelenti azt, hogy nem valós...
Természetesen most belinkelhetnék sok-sok oldalt számodra, de egy egyszerű kereséssel is azonnal láthatnád, hogy mennyire általános ez az elnevezés. Persze nem kell ezt tenned, csupán csak bölcsebb lépés.
-
Ezt megpróbmáltam én is elmondani másik fórumban, de esélytelen voltam.
Legközelebb kérünk 600.000 tesztkészüléket mindegyik gyártótól, majd pedig az összes fórumtárs kap fejenként 10 készüléket, hogy 2 hónapig tesztelje a kamerákat. Persze tudom, az sem lenne valamiért jó az olvasóknak...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nyolc csúcstelefon mérettetik meg mozgó és állóképes összehasonlításunkban, ezúttal pedig a Kedves Olvasók szavazhatnak, melyik tetszik nekik a legjobban.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest