Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
válasz
fateless #421 üzenetére
Nem értem mit problémázol még azon a hasonlatomon is amire utána te is azt mondtad, hogy passzol a szituációdhoz.
Engem őszintén szólva az se zavar, ha traktorral viszed őket, vagy 3110-el fotózod. Ahány ház annyi szokás, nyilván minden ilyen technikai döntésnél megvannak azok a tényezők amikkel az embernek meg kell alkudnia.
(#422) Drakmusz
Igen, megvan a létjogosultsága mint egy kényszermegoldás. Ez így rendjén is van. Én csak azt tartom nevetségesnek mikor emberek úgy állítják be mintha olyan készülék lenne, ami profi fotókat tud lőni. -
NandorHUN
addikt
válasz
fateless #413 üzenetére
Ezt az álláspontodat korábban már kifejtetted, csakhogy ez a teszt is sima fényképes teljesítményről szólt. Azt pl meg se mérték melyik telefon fog beférni a legszűkebb farmerodba.
- Pl. 3 gyerek mellé egy Audio r8 is felesleges lenne, mert nem használnád ki, de ettől még nem lesz jobb a mostani Toyotád mint az Audio
Egyébként mai milc gépek gyakorlatilag beleférnek az ember pulcsijának a zsebébe.
"hogy professzionális képeket készítsen, hanem arra, hogy egy adott pillanatnyi élethelyzetet megörökítsen"
Igen, ez így van.
Azonban hidd el ezen a mobil ártartományban fényképezőgépből is belépőkategóriát kapod, ami nem profi szint ÉS ami még Auto-n is sokkal jobb képet lő mint egy teló.
Telefonos kép az tök jó instagramra meg Facebookra, ha mobilon nézed az eredményt amúgy is.
Egy 5" képen nem is fognak annyira látszódni annak a telefonos szenzornak a gyengeségei.De mind1 is, ezt felesleges nagyon firtatni, jelen élethelyzetedben ha elvagy a telefonnal akkor örülj neki
Én pl. egyedül azért váltottam rendes gépre, mert ez a minőség sajnos nem jövőtálló és ami most még elmegy mobilos kijelzőn - monitoron már nem - az 5-20 év múlva még inkább zavaró lesz, hogy nem volt rendes gép amivel megörökítettem volna amit.(#414) Hopkins95
A 350 ezres kompakt most nem tudom hogy jött a képbe. Sony 5100-at már 70 körül ki lehet fogni.
Én csak azt nem értem hogy ha a technikával olyan szinten nem vagy tisztában hogy eddig azt se tudtad pl. HDR mód nem csak telefonban létezik így hogy tudsz véleményt alkozni a témában?Bár én ezek után azon se csodálkoznék, ha tőlem tudod meg, hogy ezekkel a készülékekkel még videot is tudsz csinálni (bizony, ilyet se csak a telefon tud! )
-
NandorHUN
addikt
válasz
fateless #382 üzenetére
Ehhez elég egy mezei dslr (vagy ha mobilos mérethez közel maradjunk milc) + nd szűrő, ami nem egy drága történet. Galaxy S9 árának feléért össze lehet hozni.
(#383) Drakmusz
Nem akarok már nagyon offolni, mobilos fényképnek is megvan a létjogosultsága nyilván. Mint írtam, ha valaki csak azért fotóz vele, hogy legyen 1-2 képe emlékbe, akkor jó a mobil is. -
doooo
veterán
válasz
fateless #356 üzenetére
Igen? Én nem hallottam ilyet. Milyen hülyeség, hogy egy nagyon könnyen megjegyezhető névnek van "köznyelvi megfelelője"... épp az IT világában. Akkor mostantól bármit nevezhetünk másképp, nem? Úgy főleg érdekes, hogy valaki használja is, de a nevét nem tudja. Nonsense. Inkább maradj hű az aláírásodhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nyolc csúcstelefon mérettetik meg mozgó és állóképes összehasonlításunkban, ezúttal pedig a Kedves Olvasók szavazhatnak, melyik tetszik nekik a legjobban.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen autót vegyek?
- Hardcore café
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Synology NAS
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest