Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
"egy kis kitero a minden multi dogoljon meg fele."
Írtam én ilyet valahol?
"Kijelented, hogy egy profitorientalt ms nyilvan nem hagyja veszni a markai kozul ezt a sok penz."
Deee, Bill Gates szétosztja a vagyonát, te nem olvastad a kötlevelet? Csak tovább kell küldeni, és már jönnek is a milliók.
Az ms még mindig profitorientált, osztalékot ad a tulajdonosoknak, ergo minden lehetséges módon a bevételei növelése a cél. A kapitalizmus alapja: növekedés. Gyakorlatilag minden áron."Bebizonyitom, hogy szo nincs sok penzrol, erre kijelented, hogy a gugelnek nagy penzeket hozo."
Érdekes adat: a 2014-es üzleti év első negyedében az Online Services üzletág (gyakorlatilag a Bing) 872 millió dolláros bevételt termelt (mondjuk a működési költségei miatt még így is 321 millió dolláros mínuszban van, de azért ezt a 872 milliós összeget kicsinek mondani is erős túlzás). Szóval maradhatunk abban, hogy még nekik is van egy szép nagy bevételük a hirdetésekből. (Egyébként ha nem tudod értelmezni ezt a két hozzászólást, akkor szívesen leírom egyben, hogy mit akartam, hátha úgy sikerül.)
Én még mindig ott tartok, mindenféle kitérő ellenére, hogy a microsoft is profitorientált vállalkozás, és ugyanúgy megtesznek mindent ennek érdekében, mint a többi cég. Akár még törvénytelen dolgokat is. És a méretük miatt meg is ússzák.
(#78) drkbl: Az egy érdekes jogi kérdés, hogy mondjuk az én szerveremre feltöltött adatokhoz (képekhez, akármihez), milyen szinten van közöm. Itt gondolok főleg a politikai indíttatású protálokra, és azok egyéb megjelenésére (facebook, twitter, stb.).
-
dejaris
addikt
Elindultunk onnan, hogy en szidom a gugel szolgaltatasait a pofatlan default turkalasert. Szembe allitom ezzel az ms peldajat. egy kis kitero a minden multi dogoljon meg fele. Kijelented, hogy egy profitorientalt ms nyilvan nem hagyja veszni a markai kozul ezt a sok penz. Bebizonyitom, hogy szo nincs sok penzrol, erre kijelented, hogy a gugelnek nagy penzeket hozo.
[link] -
drkbl
őstag
Nem az átkattintásokkal van a baj. Te mint Gmail felhasználó aláírtad, hogy szkennelhetik a leveleidet, de én, mint t-email felhasználó nem járultam ehhez hozzá. Hogy a ti Gmail-Gmail levelezéseiteket feldolgozzák, az OK. Az, hogy a "mi" esetünkben az MS-hez hasonlóan az egyéb, rólad már összeszedett adatok alapján nyomjanak oda valami reklámot, az is OK. Ha te írsz nekem, és feldolgozzák, az sem OK.
-
MacCaine
őstag
Szóval pont a nagy pénzeket hozó átkattintásokat zárják ki, tiszta jófejségből, és nem egy kapitalista cég, amelyik szinte kizárólag a profitmaximalizálásra törekszik? Aham, oké...
(#74) dejaris: az eredeti felvetés még mindig az, hogy a microsoftnak is ugyanannyi vaj van a füle mögött, és ugyanúgy megússza a piszkos ügyeit, mint a google (vagy az apple, vagy a goldman, vagy a monsanto, a lista végtelen). A méretei, de főleg a pénze miatt.
-
dejaris
addikt
Most eddig arrol volt szo, hogy a te elmedben a torvenyeket az MS diktalja. Ez hirtelen atvaltozott, hogy aprobb ugyeket megprobalhatnak eltusolni.
A listabol kiszurtad az elsot, es ezzel be is fejezted a dolgot, mert csak 50 alkalmazottjuk van. Ez valahogy ugy kepzeled el, hogy akik mar ki tudnak vonulni takaritostul, soforostul a feherhazhoz es elo lancot alkotnak korulotte, azok mar hozhatnak torvenyeket is?
A Montgomerry, ami a lista elejen van az kisebb ezek kozul, bar mar eg kis sugdalozassal komolyan tudnak befolyasolni, ami nem merheto penzben. Egy kicsit szemezzges a listaban a nagyok kozul, mondjuk goldman, morgan, rothschild vonalon, es ezek csak hiresebbek.Az ms nem jofelysegbol csinalt keresot, de nem is a reklamaibol tartja el. Mint mar joparszor mondtam, ki is lehet kapcsolni a statiszkahoz igazitott hirdetest. Az emailekben pedig nem kutakodik, hogy profilt keszitsen hirdetesekhez.
-
drkbl
őstag
"Nem scannelik végig az e-mailjeidet, hogy célzottabb hirdetéseket toljanak az arcodba, amikre nagyobb eséllyel kattintasz rá?"
Nem. De komolyan, te nem olvasol híreket? Most nyúzzák a Google-t, hogy olyanok leveleit is elolvassák, nem csak víruskeresési célból, akik nem fogadták el az EULA-jukat, mert pl. nem Gmail felhasználók
-
MacCaine
őstag
Szóval szerinted egy Montgomery & Co. az 50 fős csapatával, meg az 5 milliárd dollárnyi befektetésével (ezt a 2 számot találtam csak róluk, szóval lehet, hogy nem pontos) labdába rúg egy apple vagy egy microsoft mellett?
De nem is ez a fő kérdés. Az a fő kérdés, hogy tényleg elhiszed, hogy a microsoft mindig mindent a törvények szerint csinál? Meg azt is, hogy csupán szívjóságból indítottak egy keresőszolgáltatást? És nem csinálnak statisztikákat a keresésekből? Nem scannelik végig az e-mailjeidet, hogy célzottabb hirdetéseket toljanak az arcodba, amikre nagyobb eséllyel kattintasz rá? Csak véletlenül kötöttek üzletet a Yahooval? Nincs is olyan, hogy microsoft adcenter?
És persze a törvényeket követő magatartása miatt nem darabolták fel vagy 10-12 éve, az antitröszt per idején, mi?
Abban szerintem kiegyezhetünk, hogy nem a cég profilja a lényeg, hanem a pénze. 10-20 milliárd dollár fölött már simán megúszhat egy-egy ilyen vállalat bármit. És nehogy azt hidd, hogy nincs mit megúszniuk...
-
dejaris
addikt
Es mit szeretnel kezdeni veluk? Megnezed, hogy mekkora toke van a kezukben? Vagy a hadiipari cegeket felhivod, es megkerdezed, hogy epp mivel foglalkoznak es mennyire tartjak az erteket?
A legnagyobb befektetesi bankok:
Montgomery & Co.
Capstone Partners
CSG Partners
Foros
Needham & Co.
Berkery, Noyes & Co.
Friedman, Billings, Ramsey
Gleacher & Company
Guggenheim Partners
Imperial Capital
Keefe, Bruyette, & Woods
Ladenburg Thalmann
Miller Buckfire & Co.
Morgan Keegan & Co.
WR Hambrecht & Co.
Cain Brothers
Sonenshine Partners
BG Capital
Sucsy, Fischer & Company
Brown Brothers Harriman
Lancaster Pollard
BB&T
KeyCorp (KeyBanc Capital Markets)
PNC Financial Services (Harris Williams & Co.)
Stephens, Inc.
Stifel Financial
SunTrust (Robinson Humphrey)
Wedbush Securities
Marathon Capital
BMO Capital Markets
CIBC World Markets
TD Securities
Daewoo Securities
Mitsubishi UFJ Financial Group
Mediobanca
Maple Capital Advisors
Duff & Phelps
ABN AMRO
Arma Partners
Financo
Marlin & Associates
Allen & Company
C.W. Downer
Cowen
McColl Partners
Perella Weinberg Partners
Rothschild
Evercore Partners
Greenhill & Co.
Blackstone
Centerview Partners
Lazard
Oppenheimer & Co.
Panmure Gordon
Mizuho Financial Group
Nomura Holdings
Sumitomo Mitsui Financial Group
SBI Capital Markets (State Bank of India)
Sandler O’Neill Partners
Cantor Fitzgerald
Corporate Finance Associates
Europa Partners
Lincoln International
Moelis & Company
Piper Jaffray
Raymond James
Robert W. Baird
Roth Capital Partners
Sagent Advisors
Scotiabank
William Blair & Company
Commerzbank
Houlihan Lokey
Bank of America Merrill Lynch
Barclays Capital
BNP Paribas
Citi
Credit Agricole CIB
Credit Suisse
Deutsche Bank
Goldman Sachs
HSBC Holdings PLC
J.P. Morgan
Jefferies & Co.
Macquarie Group
Morgan Stanley
RBC Capital Markets
RBS
Societe Generale
UBS
Wells Fargo & Co.
Vermillion Partners
Guosen Partners
China International Capital Corporation
CITIC Securities International
BBY Ltd.
CLSA -
dejaris
addikt
-
MacCaine
őstag
"Te kevered a valoban nagy cegeket, a nagy nevuekkel."
What?
Apple: piaci érték több, mint 400 millárd, Google: 260 milliárd, Microsoft: 230 milliárd dollár. De még az alkalmazottak száma is óriási, 20-30-50 ezer emberről beszélünk. IT szektorban nincs nagyobb cég náluk, bármilyen tekintetben.
-
dejaris
addikt
-
-
-
dejaris
addikt
-
MacCaine
őstag
Az a legnagyobb vicc, hogy pont a microsoft csinál ilyen kampányt...
-
törölt tag
Reagaltak ra egyebkent mar: [link]
-
válasz
kecskebégető #21 üzenetére
„és rámvan kényszerítve ami ők elgondoltak.”
érdekes, mert nekem például részben pont ezért nem tetszett az iOS, viszont a WP használata közben ez nekem úgy nem érződik.
(a másik ok az volt, hogy a UI sokkal uncsibb és statikusabb volt a WP-hez képest.) -
WinPho
senior tag
Valaki tud képet mutatni arról a pólóról?
-
Polesz
addikt
"A Google minden adatod ellopja (mi is, csak mi nem valljuk be)'"
-
WinPho
senior tag
Made my day!
Kell egy olyan póló!
-
Lomha 8V
addikt
-
VaniliásRönk
nagyúr
A hirdetésnek az valóban nem célja, hogy választ adjon, vagy bármit kérdezzen, hanem az hogy a figyelmet a "kérdésre" (értsd probléma) irányítsa. Reagálásra pedig ez bőven elég indok kéne hogy legyen. Ha megvádolnak valamivel az elvárható reakció nem az, hogy süketet játszol.
A M$ egy lomha mamut, ebben egyetértünk, de miért is ne lennének azok? Így is dől a pénz. -
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
Erre a kérdésre ez a hirdetés sem ad választ, de még csak meg sem kérdezi. Szóval nincs miért reagálni rá. Csak az évtizede ismert dolgokat ismétli. Ez a kampány jó lehetett volna 8 éve, de a ms szokásához híven erről is lemaradt.
-
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
Soha nem titkolták.
-
Eddig se jutott sehonnan sehova ez a kampány, és ezután sem fog. Ha csak azt eredményként el nem könyvelik, hogy egyáltalán még létezik a microsoft a pécés oprendszerpiacon kívül.
-
fordfairlane
veterán
Nyilván ettől lesznek sikeresek a konzumer piacon. Nem akarom én védeni a Google-t, de most muszáj. A Windows-IE egyeduralom évtizede nem a Google miatt volt, hanem a Microsoft miatt. Azt meg nem fogják visszahozni, akármilyen agresszíven nyomulnak.
-
mrhitoshi
veterán
Én veszek valamit. Beszarás.
Kezd megőrülni a világ.
-
EmberXY
veterán
Kíváncsi leszek, mi lesz a Google válaszlépése, vagy lesz-e egyáltalán?
-
Rive
veterán
Hümm.
Akinek vaj van a fején...
... az ne menjen kazánfűtőnek. -
Polesz
addikt
Ajaj, ki lettem moderálva
Mindenesetre aki más szemében a szálkát, a saját szemében a gerendát... mondás jut eszembe.
-
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
De, csak pont az a cég mondja ezt, amelyik szándékosan backdoorokat épít a szoftvereibe az NSA számára...
-
lapa
veterán
már választottam oprendszert, ami nem windows. most abban választok, hogy fizetek-e akármennyit is egy új windowsért, vagy arra a pár szükséges, de linuxon nem támogatott dologra elvacakolok azzal amit a géphez adtak. mindezt meg csupán azért, mert évtizedekkel ezelőtt finoman becsempészte magát a piacba a tündér csapat.
-
dejaris
addikt
Van egy nagy felreertes. Az ms kampanya arra utal, hogy
ok nem a beszedett adatokbol el. Valaki fizet penzel, valaki szemelyiseggel. A gugel "olvassa" a leveleket es az alapjan profiloz, a kereseseimet gyujti. Ezt a bingben ki lehet kapcsolni es az outlookban nincs monitorozas. Az nsa teljesen mas vilag, nem cegeken mulik, hanem a birkakon. -
nubreed
veterán
Ezen csak röhögni lehet, már mint az MS-en. Van aki még elhiszi, hogy a Microsoft nincs becsatornázva közvetlenül az NSA-hoz?
Egy ilyen kampány komolyan működhet? -
drkbl
őstag
Azért nehéz elmondani a Microsoftról, Amazonról, akármi nagyról, hogy gyógyszercsempészeten kerestek, vagy hasonlók.
Gondolom, ez is véletlen volt, mint a Safari do not track megkerülése
-
dajkopali
addikt
szó szerint
a linkelt iskolai hírből: "Az jól látható, hogy a negatív kampány erősen hajaz a politikában megszokottakra, és ez valószínűleg nem is véletlen, ugyanis a Microsoft 2012-ben fogadta fel Mark Pennt, aki többek között a Clinton házaspárnak is dolgozott választási kampányaikban marketingstratégiai tanácsadóként, és a Scroogled az ő nevéhez fűződik." -
jFox
addikt
Szerintem a sok politikai kampánytanácsadó elment hozzájuk tanácsot adni.
"Ha jót nem tudunk magunkról mondani akkor mondjunk a másikról rosszat."
Nevetséges.És az is aki bedől ennek.
-
lapa
veterán
sok sikert annak a cégnek, akinek a termékeivel kapcsolatban az a legfontosabb közlendő, hogy mások milyen gonoszak. ez kb az internet exploreres fantázialány level, ott is sok érdemleges infó volt.
nagyon filozofáltam az utóbbi hetekben, hogy kéne vennem egy dobozos 8.1-et, hogy legyen, de most komolyan: buzi "vicces" bögréket gyártatnak a pénzből? komolyan elriaszt.
-
zlatan77
aktív tag
Ez a mikrofos szánalmasabb,mint gondoltam.
-
kecskebégető
aktív tag
Ez szánni sem való...
-
assemble
addikt
Mondja az a ceg amelyik tobbek kozott lehallgatosra csinalta a skype-ot. Bagoly mondja verebnek?
-
De ha nagyon cinikus akarok lenni: jó ez az egész mindkét cégnek, addig is róluk beszélnek, az újságokban megjelennek a cikkek, emiatt is velük foglalkozik a sajtó.
Jó lenne már ezt a tévhitet elfelejteni, mert hülyeség.
Mondjuk egy drogos botrányhősnél vagy popdívánál esetleg igaz, hogy mindegy mit, csak beszéljenek róla, de sehol máshol nem. A rossz színben feltüntetés bizony árt egy cégnek, ha igaz, ha nem... -
Miért, nem így van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest