- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
"egy kis kitero a minden multi dogoljon meg fele."
Írtam én ilyet valahol?
"Kijelented, hogy egy profitorientalt ms nyilvan nem hagyja veszni a markai kozul ezt a sok penz."
Deee, Bill Gates szétosztja a vagyonát, te nem olvastad a kötlevelet? Csak tovább kell küldeni, és már jönnek is a milliók.
Az ms még mindig profitorientált, osztalékot ad a tulajdonosoknak, ergo minden lehetséges módon a bevételei növelése a cél. A kapitalizmus alapja: növekedés. Gyakorlatilag minden áron."Bebizonyitom, hogy szo nincs sok penzrol, erre kijelented, hogy a gugelnek nagy penzeket hozo."
Érdekes adat: a 2014-es üzleti év első negyedében az Online Services üzletág (gyakorlatilag a Bing) 872 millió dolláros bevételt termelt (mondjuk a működési költségei miatt még így is 321 millió dolláros mínuszban van, de azért ezt a 872 milliós összeget kicsinek mondani is erős túlzás). Szóval maradhatunk abban, hogy még nekik is van egy szép nagy bevételük a hirdetésekből. (Egyébként ha nem tudod értelmezni ezt a két hozzászólást, akkor szívesen leírom egyben, hogy mit akartam, hátha úgy sikerül.)
Én még mindig ott tartok, mindenféle kitérő ellenére, hogy a microsoft is profitorientált vállalkozás, és ugyanúgy megtesznek mindent ennek érdekében, mint a többi cég. Akár még törvénytelen dolgokat is. És a méretük miatt meg is ússzák.
(#78) drkbl: Az egy érdekes jogi kérdés, hogy mondjuk az én szerveremre feltöltött adatokhoz (képekhez, akármihez), milyen szinten van közöm. Itt gondolok főleg a politikai indíttatású protálokra, és azok egyéb megjelenésére (facebook, twitter, stb.).
-
MacCaine
őstag
Szóval szerinted egy Montgomery & Co. az 50 fős csapatával, meg az 5 milliárd dollárnyi befektetésével (ezt a 2 számot találtam csak róluk, szóval lehet, hogy nem pontos) labdába rúg egy apple vagy egy microsoft mellett?
De nem is ez a fő kérdés. Az a fő kérdés, hogy tényleg elhiszed, hogy a microsoft mindig mindent a törvények szerint csinál? Meg azt is, hogy csupán szívjóságból indítottak egy keresőszolgáltatást? És nem csinálnak statisztikákat a keresésekből? Nem scannelik végig az e-mailjeidet, hogy célzottabb hirdetéseket toljanak az arcodba, amikre nagyobb eséllyel kattintasz rá? Csak véletlenül kötöttek üzletet a Yahooval? Nincs is olyan, hogy microsoft adcenter?
És persze a törvényeket követő magatartása miatt nem darabolták fel vagy 10-12 éve, az antitröszt per idején, mi?
Abban szerintem kiegyezhetünk, hogy nem a cég profilja a lényeg, hanem a pénze. 10-20 milliárd dollár fölött már simán megúszhat egy-egy ilyen vállalat bármit. És nehogy azt hidd, hogy nincs mit megúszniuk...
-
MacCaine
őstag
"Te kevered a valoban nagy cegeket, a nagy nevuekkel."
What?
Apple: piaci érték több, mint 400 millárd, Google: 260 milliárd, Microsoft: 230 milliárd dollár. De még az alkalmazottak száma is óriási, 20-30-50 ezer emberről beszélünk. IT szektorban nincs nagyobb cég náluk, bármilyen tekintetben.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tesla topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest