- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #420 üzenetére
Ha nem értesz vele egyet, akkor elég 1x is leírni, illetve, hogy mások másfajta nézeteket vallanak, más mellett foglalnak álláspontot, még nem feltétlen hülyék. Mert tudod, azért azt tanítják, mert az a támogatott és elterjedt platform, egy másikat ennek hiányában nem igazán érdemes. Mint mondtam , majd ha ez változik, akkor érdemes rá visszatérni. Addig meg használja az adott szakma, illetve eljátszadozik vele otthon az unatkozó, kísérletezgetni vágyó réteg.
Második fele se talált be... mert éppenséggel próbáltam és azt soha nem is vitattam, hogy rendszerszinten néhány dolog jobban meg van csinálja, gyorsabb, kevesebb tárhelyet foglal stb. De amikor tapasztalom, hogy pl.a szoftveres támogatottság milyen gyenge, megveszek egy hw-t és nincs Linuxhoz való kiadás, a mellékelt gyártói programok csak Win és OS X only, firmware-t sem tudok rajta frissíteni, akkor az nekem már egy komoly kontra...ez van. És még számos ilyet lehetne mondani, ahol nincs kedvem, nem minden igényemet kielégítő alternatívák után kajtatni, vagy Wine és társaival szórakozni, netán hardvert cserélni, mert nem ismeri fel, driver nincs hozzá.... Hiába egyik oldalról a nagy szabadság, másik oldalról korlátok közé zárod magad és lemondhatsz bizonyos dolgokról, ahogy egy amish. Ráadásul a személyes tapasztalatom pont nem függvénye a fentebb, általam leírt dolgok kijelenthetőségének. Mert azok régóta tények és ezért lehet / kell őket komolyan venni.
Talán te nem vásárolsz, nem fogyasztasz? Az, hogy egy OS, szoftverek terén meg tudod úszni, mert éppen más igényeid vannak, más elvárásoknak kell megfelelned, csak egy dolog. De attól még ugyanúgy a kapitalista gazdaság, fogyasztói társadalom kis szolgája maradsz...
Ja és igen, ha olyan helyen vagyok (nyilvános utca, tér), ahol rám jön, ha nincs más, akkor lehet bemegyek a fizetős budiba. Na persze, lehet beállni a bokorba, parkba is menni üríteni, csak a közteres el ne kapjon és meg ne vasaljon, mert bizony nyújtja a kezét állam bácsi akkor is [link]... -
King Unique
titán
"sok helyen még MS Office 2003 van és a legtöbb helyen azt tanítják." - egy-néhány éve meg talán megállta a helyét ez a kijelentés, de én a mai időkre ezt nem húznám rá. Legtöbb helyen már legalább 2007-es, szalagos verzió van, már csak abból kifolyólag is, hogy ahogyan az XP, úgy a 2003-as MSO supportja is megszűnt...
Másrészt ezt a szalagos menüt jellemzően ráfogjátok az MS-re, hogy milyen nehézkes, sz@r használni stb, (már az itteni LO topik is használhatatlan jelzően illeti), mekkora hátrány, holott x éve sok program, pl. neves tervezőszoftverek, vagy épp drága ipari gépeken lévő vezérlőszoftverek is alkalmazzák. És jé, nem csökkent a termelékenység, nem panaszkodnak a dolgozók. Illetve, aki annyira a 2003-as van szokva, mást nem is használt, annak egy LO elsőre szimpatikus lehet, illetve ha hajlandó bevállalni bizonyos kompromisszumokat. De azt szintén nem fognám rá általánosan, hogy annyira nehézkes lenne MSO és MSO közötti váltás, főleg az újabbak esetében, még, ha vannak kisebb eltérések is. Ennyi erővel senki nem használna 2003-asnál újabbat, más cégek se alkalmaznák a ribbont."egy átlag usernek sokkal jobban kézreállt egy KDE/Gnome a Windows XP/Win7 után, mint egy Win8 ModernUI." - ez max (részben) egy szűk körben igaz lehet, ahol dual-boot megoldást használnak. De pont egy átlag felhasználó, aki Windowsos laptopot vesz, mert olyan OS-t akar a gépére, az nem fog platformot váltani, ha a 8-as nem tetszik neki, hát felrak egy 7-est. Ezt 20/19 esetre bátran merem állítani.
Ráadásul Win8= Modern UI + desktop UI és különösen 8.1 óta lehet csak utóbbin is dolgozni, de igazából 8.0-nál is lehet. Egyáltalán nem kell semmi, átlag felhasználásnak számító tevékenységet modern felületen végezni, csak mire ez leesett, ugye már "be volt reklámozva"...és jött a Win10.Azért mobilpiacot nem kéne idekeverni szerintem. Android, igen vezető ilyen téren, de elsajátítani, megkedvelni ugyanúgy lehet iOS-t is, de akár WP-t is. De egy desktop rendszer teljesen más, másra használja az ember, mint ezeket, az instant netezésre, tartalomfogyasztásra kínált eszközöket. Amiket bár hozzá csatlakoztatni egyéb külső perifériákhoz, de a hagyományos megoldásokat még jó ideig nem fogják kiváltani. Na meg, az is nagy kérdés, hogy a most érkező Windows 10 Mobile mennyire fog beválni, mennyire működne a usereknél a szimbiózis a desktoppal?
Linux részesedése érdemben igazán akkor nőhet, ha hardveres és szoftveres oldalról is nagyobb támogatottságot fog élvezni, valamint a tömegek számára emészthetőbb formában tálalják, butítanak magán a kezelésén is + ezt marketingelik is rendesen feléjük. Mert igen, lehet egy hozzáértőnek néhány dolog jóval logikusabb, egyszerűbb benne, de egy átlag felhasználónak, aki ráadásul nem ehhez van szokva, már nem feltétlen. De utóbbi kompromisszumnak meg a mostani userei nem feltétlen örülnének, itt is hangoztatták...
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #416 üzenetére
Hát, aki nem érti a lényeget és direkt nem akar figyelembe venni fontos dolgokat, tényeket és csak puszta személyes hitvallásból erőlteti a mondandóját, zavarja, hogy nem a neki tetsző felállás van évek óta, hát az speciel nem én vagyok...Ha neked a felsorolt dolgok nem élég mérvadóak, akkor nem az én szövegértésemmel van a probléma úgy gondolom. Na, további szép napot!
+1: tudod a mai fogyasztói társadalomban szokás vásárolni, fizetni bizonyos termékekért és szolgáltatásokért. Ki lehet bújni ezek alól, lehet elvonultan amish-ként élni, önellátóan gazdálkodni, nem használni áramot, csak tudod az emberek többségének valahogy mégse ez felel meg. Mert, ha igazán jól működne, akkor mki Linuxot használna és mki amish lenne, de az a helyzet, hogy nem így van és vsz nem is lesz a jövőben se... -
King Unique
titán
válasz
Apollyon #413 üzenetére
Látom még mindig nem világos és muszáj tovább feszegetni...
Egy ideig ingyenes...honnan tudod, talán jós vagy, vagy a jövőbe látsz? +az a helyzet, hogy még fizetősen is inkább arra van igény, mint a tök ingyenesre, az is elárul egy, s mást...
A platform átállás, főleg hiányos előismeret, támogatottság és szoftveres kínálat miatt, nem jelentene pluszköltséget? Hát azt nem hinném, még Bip fórumtárs is kifejtette. Meg sokra megy vele egy cég, ha LO elő van telepítve...dolgozók nem azt ismerik, formátumkompatibilitás és társai? Egy komoly cégnél nagyobb kiesést okoz az, ha napokat, heteket kell szöszmötölni, ami a termelés rovására megy, mintsem hogy a licenceket megvegyék egy kedvező konstrukcióban és használják az addig bevált megoldást."Te csak egy platformot ismersz igazán, és ebből azt gondolod hogy mást nem is érdemes, mert kizárásos alapon ha az egyiket tudod, akkor nem fogod tudni a másikat. Szerencsére ez nem így van."
Na igen, lehet hogy azt az egyet igazán jól, de a "nem így van" kijelentésedet mégis mire alapozod? Talán a nagy többség nem hozzám hasonló, vagy legtöbb helyen nem arra építenek? Ha más annyira működő alternatív lenne széles körben, akkor talán nem használnák többen, nem léptek volna már régen? De biztos mki, minden cég és vállalkozás annyira korlátolt és hülye...Meg, hogy nekem nem kellett megvennem...? Mért, az az általános, hogy a tanuló, dolgozó veszi meg magának külön, a munkahely, iskola nem biztosítja neki helyileg, vagy akár újabban online elérhetőség keretében otthonra? Nem hallottál még MSDN és MSDNAA szolgáltatásokról?
Meg ez a "Az is fix, hogy nem a diákok 100%-ának kell win + MSO tudás" kijelentés, khm...akkor mondjuk ~90% valós, a maradék meg a speciális IT-s területen dolgozók, vagy épp az IT ezen része iránt jobban érdeklőfők,? +Erre fel suliban, akkor ne Wint + MSO-t tanítsanak, mert nem arra van szüksége a diákoknak, mert 10% >>90 %. És, hogy x évig tanulják, arra fel mondjuk otthon is használják, az szinte semmit nem jelent, CV-be beírják, az se...ez jó. Nem mondom, igazán logikus gondolatmenet, le a kalappal...
"Ja igen, mert egyébként az informatika tanítása is rendkívül magas szinten történik a közoktatásban.. Igazi szaktudást adnak át win+MSO tekintetében, így a középiskolákban is igazi szakemberekké válnak a diákok, csak mert így tanulhattak"
Csak tudod, azt az egyet legalább tudják valamilyen szinten használni és ismerik, ha cégnél leültetik egy ilyen rendszert tartalmazó gép elé, úgy-ahogy elboldogul benne. Míg egy másik platformnál kevésbé, még annyira sem.... Ha ezt megkérdőjelezed, akkor nem tudom hol élsz?
De, mint mondtam, annyira nem érdemes ezt feszegetni gyerekek, majd ha teljesülnek fentebb említett feltételek, akkor lehet, addig nem nagyon. -
King Unique
titán
válasz
Apollyon #411 üzenetére
Igen, látom a visszakozás, csúsztatás, kibújás a leírtak felelőssége alól, az jól megy.
Azt kéne feldolgozni, elfogadni, hogy nem az lesz, nem az van, amit ti javasoltok, szeretnétek...tudod, kialakult függőségek, szokások, elvárások. Amit alátámasztanak a sokéves használati adatok, nem is tudom kinek is kéne kettőnk közül mit feldolgozni...?
Több pénzbe....ha Office-t kapják ingyen, egyéb MS szoftvereket is kedvezményesen, vagy épp oktatási célra ingyenesen, akkor egy másik platformra átállás, szakemberek megfizetése, tanárok plusz képzése nyilván nem jelent semmit ezek szerint. Apuka meg anyuka utána majd fizetheti a gyerkőcnek a külsős, nem éppen olcsó xy MS tanfolyamot, ha már az iskolában nem azt tanították. Vagy épp a HR-es kislány, amikor a beküldött CV-k közt válogat és az adott munkakörbe elvárt szoftverismeret hiányában hátrébb rangsorolja a követelményeknek nem megfelelő, vagy épp előnyben részesíti az azokat teljesítő jelentkezőket, nyilván az is teljesen mellékes... De persze bizonyos belső képzéseken túl, majd minden cég még +ba állni fogja a dolgozó ez irányú tanfolyamát is. Biztosan...vagy inkább olyanokat választanak, akik már rendelkeznek a szükséges ismeretekkel.
Szóval nagyon nem kell ezt a dolgot firtatni, erre akkor lehetne visszatérni, hogy hol, mit oktassanak, ha majd a munkaerőpiac általános követelményrendszere az open megoldásokra fog épülni.Én "azt" szeretném....én csak reálisan gondolkodok, hogy a mai viszonyoknak megfelelően elsődlegesen mit érdemes mindenképpen megismerni, megtanulni. Tudod, majd ha egy másik platform is eljut odáig, hogy széles körben használatos tud lenni ezen a desktop területen, vagy épp az iparban alkalmazott több 10/ 100+ milliós berendezéseken, nem csak a gyártó Windowsra megírt, ribbonos menüt alkalmazó vezérlőszoftvere lesz elérhető, akkor majd elgondolkozom azon, hogy mit is tanuljak elsődlgesen. Addig meg, mivel az átlagnál jobban érdekel az IT, ismerkedek más platformokkal, megoldásokkal is, de nem ezeket fogom minden téren előnyben részesíteni. Ahogy sokan mások sem. Ja és melóhelyen nem nekem kell megvennem, fizetnem érte, de még suliban se kellett. Viszont, ha kell is, akkor is egy olyan termékre inkább beruház az ember, amiről tudja, hogy később profitálni fog az ismeretéből, mint egy olyant használjon tök ingyen, amiből meg nem (ha csak nem olyan területen dolgozik).
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #386 üzenetére
Látom folytatódik a komédia, már Windows után az Office is terítéken van...
Itt az a helyzet, hogy hiába jössz a "pénzbe kerül, másik ingyenes" klisékkel, sok évek év alatt felépült, ha úgy tetszik egy függőségi, ráépülési kapcsolat, amit csak úgy nem rendezel át, mert megborul az egész. Nem kell ezt ragozni, MS anno lépett, élt a lehetőséggel, a többi meg nem....előbbi ezért tart ott, ahol, a másik nem ott, ahol szeretne. Ennyi. Ráadásul, mint mondtam, oktatási intézmények biztosítják helyben a szoftverek használatát, illetve sok helyen otthonra is elérhetővé teszik. Pl. MSO, és még mielőtt jönne a közpénzes klisé, nem, nem abból megy, hanem egy általános ingyenes felajánlás formájában.
És nem a diákok szülei fizetik, nagy tévedés, jó napot...
"Csak azért a tudásért, amit ott ezekből megszereznek, még nem fognak állást kapni. Az fix, hogy pl. makrókat nem fognak tanulni, illetve ha LO-n oktatnák ezeket, akkor semmiben nem szenvedne hiányt ahhoz képest, mintha MSO-n tanulná ugyanazt." - Khm...pl. itthoni önéletrajzok talán 80-90 %-ában milyen két betű szokott lenni az Office előtt?? Netalán iskola +ba, FSH alapítvány, vagy a TDF fogja fizetni az MSO tanfolyamot a diáknak, ha mégis elvárják az ismeretét? Gondolom nem....
No meg hiába ingyenesek az alternatív megoldások, meg is látszik, hogy x év alatt más előnnyel, plusz szolgáltatással nem tudták kínálni a termékeiket és amint egy MSO ingyen elérhető oktatási célra, máris adott, melyiket választják inkább.(#390) hcl: ja, jön az újabb általános maszlag, hogy Word és Excel helyett tanítsanak szövegszerkesztést és táblázatkezelést, Windows helyett operációs rendszert. Csak ott a bibi, hogy nincs általános program erre, hanem egy adott szoftverhez, platformhoz fog úgyis kötődni. De igen, tudjuk, csak a Writer & Calc, illetve Linux felel meg ezen követelményeknek, azért ennyire elterjedt és használják, tanítják azt mindenhol...
Az példa meg, hogy a kedves munkatárs XP után egy W7 elé leül és ek van veszve, hát az durva....elhiszem, hogy akad ilyen, de akkor egy másik platform rendszere elő ültetik, akkor mi lesz, elpárolog, megszűnik létezni fizikális valójában?(#394) azopi74: +1 ezt olvastam már több topikban, hogy szeretik elsütni egyesek. Én használok, adott helytől környezettől függően MSO 2007/ 2010 és 2013-as verziókat is. Némi eltérés az újak menürendszerében itt-ott akad, de hogy akkora problémát jelentene, azt nem mondanám, mikor a használati elv uaz. Ha leülök egy LO elé, a régi fajta menü, másfajta elnevezések kapcsán inkább mondanám ezt, ha vmki előbbi termékhez van szokva. Ugyanúgy a most készülő Office 2016 se mondható, hogy akkor eltérés lenne, főleg egy 2013-as verzióhoz képest.
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #378 üzenetére
Oktatási példánál, a fenti gondolatok alapján, az már a másik fél hibája, ha nem tud élni a lehetőségekkel, már bocsánat....de a kialakult követelményrendszer alapján, mért is rossz nekik, hogy arra "kényszerítik" őket, ha később is az az elvárás? Ha másik platformra kényszerítenék őket, az lenne használatos, az mennyivel is lenne jobb? Egyszerre 2-3 platformon tanítani (ha kivitelezhető lenne egyáltalán óraszám, erőforrások tekintetében) munkahelyeken mindenkitől megkövetelni, az mkinek ténylegesen szükséges lenne, akiknél nem követelmény, vagy éppen nem érdekli olyan szinten? Windows esetén talán a cégnél dolgozónak kell megvennie a gépére a szoftvert, vagy a céges notira nem biztosítják neki, illetve újabban az oktatási intézmények szintúgy? Dehogynem.
+Épp elég dolgot kell tanulni így is, rakjanak rájuk plusz terhet, az nem mkinek jó. Ha nem, akkor válasszanak, melyiket szeretnék, de annak akkor van értelme, ha van széles körben kereslet is, az arra a platformra épülő tudásra. És általánosan nincs, az a helyzet. Ráadásul egy általános állami képzés nem igazán alkalmas arra, hogy minden egyes tudományból A-Z-ig kiművelje a diákot, vagy minden speciális feltételt biztosítson. Azt tanítják, ami a szükséges, az elvárt. A többit majd később, ha szakosodik, olyan helyre megy, ahol mélyebben foglalkoznak a témával és adottak a lehetőségek, eszközök hozzá, kiszolgálnak egy adott igényt, majd ott megteheti.Amit válaszként írtam, az kapcsolódott a leírtak gondolatmenetéhez, megvilágítva a felvetéseket más szemszögből is. Ha ez ferdítés, hát akkor sorry... ennyi erővel én is mondhatnám fordított esetben némelyek hsz-ére.
-
King Unique
titán
válasz
#32839680 #377 üzenetére
Igen, mindenkinek a saját feladata kell legyen, hogy el tudja adni a termékét. Ha más előbb lép, jobban csinálja, hát akkor így járt és nem kell mindent a sikeresebb félre fogni... ahogyan az MS is szív mobil piacon, mert nem léptek időben és lemaradásban vannak az Androidhoz és iOS-hez képest.
A böngészőválasztó meg tényleg röhej volt... mintha előtte is mki nem azt tehette volna fel az IE helyett, amit akart. Sőt, sok usert ez a böngészőválasztósdi kifejezetten idegesített és egyből szkippelték is a fenébe.
Egyik oldalról szinte minden beépített programért támadják őket (pl. IE, WMP, de még Paint is!), hogy mért van benne, előnyhöz juttatja, az alternatív szoftvereket hátrányhoz, másik oldalról meg azért fikázzák őket, hogy a beépített megoldások milyen sz@rok, mennyire alap tudásúak csak, mért nem komolyabbak... Más platformok oprendszerei meg tele pakolva beépített szoftverekkel, saját megoldásokkal, azokért bezzeg nem szól senki. Vicc...
Kíváncsi leszek, hogy a Windows 10 új Edge böngészőjét, vagy az MKV & FLAC támogatást kapott WMP-t, a felhő alapú védelemmel kiegészült Defendert majd mikor fogják kikezdeni...? -
King Unique
titán
válasz
Apollyon #369 üzenetére
Az érdekes, hogy magad is leírod a kezdetektől a folyamatot, burkoltan elismerve, hogy már ott elúszott a dolog és azt állítod az open közösség nem akarja, hogy elterjedjen, népszerűbb legyen, speciel te sem. Viszont minden ilyen topikban azért (is) támadják/ támadjátok az MS-t, hogy mért az ő rendszerük a piacvezető, mért azt tanítják az iskolákban, mért azt használják a munkahelyek többségén, mért az van otthon az emberek gépein? Ha annyira azt akarják, hogy csak egy szűk réteg használhassa a nekik tetsző formában, mainstream kompromisszumok nélkül, akkor mégis mire fel ez az állandó kóstolgatás? Az hogy az MS ne foglalkozzon velük, nem tudom hogyan valósulna meg, mikor, ahol csak csak lehet beléjük kötnek, támadják őket. Secure Boot... ja, azért is ment a kemény mocskolódás, csak mert adott rendszerek nem voltak felkészítve rá, de maga a fejlesztés, biztonságos boot folyamat nyilván teljesen mellékes... no meg már újabb kiadásaik támogatják a szolgáltatást és lehet a 2 rendszer dual bootban futtatni egymást mellett, sőt egy W8+ telepítéséhez, használatához se feltétlenül kell bekapcsolva lennie az UEFI-nek...
SSD + támaszkodás, ja azért vesz a másik kolléga is Linux alá... nem mellesleg nem 1x le lett írva, hogy HDD-n is használható normálisan egy Win, évekig megfelelt sokaknak, de ha fejlődik a technológia, akkor értelmetlen elzárkózni előle.
Meg a vendor lock in és társai... ha bizonyos keretek között megtehet egy IT-cég a terméke népszerűsítésére, használatának elősegítésére irányuló lépeseket, akkor talán a lehetőségeihez mérten nem fogja, hogy a konkurencia nehogy lemaradjon? Netán inkább a konkurensek OS-it az MS-nek kéne reklámozni az oktatási intézményekben, lobbizni, meg miegymás, csak azért. mert akiknek kéne, azok nem teszik? Hát ez vicc, komolyan mondom. Valamint oktatást megcélozni, kínálni a termékét, talán törvényellenes, az AutoDesk-et is fel kelleni jelenteni, hogy műszaki területen mért az ő szoftvereiket tanítják sok helyen??
Na meg hogy egy másik rendszerhez hasonlítva, az egyedi elvárásainak nem felel meg a Windows, akkor ne használja, nem kötelező. De gyanítom, hogy az a felhasználói réteg, aki eddig elvolt rajta, nem különösebben fog problémázni ezen a Windows 10 esetében, nem lesz kizáró ok.Fórumtársnak meg tök igaza van: "Engem nem érdekel, hogy ki mit használ, de ehhez a témához is mi a fenéért kellett idekeverni a drivereket, a tudatlanságot és a monopóliumot, azt nem értem. Windowsos téma, a 7-8 mappaméreteinek összehasonlítása ide való, a Debian és társaié meg nem, az mehet majd a "A Canonical leáll az Ubuntu verziókkal" témába."
-
King Unique
titán
Mekkora bulshit, csak ilyen általánosságokkal tudsz dobálózni...
Magának az egész bagázsnak érdeke (Mr. T. és udvartartása), mert gondolom azért támadják és jelentgetik állandóan minden piszlicsáré dolog miatt az MS-t. Az meg több helyütt egy bevett taktika, hogy ha a másik félnél jóval olcsóbban kínálja, v akár ingyen, akkor azzal másikaknak tesz keresztbe.
Meg azt az általános "Nincs az a piac, aminek egy monopólium jót tenne" kijelentést elsütöd több topikban, persze a dolgot tovább nem fejtegeted, hogy mért is van állóvíz...mert ez igazából kinek is rossz, nektek, hogy nem a preferált rendszeretek van desktopon a csúcson? Vagy az a probléma, hogy netán a userek nem ismerik meg a többi vadhajtást, ami igazából széles körben még mindig nem alkalmas teljes mértékben nekik? De igen, szívassák csak magukat egész nyugodtan és vágjanak bele, mert amit most használnak, az nyilván nem jó, aki elégedett vele, az ne legyen. Mért? Mert, csak , mert egyesek úgy látják jónak...? Vagy éppen, most, hogy free upgrade lehetőség van, megint lehúzzák őket...?
Illetve talán a usernek a feladata, hogy kutasson és felfedezzen más terméket, más alternatívákkal megismerkedjen, nem a gyártó feladata lenne elsődlegesen ezt is biztosítani. Mit vártok, hogy majd userek hada, akiket cseppet sem érdekel az IT, nem 0-24-ben a rendszerbuherálás az élete, majd a dw-ről nekiáll x 10 db rendszert levadászni, tesztelgetni, ehhez új ismereteket elsajátítani, míg megtalálja a magának valót??
Netán MS fizesse a konkurencia fejlesztéseit, pénzelje a marketingkampányát, előtelepített OEM gépeket árulják dual-boot megoldással, W mellé telepítve L-et is, vagy Windows 10 név alatt, talán egy korábbi fejlesztés, a Lindows folytatását adják ki, hogy népszerűsödhön a platform, jobban megismerjék az emberek. csak mert a gyártója, a mögötte álló nagy közösség a kisujját nem mozdítja ez ügyben...??? de persze várják a megváltást...
És ezek után még komolyan csodálkozol és kifogásolod, hogy egy termék emelkedik ki ezen a piacon... más, területeken, ahol a kedvenced van monopol helyzetben, az persze elmegy, az úgy jó, ahogy van.Tripple facepalm, ezzel lehetne jellemezni azt a videlkedést, véleménynyilvánítást, amit minden ilyen topikban leművelnek az adott egyének...
És ezeken a téveszméken valóban sokan felröhögnek.
-
King Unique
titán
Én mit írtam, mért tán nem volt igaz? Egyáltalán mit erőlködsz ezen a Windows 10-zel kapcsolatos topikban, mit vársz tőle, hogy majd a potenciális 7/8.1 upgrade userek ezen sorokat olvasva nem fognak élni a lehetőséggel és inkább platformot váltanak?
Ezt nem mondod komolyan, hogy nem szeretnének ők az élre kerülni? Pont erre egy burkolt eszköz a mások üzletének rontása, ugyanazon feladatra és közegbe full ingyenes megoldások tálalásában. Mert bizony nem csak a userek érdekeit nézik ők se, nem csak a puszta önzetlenségről szól a dolog...
Ha van egy x éve jól működő megoldás, akkor csak úgy nem fognak váltani és igényük se lesz rá, ha legedi a szükségleteiket. De, ha kínálat oldaláról változást akarnak, ahhoz tudni kéne megfelelően versenyezni a konkurenciával (már a kezdetektől), minden oldalról ugyanolyan használható, vagy jobb megoldást kínálni és nem csak mindent állandóan az MS-re fogni... Mert ti ezt nem fogjátok fel és mindenért csak őket okoljátok, a pártfogolt az semmiben sem hibás, annak semmin sem kéne változtatni, áh nem... Gyanítom, ha fordított lenne a helyzet, nem rugóznál ezen, nem menne a monopóliumos mese, csak mert a neked szimpatikusabb a domináns. Azt meg ne akard rám fogni, hogy nem vagyok tisztában a monopólium fogalmával, viszont azt se várd tőlem, ahogy másoktól se, hogy köztes megoldások után kajtassanak és mki mosolyogjon, hogy az a tuti.
Majd, ha lesz 2+ olyan platform, ami minden téren megfelelő lesz a tömegeknek, akkor majd visszatérhetünk a témára. Addig meg, hogy ezt a piaci szereplők egymást közt hogyan oldják meg, senkit nem fog érdekelni, azt a megoldást fogják előnyben részesíteni, ami minden téren megfelel nekik. És nem, nem fognak a többi után sírni... -
King Unique
titán
válasz
#58000384 #354 üzenetére
Persze, hogy az, nekem elhiheted, van már tapasztalatom ilyen téren...
Meg a "Felőlem mindeki úgy szívatja magát..." kijelentéseknél is, ha csak itt PH!-n nézem az adott topikok napi történeseit, felmerülő problémák megoldási metódusait, hát akkor egyértelmű, hogy melyik a "kínaibb"...és a userek zöme nem beszéli azt a nyelvet. És ezt a fajta spec. sárgát, még Kínában se nagyon.
"úgy meg rohadt nehéz rávenni valakit, hogy váltosn, még ha amúgy ő is látja, hogy magát sz0patja." -ez megint egyértelmű, de még ezek után is nyilván azok a hülyék, akik Windowst használnak, nem hajlandóak nagyobbat szopni... -
King Unique
titán
válasz
#58000384 #348 üzenetére
""Tapsolok neki", mert mindenre alkalmas a rendszer, amire szükségem van, nem kell vadásznom programokat, drivereket, belemászni konfig fájlokba, hogy meglegyen a mélynyomó is, erre van minden megvásárolt programom, ez a rendszer élvezi a legnagyobb támogatást, stb."
Így van, részben ezért is ez a legelterjedtebb és nem a másik...
Egyébként meg felesleges győzködnöd, aki a muzulmán híve, abból se lesz keresztény + még térítenek is...@ hcl: "Az itteni Linux userek nagy része egyszer le nem írta hogy Linux, amíg a windózrajongók el nem kezdték a Linuxozást" - ja burkoltan utalgatnak rá, meg bezzeg egy másik rendszeren csak 8/ 14 GB stb. Úgy látszik ez, az új taktika, hogy nem nevezik nevén és akkor nem lehet ráfogni, hogy azt mondta, ő kezdte...én is, akkor majd legközelebb, csak "másiknak" nevezem, ahogy már párszor. ROTFL
-
King Unique
titán
Látom már elmondták a kollégák, hogy ne keverd a minimum / futtathatósághoz szükséges rendszerigényeket és az ajánlottat, a ténylegeset. A kedvezőbb adatokkal minden gyártó szeret villogni, de egy hozzáértőbb, tapasztalt user (mint akár te) régóta tudja, mennyi az annyi. Ennyi erővel XP-nél is 64 MB RAM + 1,5 GB lemezszükséglet....[link]. De nyilván senki nem így használta és már XP-is időkben is szokás volt adni 256-1 GB RAM-ot, meg 20-30 GB-ot a rendszerpartíciónak. Vagy talán annak is adtál 5-öt, netán csak 2-t?
Még egy virtualizációs szoftver, mint a VMware is 60 GB-ot ajánl fel egy Win7 telepítésekor, gondolom nem véletlenül. Persze manapság mki annyira okos és hozzáértő, hogy na majd ő jobban tudja, nehogy már az x TB-os lemezen 30 helyett 60 GB legyen felhasználva, mekkora pazarlás. Aztán, ha mégse jön be, akkor majd lehet siránkozni.
Meg majd egy Windows 10-nél, amihez jönnek folyamatosan a masszív frissítések, akár komplett build upgrade-ek, megint érdemes lesz kicentizni és 20 GB-os rendszerpartíciót adni neki. Biztosan ez lesz a jó döntés...No meg, az elmúlt hozzászólásokból az jön le, hogy már megint a 2 rendszert akarják egymással szembeállítani, versenyeztetni egyesek. Erőforrások kezelésében és konkrétan lemezhasználat terén jobb egy Linux, az nem vitatta senki, de különböző rendszerekről lévén szó, nem ahhoz kell hasonlítani egy Windowst. Ami, nem mellesleg meg más téren jobb, kínál többet. + a mai háttértárak, egyre növekvő kapacitását figyelembe véve, korántsem annyira égető a helyszükséglete.
Ha vkinek ez nem elfogadható, akkor lehet egész nyugodtan használni a másik rendszert és gyönyörködni a fogyasztásában, merevlemez nem "teleszemetelős" állapotában. Viszont arra vannak jobb topikok is. -
King Unique
titán
Na, ja...van többféle, de ha kiválasztasz egyet, akkor vannak a használatának bizonyos feltételei, amikhez igazodni kell. Ha nem tetszik, nem akarsz, akkor használsz mást. Ugyanúgy lehetne kontra érveket felhozni a másik OS-család ellen is, amik nem mkinek fekszenek és éppen ezért nem is használja mki azt.
De nem gondolom, hogy a sok-sok Windows usernek, aki XP-ről váltás, gépbővítés után, mondhatni igazodott az új rendszerek követelményeihez, akkora gondot okozna, vsz nem 40 GB-os HDD-ről, meg nem is 32 GB-os SSD-ről nyomja a többség... És igen, tényleg nem érdemes nekem se, korábbi témák és topikok is rendre igazolták, hogy mi itt egyes tagok küldetése. -
King Unique
titán
Az, hogy tetű, szubjektív, mert sokáig, sokan elvoltak HDD-n is és mondhatni megfelelt nekik, ahogy nekem is. SSD teljesen más és számos tulajdonsága van, ami miatt érdemes használni, avagy értelmetlen elzárkózni az új technológia elől.
"16GB-os SSD lesz véve, párezerért, Lubuntu elfér rajta (úgyis azt használ), adatok a winyón." - ha Linux alá nem kell SSD, mert csak a xar WIndows támaszkodik rá, akkor ez most hogyan is van...egy minimalista, fapados Lubuntu alá, ami még virtuális gépen is pattogós??? Kis ellentmondást vélek felfedezni...
Számtalanszor le lett írva, hogy nem a Linuxhoz kell hasonlítani a helyfoglalását és évek óta adott, hogy mennyi kell egy újabb Windowsnak. Ez a 20-30 GB-ot is nem tudom honnan szerváltátok, mikor még honi számtechlapok fórumain, hasábjain a szakértők is 50 GB, v afelettit ajánlanak?
De egyszerű a helyzet, aki felrak egy újabb WInt, akkor számolnia kell vele, hogy többet eszik és eszerint kell alá megválasztani a vasat. Ha ez derogál, akkor nem kötelező használni. Ha viszont a jobb támogatottság miatt mégis szükséges, akkor ezt el kell fogadni és nem hümmögni, hogy mért ennyi. Mert ami nektek ekkora gond, az lehet másnak, aki nem akarja össze-vissza faragni, meg egyszerre 2+ OS-t felpakolni, már nem az. -
King Unique
titán
Hát márpedig az...
Ha tudod, hogy "csak" 128 GB van, akkor meg nem dobsz fel rá 2-3 OS-t, mert gondolom vmi Multi-boot megoldásról lehet szó. Önmagában vsz nem lenne gond, illetve sokan a bruttó 60-64 GB-os SSD-n is elvannak Windows alatt.
De majd jön ~3 hónap múlva a 10-es, aztán annál vsz lehet vmit faragni is, lehet épp upgrade után a rendszer mérete is csökkenni fog, a Windows.old mappát meg tudod lemezkarbantartóval törölni. Bár 30 GB össz partícióval, ha nem sok szabad hely van, akkor az upgrade-et nem is ajánlott ráengedni, mert annak is kell némi hely +ba. Akkor marad a clean install + ajánlott azért kicsit nagyobbra szabni azt a partíciót.
Vagy, ha ennyire nem tetszik, ekkora probléma a Windows x GB-os helyfoglalása (ami nem újdonság, sok éve adott) a "másikhoz" képest, hát akkor ne használd, ennyi. -
King Unique
titán
Émlékszem a problémádra Win7 topikból [link]. Már az első kérdés az, hogy mióta szokás ennyire kicentizni a Windows rendszerpartíciót, ez nem Linux?? Vista óta nagyon jól tudja mki, mik a rendszer igényei (amik nem nőttek tárhely tekintetében se) és mennyit szokás adni neki, így nem lehet azt mondani, hogy akkora meglepetés lenne. Én a tesztrendszernek is adok 30-40 GB-ot, nem a mindennapi használatra szánt elsődlegesnek még ennél is kevesebbet. Ráadásul láthattad a fenti screenshotokból, hogy a Win7 nálam is többet eszik és a 8.1, 10 jobb ilyen téren. Utóbbiakban bizonyos Windows szolgáltatásokkal, még jobban kordában tarthatóak adott rendszermappák. És mivel, ez a topik a Windows 10-ről szól, így nem a 7-eshez kell hasonlítani mindent, azt alapul venni.
(#256) hcl: jól olvasom, SSD...? Nemrég még tűzzel-vassal tiltakoztál ellene, azt állítottad hülye Windows userek, akik SSD-re költenek, Linux alá meg nem kell. Azóta mi történt, hogyhogy ekkorát fordult a világ?? De inkább nem is kell válasz, úgyis csak a trollkodáson van a hangsúly most is...
-
King Unique
titán
Az előfizetéses modell még korántsem biztos, illetve lesznek akiknek az is opció lesz, ha bevezetik.
De, hogy most ingyé' van 7/8.x-ről upgrade, nem hinném, hogy akkora pluszköltséget jelentene sokaknak, ha nem tetszik, lehet más OS-t is használni...@ hcl: látom már megint a Linux, meg a "szokásos dolgok"... senki nem mondta, hogy tárhelyből kevesebbet eszik a Win és azt se, hogy ilyen téren nem helytakarékosabb a Linux. De ezen topiknak nem is a kettő összehasonlítása a fő témája....No meg, a mai több 100 GB-os és több TB-os háttértárak korában, azért ez nem akkora probléma, hogy éppen 15, vagy 40 GB.
A hardverek támogatását, illetve a gyártók részéről való támogatást megint nem érdemes egy lapon említeni a két rendszernél. És igen, vsz, ha népszerűbb lenne, jobban is támadnák és lehetne arra is felpakolni az AV-ket. -
King Unique
titán
Ha már a méret a lényeg, akkor következzen néhány screenshot...
• Win10 IP #10074 x64 (2015 áprilisi telepítés, up to date)
> Windows mappa mérete
> Tárhelyfoglalás friss telepítéskor (B) és telepítés után (driverek + programok + WU) (J)
• Win10 korábbi build upgrade-ek (9841 - 9926) maradéka + rollback
> Lemezkarbantartó (15,2+ GB)
========================================
• Win8.1 x64 with Update 1 (friss telepítés)
> Tárhelyfoglalás friss telepítéskor: 7,71 GB [screenshot]
> Tárhelyfoglalás telepítés után: 14,6 GB (driverek + programok + WU) [screenshot]
• Win8.1 x64 (2013 augusztusi telepítés, up to date) 8 —►8.1 upgrade + lemezkarbantartó futtatva
> Windows mappa mérete: 17,4 GB [screenshot]
• Win7 x64 (2013 augusztusi telepítés, up to date) + lemezkarbantartó futtatva
> Windows mappa mérete: 24,8 GB [screenshot]
========================================
Vista óta a hardverkövetelmények különösebben nem emelkedtek (leszámítva 8.1+ CPU), sőt az új Windowsoknál a tárhelyfoglalás is talán csekélyebb mértékű és lemezkarbantartót és egyéb szolgáltatásokat használva, jobban kordában tartható.
-
King Unique
titán
Első verzió ok, akár WU-n keresztül is. Másodiknál 7-es termékkulcsát lehet nem fogadja el (generic key kell, mint 8-->8.1 tiszta telepítés esetén), max beaktiválni lehet vele gépházból / vezérlőpultból. Bár, az Upgrade Matrix alapján, utóbbi se teljesen biztos...
(#193) vicze1: érdekes.
8.1-nél "S14" gondolom az up to date rendszert jelölheti, v vmi más?
-
King Unique
titán
Igen, csak eddig az MS nem nyilatkozott olyat hivatalosan, hogy "csináljátok csak"...mert aki elolvassa a megannyi bulváros cikk, még bulvárosabb címét, az könnyen félreértelmezheti. A hangsúly viszont máson volt, aki eddig törte, vsz ezután is törni fogja, főleg ha a free upgrade után aktiválást fog kérni.
-
King Unique
titán
"Akik eddig sokallták az pár-évenkénti 30-40 ezret oprendszerre, talán most megfontolják a vételt"
Ugyanúgy ezután se fogják megvenni, pláne hogy most majd ingyen upgrade-elhetnek, még a kalóz verzióról is... utóbbi esetnél, meg ha aktiválást kér a rendszer, ugyanúgy fel fogják okosítani. -
King Unique
titán
Az a trend, ok, fejlesszék a mobil piacukat, de azt ne várják, hogy desktop Windowsnál a userek elsődlegesen Store-os appok vásárlásával és használatával, mint szolgáltatással legyenek elfoglalva.
A frissítési alaphoz való igazodásnál, egyrészt ok, hogy hasonló tudású rendszert kapjon mki, mint amiről frissített, másrészt akkor rendszerszintű, egyéb fizetős szolgáltatások terén nem nagyon lesz már mit kínálgatni. Mert azt vetette fel vki, hogy adjanak egy tök alap rendszert ingyen, a későbbi frissítések tekintetében is és akiknek + funkciók kellenek, fizessenek érte. De így nem fognak, a további spec., mittomén milyen extra szolgáltatásokért meg pláne nem, az átlag felhasználót ezek általában totál hidegen hagyják. -
King Unique
titán
Azért, kicsit más egy App Store és jóval olajozottabban működik, van már egy törzsközönsége, mint egy MS Store-nak, főleg desktop rendszeren. Bár, ha valóban olyan univerzális appok lesznek, amiket elég 1x megvenni és mobil & desktop rendszeren is futtatható lesz, akkor az lendíthet rajta.
Ha lesz dobozos verzió a mostani Win10-ből, akkor nem, de a későbbiekben már igen, ha csak ingyenes (build) frissítések lesznek. Az meg továbbra sem tisztázott, hogy a jövőben kérni fognak-e pénzt bizonyos szolgáltatásokért és ha igen, akkor mennyit?
Az érdekes lesz, ha frissítési alaphoz igazodik, mert a feketézőknél jellemzően a legmagasabb tudású, Ultimate/ Enterprise kiadások vannak felpakolva... persze attól még jogtiszta nem lesz neki, hogy szabadon ugrade-elhet, és majd gondolom utána ráeresztik az okosító toolt megint.
(#133) dabadab: azért van a külön értékesített licencekből is bevétel, illetve, hogy vki megveszi-e, azzal is összefüggésben van, mennyire értékeli, fontos a számára. Mert jellemzően, egy bizonyos IT-guru réteg inkább ad ki pénzt ilyenre, vagy bizonyos programokra, játékokra, mint olyan userek, akiket kicsit sem érdekel. Nekik jellemzően akad ismerőse, aki majd dob rá egyet (=99% kalóz...), így totál free módon megússzák. Akkor meg, ha lehet ügyeskedni, minek fizessen érte... + yard se cseszteti miatta, akkor meg pláne.
Illetve azt a pénzt inkább más dologra költi, amit jobban értékel, pl. vesz vmi göncöt, elmegy szórakozni. Na meg persze lehet előhozni, a nem engedheti meg magának példát is, de azért x évente történő gép -és oprendszer fejlesztésre annyit félre lehet(ne) tenni azért. -
King Unique
titán
válasz
MonkeyBird #107 üzenetére
Nem a fizetős oprendszereknek áldozott le igazából consumer körökben, hanem a warez terjedt el túlságosan és mivel nem szankcionálják, ezért sokan élnek a lehetőséggel. Home user ennyi erővel semmiért nem akar és általában nem is fog fizetni, ha megkaphatja ingyen az okosított verziót...a Store-os appok, mint szolgáltatások is megint olyan kategória, amiért nem biztos, hogy mki fizetni akar, bankkártya adatokat megadni.
Ráadásul desktop szinten a Windows pont abban a pozícióban van, hogy akár továbbra is megtarthatná a mostani értékesítési modellt és csak bizonyos mobil eszközökre kínálja teljesen ingyen, hiszem sokaknak más OS annyira nem alternatíva. Az alma meg drága.
Arra azért kíváncsi leszek majd, hogy az ingyenes, 1 éves upgrade keretében milyen verziót is adnak majd, Core/ Pro/ Enterprise, vagy automatikusan igazodik a frissítési alaphoz?? Netán a nagyobb tudású kiadások funkcióit fogják pénzért kínálni?? A TP / IP verziónak most jelenleg 2 változat, a Pro és Enterprise érhető le tesztelésre, ha jól tudom, illetve vannak Server kiadások is.A topik címe meg szokás szerint megint félreérthető...."A Microsoft leáll a Windows verziókkal" - mintha megszüntetné magát a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Bittorrent topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest