- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #418 üzenetére
"Hát, aki nem érti a lényeget és direkt nem akar figyelembe venni fontos dolgokat, tényeket és csak puszta személyes hitvallásból erőlteti a mondandóját, zavarja, hogy nem a neki tetsző felállás van évek óta, hát az speciel nem én vagyok..."
Engem nem zavar hogy a közoktatásban mindenki még az elavult wint tanulja, egyszerűen nem értek vele egyet és itt kimerült az egész. Te akarsz engem győzködni mindenáron hogy ami nem win=xar és az is marad.
Ha próbáltál volna mást is, és túllátnál a bing keresőn, akkor tudnád hogy az igazi amish te vagy.) Mint már írtam, mindkét platformot napi szinten használom. Olyanról viszont nem lehet hiteles véleményed, amiről alapjaiban sem tudod hogyan működik. Ennyire lehet komolyan venni a hsz-eidet
Ha pedig ismernéd a kapitalizmus igazi oldalát, akkor nem szeretnéd te azt annyira nagyon
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #412 üzenetére
"Több pénzbe....ha Office-t kapják ingyen, egyéb MS szoftvereket is kedvezményesen, vagy épp oktatási célra ingyenesen, akkor egy másik platformra átállás, szakemberek megfizetése, tanárok plusz képzése nyilván nem jelent semmit ezek szerint."
Volt egy akció, egy ideig ingyenes az MSO az iskolában. De ez sem fog tartani az örökkévalóságig. Az MSO akkor lesz majd ingyenes, ha soha többé nem kell érte fizetni.
Egyik platformról másikra átállás.. ez nem hinném hogy sok pénzbe kerülne, tekintve hogy bármelyik könnyedebb, hátulgombolós linux out of the box működik. Még az LO-t sem kell külön telepíteni, mivel azt is felrántja magától. Ez a része is már rég kinőtte magát azon, hogy winen minden könnyebb..."Én "azt" szeretném....én csak reálisan gondolkodok, hogy a mai viszonyoknak megfelelően elsődlegesen mit érdemes mindenképpen megismerni,"
Te csak egy platformot ismersz igazán, és ebből azt gondolod hogy mást nem is érdemes, mert kizárásos alapon ha az egyiket tudod, akkor nem fogod tudni a másikat. Szerencsére ez nem így van.
"Ja és melóhelyen nem nekem kell megvennem, fizetnem érte, de még suliban se kellett."
>Neked< nem kellett."Viszont, ha kell is, akkor is egy olyan termékre inkább beruház az ember, amiről tudja, hogy később profitálni fog az ismeretéből, mint egy olyant használjon tök ingyen, amiből meg nem (ha csak nem olyan területen dolgozik). "
Az is fix, hogy nem a diákok 100%-ának kell win + MSO tudás. Meg mint már írtam, abból amit az iskolában tanul ebben a témában, semmi nem fog rajta múlni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #409 üzenetére
Se az oktatást, se az MSO-t nem én hoztam fel
Akárhogy csavarod, meg kiforgatod, sokkal több pénzbe kerül az iskoláknak M$ termékeken taníttatni generációkon keresztül, mint a teljesen ingyenes megoldásokon.
Régen nem volt ingyenes megoldás, most már van, ezt el kell fogadni. Már nem mindenben a redmond a nyerő (enyhén szólva), dolgozd fel.
"Netalán iskola +ba, FSH alapítvány, vagy a TDF fogja fizetni az MSO tanfolyamot a diáknak, ha mégis elvárják az ismeretét?"Már leírtam, de leírom még1x. A közoktatásban nem tanítanak olyan durva szinten MSO-t sem, hogy emiatt ki kelljen borulni, ha LO-ról kellene MSO-ra átszokni. Sem fordítva. Az hogy neked nehézséget jelent, az egy másik dolog.
"No meg hiába ingyenesek az alternatív megoldások, meg is látszik, hogy x év alatt más előnnyel, plusz szolgáltatással nem tudták kínálni a termékeiket és amint egy MSO ingyen elérhető oktatási célra, máris adott, melyiket választják inkább."
Amíg az M$-nek olyan az üzletpolitikája, amilyen, meg amíg valaki(k)nek anyagi érdekei fűződnek ahhoz, hogy fizetős rendszert használjon mindenki, addig ez így is marad.
A leírásodból viszont eléggé úgy tűnik, hogy te tényleg azt szeretnéd, hogy mindenki az örökkévalóságig csak és kizárólag M$ termékeket használjon, és fizessen mint a katonatiszt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #380 üzenetére
arra "kényszerítik" őket, ha később is az az elvárás? ...
Az egyik megoldás pénzbe kerül, és nem mindenkinek van rá szüksége, a másik meg ingyenes. Akik majd használni fogják a jövőben, azok majd úgyis kesselnek érte. Így nem kellene az államnak/iskoláknak pénzt költeni legalább erre. Ha úgyis specifikusan MSO kell, akkor nem az fog problémát okozni hogy eltér tőle az LO. Ez persze fordítva is igaz, de nem mindegy az anyagi ráfordítás
""A linuxra fújolók közel 100%-ának ez a gondja" Talán ezen érdemes lenne elgondolkozni, és körbenézni a saját házunk táján."
Szövegértési hiba. Az nem a linux hibája, hogy windózként akarod használni (és vice versa) és nem megy, hanem user error.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #376 üzenetére
Nem célozgattam burkoltan semmit, mindent világosan és egyértelműen leírtam.
"Viszont minden ilyen topikban azért (is) támadják/ támadjátok az MS-t, hogy mért az ő rendszerük a piacvezető, mért azt tanítják az iskolákban, mért azt használják a munkahelyek többségén, mért az van otthon az emberek gépein?"
A gusztustalan üzletpolitikája miatt támadják elsősorban.
Igen, nem értek egyet azzal hogy már az iskolában (és most jön a kedvenc kifejezésed
) kényszerítik a diákokat, hogy ezen tanuljanak, és gyakorlatilag nem adnak lehetőséget más platform megismerésére, holott már létezik valós alternatíva.
Az pedig megint más, hogy egy windózra fullra berögzült tömeg térne át linuxra, akik meg winként szeretnék használni a linuxot .) A linuxra fújolók közel 100%-ának ez a gondja
De nem akarok vitatkozni veled, vannak jó gondolataid néha, de nem most, mert amit csinálsz az most kiforgatás, meg ferdítés olyan dolgokról amiket le sem írtam. Olvasd el a többi hsz-em is, ha valami nem tiszta, azokban választ kapsz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #368 üzenetére
Az, hogy ebben a topikban is megjelent a linux, mint "kontraszt" szinte már szükségszerű, mint ahogy az is, hogy a linux (hír)topikokban is ugyanígy megjelenik a windows téma.
Több dologgal kapcsolatban is el vagy tévedve, illetve téves meggyőződésed van és ferdítesz."Meg azt az általános "Nincs az a piac, aminek egy monopólium jót tenne" kijelentést elsütöd több topikban, persze a dolgot tovább nem fejtegeted, hogy mért is van állóvíz...mert ez igazából kinek is rossz, nektek, hogy nem a preferált rendszeretek van desktopon a csúcson?"
Itt az egyik. A linuxosoknak nem tenne jót, ha úgy elszaporodna a desktop részesedése, mint amilyen jelenleg a windózé. Ha mégis így lenne (de nem lesz), ide is megjelennének az egyre durvább kártevők (legyen az ember vagy egyéb más), amiből a openszószos közösség köszöni, nem kér.
A windows elsősorban azért terjedt el, mert az volt az első desktopon is könnyedén használható rendszer, így a suliba is ezt nyomták, hogy a gyerekek minél előbb nem csak hogy megismerkedhessenek, de meg is szeressék PC-t. Betoltad a telepítőlemezt, felrakta a windowst, és már volt is egy asztalod. Túl sok tanulást nem igényelt, csak alapvető logikát (duplakatt az exe-re, ikonokra stb.)
Ehhez képest a linuxot akkoriban még nem igazán akarták ilyen irányba is eltolni, hagyták inkább csak az ezt tényleg érdeklő szűk rétegnek.
A windows mögött viszont egy elég nagy cég áll(t), marketinggel meg mindennel.A linux pedig megmaradt olyan usereknek, akik nem akartak játszani, meg videókat nézni, hanem valami teljesen mást. A kattintgatásnál jóval több tudást követelt meg, pl. konkrét parancsokat is be kellett magolni, hogy egyáltalán már csak fel is tudd telepíteni a rendszert, de ha ez meg is volt akár a desktoppal együtt, akkor sem arra találták ki hogy mindenki otthon ezt használja.
Mára változott a helyzet. Megjelent egy olyan diszró is (Ubuntu), ami már valós alternatívát nyújtott (előtte is voltak, Mandriva pl., csak az kevésbé), bár wines szokások miatt csak kompromisszumokkal. Az Ubuntu után pedig egy lavina indult el, elkezdtek jönni a különféle disztrók, egyre többen jutottak számítógéphez és internethez így egyre több embert értek el.
A linuxban ha valami hiba van, javítják. Ha nem a fejlesztők, akkor a közösség, gondolom nem kell magyarázni a nyílt forráskód előnyeit.
Közben a win is fejlődött, de pont akkor hagytak ki sokat két verzió között, amikor a linux otthoni desktopra is alkalmassá lett. XP és Vista között 5 év telt el, és itt követték el az egyik hibát. A következőket pedig ott, hogy a Vista túl nagy gépigényű lett ahhoz képest, hogy egyébként nem hozott akkora változást az XP-hez képest, pedig milyen sokat kellett várni rá. Csak lett egy új UI, de ugyanúgy rendelkezik még az XP egyes hibáival.
A Win7nél majdnem ugyanez, de valamelyest mérséklődött már a gépigény. Itt is volt kis UI fejlesztés, viszont stabilabb is lett a rendszer. Én sokáig használtam, még ma is használom melóhelyemen, de még mindig olyan hibákat is produkál, amiket még 9x verziókban is fel lehetett fedezni.
Na ez volt a következő hiba. Amíg a m$ szenvedett (inkább tett rá magasról) a winek tényleges fejlesztésével, addig a linuxnak egyre nagyobb közössége lett, és alapjáraton úgy hoztak létre benne olyan elemeket is, amiket a winben már rég javítani kellett volna. Pl: lassú boot, amit bár ki lehet bírni, de azt nem, hogy miután bejött a desktop, még X ideig teljesen használhatatlan a rendszer. Erre pedig ne az legyen a megoldás, hogy "használj ssd-t, gyökér!". A registry, ez valami igazán nagy katasztrófa, ennek is köszönheti többek közt, hogy egy idő után elviselhetetlenné lassul a rendszer. Az évek során a m$ rájöhetett volna, hogy ez gáz. De tekintsünk is el ettől.A linux ezalatt szépen feljött, és ha az ingyenesség nem is, az elég nagy fegyver a winnel szemben, hogy ugyanazokat a funkciókat jóval kevesebb erőforrásból megoldja. Manapság már mindezt úgy, hogy a user letölt és kiír egy iso-t, és már akár telepítés nélkül is lehet egy böngészésre, emailezésre stb. alkalmas rendszere (live). De feltelepíteni sem nagy történet, mivel a telepítés immár szinte csak grafikus lehet, aminek minden egyes lépése akár magyarul is érthető, jól dokumentált, így már nem jelenthet senkinek sem gondot.
A m$ is látta a "problémát", mármint azt, hogy elég erőteljesen úgy néz ki, hogy veszély fenyegeti (amúgy nem) a win részesedését, hogy ma már bárki felrakhat adott konfigra win helyett mást is.
Ezért elkezdték keményen nyomni a suliban (ingyenes m$ termékek), hogy a gyerekek még mindig biztosan úgy nőjenek fel, hogy biztos csak a m$ platformját használják, ezzel is csökkentve annak esélyét hogy nem win-t használ és ehhez megfelelő szakterületen helyezkedjen el a pályakezdő. (pl. vendor lock-in)De ami az egyik lehető leggusztustalanabb, amit a m$ valaha csinált, az a hardveres secure boot elvárása, hogy lassan az ember már ne tudjon venni független hardvert, és kénytelen legyen kizárólag wint használni. Ez is egy arconrúgása az open source közösségnek, csak azért, hogy az egyébként is világ egyik legnagyobb cége még több pénzre tehessen szert. Na és ez az, ami miatt a leginkább utálom a m$-t.
Egyébként, csak hogy ne tűnjek vérlinuxosnak, elmondom, hogy a linux sem feltétlen jó irányba megy el. Az ezen a platformon is igen nagy probléma, hogy egyre jobban eldesktoposodik, egyre könnyebb használni minden funkcióját ami önmagában még nem lenne baj, de ez azt is húzza magával, hogy a usernek egyre kevesebb (nehezebb) beleszólása van a rendszer működésébe. Holott ennek sohasem szabadna megtörténnie, erre ott van a win és az osx, ott sosem kell babrálni ezzel.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy én nem szeretném (és végső soron senki) hogy elterjedjen még jobban a linux. Egy ilyen fogyasztói társadalomban nem lehetne ezt értelmesen globálisan megoldani. Ha marad annyi, ami most, az rendben van. Egyrészt azért amit fent leírtam, másrészt azért hogy maradjon meg azoknak, akik szeretik buherálni, módosítani a rendszert.
Viszont a windowstól meg azt várnám el, hogy a régi problémákat javítsák, ne fagyjon a rendszer, ne haljon meg az ui, annak ellenére hogy ez kapja a legnagyobb figyelmet, továbbá fejlesszék inkább magát a rendszer működését, optimalizálják jobban stb. stb. Sajnos a win10 úgy tűnik ezeket nem helyezte kilátásba sem, hiába próbaverzió.
A m$-tól meg azt, hogy hagyja békén az openszószt, xarja le, ne foglalkozzon vele, nem az az ellenfél, arra ott az apple. -
válasz
King Unique #365 üzenetére
"Ezt nem mondod komolyan, hogy nem szeretnének ők az élre kerülni?"
Kik?
Mutass egy céget a Linux mögött, akinek érdeke bárki üzletét rontani (meg akinek üzlet a Linux).
(Nem a Canonicalt, Novellt, RH-t, mert ők pár disztró mögött állnak, ami != Linux, ennyi erővel a Debian az ő üzletüket "rontja". Ja, és ezek sem elsősorban OS-t árulnak, hanem supportot)
Hahó, közösségi fejlesztés. "Magának írja a fél világ", minek az érdekét néznék?Na mindegy, a ma reggeli hangos röhögésem megvolt, pápá
De legalább kiderült, hogy full semmit nem értesz abból, amit írok.
-
válasz
King Unique #363 üzenetére
"Ja, hogy innen fúj a szél, hogy mért ők uralják és mért nem a másikak..."
Aha, te írtál itt mindenféle tagok küldetéséről, ugye?
Nem, nem "a másikak".
Nincs is "másikak", Linux esetében pl. Mutass rá valamilyen szervezetre mögötte, aminek érdeke lehet bármilyen "hatalomra törés".
Az a baj, hogy egy cég uralja a desktop piacot, mint mondtam.
Nincs az a piac, aminek egy monopólium jót tenne. Hányszor írjam még le?
De neked feleslegesen írom, azt tudom. eddig se értetted. -
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #277 üzenetére
"Ez a 20-30 GB-ot is nem tudom honnan szerváltátok, mikor még honi számtechlapok fórumain, hasábjain a szakértők is 50 GB, v afelettit ajánlanak?"
-
válasz
King Unique #258 üzenetére
"Nemrég még tűzzel-vassal tiltakoztál ellene, azt állítottad hülye Windows userek, akik SSD-re költenek, "
Nem tiltakoztam ellene, csak tudni kéne olvasni.
Azt mondtam, hogy a win az SSD-re támaszkodik, merthogy anélkül elég tetű - a 8 ugye azért foglalt kevesebb ramot, mert 4GB RAM-ban dobált ki mindent a swapba, vagy szabadította fel a nem használt dolgok helyét, Linux alatt meg el lehet lenni HDD-n is, dőleg 4GB RAM mellett.
Ez nem azt jelenti, hogy az SSD hülyeség, hanem azt, hogy az a hülyeség, hogy úgy írunk meg egy általános OS-t, hogy majd a gyors háttértár elfedi az optimalizáltalnaságot a user elől.
Okozata, hogy azért vegyek egy drága meghajtót, mert az OS azt szeretné? LOL?
A melóhelyi gépembe mondjuk azóta sem jött SSd, minő csoda, tehát ott a világító HDD ledet nézem azóta is a win8.1 előtt.Az otthoni gépemben meg 128GB-on van 2 OS. Hely is van.
Amúgy akkor sem mindegy a dolog, ha veszel egy hibrid táblagépet, és abból van 32 meg 64GB-os kiadás, csak a 32GB-osra a Win8 mellé nem fér fel semmi. A 64GB-os meg nem kicsit drágább.
-
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #258 üzenetére
Kicentizni? Ezt mos komolyan írod? 30 giga kicentizés?
Ez nettó arrogancia, már megbocsáss. Mikor megvettem a 830-as ssd-t, durván 40 ropi volt. Na ezt pocsékolja a drágalátos w7... -
válasz
King Unique #251 üzenetére
Próbáltam embedded verziót, ha rendes rendszer akarsz nem lesz kisebb. A suse nálam 14GB egy vagon app-al, kb. minden lehetséges fejlesztő környezettel (c, c++, java, teljes android fordító környezet, texlive, 4-5 IDE, kernel source stb.) bőven levagyok a laptopomban egy 160GB-os HDD-vel is.
-
válasz
Majd ha te veszed nekem a SSD-t, akkor nem rugózok rajta...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Engem. És igen, muszáj. Amikor 30 gigás partíciót az ssd-ről ledarál 400 kbyte szabad helyre, akkor muszáj.
Máshol meg minden szükséges appal, minden driverrel 2 komplett de-vel 8 giga.Fentebb linkeltem a szenvedésem, megnyugtató válasz nem született. Várom az okosságot.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #196 üzenetére
az s14 az update 1 jelolese.
-
válasz
King Unique #169 üzenetére
De nekik nagyon jó.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #167 üzenetére
nem, tenyleg nem nyilatkozott eddig ilyet az ms. Gates csupan azt mondta, hogy ha mar lopnak, akkor azt akarjuk, hogy a mienket lopjak.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #165 üzenetére
eddig is lehetett kaloz verziot frissiteni...
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #149 üzenetére
es akkor mi van, hogy mas? most direkt nem veszed figyelembe a jelenlegi trendeket, meg azt amit Nadella is ismetelget a kinevezese ota (mobile first, cloud first)? a desktop os es az abbol szarmazo bevetel egy kis resze az egesznek es ez a resz is evrol evre zsugorodik, mikozben mobilfronton ugy le van maradva az ms, hogy az hihetetlen.
"Az érdekes lesz, ha frissítési alaphoz igazodik,"
miert lenne erdekes? eddig is igy volt.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #126 üzenetére
"a Store-os appok, mint szolgáltatások is megint olyan kategória, amiért nem biztos, hogy mki fizetni akar, bankkártya adatokat megadni."
persze, ki lehet indulni ebbol. meg ki lehet indulni abbol, hogy az app store 2014-ben 4,5 milliard dollar bevetelt hozott az applenek.
"Ráadásul desktop szinten a Windows pont abban a pozícióban van, hogy akár továbbra is megtarthatná a mostani értékesítési modellt "
tovabbra sincs szo arrol, hogy megvaltozna a desktop os ertekesitesi modellje.
"Arra azért kíváncsi leszek majd, hogy az ingyenes, 1 éves upgrade keretében milyen verziót is adnak majd, Core/ Pro/ Enterprise, vagy automatikusan igazodik a frissítési alaphoz??"
a frissitesi alaphoz igazodik. ahogy eddig is.
-
dabadab
titán
válasz
King Unique #126 üzenetére
"Nem a fizetős oprendszereknek áldozott le igazából consumer körökben, hanem a warez terjedt el túlságosan"
Ez egyebkent egyszeruen nem igaz, szinte mindenki keszen veszi a gepet, OEM Windows-zal egyutt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest